X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sama nie wiem co z tą płcią. Wg jednego wychodzi mi chłopiec a wg innego dziewczynka ;) Nie mogę się połapać.

Z ciekawości sprawdziłam koleżanki, które już urodziły i różnie wychodzi, sprawdziłam też moją mamę i ze mną faktycznie się zgadza, ale mój brat musiałby być dziewczynką ;)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    No I to jak :) a ja zawsze marzylam pierw o synku, I po 3 lat coreczke :) zeby ja chronil :) widze po moim, tzn widzialam gdy mieszkal z mlodsza siostra i byk zazdrosny gdy przyjezdzal do niej jakis chlopak :) I te wywiady z nimi haha ale to jest urocze :) I marzy mi sie to :)

to mój małż się śmieje, że jak uda nam się mieć kiedyś córę to będzie miała przerąbane bo będzie jej strzegł i po każdym powrocie z imprezy będzie miała cipkę do kontroli he he
    Mówi że niech tylko usłyszy, że jakiś chłopak gwiżdże pod balkonem za nią to nie ręczy za siebie ... jednym słowem chłopaki będą mieli przechlapane no i ona sam też :) bo przypuszczam że to będzie taka córunia tatunia :P bo tak najczęściej jest

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Mi lekarz doradzil zeby co dwa dni najlepiej caly cykl od ustapienia krwawienia ze wzgledu na moje nocne zmiany w pracy bo TO moze bardzo przesunac owu.. I bede miec problemy z trafieniem. Wiec Tak robimy, czasami codziennie.. sila wyzsza :) ale mamy pewnosc ze plemniczki sa caly czas :) jesli to nic nie da to wtedy badania. Nawet ostatnio byli w samochodzie haha kurka, jak za dawnych czasow. :) bardziej podchodzimy na luzie :) kwas foliowy tylko bierzemy a takto wszystko na spontana :) chociaz regularnie he

W końcu się uda!!! :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Ja już sama nie wiem co z tą płcią. Wg jednego wychodzi mi chłopiec a wg innego dziewczynka ;) Nie mogę się połapać.

Z ciekawości sprawdziłam koleżanki, które już urodziły i różnie wychodzi, sprawdziłam też moją mamę i ze mną faktycznie się zgadza, ale mój brat musiałby być dziewczynką ;)

Haha to zalezy od nas tylko i co w organizmie, moze ze ktos trafil akurat w plec to fart :) nie wiem :)
    A moze Ty tam poszperaj bratu czy on ma wszystko na miejscu :)

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry dzisiaj jeszcze nie sikałam na testa, mam zamiar to zrobić ok 13ej bo wczoraj i przedwczoraj właśnie o tej godzinie robiłam. Tamte dwa z foty to są z 29go (8dc) i 30go (9dc).

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    W końcu się uda!!! :)
    No innej opcji nie ma :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    to mój małż się śmieje, że jak uda nam się mieć kiedyś córę to będzie miała przerąbane bo będzie jej strzegł i po każdym powrocie z imprezy będzie miała cipkę do kontroli he he
    Mówi że niech tylko usłyszy, że jakiś chłopak gwiżdże pod balkonem za nią to nie ręczy za siebie ... jednym słowem chłopaki będą mieli przechlapane no i ona sam też :) bo przypuszczam że to będzie taka córunia tatunia :P bo tak najczęściej jest
    Bozze. Jak tym slyszala mojego :) jeszcze powiedzial ze zakaz chlopakow do 30roku zycia :) a jesli chlopiec to niech przyprowadza dziewczynki ale tatus testuje pierwszy haha

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Cherry dzisiaj jeszcze nie sikałam na testa, mam zamiar to zrobić ok 13ej bo wczoraj i przedwczoraj właśnie o tej godzinie robiłam. Tamte dwa z foty to są z 29go (8dc) i 30go (9dc).

A, to źle zrozumiałam. Zobacz dzisiaj, wklej i będziemy kminić ;)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    sprawdziłam też moją mamę i ze mną faktycznie się zgadza, ale mój brat musiałby być dziewczynką ;)

a może był tylko że ty o niczym nie wiesz :P

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    no ja mam problem z interpretacją testów owu. Przedwczoraj (29-go) niby wyszedł pozytyw ale po dobie wyblakł że wygląda jak negatyw ... hmmm i nawet nie wiem co z tym fantem zrobić czy wstawić plusa w dniu 29
    Z resztą wkleję Wam linka
    tak wyglądał 29 maja po ok 10 min od zrobienia
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfa717b660c0.jpg

a tak wyglądał na drugi dzień (to ten na samej górze) no różnica spora, wyblakł ... (ten dolny to wczorajszy)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1cd01a8ab3a.jpg

i teraz nie wiem czy ten z 29 go brać za pozytyw? bo 29go wyglądał jak pozytyw a na drugi dzień po wyblaknięciu jak negatyw ... hmm
    Nie znam sie :) bo nie robilam, ale w razie czego to moze monitoring lepszy by byl ? Chociaz zycze zeby juz mnie byl potrzebny :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    A, to źle zrozumiałam. Zobacz dzisiaj, wklej i będziemy kminić ;)

wkleję :)
    ok ja muszę mykać bo mam sprawę do załatwienia w moim ulubionym urzędzie ... skarbowym

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    wkleję :)
    ok ja muszę mykać bo mam sprawę do załatwienia w moim ulubionym urzędzie ... skarbowym
    Milego dnia :) Ja tez zaraz ide kminic cos na obiad :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Haha to zalezy od nas tylko i co w organizmie, moze ze ktos trafil akurat w plec to fart :) nie wiem :)
    A moze Ty tam poszperaj bratu czy on ma wszystko na miejscu :)

Jest między nami mała różnica wieku i jako dzieci kąpaliśmy się w jednej wannie :P więc potwierdzam, że chińczyki się w tym wypadku pomyliły ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 11:04

Evelin lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Jest między nami mała różnica wieku i jako dzieci kąpaliśmy się w jednej wannie :P więc potwierdzam, że chińczyki się w tym wypadku pomyliły ;)

Hahaha, chinskie buble :D akurat Twoj brat byl tym jednym na milion co nie pyklo :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny objaw wyczailam :p ale świrek ze mnie
    Pare razy przed chwila ukuło mnie w szyjce macicy

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Evelin Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Kolejny objaw wyczailam :p ale świrek ze mnie
    Pare razy przed chwila ukuło mnie w szyjce macicy
    Ja nie w temacie :)
    Udalo sie czy czekasz za testowaniem?

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Ja nie w temacie :)
    Udalo sie czy czekasz za testowaniem?

Czekam.na testowanie dzis 6dzien po owu a wedlug of 5 dpo co.jest zle.stwierdzone bo.wtedy wyszedl test owulacyjny negatywny

Evelin lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Evelin Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Czekam.na testowanie dzis 6dzien po owu a wedlug of 5 dpo co.jest zle.stwierdzone bo.wtedy wyszedl test owulacyjny negatywny
    U mnie tez tak moze byc :) ale ja tam dzialam dalej, jedynie czuje mokrosc i lekko brzuch boli.. Zobaczymy pod koniec tygodnia czy cos sie zmieni. A znasz sie na temperaturach ? Powinna po owu byc wyzsza tak?

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haaaaj wszystkim

Ja się chowam - nie będzie mnie na forum...ale będę was podglądać od czasu do czasu :)
    Buziaki

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    U mnie tez tak moze byc :) ale ja tam dzialam dalej, jedynie czuje mokrosc i lekko brzuch boli.. Zobaczymy pod koniec tygodnia czy cos sie zmieni. A znasz sie na temperaturach ? Powinna po owu byc wyzsza tak?

Po owulacji temepratura rośnie zawsze :) spójrz na moj wykres i zobaczysz na poprzednie tez mozesz spojrzec tylko dodam cie do znajomych

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 1962 1963 1964 1965 1966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ