Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewuszki 9 dc 36,2 :)mój pierwszy pomiar jestem dumna
Gaduaaa lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Jeszcze dokładnie nie wiem jak to z tymi temp. Będę mierzyć i się Was pytać o interpretację aż sama zrozumiem. a wam pomiary pomagaja lub ulatwiaja wyznaczebie owu.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nadzieja_86 wrote:Jeszcze dokładnie nie wiem jak to z tymi temp. Będę mierzyć i się Was pytać o interpretację aż sama zrozumiem. a wam pomiary pomagaja lub ulatwiaja wyznaczebie owu.Fabian Cyprian Tymuś
-
Gaduaaa wrote:ja Ci nie powiem bo mierzę drugi cykl i sama jestem zielona.. właśnie się wkurzyłam bo nie wiem czemu ovu wykres pokazał mi dziś dzień niepłodny.. a to przecież 12 dc ! i temp 36.6 więc nie rozumiem...
-
nadzieja_86 wrote:Jeszcze dokładnie nie wiem jak to z tymi temp. Będę mierzyć i się Was pytać o interpretację aż sama zrozumiem. a wam pomiary pomagaja lub ulatwiaja wyznaczebie owu.
-
Gizmo wrote:Wydaje mi się że to dlatego ze brak śluzu plodnego nie masz. No i na owulacje skok musi chyba byc temp. Ale nie chce w błąd wprowadzac
a śluz płodny to jaki jest?
a ovu jest wyznaczona wg nich na 15/16/17/18 dc... to chyba jeszcze mam czas? do wczoraj było żółte światło i dzień przypuszczalnie płodnyFabian Cyprian Tymuś -
Gaduaaa wrote:ale skok w górę ?
a śluz płodny to jaki jest?
a ovu jest wyznaczona wg nich na 15/16/17/18 dc... to chyba jeszcze mam czas? do wczoraj było żółte światło i dzień przypuszczalnie płodny -
już wiem Gizmo...
ten śluz źle rozpoznałam.. zaznaczyłam.. bo byl/jest rozciagliwy... ale ze względu na to że to jeszcze nie to bo potrafi być go dużooo więcej to mnie zmyliło i zaznaczałam lepki od 2 dni... i przez to się pokićkało... ale już to naprawiłam..
a co do skoku to ja miałam dziś wręcz spadek... no ale zobaczymy chyba dziś wieczorem R. przydusze w razie czegoFabian Cyprian Tymuś -
Wiem, że nawet jak na chwilę pojawi się w ciągu dnia śluz płodny to trzeba go zaznaczać. Zawsze bierze się pod uwagę śluz lepszej kategorii. I nie ma co czekać na ostatnią chwilę na owulkę. Plemniory muszą jeszcze koło 6godz przejść proces kapacytacji w pochwie, macicy lub jajowodach nim dojdzie do zapłodnienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 11:52
Gaduaaa lubi tę wiadomość