X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Kasia nie wszystko stracone! głowa do góry! :* Buziaki od nas!

Sylwia, pisałaś kilka stron wstecz, że podawałaś swojemu Panu m.in. tabletki K2MK7. Długo je zażywał?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za tabletki o jakim składzie?

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    A co to za tabletki o jakim składzie?

Witamina K2 MK-7 :)

http://marketbio.pl/mono-k2-kapsulki-op-30-szt.html?gclid=CjwKEAiA3aW2BRCD_cOo5oCFuUMSJADiIMIL8yEihO-otYaPpRtX86vIp2YuvKbdrwHyt0p8AE67TxoClS_w_wcB

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki!
    Co u Was ciekawego? Jak idą staranka?

Kasiu jak nie ma @ to jeszcze może być dobrze :)

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hej Kobietki!
    Co u Was ciekawego? Jak idą staranka?

Kasiu jak nie ma @ to jeszcze może być dobrze :)

U mnie jak na razie nie idą starania, bo czekam na @. Wydaje mi się, że w końcu do mnie dotrze, bo od tygodnia ciągle mam bóle miesiączkowe i ból krzyża. Co będzie to będzie ;)A jak dotrze to starania w dalszym ciągu będą :D
    A co tam Karolina u Cia? :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może nie dotrze jednak ta @ do Ciebie, może to oznaki na bobo są :) mam nadzieję że nie przyjdzie wredna. Ja 7dc i szczerze to czekam aż mi coś wykarze wykresik bo staram się od tego cyklu z temperaturą bardzo i mam nadzieję że się nie zawiodę. Wcześniej myślałam że wiem kiedy mam owu ale widzę że się tutaj troszkę różni jednak. Ciekawa jestem więc czy coś z tego będzie ;) jak narazie nic ciekawego się nie dzieje :/

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    A może nie dotrze jednak ta @ do Ciebie, może to oznaki na bobo są :) mam nadzieję że nie przyjdzie wredna. Ja 7dc i szczerze to czekam aż mi coś wykarze wykresik bo staram się od tego cyklu z temperaturą bardzo i mam nadzieję że się nie zawiodę. Wcześniej myślałam że wiem kiedy mam owu ale widzę że się tutaj troszkę różni jednak. Ciekawa jestem więc czy coś z tego będzie ;) jak narazie nic ciekawego się nie dzieje :/

Chciałabym żeby tak było <3 ale nie nastawiam się na tak ;) Staram się dosyć spokojnie do tego tematu podchodzić. Psychika odgrywa tutaj kluczową rolę ;)

Troszkę różni owu, tzn.? Wg Ciebie masz wcześniej, a ovu pokazuje Ci później, czy na odwrót? ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Wiele razy dziewczyny pisały, że negatywny test jest czasem gorszy od @...
    Chyba się z tym zgadzam, dobija bardziej.
    Dlatego ja się Też boję. Czekam na @ do piątku. Dziś mnie boli jakby miało już coś leciec. Latam do łazienki co chwilę.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula 3 mam za Ciebie kciuki i nie myśl w ogóle o @ zakazuje ;)

W moim kalendarzyku (mam na tele ) dni płodne wypadają mi na 8 dc aż do 14dc w tym owu wypada na 13 dc a tutaj jest całkiem inaczej dni płodne wyznacza mi na 11dc i do 15dc więc już sama nie wiem. Z moich odczuć zawsze mam bóle jajników zawsze albo prawa albo lewa strona i czasem dół pleców mnie boli i wtedy zawsze wiem że niedługo owu powinna być, tylko że jeśli chodzi o śluz to jest całkiem inny niż na owu dopiero po występuje taki jak powinien. Dlatego zdecydowałam się żeby mierzyć tempke i może tym razem będzie dla mnie dokładniejsze. Namieszałam co? ;) ale sama wariuje od tego już :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 11:50

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam U endo zwiększyła mi dawki leków. Powiedzialam że często problem leży W psychice. No I ma rację bo ja taka przejmująca jestem. tylko wez zmień tu podejście

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Dzisiaj byłam U endo zwiększyła mi dawki leków. Powiedzialam że często problem leży W psychice. No I ma rację bo ja taka przejmująca jestem. tylko wez zmień tu podejście

Łatwo powiedzieć ale trudniej się dostosować niestety :/ ja też ostatnio przechodziłam przez załamkę aż się poryczałam, chociaż sama sobie powtarzam żeby się nie stresować, uspokoić i brać na klatę, bo jak nie teraz to później się uda i tak w kółko. Nie da rady...

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Łatwo powiedzieć ale trudniej się dostosować niestety :/ ja też ostatnio przechodziłam przez załamkę aż się poryczałam, chociaż sama sobie powtarzam żeby się nie stresować, uspokoić i brać na klatę, bo jak nie teraz to później się uda i tak w kółko. Nie da rady...
    Zgadza się jest ciężko I nie da się nie myśleć w ogóle.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Anula 3 mam za Ciebie kciuki i nie myśl w ogóle o @ zakazuje ;)

W moim kalendarzyku (mam na tele ) dni płodne wypadają mi na 8 dc aż do 14dc w tym owu wypada na 13 dc a tutaj jest całkiem inaczej dni płodne wyznacza mi na 11dc i do 15dc więc już sama nie wiem. Z moich odczuć zawsze mam bóle jajników zawsze albo prawa albo lewa strona i czasem dół pleców mnie boli i wtedy zawsze wiem że niedługo owu powinna być, tylko że jeśli chodzi o śluz to jest całkiem inny niż na owu dopiero po występuje taki jak powinien. Dlatego zdecydowałam się żeby mierzyć tempke i może tym razem będzie dla mnie dokładniejsze. Namieszałam co? ;) ale sama wariuje od tego już :/

Myślę i nie myślę o @ :D Ok, od teraz już zdecydowanie nie myślę ;) :D
    Absolutnie nie namieszałaś :) wszystko dla mnie jest klarowne ;) Ja też mam w telefonie kalendarzyk :D Chyba faktycznie lepiej będzie jeśli zaczniesz mierzyć temp. Mam nadzieję, że wszystko będzie po Twojej myśli :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy próbują gdzieś wyjechać, nie myśleć,zapomnieć na chwilę i wtedy działać, niby czasem pomaga ale czy tak na serio potrafimy nie myśleć... Niektórym się to udaje innym nie. Ciężki temat byłoby o tym gadać w nieskończoność.

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:

Dlatego ja staram się podchodzić do tego z luzem :) bo wiem, że jak zacznę się stresować to nic z tego dobrego w moim przypadku nie wyjdzie. Partner też mi mówi "Ania, podchodzimy do tego na spokojnie" :) Próbuję się tego trzymać, ale wiem, że nie jest łatwo...

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Niektórzy próbują gdzieś wyjechać, nie myśleć,zapomnieć na chwilę i wtedy działać, niby czasem pomaga ale czy tak na serio potrafimy nie myśleć... Niektórym się to udaje innym nie. Ciężki temat byłoby o tym gadać w nieskończoność.

Dokładnie, każdy jest inny...

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Myślę i nie myślę o @ :D Ok, od teraz już zdecydowanie nie myślę ;) :D
    Absolutnie nie namieszałaś :) wszystko dla mnie jest klarowne ;) Ja też mam w telefonie kalendarzyk :D Chyba faktycznie lepiej będzie jeśli zaczniesz mierzyć temp. Mam nadzieję, że wszystko będzie po Twojej myśli :)

I tak 3maj! ;) Nie ma @ i nie będzie :)
    To mój pierwszy cykl z mierzeniem tempki w ogóle :) jakoś wcześniej nie myślałam o tym, że będzie potrzebne ale jednak. U mnie w tel się nie sprawdził jak dotąd :) chociaż przyznam że pomocny się okazał mimo to bo chociaż @ dobrze mi wyznaczał :) hihi Nie dziękuję żeby nie zapeszać i też mam nadzieję że będzie dobrze teraz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem że też niby na luzie podchodzę do tego ale jak w tamtym cyklu 2 dni przed @ dostałam plamień to się cała trzęsłam jak galareta, że to może być bobo, i co teraz itp. oszalałam po prostu. A jak @ przyszła to się poryczałam więc mój spokój jakoś tu nie pomógł ;) muszę całkowicie nie myśleć a plamienia traktować jak oznakę @ chociaż nigdy wcześniej ich nie miałam ale teraz już wiem jak może być. No chyba że przyjdą jeszcze wcześniej :)

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    I tak 3maj! ;) Nie ma @ i nie będzie :)
    To mój pierwszy cykl z mierzeniem tempki w ogóle :) jakoś wcześniej nie myślałam o tym, że będzie potrzebne ale jednak. U mnie w tel się nie sprawdził jak dotąd :) chociaż przyznam że pomocny się okazał mimo to bo chociaż @ dobrze mi wyznaczał :) hihi Nie dziękuję żeby nie zapeszać i też mam nadzieję że będzie dobrze teraz :)

Obyś miała rację :) Ja też mam zamiar mierzyć temp., ale zabieram się za to jak pies do jeża :D Nie wiem dlaczego ;) Trzymam kciuki za Nas! :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam ostatki @ więc od jutra zaczynamy starania po całości. Wczoraj mój cały dzień czytał jakimi suplementami się wzmacniać i będziemy kupować chyba dzisiaj :)
    ale faktycznie jak człowiek już się naprawdę stara to ciężko o tym nie myśleć i nie rozmawiać. Ostatnio się nawet przyłapałam na tym, że dziennie coś mężowi truję o ciąży, kochaniu się albo plemnikach. Zwariować można!
    A doła złapałam w piątek jak okazało się, że kolejna moja koleżanka zaszła w ciążę. Druga ciąża, która udała im się za pierwszym podejściem do starań. A tu człowiek się męczy tyle.

Kasia1987 lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ