Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
szatynka wrote:ja właśnie chodzę prywatnie do endokrynologa bo na NFZ też dłuuuugi termin.
Ja mama niedoczynność + hashimoto i na ostatniej wizycie mówiłam mojej endo że z mężem staramy się o dziecko. Przepisała mi jodid 100 i w razie ciąży kazała brać 1,5 tabletki dziennie i kazała powtórzyć TSH FT4 i umówić się na wizytę.
Dzwoniłam 4 czerwca aby się do niej prywatnie umówić i termin mam na 22 czerwca
Szatynka z jakimi wynikami zaszłaś?
Nie wiem czy już pisałaś, ale nigdzie nie odnalazłam -
nick nieaktualny
-
sandrula wrote:Według norm od OM troche odstaje bo wychodzi mi ze moja beta to 5 tydz a według ostatniej @ 6.. No ale to chyba nie jest tak zle..
Franca mnie tak wystraszyla ze masakra.. Mine jeszcze taka krzywa zrobila i mi mówi,ze chyba nic z tego nie będzie ale jutro lekarz zrobi usg no i sie zobaczy..Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
sandrula wrote:Jutro mam wizytę u gin..
Sandrula nie denerwuj się. Czasami lekarze/pielęgniarki coś palną bez zastanowienia, bo dla nich to chleb powszedni, a nie myślą że dla Ciebie to całe życie. Zaczekaj do jutra. Ja się niestety nie znam, ale skoro Kim sprawdziła i mieści się to w normie, to głowa do góry. Trzymam mocno kciuki!!!Kim87, sandrula lubią tę wiadomość
-
Kim87 wrote:wyliczeniami sie nie sugeruj tak na prawde pozniej bedziesz wiedziała który to tydzien jak ci zrobią usg. Ja mam młodszą ciaze o 5 dni niż to wynika z wyliczeń. Wszystko zalezy kiedy miałaś owulke ile jajo szło do macicy itp.
Racja racjaKim87, sandrula lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
AniaŁ123 wrote:Misia ja też mam bardzo skąpe okresy, 2 dni krwawienia i do tego 2 plamienia:/ W ostatnim cyklu robiłam monitoring i niestety owulki nie było
Myślę że warto iść.
Ja się zastanawiam czy iść znowu w tym miesiącu, tylko to jest dla mnie wyprawa 2-3 godziny w czasie pracy. Później muszę to odrabiać, ale najgorsze jest to, że wszyscy w biurze wiedzą i później czuję że się tak nade mną litująbądź samolubna w tym temcie. Podjerzewam że jakby ktoś z twojej pracy miał takie problemy to też raczej nie siedziałby w pracy tylko leciał do lekarza
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
nick nieaktualnyAniaŁ123 wrote:Misia jedziemy na jednym wózku
Ooo ale nam się udało zgrać
A od którego dnia cyklu zaczynałaś monitoring? ja planuje od 10 dc w następny pon. ico ile dni chodziłaś? Ja mam akurat prościej bo mam gina niedaleko jakieś 4 min tramwajemtylko też pracuję ale powinnam się zgrać.
A dostałaś jakieś wspomagacze na owulacje? -
Tusiaaa wrote:Witam moje kochane....
Wczoraj byłam u dntysty i zostawiliśmy z mężem 260 zł,dzisiaj zostawiliśmy auto na założenie gazu w aucie i kolejne 1700 zł poleci....i jak żyćMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Cherry_Blossom wrote:Sandrula ja nie wiem jak można tak powiedzieć
No ja jak mi to powiedziała to od razu łzy w oczach takze mężu sie wystraszyl jak weszłam do auta i sie rozryczałam bo myślał ze juz mamy po dzieciątku.. Mama jak do niej zadzwoniłam byla tez oburzona ze jak ta franca mogla cos takiego powiedziec .. No nic, troche sie uspokoiłam, zobaczymy co jutro powie gin..
A wam dziękuję za meeega wsparcie !Kim87 lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
nick nieaktualnysandrula wrote:No ja jak mi to powiedziała to od razu łzy w oczach takze mężu sie wystraszyl jak weszłam do auta i sie rozryczałam bo myślał ze juz mamy po dzieciątku.. Mama jak do niej zadzwoniłam byla tez oburzona ze jak ta franca mogla cos takiego powiedziec .. No nic, troche sie uspokoiłam, zobaczymy co jutro powie gin..
A wam dziękuję za meeega wsparcie !
To prawda...jakś totalna idiotka z tej pielęgniarki...niech sie zajmie tym na czym sie zna a ni wałki będzzi ludziom wkręcać....Będzie dobrzeZobaczysz :*
sandrula lubi tę wiadomość
-
sandrula wrote:Według norm od OM troche odstaje bo wychodzi mi ze moja beta to 5 tydz a według ostatniej @ 6.. No ale to chyba nie jest tak zle..
Franca mnie tak wystraszyla ze masakra.. Mine jeszcze taka krzywa zrobila i mi mówi,ze chyba nic z tego nie będzie ale jutro lekarz zrobi usg no i sie zobaczy..
Pamiętam że moja przyjaciółka też tak miała, że wg badań wychodziło jej że ciąża jest młodsza niż teoretycznie powinna. Urodziła zdrową, śliczną córeczkęsandrula lubi tę wiadomość
-
Kim87 wrote:olej kolegów z pracy to tylko praca i juz a tobie zalezy aby mieć rodziną
bądź samolubna w tym temcie. Podjerzewam że jakby ktoś z twojej pracy miał takie problemy to też raczej nie siedziałby w pracy tylko leciał do lekarza
A widziszPójdę, a co??
-
misia1989 wrote:Ooo ale nam się udało zgrać
A od którego dnia cyklu zaczynałaś monitoring? ja planuje od 10 dc w następny pon. ico ile dni chodziłaś? Ja mam akurat prościej bo mam gina niedaleko jakieś 4 min tramwajemtylko też pracuję ale powinnam się zgrać.
A dostałaś jakieś wspomagacze na owulacje?
W poprzednim cyklu byłam 7d, 11d i 18d. 7 i 11 jajo rosło, ale 18, już go nie było.
Teraz pierwszy raz pójdę właśnie 10d.
Warto podobno iść właśnie w okolicach 8d. -
Cherry_Blossom wrote:A ja sie nie mogę doczekac weekendu
Ja też, a jestem dopiero pierwszy dzień w pracy po poprzednim