X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    zobaczymy... idę dziś do lekarza... chcę wydrukować moje wykresy i pokazać.. zobaczymy co powie na nie
    Ja też lecę z wykresami ale w lipcu - daje sobie jeszcze szanse w czerwcu - jak nie wypali to zrobię wszystkie badania

• Pączek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Dzień dobry dziewczyny, a u mnie chyba już pozamiatane, bo test negatywny (oczywiście, że nie wytrzymałam do 1 czerwca). Temperatura na poziomie do dupy, więc cóż. Nie udało się. :(

No to może następny. :)
    Przytulam <3

Czikosz lubi tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    A co z tym spadkiem temp? Może zwiastować owulacje? Ktos się orientuje?

Nie zawsze spadek moze oznaczac owulacje organizm pare razy przygotowuje sie do niej .
    Wiec moze być nadchodzaca owulacja lub nie udane podejście.
    Polecam robic testy owulacyjne wtedy bedziesz miala pewnosc ze w tym dniu lub najblizszych moze wystąpić

Kim87 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    A jak długie masz cykle?
    Bylas kiedys na monitoringu?
    kiedyś kiedyś... 7 lat temu...
    i na ostatnim usg w zeszłym roku byłam po owulacji, znalazł płyn w zatoce więc wskazywało na odbytą owulację więc teoretycznie miewam owulacje :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Ja też lecę z wykresami ale w lipcu - daje sobie jeszcze szanse w czerwcu - jak nie wypali to zrobię wszystkie badania
    wiesz ja w lipcu idę tez.. do gin-endo...w Polsce...
    a tutaj u mojej ogolnej chciałabym pobadać hormony i zobaczyć co w trawie piszczy...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wiesz ja w lipcu idę tez.. do gin-endo...w Polsce...
    a tutaj u mojej ogolnej chciałabym pobadać hormony i zobaczyć co w trawie piszczy...

Ja właśnie szukam wolnego terminu bo w luxmed niestety trzeba sie zapisywać hen hen do przodu

• nikola2877 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Nie zawsze spadek moze oznaczac owulacje organizm pare razy przygotowuje sie do niej .
    Wiec moze być nadchodzaca owulacja lub nie udane podejście.
    Polecam robic testy owulacyjne wtedy bedziesz miala pewnosc ze w tym dniu lub najblizszych moze wystąpić

Mi testy chyba zle wykazują owulacje. W ostatnim cyklu w dzień owulacji test wykazal dwie ciemne krechy :\

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Mi testy chyba zle wykazują owulacje. W ostatnim cyklu w dzień owulacji test wykazal dwie ciemne krechy :\

Ale maja wychodzic w dniu owulacji dwie ciemne krechy dobrze ci wychodzill u mnie oznacza to test pozytywny

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Kochane w dniu pracy!
    Nie dość że poniedziałek, to jeszcze rano stanęłam na wadze i się przeraziłam! Przez długi weekend przytyłam 1,5 kg! :( Muszę opanować te moje zachcianki przez @, bo to naprawdę zmierza ku jakiejś katastrofie, a najlepiej niech ta małpa szybko przychodzi, a nie mąci mi w głowie ;)

Czikosz głowa do góry, jeżeli faktycznie teraz się nie udało, to zobaczysz, w czerwcu będzie jakaś klęska urodzaju na ovu, same zagroszkowane, a w tym gronie oczywiście i my :)

Pączek, Klaudyś, oby tak dalej! Trzymam za Was mocno kciuki!!! Życzę ślicznego, dorodnego, pyzatego groszka! :*

Pączek lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Nie dość że poniedziałek, to jeszcze rano stanęłam na wadze i się przeraziłam! Przez długi weekend przytyłam 1,5 kg! :( Muszę opanować te moje zachcianki przez @, bo to naprawdę zmierza ku jakiejś katastrofie, a najlepiej niech ta małpa szybko przychodzi, a nie mąci mi w głowie ;)

Czikosz głowa do góry, jeżeli faktycznie teraz się nie udało, to zobaczysz, w czerwcu będzie jakaś klęska urodzaju na ovu, same zagroszkowane, a w tym gronie oczywiście i my :)

Pączek, Klaudyś, oby tak dalej! Trzymam za Was mocno kciuki!!! Życzę ślicznego, dorodnego, pyzatego groszka! :*

Zachcianki :) Skąd ja to znam :) Przed @ najlepiej smakują lody, chipsy, batoniki itp....nigdy tak nie smakują jak przed @ :D Wiem po sobie - pochłaniam takie rzeczy jak odkurzacz. Mój tylko strasznie się dziwi gdzie ja to wszystko mieszczę :)

Trzymaj kciuki, trzymaj ! Przyda się <3

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:

Ojj trzymaj przyda nam sie :)
    Taki pierozek to zacalowany byl by przez e ciocie :)
    Ania malpa wypuka kilogramy ,sprawdzone na mnie :p

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeeeeeeeeeeń doooooooooooooobry :D !

To co ? Po kawusi/herbatce/wodzie z cytryną ? :D

Jak humorki przy początku nowego tygodnia? :D

:* 4 @ll :D

WaldhauzerM, Kasia1987, Pączek, Kim87, Tuliska lubią tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosze herbatke ziolowa :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Ja poprosze herbatke ziolowa :)

<herbatka ziołowa> x1
    I ciasteczko.. :P

KlaudyŚ lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam..

Tule mocno te które nawiedziła @..tak mocno mocno.

Tissaia.. Znam ten ból niestety.. I wiem że moja kuzynka jak się dowie że jestem będzie bardzo rozczarowana.. Stwierdziłam że jej nie będę mówić. W końcu do spotkania dojdzie.. Ostatnio dowiedziałam się od laski która ze mną leżała że zna moją kuzynkę i to ze złej strony. Że jest bardzo dwulicowa.. To niestety prawda. I tak będzie na mnie psy wieszać i tak mimo że nie jestem niczemu winna. Być może popsuje to relacje rodzinne ale szczerze nie zależy mi na tym. Muszę myśleć o sobie nie o reszcie świata..

Tissaia trzymam kciuki za to badanie na które przylecisz.

I kocham Was bo tylko z Wami mogę pogadać..

KlaudyŚ, Kasia1987, Zołza:), Gaduaaa, Pączek, Kim87, Tissaia lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję.
    Jakie smaczniutkie palce lizac :)

Zołza:) lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja poproszę miętkę..

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wladziu my ciebje tez kochamy i twoje dwa skarby

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e ciocie najlepsze na całe złoooo..

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    noooo to prawda...a jeszcze jak sie ma późne owulacje to w ogóle przegibane... u mnie dopiero około 16dc min..

Cześć :)
    Lecimy znów razem... u mnie 3 dc, a owulację mam zwykle koło 18 dc, to sobie razem poczekamy Gaduaa ;)
    Zgadzam się z Wami że początki cyklu to mega nuda :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

‹‹ 1937 1938 1939 1940 1941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ