X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wtorkowo i u nas ciepło :D

Czikosz lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Witam wtorkowo i u nas ciepło :D

U mnie też cieplutko!

Chcę już 10 czerwca, bo od tego dnia zaczyna się produkcja serduszek na skalę masową i sikanie na testy owulacyjne, a w ogóle to chcę też, aby po tym wszystkim nagle stał się 25 czerwca, albowiem wtedy wysikam epickie dwie kreski.

Kim87, sandrula, Pączek, nikola2877, Cherry_Blossom, Tuliska, AniaŁ123, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    U mnie też cieplutko!

Chcę już 10 czerwca, bo od tego dnia zaczyna się produkcja serduszek na skalę masową i sikanie na testy owulacyjne, a w ogóle to chcę też, aby po tym wszystkim nagle stał się 25 czerwca, albowiem wtedy wysikam epickie dwie kreski.
    Kochana takie podejście to jest to !
    Proszę wszystkie marudy które dopatrują się objawów małpy i narzekające na swoje wykresy o zmianę nastawienia na takie jakie ma Czikosz :D

Czikosz, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to stałam się od niedawna za sprawą ukochanego posiadaczką 37 diamencików oprawionych w złoto w formie zawieszki! <3

Tak, wiem, chwalę się. :P

Kim87, kozamonia, Pączek, Cherry_Blossom, AniaŁ123, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo proszę jakiego fajnego mężczyznę masz :D no no :D

Czikosz lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe to to, ale wali po oczach (szczególnie w słońcu), że ojej.

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Wiecie co ja chyba wybiorę się na monitoring cyklu, ponieważ mój okres twa ok 3 dni i jest skąpy, tak było też ostatnio, więc wole chyba sprawdzić czy owulacja w ogóle jest...gdzieś czytałam, że skąpe okresy mogą świadczyć o cyklu bezowulacyjnym :(

Jestem podłamana...
    kochanie głowa do góry. Bedzie dobrze :) idz do lekarza zrób morfo z oznaczeniami hormonów. Zobacz co w trawie piszczy bo jeżeli tak jest jak mówisz to pewnie jakaś pierdoła to powoduje. Może czegoś masz za dużo badź za mało i tu jest problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 10:03

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Małe to to, ale wali po oczach (szczególnie w słońcu), że ojej.
    nie ważne jakie małe ale ważne że widać :P

3jgxflw1867zd36k.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    sandrula wrote:
    Chociaż co do braku @ to szatynka nam tu udowonila ze da się tez inaczej :D

dokładnie.
    Jak byłam wczoraj w laboratorium i opowiadałam pielęgniarkom o moim przypadku to jedna z nich powiedziała, że jej znajoma do 4 miesiąca ciąży miała okres dopiero gdy poczuła ruchy dziecka to się kapnęła że coś jest nie tak.

Różne cuda się zdarzają, tak jak u mnie @ przyszła punktualnie, niczym nie różniła się od innych, a tego dnia ujrzałam I kreskę a ok 2 tygodnie później już II ... dziwne lecz prawdziwe

Kim87 lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja1990 wrote:
    raczej tak...
    Bete odbierz najpierw ok?

3jgxflw1867zd36k.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Sandrula i Szatynka już gratulowałam, ale jeszcze raz bardzo, baaaardzo gratuluję :) :D

dzięki
    i tulam z odwodu śmierci babci męża.

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    kochanie głowa do góry. Bedzie dobrze :) idz do lekarza zrób morfo z oznaczeniami hormonów. Zobacz co w trawie piszczy bo jeżeli tak jest jak mówisz to pewnie jakaś pierdoła to powoduje. Może czegoś masz za dużo badź za mało i tu jest problem.

Morfologie miałam już przed pierwszą próbą zajścia...wszytko było ok tylko podwyższone tsh, od razu zrobiłam dodatkowe badania tarczycy FT3 Ft4 i anty Tpo i Tpg- były w normie, poszłam do endokrynologa, pani zrobiła mi usg i powedziała, że jest ok, że gdyby nie to że planuję ciąże nie wdrażała by mi leczenia ale dała mi eutyrox 25.

• stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny;) ja sie dzisiaj jakas chora obudzilam:( katar z nosa i krew:(

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Kochane ja po.drzemce zmulilo mnie strasznie chyba z 3 godziny spalam.
    Bylam.pytac o.terminy do.endrokrynologa do.ktorego chodze i.termin.na.sierpień no.chyba ich glowa boli.mialam.przyjsc od razu jak.zobacze dwie.kreski inco.teraz mam.zrobic jedyne co.udalo.mi.sie wyprosic to prywatnie na 14czerwca az sie boje co sie z hormonami będzie działo

ja właśnie chodzę prywatnie do endokrynologa bo na NFZ też dłuuuugi termin.
    Ja mama niedoczynność + hashimoto i na ostatniej wizycie mówiłam mojej endo że z mężem staramy się o dziecko. Przepisała mi jodid 100 i w razie ciąży kazała brać 1,5 tabletki dziennie i kazała powtórzyć TSH FT4 i umówić się na wizytę.
    Dzwoniłam 4 czerwca aby się do niej prywatnie umówić i termin mam na 22 czerwca

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Morfologie miałam już przed pierwszą próbą zajścia...wszytko było ok tylko podwyższone tsh, od razu zrobiłam dodatkowe badania tarczycy FT3 Ft4 i anty Tpo i Tpg- były w normie, poszłam do endokrynologa, pani zrobiła mi usg i powedziała, że jest ok, że gdyby nie to że planuję ciąże nie wdrażała by mi leczenia ale dała mi eutyrox 25.
    wiesz kochana to 2 cykl twój dopiero. Może daj sobie czas. Oczywiście jak chcesz skonsultuj i zrób monitoring ale skoro byłaś u lekarza i nie widzi powodów do niepokoju to ja na twoim miejscu dałabym sobie jeszcze trochę czasu.
    Zdrowej parze zajmuje zajscie do roku. Wiem jak sie czujesz bo u mnie dopiero w 4 cyklu pykneło. Też mialam rózne miesiaczki i rózne cykle.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Patrycja1990 Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Bete odbierz najpierw ok?
    tak odbiore, ale tylko dlatego żeby wyzucic ja do kosza

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    ja właśnie chodzę prywatnie do endokrynologa bo na NFZ też dłuuuugi termin.
    Ja mama niedoczynność + hashimoto i na ostatniej wizycie mówiłam mojej endo że z mężem staramy się o dziecko. Przepisała mi jodid 100 i w razie ciąży kazała brać 1,5 tabletki dziennie i kazała powtórzyć TSH FT4 i umówić się na wizytę.
    Dzwoniłam 4 czerwca aby się do niej prywatnie umówić i termin mam na 22 czerwca

Kochana a jaki czas temu dowiedziałaś się o problemach z tarczycą przed próbami zajścia w ciąże?
    Dużo miałaś podwyższone TSH? i do jakiego poziomu zbiłaś zanim zaszłaś w ciąże?
    Ja doweidziałam się niecały miesiąc temu...Pani endo kazała mi zrobić tak jak tobie w razie ciąży. Tylko ja nie mam hashimoto sama niedoczynność.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    wiesz kochana to 2 cykl twój dopiero. Może daj sobie czas. Oczywiście jak chcesz skonsultuj i zrób monitoring ale skoro byłaś u lekarza i nie widzi powodów do niepokoju to ja na twoim miejscu dałabym sobie jeszcze trochę czasu.
    Zdrowej parze zajmuje zajscie do roku. Wiem jak sie czujesz bo u mnie dopiero w 4 cyklu pykneło. Też mialam rózne miesiaczki i rózne cykle.

Pewnie masz racje, że powinnam dać sobie czas..ale ja taka jestem panikara
    :( ciesze się, że Wam się udaje, to takie szczęscie musi być. Oby wasze maluszki rosły zdrowo, na pewno tak będzie:)

Zdziwiło mnie tylko ,że mój gin jak tylko mu powiedziałam że chciałabym zajść w ciąże od razu przepisał mi luteine od 19- 25 dnia cyklu..potem dopiero poczytałam o niej.

• sandrula Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana.. Odebrałam wyniki powtórki z bety.. 832.. Pielegniarka powiedziała ze powinno juz być z ponad tysiąc..

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Pewnie masz racje, że powinnam dać sobie czas..ale ja taka jestem panikara
    :( ciesze się, że Wam się udaje, to takie szczęscie musi być. Oby wasze maluszki rosły zdrowo, na pewno tak będzie:)

Zdziwiło mnie tylko ,że mój gin jak tylko mu powiedziałam że chciałabym zajść w ciąże od razu przepisał mi luteine od 19- 25 dnia cyklu..potem dopiero poczytałam o niej.
    wydaje mi się że luteina ci nie zaszkodzi. W koncu dzieki niej jajo może się zagnieżdzić. Średnio widzę że dziewczyny zachodzą w ciagu 6 cykli starań.
    Powiedz coś wiecej o sobie . Jak u ciebie ze śluzem czy coś suplementujesz czy twój facet coś bierze ? palicie ?

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 2076 2077 2078 2079 2080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ