Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKim87 wrote:Witam wtorkowo i u nas ciepło
U mnie też cieplutko!
Chcę już 10 czerwca, bo od tego dnia zaczyna się produkcja serduszek na skalę masową i sikanie na testy owulacyjne, a w ogóle to chcę też, aby po tym wszystkim nagle stał się 25 czerwca, albowiem wtedy wysikam epickie dwie kreski.Kim87, sandrula, Pączek, nikola2877, Cherry_Blossom, Tuliska, AniaŁ123, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
-
Czikosz wrote:U mnie też cieplutko!
Chcę już 10 czerwca, bo od tego dnia zaczyna się produkcja serduszek na skalę masową i sikanie na testy owulacyjne, a w ogóle to chcę też, aby po tym wszystkim nagle stał się 25 czerwca, albowiem wtedy wysikam epickie dwie kreski.
Proszę wszystkie marudy które dopatrują się objawów małpy i narzekające na swoje wykresy o zmianę nastawienia na takie jakie ma CzikoszCzikosz, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
misia1989 wrote:Wiecie co ja chyba wybiorę się na monitoring cyklu, ponieważ mój okres twa ok 3 dni i jest skąpy, tak było też ostatnio, więc wole chyba sprawdzić czy owulacja w ogóle jest...gdzieś czytałam, że skąpe okresy mogą świadczyć o cyklu bezowulacyjnym
Jestem podłamana...idz do lekarza zrób morfo z oznaczeniami hormonów. Zobacz co w trawie piszczy bo jeżeli tak jest jak mówisz to pewnie jakaś pierdoła to powoduje. Może czegoś masz za dużo badź za mało i tu jest problem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 10:03
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
witam
sandrula wrote:Chociaż co do braku @ to szatynka nam tu udowonila ze da się tez inaczej
dokładnie.
Jak byłam wczoraj w laboratorium i opowiadałam pielęgniarkom o moim przypadku to jedna z nich powiedziała, że jej znajoma do 4 miesiąca ciąży miała okres dopiero gdy poczuła ruchy dziecka to się kapnęła że coś jest nie tak.
Różne cuda się zdarzają, tak jak u mnie @ przyszła punktualnie, niczym nie różniła się od innych, a tego dnia ujrzałam I kreskę a ok 2 tygodnie później już II ... dziwne lecz prawdziweKim87 lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
AniaŁ123 wrote:Sandrula i Szatynka już gratulowałam, ale jeszcze raz bardzo, baaaardzo gratuluję
dzięki
i tulam z odwodu śmierci babci męża.AniaŁ123 lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
nick nieaktualnyKim87 wrote:kochanie głowa do góry. Bedzie dobrze
idz do lekarza zrób morfo z oznaczeniami hormonów. Zobacz co w trawie piszczy bo jeżeli tak jest jak mówisz to pewnie jakaś pierdoła to powoduje. Może czegoś masz za dużo badź za mało i tu jest problem.
Morfologie miałam już przed pierwszą próbą zajścia...wszytko było ok tylko podwyższone tsh, od razu zrobiłam dodatkowe badania tarczycy FT3 Ft4 i anty Tpo i Tpg- były w normie, poszłam do endokrynologa, pani zrobiła mi usg i powedziała, że jest ok, że gdyby nie to że planuję ciąże nie wdrażała by mi leczenia ale dała mi eutyrox 25.
-
KlaudyŚ wrote:Kochane ja po.drzemce zmulilo mnie strasznie chyba z 3 godziny spalam.
Bylam.pytac o.terminy do.endrokrynologa do.ktorego chodze i.termin.na.sierpień no.chyba ich glowa boli.mialam.przyjsc od razu jak.zobacze dwie.kreski inco.teraz mam.zrobic jedyne co.udalo.mi.sie wyprosic to prywatnie na 14czerwca az sie boje co sie z hormonami będzie działo
ja właśnie chodzę prywatnie do endokrynologa bo na NFZ też dłuuuugi termin.
Ja mama niedoczynność + hashimoto i na ostatniej wizycie mówiłam mojej endo że z mężem staramy się o dziecko. Przepisała mi jodid 100 i w razie ciąży kazała brać 1,5 tabletki dziennie i kazała powtórzyć TSH FT4 i umówić się na wizytę.
Dzwoniłam 4 czerwca aby się do niej prywatnie umówić i termin mam na 22 czerwca09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
misia1989 wrote:Morfologie miałam już przed pierwszą próbą zajścia...wszytko było ok tylko podwyższone tsh, od razu zrobiłam dodatkowe badania tarczycy FT3 Ft4 i anty Tpo i Tpg- były w normie, poszłam do endokrynologa, pani zrobiła mi usg i powedziała, że jest ok, że gdyby nie to że planuję ciąże nie wdrażała by mi leczenia ale dała mi eutyrox 25.
Zdrowej parze zajmuje zajscie do roku. Wiem jak sie czujesz bo u mnie dopiero w 4 cyklu pykneło. Też mialam rózne miesiaczki i rózne cykle.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
nick nieaktualnyszatynka wrote:ja właśnie chodzę prywatnie do endokrynologa bo na NFZ też dłuuuugi termin.
Ja mama niedoczynność + hashimoto i na ostatniej wizycie mówiłam mojej endo że z mężem staramy się o dziecko. Przepisała mi jodid 100 i w razie ciąży kazała brać 1,5 tabletki dziennie i kazała powtórzyć TSH FT4 i umówić się na wizytę.
Dzwoniłam 4 czerwca aby się do niej prywatnie umówić i termin mam na 22 czerwca
Kochana a jaki czas temu dowiedziałaś się o problemach z tarczycą przed próbami zajścia w ciąże?
Dużo miałaś podwyższone TSH? i do jakiego poziomu zbiłaś zanim zaszłaś w ciąże?
Ja doweidziałam się niecały miesiąc temu...Pani endo kazała mi zrobić tak jak tobie w razie ciąży. Tylko ja nie mam hashimoto sama niedoczynność.
-
nick nieaktualnyKim87 wrote:wiesz kochana to 2 cykl twój dopiero. Może daj sobie czas. Oczywiście jak chcesz skonsultuj i zrób monitoring ale skoro byłaś u lekarza i nie widzi powodów do niepokoju to ja na twoim miejscu dałabym sobie jeszcze trochę czasu.
Zdrowej parze zajmuje zajscie do roku. Wiem jak sie czujesz bo u mnie dopiero w 4 cyklu pykneło. Też mialam rózne miesiaczki i rózne cykle.
Pewnie masz racje, że powinnam dać sobie czas..ale ja taka jestem panikara
ciesze się, że Wam się udaje, to takie szczęscie musi być. Oby wasze maluszki rosły zdrowo, na pewno tak będzie:)
Zdziwiło mnie tylko ,że mój gin jak tylko mu powiedziałam że chciałabym zajść w ciąże od razu przepisał mi luteine od 19- 25 dnia cyklu..potem dopiero poczytałam o niej. -
misia1989 wrote:Pewnie masz racje, że powinnam dać sobie czas..ale ja taka jestem panikara
ciesze się, że Wam się udaje, to takie szczęscie musi być. Oby wasze maluszki rosły zdrowo, na pewno tak będzie:)
Zdziwiło mnie tylko ,że mój gin jak tylko mu powiedziałam że chciałabym zajść w ciąże od razu przepisał mi luteine od 19- 25 dnia cyklu..potem dopiero poczytałam o niej.
Powiedz coś wiecej o sobie . Jak u ciebie ze śluzem czy coś suplementujesz czy twój facet coś bierze ? palicie ?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat