Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam.
I współczuję tym które też zdychają..
Ja najpierw byłam u teściów na obiedzie a potem u męża chrześnicy na urodzinach..
Wymęczyłam się strasznie. Podbrzusze z prawej strony mnie bardzo boli przy wstawaniu i okropnie mnie wzdyma..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 18:36
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
KlaudyŚ wrote:A u mnie wkoncu malpa znikla:) ciekawe czy tym razem wyczuje owulke
Ja mam wrażenie jakbym po raz pierwszy w życiu czuła ovu bo mnie bardzo boli prawy jajnik a tam jajeczka czekają..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Cześć dziewczyny jestem tutaj nowa ale temat wpasował sie idealnie. To może coś o mnie mam 29 lat (jeszcze) starania trwają u mnie ok 7 miesięcy a zaczęło się od tego, że w wakacje odwiedziłam ginekologa, żeby się przebadać kontrolnie i tak właściwie podczas rozmowy wyszło że od pół roku bez zabezpieczeń i brak dzidziusia.... coś musi być nie tak? to wtedy ruszyła cała machina: monitoring cykli przez 6 miesięcy, pęcherzyk jest i peka ale biore clo na podpędzenie go cykl trwa 31 dni taka moja natura. Mąż miał badania nasienia wszystko ok moje hormony niby w normie (prolaktyna i testosteron) ale bliżej tej górnej granicy ale nie przekracza jej usłyszałam, ze taka moja natura). W grudniu tuż przed świetami mialam HSG robione ale drożność jest idealna. Więc o co tu chodzi....... juz tyle informacji się naczytałam i sama siebie popędzam w nie wiadomo jakie historie.... najgorsze w tym wszystkim, że wszyscy wokół rodzą dzieci .....temat tylko jeden w domu.......... w pracy o dzieciach... uff nie można znieść tego słuchania i pytan kiedy Ty? zebym to ja wiedziała bezsilność ............. to tak w skrócie. Widzę, że się wspieracie to może mi pomoże zastrzyk nowej energii od dziś zaczynam z wami !Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Witamy kolejną nową koleżankę! Jak widzisz ja już nie pasuję do reszty bo właśnie się dowiedziałam że jestem w ciąży, ale dziewczyny są takie kochane że nie mogę się z nimi rozstać! :*
Majka nie wiem jak to jest z tymi piersiami ale wydaje mi się że za wcześnie żeby bolały Cię na ciążę. Ja dopiero dziś poczułam prawdziwy ból, czyli w terminie @.wcześniej były takie jak opisujesz ale po owulacji i myślę że tym to było spowodowane bo zdarzało się wcześniej. Najlepiej się nie nakręcać bo stres szkodzi dzidzi ile dni po owu jesteś? Bo nie doczytalamMa_jka lubi tę wiadomość
-
Gratulacje Sylwia91 a jak wasze starania wspomagacie się czymś?
Majka magiczny rocznikJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Caro póki co świetnie! Tylko te piersi dzisiaj koszmarnie bolą. Nie mogłam nawet spać bo jak leżałam na boku to bolało. Poza tym wieczorami dopadaja mnie bóle jak na @ tylko milion razy silniejsze mam wrażenie... Ale wszystko zaniosę!
Waldi trzymam kciuki za jajeczka! :*
Kasia chyba dołączysz do mnieKasia1987 lubi tę wiadomość
-
tak juz po paru minutach z wami mam usmiech na twarzy i wsparcie oj to dużo znaczy............. a może wam napisze jak wyglada mój cykl w tym miesiacu.... jakies dwa tyg. temu troszke sie przeziębilam katar kaszel szukałam na internecie dobrego syropu a tu znalazłam taka informacje ze syropy ze składnikiem aktywnym gwajafenzyna rozcieńczają wydzielinę i też na śluz może pomóc ..........zobaczymy a po syropie kaszelek ustał a co innego zobaczymy .... zaczełam teraz stosować inofem który niby tez daje pożądane efekty 1 saszetka dziennie jaka suplementacja i oczywiście oeparol femina tabletki z wiesiołkiem to juz zalecił mi lekarz niby ze śluzem ok ale nie zaszkodzi w tym miesiącu mieszanka wybuchowa ale chyba tez na samopoczucie wpływa i jakoś przybyło więcej sił .... a jak u was coś stosujecie dodatkowo jako wspomagacz?
Sylwia91 lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Sylwia91 wrote:Witamy kolejną nową koleżankę! Jak widzisz ja już nie pasuję do reszty bo właśnie się dowiedziałam że jestem w ciąży, ale dziewczyny są takie kochane że nie mogę się z nimi rozstać! :*
Majka nie wiem jak to jest z tymi piersiami ale wydaje mi się że za wcześnie żeby bolały Cię na ciążę. Ja dopiero dziś poczułam prawdziwy ból, czyli w terminie @.wcześniej były takie jak opisujesz ale po owulacji i myślę że tym to było spowodowane bo zdarzało się wcześniej. Najlepiej się nie nakręcać bo stres szkodzi dzidzi ile dni po owu jesteś? Bo nie doczytalamAlan 6 lat -
Ma_jka wrote:Sylwuś jutro bedzie 12 dc
Nadzieja, staraliśmy się 18mcy z przerwą kiedy się poddalam i po prostu się przytulaliśmy bez wyliczania itd. Mężowi dawałam wit E przez ok. Miesiąc przed zajściem, witaminy d3 i k2mk7 a do tego kwas foliowy. Miał długi czas uplynnienia nasienia więc dałam mu na własną rękę flegamine 3 razy w dni płodne. Poza tym, może to śmiesznie zabrzmi, ale 2 dni przed owulacją akurat byłam na Jasnej Górze i chyba wymodliłam tego dzidziusia -
Wiara i modlitwa czynią cuda Ja męzowi nic nie podaję badania u niego wyszły ok tylko coś u mnie....Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok