Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Evelin wrote:Wyszla dziewczynka
to bedzie Lenka
mi z tabeli też dziewuszka wychodzi i chciałabym Igę ale mój woli Olgę
Nie znam żadnej dziewczynki o imieniu Iga. natomiast moja kuzynka i mój kolega mają córeczki o imieniu Olga.
No nic najpierw niech stary postara się o córunię a potem będziemy myśleć
Choć będę się upierać że tym razem ja wybieram imię bez względu na płeć, bo w pierwszej ciąży umówiliśmy się że ja wybieram dla dziewczynki a małż dla syna. Mąż wygrał bo urodził się syn. Ja wtedy miałam właśnie imię Olga wybrane, dalej te imię mi się podoba i to bardzo ale właśnie w międzyczasie moja bliska kuzynka urodziła córcię i tak dała jej na imię, a rok po narodzinach mojego syna koledze urodziła się córa i też tak jej dał na imię, więc raczej nie chciałabym powielać tego imienia.
Mówię małżowi że skoro synowi dał rzadko spotykane imię do i drugiemu dziecku też chyba wypada takowe znaleźć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:23
Evelin lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:mi z tabeli też dziewuszka wychodzi i chciałabym Igę ale mój woli Olgę
Nie znam żadnej dziewczynki o imieniu Iga. natomiast moja kuzynka i mój kolega mają córeczki o imieniu Olga.
No nic najpierw niech stary postara się o córunię a potem będziemy myśleć
Choć będę się upierać że tym razem ja wybieram imię bez względu na płeć, bo w pierwszej ciąży umówiliśmy się że ja wybieram dla dziewczynki a małż dla syna. Mąż wygrał bo urodził się syn. Ja wtedy miałam właśnie imię Olga wybrane, dalej te imię mi się podoba i to bardzo ale właśnie w międzyczasie moja bliska kuzynka urodziła córcię i tak dała jej na imię, a rok po narodzinach mojego syna koledze urodziła się córa i też tak jej dał na imię.
SliczneJa niestety tak nie dam, bo to imie mojego bylej haha
Ale gdy chlopiec by byl to Filip
Jakos Tak mi sie podobalo juz od czasow Rodziny Zastepczej -
Gaduaaa wrote:a tu taka ciekawostka wygrzebana w internecie jakby ktoś był zainteresowany
Quote:dziewczyny zle wszytskie sprawadzacie!!!
1.sama nazwa wskazuje ze to KALEDARZ CHINSKI wedlug chinskiego zawyczaj jest miesiac do przodu czyli teraz wg naszego jest lipiec wedlug chinskiego sierpien
2.Wedlug chinczykow czlowiek gdy sie rodzi ma rok wiec do naszego wieku trzeba dodac ROK i teraz sprawdzic jaka plec wypada
dodałam sobie rok i jeden miesiąc do przodu jak w wskazówkach i dalej dziewuszka wychodzi
Powiem Wam, że przy pierwszej ciąży mąż bardzo pragnął aby był syn. Nawet w żartach powiedział mi że jak urodzę córkę to mam dzwonić po tatę aby przywiózł mnie ze szpitala bo on po nas nie przyjedzie he he he wariat
A teraz mówi, że chciałby córunię
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:dodałam sobie rok i jeden miesiąc do przodu jak w wskazówkach i dalej dziewuszka wychodzi
Powiem Wam, że przy pierwszej ciąży mąż bardzo pragnął aby był syn. Nawet w żartach powiedział mi że jak urodzę córkę to mam dzwonić po tatę aby przywiózł mnie ze szpitala bo on po nas nie przyjedzie he he he wariat
A teraz mówi, że chciałby córunię
Haha mi ciagle gada, ze jak bedzie corka to robi testy na ojcostwou niego w rodzinie same dziewczynki sie rodza, ostatnio sie nabijali ze w koncu musi trafic na jakiegos prawdziwego mezczyzne
I tak w tym brnie
-
Gaduaaa wrote:jak jak zwykle sprawdzam kiedy teraz mam szanse na dziewczynkę wg kalendarza chińskiego..
ale mam rozkminkę bo każdy mi liczy inaczej...
niektóre że mam 30lat.. a ja mam 29 przecież..
a niektóre właśnie że 29 wg tabelek... i bądź tu człowiek mądry
Mi z kalendarza chińskiego wychodził chłopak
Dzień dobry, ale pospaliśmy dziś...
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Evelin wrote:Hehe slodkie
marze o takich pytaniach
Ja chyba bym chciala chlopca
I gdy ten cykl sie uda mysle, ze bedzie
powiem Ci że od dłuższego czasu pyta się o rodzeństwo. Prawda jest taka że z naszego najbliższego grona znajomych to tylko on jest jedynakiem, inni znajomi mają po dwójce, trójce. No i młody się zorientował, więc sądzę że dlatego mnie zapytał dlaczego tylko jego urodziłam. On już nie tylko mnie pyta o rodzeństwo ale też tatę. Małż powiedział mi że ostatnio młody powiedział mu "powiedz mamie aby dzidziusia urodziła" ja już nie raz słyszałam "czy ja będę sam?" a najbardziej zdziwiły mnie słowa typu "urodzisz dzidziusia wiem że to boli ale zadaj sobie taki ból" ... no szok! No nic matka i ojciec nie mają innego wyjścia jak wziąć się ostro do roboty
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Evelin wrote:Haha mi ciagle gada, ze jak bedzie corka to robi testy na ojcostwo
u niego w rodzinie same dziewczynki sie rodza, ostatnio sie nabijali ze w koncu musi trafic na jakiegos prawdziwego mezczyzne
I tak w tym brnie
dobreooo jakby trafił się wreszcie chłopiec w rodzinie to Twój pewnie chodziłby dumny jak paw
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:powiem Ci że od dłuższego czasu pyta się o rodzeństwo. Prawda jest taka że z naszego najbliższego grona znajomych to tylko on jest jedynakiem, inni znajomi mają po dwójce, trójce. No i młody się zorientował, więc sądzę że dlatego mnie zapytał dlaczego tylko jego urodziłam. On już nie tylko mnie pyta o rodzeństwo ale też tatę. Małż powiedział mi że ostatnio młody powiedział mu "powiedz mamie aby dzidziusia urodziła" ja już nie raz słyszałam "czy ja będę sam?" a najbardziej zdziwiły mnie słowa typu "urodzisz dzidziusia wiem że to boli ale zadaj sobie taki ból" ... no szok! No nic matka i ojciec nie mają innego wyjścia jak wziąć się ostro do roboty
Pewnie, ze takGorzej gdy by czul sie zagrozony , wiesz o co chodzi, a jesli marzy o tym tak samo jak Wy to poprostu sie starac :* I napewno pokocha niezaleznie czy bedzie braciszek czy siostrzyczka
Ja podobno nie chcialam rodzenstwaa mam dwoch braci
I jak to zrobili nie majac kalendarzy hehe
-
szatynka wrote:dobre
ooo jakby trafił się wreszcie chłopiec w rodzinie to Twój pewnie chodziłby dumny jak paw
No I to jaka ja zawsze marzylam pierw o synku, I po 3 lat coreczke
zeby ja chronil
widze po moim, tzn widzialam gdy mieszkal z mlodsza siostra i byk zazdrosny gdy przyjezdzal do niej jakis chlopak
I te wywiady z nimi haha ale to jest urocze
I marzy mi sie to
-
Cherry_Blossom wrote:Dzisiejszy test owu w 100% pozytywny, tak jak mówiłyście
Książkowo, jest to 14 dc dziś.
no ja mam problem z interpretacją testów owu. Przedwczoraj (29-go) niby wyszedł pozytyw ale po dobie wyblakł że wygląda jak negatyw ... hmmm i nawet nie wiem co z tym fantem zrobić czy wstawić plusa w dniu 29
Z resztą wkleję Wam linka
tak wyglądał 29 maja po ok 10 min od zrobienia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfa717b660c0.jpg
a tak wyglądał na drugi dzień (to ten na samej górze) no różnica spora, wyblakł ... (ten dolny to wczorajszy)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1cd01a8ab3a.jpg
i teraz nie wiem czy ten z 29 go brać za pozytyw? bo 29go wyglądał jak pozytyw a na drugi dzień po wyblaknięciu jak negatyw ... hmm09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
szatynka powinno się brać ten wynik ileś po zrobieniu, nie na następny dzień. Moim zdaniem te kreski proporcjonalnie są takie same, tylko obie jaśniejsze. Za pozytyw bym wzięła dzisiejszy. Ale ze mnie żadna wyrocznia, może któraś bardziej doświadczona się wypowie... Ja też wczoraj myślałam, że już pozytyw ale dziś to jednak jest to.
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Cherry_Blossom wrote:Ostatnio działanie było w 12 dc, więc faktycznie, trzeba będzie poprawić
ale mamy pewnosc ze plemniczki sa caly czas
jesli to nic nie da to wtedy badania. Nawet ostatnio byli w samochodzie haha kurka, jak za dawnych czasow.
bardziej podchodzimy na luzie
kwas foliowy tylko bierzemy a takto wszystko na spontana
chociaz regularnie he