X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    zobaczymy... idę dziś do lekarza... chcę wydrukować moje wykresy i pokazać.. zobaczymy co powie na nie
    Ja też lecę z wykresami ale w lipcu - daje sobie jeszcze szanse w czerwcu - jak nie wypali to zrobię wszystkie badania

• Pączek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Dzień dobry dziewczyny, a u mnie chyba już pozamiatane, bo test negatywny (oczywiście, że nie wytrzymałam do 1 czerwca). Temperatura na poziomie do dupy, więc cóż. Nie udało się. :(

No to może następny. :)
    Przytulam <3

Czikosz lubi tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    A co z tym spadkiem temp? Może zwiastować owulacje? Ktos się orientuje?

Nie zawsze spadek moze oznaczac owulacje organizm pare razy przygotowuje sie do niej .
    Wiec moze być nadchodzaca owulacja lub nie udane podejście.
    Polecam robic testy owulacyjne wtedy bedziesz miala pewnosc ze w tym dniu lub najblizszych moze wystąpić

Kim87 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    A jak długie masz cykle?
    Bylas kiedys na monitoringu?
    kiedyś kiedyś... 7 lat temu...
    i na ostatnim usg w zeszłym roku byłam po owulacji, znalazł płyn w zatoce więc wskazywało na odbytą owulację więc teoretycznie miewam owulacje :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Ja też lecę z wykresami ale w lipcu - daje sobie jeszcze szanse w czerwcu - jak nie wypali to zrobię wszystkie badania
    wiesz ja w lipcu idę tez.. do gin-endo...w Polsce...
    a tutaj u mojej ogolnej chciałabym pobadać hormony i zobaczyć co w trawie piszczy...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wiesz ja w lipcu idę tez.. do gin-endo...w Polsce...
    a tutaj u mojej ogolnej chciałabym pobadać hormony i zobaczyć co w trawie piszczy...

Ja właśnie szukam wolnego terminu bo w luxmed niestety trzeba sie zapisywać hen hen do przodu

• nikola2877 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Nie zawsze spadek moze oznaczac owulacje organizm pare razy przygotowuje sie do niej .
    Wiec moze być nadchodzaca owulacja lub nie udane podejście.
    Polecam robic testy owulacyjne wtedy bedziesz miala pewnosc ze w tym dniu lub najblizszych moze wystąpić

Mi testy chyba zle wykazują owulacje. W ostatnim cyklu w dzień owulacji test wykazal dwie ciemne krechy :\

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Mi testy chyba zle wykazują owulacje. W ostatnim cyklu w dzień owulacji test wykazal dwie ciemne krechy :\

Ale maja wychodzic w dniu owulacji dwie ciemne krechy dobrze ci wychodzill u mnie oznacza to test pozytywny

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Kochane w dniu pracy!
    Nie dość że poniedziałek, to jeszcze rano stanęłam na wadze i się przeraziłam! Przez długi weekend przytyłam 1,5 kg! :( Muszę opanować te moje zachcianki przez @, bo to naprawdę zmierza ku jakiejś katastrofie, a najlepiej niech ta małpa szybko przychodzi, a nie mąci mi w głowie ;)

Czikosz głowa do góry, jeżeli faktycznie teraz się nie udało, to zobaczysz, w czerwcu będzie jakaś klęska urodzaju na ovu, same zagroszkowane, a w tym gronie oczywiście i my :)

Pączek, Klaudyś, oby tak dalej! Trzymam za Was mocno kciuki!!! Życzę ślicznego, dorodnego, pyzatego groszka! :*

Pączek lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Nie dość że poniedziałek, to jeszcze rano stanęłam na wadze i się przeraziłam! Przez długi weekend przytyłam 1,5 kg! :( Muszę opanować te moje zachcianki przez @, bo to naprawdę zmierza ku jakiejś katastrofie, a najlepiej niech ta małpa szybko przychodzi, a nie mąci mi w głowie ;)

Czikosz głowa do góry, jeżeli faktycznie teraz się nie udało, to zobaczysz, w czerwcu będzie jakaś klęska urodzaju na ovu, same zagroszkowane, a w tym gronie oczywiście i my :)

Pączek, Klaudyś, oby tak dalej! Trzymam za Was mocno kciuki!!! Życzę ślicznego, dorodnego, pyzatego groszka! :*

Zachcianki :) Skąd ja to znam :) Przed @ najlepiej smakują lody, chipsy, batoniki itp....nigdy tak nie smakują jak przed @ :D Wiem po sobie - pochłaniam takie rzeczy jak odkurzacz. Mój tylko strasznie się dziwi gdzie ja to wszystko mieszczę :)

Trzymaj kciuki, trzymaj ! Przyda się <3

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:

Ojj trzymaj przyda nam sie :)
    Taki pierozek to zacalowany byl by przez e ciocie :)
    Ania malpa wypuka kilogramy ,sprawdzone na mnie :p

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeeeeeeeeeeeń doooooooooooooobry :D !

To co ? Po kawusi/herbatce/wodzie z cytryną ? :D

Jak humorki przy początku nowego tygodnia? :D

:* 4 @ll :D

WaldhauzerM, Kasia1987, Pączek, Kim87, Tuliska lubią tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosze herbatke ziolowa :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Ja poprosze herbatke ziolowa :)

<herbatka ziołowa> x1
    I ciasteczko.. :P

KlaudyŚ lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam..

Tule mocno te które nawiedziła @..tak mocno mocno.

Tissaia.. Znam ten ból niestety.. I wiem że moja kuzynka jak się dowie że jestem będzie bardzo rozczarowana.. Stwierdziłam że jej nie będę mówić. W końcu do spotkania dojdzie.. Ostatnio dowiedziałam się od laski która ze mną leżała że zna moją kuzynkę i to ze złej strony. Że jest bardzo dwulicowa.. To niestety prawda. I tak będzie na mnie psy wieszać i tak mimo że nie jestem niczemu winna. Być może popsuje to relacje rodzinne ale szczerze nie zależy mi na tym. Muszę myśleć o sobie nie o reszcie świata..

Tissaia trzymam kciuki za to badanie na które przylecisz.

I kocham Was bo tylko z Wami mogę pogadać..

KlaudyŚ, Kasia1987, Zołza:), Gaduaaa, Pączek, Kim87, Tissaia lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję.
    Jakie smaczniutkie palce lizac :)

Zołza:) lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja poproszę miętkę..

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wladziu my ciebje tez kochamy i twoje dwa skarby

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e ciocie najlepsze na całe złoooo..

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    noooo to prawda...a jeszcze jak sie ma późne owulacje to w ogóle przegibane... u mnie dopiero około 16dc min..

Cześć :)
    Lecimy znów razem... u mnie 3 dc, a owulację mam zwykle koło 18 dc, to sobie razem poczekamy Gaduaa ;)
    Zgadzam się z Wami że początki cyklu to mega nuda :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

‹‹ 1937 1938 1939 1940 1941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ