X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Jajnik ciągnie
    Nie dobrze mi - chyba przez to ze nic nie jadłam
    Fura sie podobno znalazła - tzn ktos jakis huj robił sobie o 3 rano zabawę pod blokiem - pchał samochody, zepchnął moj na ulice - policja przyjechała - odcholowala
    Jade na parking zapłacić 500zl Fuck !

O kurde co za debile a nie ludzie.................:////
    BRAK SŁÓW!!!!!

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie uspokoiłaś Kim! <3

Dzisiaj jadę do apteki po testy. Wezmę dwa strumieniowe. Czuję się tak, jakby się udało. Oczywiście nie będę rozpaczać, jak się nie uda, bo to dopiero drugi cykl i to po antykoncepcji, ale jakoś tak czuję się inaczej. :)

Znalazło się, więc należy się cieszyć. Ludzie to mają nasrane w głowach co poniektórzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 08:35

Kim87 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Jajnik ciągnie
    Nie dobrze mi - chyba przez to ze nic nie jadłam
    Fura sie podobno znalazła - tzn ktos jakis huj robił sobie o 3 rano zabawę pod blokiem - pchał samochody, zepchnął moj na ulice - policja przyjechała - odcholowala
    Jade na parking zapłacić 500zl Fuck !
    ufff i tak lepiej w tą stronę niż żebyś zostala bez auta :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    TY miałaś taki poskakany ten wykresik Kim- górka dołek- byle skutecznie :D
    Właśnie poobserwowałam. Ja mam niby fajny, ale bez żadnego spadku na typowe zagnieżdżenie- jedyna groszkowa mama, co też tak miała, to Waldi- gładki ładny wykres wzrostowy bez spadku na implementację. To daje mi małą nadzieję, ale ogólnie ja nie mam żadnych objawów. Ani na @ ani na groszka...
    Nadzieja jest póki nie ma @

Kasia1987, Zołza:), rozowyflaming lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek... brak słów :( eh... co za ludzie :/

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    No to mnie uspokoiłaś Kim! <3

Dzisiaj jadę do apteki po testy. Wezmę dwa strumieniowe. Czuję się tak, jakby się udało. Oczywiście nie będę rozpaczać, jak się nie uda, bo to dopiero drugi cykl i to po antykoncepcji, ale jakoś tak czuję się inaczej. :)

Znalazło się, więc należy się cieszyć. Ludzie to mają nasrane w głowach co poniektórzy.
    Jasne na spokojnie i z luzem :) wtedy się uda

Pączek a macie monitoring gdzieś w okolicy może by znaleźli dowcipnisia

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeanalizujcie proszę to poniżej, co napisałam. Tam uwzględniam, że są wyjątki poprzez użycie słów "z reguły".

Czyli to wygląda tak, że:

1) po owulacji temperatura rośnie i z reguły lekko spada, gdy zapłodnione jajo się zagnieżdża, następnie dzień lub dwa dni po, temperatura znowu rośnie i pozostaje na dość wysokim poziomie w porównaniu z tym, który jest przed owulacją;
    2) po owulacji temperatura rośnie i utrzymuje się na wysokim poziomie bez spadku z reguły, gdy jajo jest niezapłodnione, aż do nadejścia okresu i spada.

Czy to jest poprawne rozumowanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 08:46

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po owulce jest okres wyższych temperatur które mogą jak u mnie wyglądać jak góry i doły. Spadek między 4-12 dniem po może oznaczać zagniezdzenie ale nie musi.
    Tempka spada przed w dniu bądź w trakcie okresu. Generalnie chodzi o to że masz dwie fazy. Do owu niższych temp po owu wyższych. W wyższych czy będziesz miała spadek jak na zagniezdzenie czy nie nie daje gwarancji że jajo zostało zaplodnione bądź nie. Wiem czarna magia ;)

rozowyflaming, Kasia1987, Czikosz lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczek znajdz tego goscia i naslij bande na niego, niech go tez przepchaja! ;)
    Z rana takie rzeczy..

Tuliskowe lowe! Nie pitol, ze Cie nikt nie lubi bo sie tam przejade do Ciebie krasnalu :P :D

Kasia - tempka mogla Tobie skoczyc przez lutke ale kurde no porownaj lewa j prawa strone - po prawej sa gory a po lewej nizina. Ladnie to wyglada :) ale wiem, wiem - czasami wykresy to wredne stwory i czekaja do ostatniego dnia, zeby zrabac humor .. :D
    Wyslesz mi zdjecie opakowania lutki na fejsie? Poszukam jej na wlasna reke ;)

Ktos musi w koncu zagroszkowac, laski do boju :D Czikosz czemu tak czujesz? Opowiadaj! Nie moge sie doczekac twojego testowania :D

Zolzol bananie Ty :D wyprosilas skierowanie wczoraj? :D

Kimi - magnez lykaj - poczytaj ile lykaja ciezarne i zwieksz dawke :) poprostu groszunion rosnie i chate rozciaga :D jestes teraz inkubatorem :D kiedy usg?

I dzien dobry wszystkim, pozno poszlam spac i dzisiaj sie czuje skopana :D a moze maz mnie w nocy bije :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 08:52

Kasia1987, Czikosz, Tuliska lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po spadku na zagniezdzenie temperatura rośnie bądź wraca do wyższych temp sprzed spadku ;)

Czikosz lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flamingu wyślę Ci, nie ma sprawy, ale z domu, bo nie wzięłam do pracy (szamnęłam tabsa na wyjście z domu;)).

rozowyflaming lubi tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Po owulce jest okres wyższych temperatur które mogą jak u mnie wyglądać jak góry i doły. Spadek między 4-12 dniem po może oznaczać zagniezdzenie ale nie musi.
    Tempka spada przed w dniu bądź w trakcie okresu. Generalnie chodzi o to że masz dwie fazy. Do owu niższych temp po owu wyższych. W wyższych czy będziesz miała spadek jak na zagniezdzenie czy nie nie daje gwarancji że jajo zostało zaplodnione bądź nie. Wiem czarna magia ;)

Mi się wydaje, że mieliśmy już tutaj wszelkie przypadki...
    I takie, które potwierdzały to, co Czikosz napisała i takie, które kompletnie temu zaprzeczyły, a są groszki i tak :D i to jest piękne! :)

Kim87, rozowyflaming lubią tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flaming jem magnez pije wode mineralna i wciagam gorzką czekoladę. A dzisiaj się czuję jakbym miała kółek w pipce ;)

Usg za dwa tygodnie 8.06. Wiem ból nie jest dokuczliwy więc jestem dobrej myśli;)

rozowyflaming lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie za przekleństwa, ale dziećmi nie jesteśmy, a te co już mają w brzuchu niech na głos im nie czytają.

Kurwa, no więcej tu się dowiedziałam, niż na rozszerzonej biologii w liceum. :D

Kim87, Kasia1987, rozowyflaming, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz nie ma reguły kochanie ;) jedyny objaw ciąży obiektywny to brak miesiączki ;)

rozowyflaming, Czikosz lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz tak naprawde na wykresie interesujacy jest skok zeby wyznaczyc domniemana owu i potem ostatnie dwa trzy dni :D po owu kazdej tempka rosnie. Widzialam tyle pieknych wykresow i o kant dupy je mozna rozbic.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 08:58

Kasia1987, Czikosz lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Wybaczcie za przekleństwa, ale dziećmi nie jesteśmy, a te co już mają w brzuchu niech na głos im nie czytają.

;D

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Czikosz tak naprawde na wykresie interesujacy jest skok zeby wyznaczyc domniemana owu i potem ostatnie dwa trzy dni :D po owu kazdej tempka rosnie. Widzialam tyle pieknych wykresow i o kant dupy je mozna rozbic.. :/

Np. u mnie hahahaha :D

Czikosz lubi tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:

Bo tutaj jest kurs ekspercki moja droga.
    Po ukończeniu można zostać ginekologiem-teoretykiem, specjalizacja "starania i objawy" z dodatkowym tytułem analityka ds. wykresów.

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fleming :p

rozowyflaming, rozowyflaming lubią tę wiadomość

‹‹ 1906 1907 1908 1909 1910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ