Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Kim87 wrote:słuchaj jest dużo dziewczyn na necie które nie miały ksiązkowych przyrostów i bobo zdrowe, zrób bete i umów sie do gina z wynikami. Pielegniarka nie jest ginem
Kim87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKim87 wrote:misia1989 wiem. Też jako 19 miałam torbiele i nawet nowotwór jajnika niezłośliwy. Do zeszłego roku byłam przekonana że nie mam jednego jajowodu
A w ciaży jestem jak widac.
Nie wiem czy śledziłaś nas wczesniej ale powiem ci co mnie pomogło.
Od 1dc do owulki brałam wiesiołek 1500. Po owulce brałam omega 3. Brałam kwas foliwoy vit c i mg. Mój chłop brał vit c mag i tez kwas foliowy. Do tego jadłam kilka orzechów brazyliskich w ciagu dnia. Chłop też.
Po serduszkach robiłam świeceprzez godzinę trzymałam nogi w górze.
Kilka dziewczyn ktore zaszły miały takie jak ja zestawy supli, ważne jest też to aby faceta tez suplementować. I sex codziennie nie przeszkadza w zajściu w ciąże to mit
ooo..skoro polecasz wiesiołek i omega to może spróbuję,słyszłam że może wspomóc na pewno nie zaszkodzi.
To widzę, że przeszłaś też dużo jako młoda kobieta- tym bardziej się ciesze, że będziesz mamusią. To chyba jedna z piękniejszych chwil w życiu. Cieszę się
Nogi? To pomaga? -
Cherry_Blossom wrote:Kim :* co u Ciebie?
myślę że musi jeszcze kilka dni minąć zanim wszystko zejdzie .
Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Patrycja1990 wrote:Aha dzięki za odpowiedź. Bo ja ogolnie ostatatni okres mialam 26 kwietnia, i niby dzis coś dostałam.. Wczoraj zrobilam bete ale raczej wyrzuce ja do kosza
nie ma za comimo wszystko trzymam kciuki
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
misia1989 wrote:ooo..skoro polecasz wiesiołek i omega to może spróbuję,słyszłam że może wspomóc na pewno nie zaszkodzi.
To widzę, że przeszłaś też dużo jako młoda kobieta- tym bardziej się ciesze, że będziesz mamusią. To chyba jedna z piękniejszych chwil w życiu. Cieszę się
Nogi? To pomaga?Nawet mój mi przypominał aby nóżki w górze trzymać
-
szatynka wrote:sandrula mnie też się wydaję, że betę masz dobrą.
Nie wiem czy dobrze kumam ale beta po 48h powinna o około 66% wzrosnąć a im ciąża późniejsza, tym wzrost stężenia HCG wolniejszy.
Także spokojnie, jutro wizyta i USG, będzie dobrze.
Jeśli pierwsza to 242 a po 48h masz 832 to jak nic jest przyrost i to większy niż 66%
Tzn. To jest przyrost po 72 h bo robiłam pierwsza w pt a druga w pon.. No ale na kalkulatorze wpisalam ze pierwsza beta byla 21 dni po owu (wpisalam datę tego jedynego serduszkowania bo nie mam juz pojecia kiedy bylo owu ) no i niby pisze ze przyblizony przyrost to 125 %..
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Kim87 wrote:Kochana ja leżałam z nogami opartymi o ścianę i z poduszką pod tyłkiem. Wtedy sperma pod wpływem grawitacji szybciej zalewa macice. Wiesz skoro pyknęło to chyba pomogło
Nawet mój mi przypominał aby nóżki w górze trzymać
Też tak teraz zrobiłamKim87 lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
nick nieaktualnyKim87 wrote:Kochana ja leżałam z nogami opartymi o ścianę i z poduszką pod tyłkiem. Wtedy sperma pod wpływem grawitacji szybciej zalewa macice. Wiesz skoro pyknęło to chyba pomogło
Nawet mój mi przypominał aby nóżki w górze trzymać
haha to ciekawe! Fajny ten Twoj facet, chociaż teraz sobie przypomniałam, że mój mi raz takie piruety zasugerował- a ja myślałam , że żartujechyba coś gdzieś musiał przeczytać hihi
-
sandrula na moje oko jest dobrze
jutro wizyta która mam nadzieję uspokoi Cię
zobaczysz będzie wsio ok.
Ja jutro idę na powtórkę bety bo 48h zobaczymy jak ona się ma.09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
nick nieaktualny
-
misia1989 wrote:haha to ciekawe! Fajny ten Twoj facet, chociaż teraz sobie przypomniałam, że mój mi raz takie piruety zasugerował- a ja myślałam , że żartuje
chyba coś gdzieś musiał przeczytać hihi
Zainwestuj na pewno w kwas wiesołek i vit c . Dawaj tez facetowi bo na moje oko to wlasnie pomogło.
Mój na dodatek po przejsciach bo okazało się że miał żylaki w okolicy jąder które nieleczone moga powodować niepłodność. Zbadał sie rok temu i było ok ale jakbym nie zaszła do 6 mc mieliśmy w planach powtórke z badań. Dobre tez jest kofeina dla faceta przed sexem. tak mniej wiecej na godz przed sexem moze walnąc kawe badz szklankę coli wtedy plemniory maja doładowanieMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:kochana mówi się żę owulka występuje w 12(6)-36 h po piku na teście lh. Ale mówi się też że owulka to pierwszy dzień innego śluzu niż płodny
takie coś wiem. Wiec jak jest pik na teście to jajo uwolni sie od kilku godzin po do kilkudziesięciu. Śluz natomiast jak sie jajo uwolni zmienia się. Któraś z dziewczyn mi tak mówiła i gdzieś czytałam tez na ten temat.
Zatem moża przyjąć że dzień innego sluzu to dzień owulacji. Zdarzają się cykle gdzie dochodzi do jakiś dziwny rzeczy i np możesz mieć bardzo mało śluzu płodnego bądź wcale. Tak też czasem jest
A propos ulubionego tematu "śluzu"
Jak odróżniacie śluz od pozostałości po serduszkowaniu?Ja się gubię w tym.
-
AniaŁ123 wrote:A propos ulubionego tematu "śluzu"
Jak odróżniacie śluz od pozostałości po serduszkowaniu?Ja się gubię w tym.
Jak serduszkujesz wieczorem to śluz sprawdzaj po 24h czyli nastepnego dnia. Wtedy bedziesz miała pewność że co miało wylecieć juz wyleciałoSperma się rwie chyba a sluz plodny rozciąga
Ja sprawdzałam po 24h zazwyczajAniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
misia1989 wrote:Wiecie co ja chyba wybiorę się na monitoring cyklu, ponieważ mój okres twa ok 3 dni i jest skąpy, tak było też ostatnio, więc wole chyba sprawdzić czy owulacja w ogóle jest...gdzieś czytałam, że skąpe okresy mogą świadczyć o cyklu bezowulacyjnym
Jestem podłamana...
Misia ja też mam bardzo skąpe okresy, 2 dni krwawienia i do tego 2 plamienia:/ W ostatnim cyklu robiłam monitoring i niestety owulki nie było
Myślę że warto iść.
Ja się zastanawiam czy iść znowu w tym miesiącu, tylko to jest dla mnie wyprawa 2-3 godziny w czasie pracy. Później muszę to odrabiać, ale najgorsze jest to, że wszyscy w biurze wiedzą i później czuję że się tak nade mną litują -
Według norm od OM troche odstaje bo wychodzi mi ze moja beta to 5 tydz a według ostatniej @ 6.. No ale to chyba nie jest tak zle..
Franca mnie tak wystraszyla ze masakra.. Mine jeszcze taka krzywa zrobila i mi mówi,ze chyba nic z tego nie będzie ale jutro lekarz zrobi usg no i sie zobaczy..
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania