X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wtorkowo i u nas ciepło :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Witam wtorkowo i u nas ciepło :D

U mnie też cieplutko!

Chcę już 10 czerwca, bo od tego dnia zaczyna się produkcja serduszek na skalę masową i sikanie na testy owulacyjne, a w ogóle to chcę też, aby po tym wszystkim nagle stał się 25 czerwca, albowiem wtedy wysikam epickie dwie kreski.

Kim87, sandrula, Pączek, nikola2877, Cherry_Blossom, Tuliska, AniaŁ123, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    U mnie też cieplutko!

Chcę już 10 czerwca, bo od tego dnia zaczyna się produkcja serduszek na skalę masową i sikanie na testy owulacyjne, a w ogóle to chcę też, aby po tym wszystkim nagle stał się 25 czerwca, albowiem wtedy wysikam epickie dwie kreski.
    Kochana takie podejście to jest to !
    Proszę wszystkie marudy które dopatrują się objawów małpy i narzekające na swoje wykresy o zmianę nastawienia na takie jakie ma Czikosz :D

nick nieaktualny, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to stałam się od niedawna za sprawą ukochanego posiadaczką 37 diamencików oprawionych w złoto w formie zawieszki! <3

Tak, wiem, chwalę się. :P

Kim87, kozamonia, Pączek, Cherry_Blossom, AniaŁ123, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo proszę jakiego fajnego mężczyznę masz :D no no :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe to to, ale wali po oczach (szczególnie w słońcu), że ojej.

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Wiecie co ja chyba wybiorę się na monitoring cyklu, ponieważ mój okres twa ok 3 dni i jest skąpy, tak było też ostatnio, więc wole chyba sprawdzić czy owulacja w ogóle jest...gdzieś czytałam, że skąpe okresy mogą świadczyć o cyklu bezowulacyjnym :(

Jestem podłamana...
    kochanie głowa do góry. Bedzie dobrze :) idz do lekarza zrób morfo z oznaczeniami hormonów. Zobacz co w trawie piszczy bo jeżeli tak jest jak mówisz to pewnie jakaś pierdoła to powoduje. Może czegoś masz za dużo badź za mało i tu jest problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 10:03

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Małe to to, ale wali po oczach (szczególnie w słońcu), że ojej.
    nie ważne jakie małe ale ważne że widać :P

3jgxflw1867zd36k.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    sandrula wrote:
    Chociaż co do braku @ to szatynka nam tu udowonila ze da się tez inaczej :D

dokładnie.
    Jak byłam wczoraj w laboratorium i opowiadałam pielęgniarkom o moim przypadku to jedna z nich powiedziała, że jej znajoma do 4 miesiąca ciąży miała okres dopiero gdy poczuła ruchy dziecka to się kapnęła że coś jest nie tak.

Różne cuda się zdarzają, tak jak u mnie @ przyszła punktualnie, niczym nie różniła się od innych, a tego dnia ujrzałam I kreskę a ok 2 tygodnie później już II ... dziwne lecz prawdziwe

Kim87 lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja1990 wrote:
    raczej tak...
    Bete odbierz najpierw ok?

3jgxflw1867zd36k.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Sandrula i Szatynka już gratulowałam, ale jeszcze raz bardzo, baaaardzo gratuluję :) :D

dzięki
    i tulam z odwodu śmierci babci męża.

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    kochanie głowa do góry. Bedzie dobrze :) idz do lekarza zrób morfo z oznaczeniami hormonów. Zobacz co w trawie piszczy bo jeżeli tak jest jak mówisz to pewnie jakaś pierdoła to powoduje. Może czegoś masz za dużo badź za mało i tu jest problem.

Morfologie miałam już przed pierwszą próbą zajścia...wszytko było ok tylko podwyższone tsh, od razu zrobiłam dodatkowe badania tarczycy FT3 Ft4 i anty Tpo i Tpg- były w normie, poszłam do endokrynologa, pani zrobiła mi usg i powedziała, że jest ok, że gdyby nie to że planuję ciąże nie wdrażała by mi leczenia ale dała mi eutyrox 25.

• stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny;) ja sie dzisiaj jakas chora obudzilam:( katar z nosa i krew:(

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Kochane ja po.drzemce zmulilo mnie strasznie chyba z 3 godziny spalam.
    Bylam.pytac o.terminy do.endrokrynologa do.ktorego chodze i.termin.na.sierpień no.chyba ich glowa boli.mialam.przyjsc od razu jak.zobacze dwie.kreski inco.teraz mam.zrobic jedyne co.udalo.mi.sie wyprosic to prywatnie na 14czerwca az sie boje co sie z hormonami będzie działo

ja właśnie chodzę prywatnie do endokrynologa bo na NFZ też dłuuuugi termin.
    Ja mama niedoczynność + hashimoto i na ostatniej wizycie mówiłam mojej endo że z mężem staramy się o dziecko. Przepisała mi jodid 100 i w razie ciąży kazała brać 1,5 tabletki dziennie i kazała powtórzyć TSH FT4 i umówić się na wizytę.
    Dzwoniłam 4 czerwca aby się do niej prywatnie umówić i termin mam na 22 czerwca

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Morfologie miałam już przed pierwszą próbą zajścia...wszytko było ok tylko podwyższone tsh, od razu zrobiłam dodatkowe badania tarczycy FT3 Ft4 i anty Tpo i Tpg- były w normie, poszłam do endokrynologa, pani zrobiła mi usg i powedziała, że jest ok, że gdyby nie to że planuję ciąże nie wdrażała by mi leczenia ale dała mi eutyrox 25.
    wiesz kochana to 2 cykl twój dopiero. Może daj sobie czas. Oczywiście jak chcesz skonsultuj i zrób monitoring ale skoro byłaś u lekarza i nie widzi powodów do niepokoju to ja na twoim miejscu dałabym sobie jeszcze trochę czasu.
    Zdrowej parze zajmuje zajscie do roku. Wiem jak sie czujesz bo u mnie dopiero w 4 cyklu pykneło. Też mialam rózne miesiaczki i rózne cykle.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Patrycja1990 Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Bete odbierz najpierw ok?
    tak odbiore, ale tylko dlatego żeby wyzucic ja do kosza

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    ja właśnie chodzę prywatnie do endokrynologa bo na NFZ też dłuuuugi termin.
    Ja mama niedoczynność + hashimoto i na ostatniej wizycie mówiłam mojej endo że z mężem staramy się o dziecko. Przepisała mi jodid 100 i w razie ciąży kazała brać 1,5 tabletki dziennie i kazała powtórzyć TSH FT4 i umówić się na wizytę.
    Dzwoniłam 4 czerwca aby się do niej prywatnie umówić i termin mam na 22 czerwca

Kochana a jaki czas temu dowiedziałaś się o problemach z tarczycą przed próbami zajścia w ciąże?
    Dużo miałaś podwyższone TSH? i do jakiego poziomu zbiłaś zanim zaszłaś w ciąże?
    Ja doweidziałam się niecały miesiąc temu...Pani endo kazała mi zrobić tak jak tobie w razie ciąży. Tylko ja nie mam hashimoto sama niedoczynność.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    wiesz kochana to 2 cykl twój dopiero. Może daj sobie czas. Oczywiście jak chcesz skonsultuj i zrób monitoring ale skoro byłaś u lekarza i nie widzi powodów do niepokoju to ja na twoim miejscu dałabym sobie jeszcze trochę czasu.
    Zdrowej parze zajmuje zajscie do roku. Wiem jak sie czujesz bo u mnie dopiero w 4 cyklu pykneło. Też mialam rózne miesiaczki i rózne cykle.

Pewnie masz racje, że powinnam dać sobie czas..ale ja taka jestem panikara
    :( ciesze się, że Wam się udaje, to takie szczęscie musi być. Oby wasze maluszki rosły zdrowo, na pewno tak będzie:)

Zdziwiło mnie tylko ,że mój gin jak tylko mu powiedziałam że chciałabym zajść w ciąże od razu przepisał mi luteine od 19- 25 dnia cyklu..potem dopiero poczytałam o niej.

• sandrula Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana.. Odebrałam wyniki powtórki z bety.. 832.. Pielegniarka powiedziała ze powinno juz być z ponad tysiąc..

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Pewnie masz racje, że powinnam dać sobie czas..ale ja taka jestem panikara
    :( ciesze się, że Wam się udaje, to takie szczęscie musi być. Oby wasze maluszki rosły zdrowo, na pewno tak będzie:)

Zdziwiło mnie tylko ,że mój gin jak tylko mu powiedziałam że chciałabym zajść w ciąże od razu przepisał mi luteine od 19- 25 dnia cyklu..potem dopiero poczytałam o niej.
    wydaje mi się że luteina ci nie zaszkodzi. W koncu dzieki niej jajo może się zagnieżdzić. Średnio widzę że dziewczyny zachodzą w ciagu 6 cykli starań.
    Powiedz coś wiecej o sobie . Jak u ciebie ze śluzem czy coś suplementujesz czy twój facet coś bierze ? palicie ?

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 2076 2077 2078 2079 2080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ