Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
A co to za tabletki o jakim składzie?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nick nieaktualny
-
Karolina2787 wrote:Hej Kobietki!
Co u Was ciekawego? Jak idą staranka?
Kasiu jak nie ma @ to jeszcze może być dobrze
U mnie jak na razie nie idą starania, bo czekam na @. Wydaje mi się, że w końcu do mnie dotrze, bo od tygodnia ciągle mam bóle miesiączkowe i ból krzyża. Co będzie to będzie ;)A jak dotrze to starania w dalszym ciągu będą
A co tam Karolina u Cia?
-
nick nieaktualnyA może nie dotrze jednak ta @ do Ciebie, może to oznaki na bobo są
mam nadzieję że nie przyjdzie wredna. Ja 7dc i szczerze to czekam aż mi coś wykarze wykresik bo staram się od tego cyklu z temperaturą bardzo i mam nadzieję że się nie zawiodę. Wcześniej myślałam że wiem kiedy mam owu ale widzę że się tutaj troszkę różni jednak. Ciekawa jestem więc czy coś z tego będzie
jak narazie nic ciekawego się nie dzieje
-
Karolina2787 wrote:A może nie dotrze jednak ta @ do Ciebie, może to oznaki na bobo są
mam nadzieję że nie przyjdzie wredna. Ja 7dc i szczerze to czekam aż mi coś wykarze wykresik bo staram się od tego cyklu z temperaturą bardzo i mam nadzieję że się nie zawiodę. Wcześniej myślałam że wiem kiedy mam owu ale widzę że się tutaj troszkę różni jednak. Ciekawa jestem więc czy coś z tego będzie
jak narazie nic ciekawego się nie dzieje
Chciałabym żeby tak byłoale nie nastawiam się na tak
Staram się dosyć spokojnie do tego tematu podchodzić. Psychika odgrywa tutaj kluczową rolę
Troszkę różni owu, tzn.? Wg Ciebie masz wcześniej, a ovu pokazuje Ci później, czy na odwrót?
-
Kasia1987 wrote:Wiele razy dziewczyny pisały, że negatywny test jest czasem gorszy od @...
Chyba się z tym zgadzam, dobija bardziej. -
nick nieaktualnyAnula 3 mam za Ciebie kciuki i nie myśl w ogóle o @ zakazuje
W moim kalendarzyku (mam na tele ) dni płodne wypadają mi na 8 dc aż do 14dc w tym owu wypada na 13 dc a tutaj jest całkiem inaczej dni płodne wyznacza mi na 11dc i do 15dc więc już sama nie wiem. Z moich odczuć zawsze mam bóle jajników zawsze albo prawa albo lewa strona i czasem dół pleców mnie boli i wtedy zawsze wiem że niedługo owu powinna być, tylko że jeśli chodzi o śluz to jest całkiem inny niż na owu dopiero po występuje taki jak powinien. Dlatego zdecydowałam się żeby mierzyć tempke i może tym razem będzie dla mnie dokładniejsze. Namieszałam co?ale sama wariuje od tego już
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 11:50
-
Dzisiaj byłam U endo zwiększyła mi dawki leków. Powiedzialam że często problem leży W psychice. No I ma rację bo ja taka przejmująca jestem. tylko wez zmień tu podejście
-
nick nieaktualnyana1122 wrote:Dzisiaj byłam U endo zwiększyła mi dawki leków. Powiedzialam że często problem leży W psychice. No I ma rację bo ja taka przejmująca jestem. tylko wez zmień tu podejście
Łatwo powiedzieć ale trudniej się dostosować niestetyja też ostatnio przechodziłam przez załamkę aż się poryczałam, chociaż sama sobie powtarzam żeby się nie stresować, uspokoić i brać na klatę, bo jak nie teraz to później się uda i tak w kółko. Nie da rady...
-
Karolina2787 wrote:Łatwo powiedzieć ale trudniej się dostosować niestety
ja też ostatnio przechodziłam przez załamkę aż się poryczałam, chociaż sama sobie powtarzam żeby się nie stresować, uspokoić i brać na klatę, bo jak nie teraz to później się uda i tak w kółko. Nie da rady...
-
Karolina2787 wrote:Anula 3 mam za Ciebie kciuki i nie myśl w ogóle o @ zakazuje
W moim kalendarzyku (mam na tele ) dni płodne wypadają mi na 8 dc aż do 14dc w tym owu wypada na 13 dc a tutaj jest całkiem inaczej dni płodne wyznacza mi na 11dc i do 15dc więc już sama nie wiem. Z moich odczuć zawsze mam bóle jajników zawsze albo prawa albo lewa strona i czasem dół pleców mnie boli i wtedy zawsze wiem że niedługo owu powinna być, tylko że jeśli chodzi o śluz to jest całkiem inny niż na owu dopiero po występuje taki jak powinien. Dlatego zdecydowałam się żeby mierzyć tempke i może tym razem będzie dla mnie dokładniejsze. Namieszałam co?ale sama wariuje od tego już
Myślę i nie myślę o @Ok, od teraz już zdecydowanie nie myślę
Absolutnie nie namieszałaśwszystko dla mnie jest klarowne
Ja też mam w telefonie kalendarzyk
Chyba faktycznie lepiej będzie jeśli zaczniesz mierzyć temp. Mam nadzieję, że wszystko będzie po Twojej myśli
Karolina2787 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ana1122 wrote:Dzisiaj byłam U endo zwiększyła mi dawki leków. Powiedzialam że często problem leży W psychice. No I ma rację bo ja taka przejmująca jestem. tylko wez zmień tu podejście
Dlatego ja staram się podchodzić do tego z luzembo wiem, że jak zacznę się stresować to nic z tego dobrego w moim przypadku nie wyjdzie. Partner też mi mówi "Ania, podchodzimy do tego na spokojnie"
Próbuję się tego trzymać, ale wiem, że nie jest łatwo...
-
Karolina2787 wrote:Niektórzy próbują gdzieś wyjechać, nie myśleć,zapomnieć na chwilę i wtedy działać, niby czasem pomaga ale czy tak na serio potrafimy nie myśleć... Niektórym się to udaje innym nie. Ciężki temat byłoby o tym gadać w nieskończoność.
Dokładnie, każdy jest inny...
-
nick nieaktualnyAnula1986 wrote:Myślę i nie myślę o @
Ok, od teraz już zdecydowanie nie myślę
Absolutnie nie namieszałaśwszystko dla mnie jest klarowne
Ja też mam w telefonie kalendarzyk
Chyba faktycznie lepiej będzie jeśli zaczniesz mierzyć temp. Mam nadzieję, że wszystko będzie po Twojej myśli
I tak 3maj!Nie ma @ i nie będzie
To mój pierwszy cykl z mierzeniem tempki w ogólejakoś wcześniej nie myślałam o tym, że będzie potrzebne ale jednak. U mnie w tel się nie sprawdził jak dotąd
chociaż przyznam że pomocny się okazał mimo to bo chociaż @ dobrze mi wyznaczał
hihi Nie dziękuję żeby nie zapeszać i też mam nadzieję że będzie dobrze teraz
-
nick nieaktualnyJa Wam powiem że też niby na luzie podchodzę do tego ale jak w tamtym cyklu 2 dni przed @ dostałam plamień to się cała trzęsłam jak galareta, że to może być bobo, i co teraz itp. oszalałam po prostu. A jak @ przyszła to się poryczałam więc mój spokój jakoś tu nie pomógł
muszę całkowicie nie myśleć a plamienia traktować jak oznakę @ chociaż nigdy wcześniej ich nie miałam ale teraz już wiem jak może być. No chyba że przyjdą jeszcze wcześniej
-
Karolina2787 wrote:I tak 3maj!
Nie ma @ i nie będzie
To mój pierwszy cykl z mierzeniem tempki w ogólejakoś wcześniej nie myślałam o tym, że będzie potrzebne ale jednak. U mnie w tel się nie sprawdził jak dotąd
chociaż przyznam że pomocny się okazał mimo to bo chociaż @ dobrze mi wyznaczał
hihi Nie dziękuję żeby nie zapeszać i też mam nadzieję że będzie dobrze teraz
Obyś miała racjęJa też mam zamiar mierzyć temp., ale zabieram się za to jak pies do jeża
Nie wiem dlaczego
Trzymam kciuki za Nas!
-
Ja dzisiaj mam ostatki @ więc od jutra zaczynamy starania po całości. Wczoraj mój cały dzień czytał jakimi suplementami się wzmacniać i będziemy kupować chyba dzisiaj
ale faktycznie jak człowiek już się naprawdę stara to ciężko o tym nie myśleć i nie rozmawiać. Ostatnio się nawet przyłapałam na tym, że dziennie coś mężowi truję o ciąży, kochaniu się albo plemnikach. Zwariować można!
A doła złapałam w piątek jak okazało się, że kolejna moja koleżanka zaszła w ciążę. Druga ciąża, która udała im się za pierwszym podejściem do starań. A tu człowiek się męczy tyle.Kasia1987 lubi tę wiadomość