X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Czyli sugerujesz że trza dalej działać??
    Pewnie. Ale nie codziennie. Ja bym dzialala co drugi dzień chyba. Tak słyszałam już od dwóch lekarzy i wydaje mi się to sensowne. Bez spiny hehe kochana a kiedy konkretnie miałaś owu? Bo mówiłaś że potwierdził gin monitoringiem tak? Komórka jajowa żyje 24h to latwo obliczyć czy jest szansa jeszcze czy już po. Ja nie mialam monitoringu tylko test owu i temp ale wiadomo że nawet w 3 dniu wyższych temperatur może być owulacja bo to zależy od organizmu, a u gin byłam w 4dpo i stwierdziła że owi byla ale ciężko powiedzieć kiedy

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Gizmo wysmarowałaś równo 300 postów.

Brawo Ty.
    Nawet uwagi na to nie zwróciłam

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mam wpisać w testach przy wykresie jak jest monitoring ovu a ja miałam ovu?? Tam są bodajże 3 możliwości tylko nie wiem którą zaznaczyć..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ana i Monia.. Nie ma co się załamywać! Dziewczyny czytałam o przypadkach bezplemnikowcow którzy mają dzieci bo pojawił się jakiś plemnik i akurat się udało. Wiara wiara i jeszcze raz wiara. Nie wiem czy jesteście wierzące? Nie pytałam i o tym się nie dyskutuje... Ale jeżeli tak to polecam szczerą modlitwę. Mi pomógł cudowny obraz Matki Boskiej z Jasnej Góry. Wiem to. Czuję. W marcu planujemy jechać jeszcze raz z podziękowaniem i prośbą o spokojną ciążę i zdrowe dziecko. Pomodlę się za Was kochane :*
    Jestem wierząca az za bardzo chyba. Jak odwiedzał nas obraz matki boskiej to całą noc przy nie czuwałam i się modlilam. Ale nie O to że ja chce mieć dziecko tylko że bardzo chcemy mieć dziecko ale wszystko zależy od jej woli I od drogi jaka dla nas wybrała. Okazuje się że trochę inną dla nas wybrała. Ale trzeba się pogodzić żyć dalej I wierzyć W cuda
    Dzięki kochane za wsparcie. To ważne W tym momencie

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jest opcja monitoring bo widziałam ale ja nie miałam to nie wiem jak to zaznaczyć

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Pewnie. Ale nie codziennie. Ja bym dzialala co drugi dzień chyba. Tak słyszałam już od dwóch lekarzy i wydaje mi się to sensowne. Bez spiny hehe kochana a kiedy konkretnie miałaś owu? Bo mówiłaś że potwierdził gin monitoringiem tak? Komórka jajowa żyje 24h to latwo obliczyć czy jest szansa jeszcze czy już po. Ja nie mialam monitoringu tylko test owu i temp ale wiadomo że nawet w 3 dniu wyższych temperatur może być owulacja bo to zależy od organizmu, a u gin byłam w 4dpo i stwierdziła że owi byla ale ciężko powiedzieć kiedy

Wczoraj pisałam że prawy jajnik mnie napitala więc pewnie była wczoraj. Jajeczko przynajmniej jedno jest pęknięte z tego co dzisiaj na usg widziałam.

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisz może wysoki szczyt i zobaczysz co OF pokaże

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dla Was witaminy nawet z wskazówkami od samego mojego męża :)
    http://www.bodypak.pl/pl/witaminy-i-mineraly/2163-hi-tec-vitamin-a-z-antioxidant-120-tabl.html 1-2 tabletka dziennie po sniadaniu ( na niedobory)

http://www.bodypak.pl/pl/spalacze-tluszczu/1229-olimp-l-carnitine-1500-extreme-120-kaps.html 1-2 tabletki dziennie ( na ruchliwosc)

http://www.bodypak.pl/pl/boostery-treningowe/395-olimp-aakg-1250-extreme-mega-caps-120-kaps.html 1-2 tabletki dziennie okolo 30 min przed snem ( na ilosc nasienia)

http://www.bodypak.pl/pl/boostery-testosteronu/3067-uns-zinmag6-90-kaps.html 1 kapsulka dziennie tez 30 min przed snem ( lepszy sen i doladowanie cynkiem z b6 i magnezem ( wspomaga regeneracje itp)

To co jest napisame w opisach suplementow to oczywiscie podkoloryzowane ;) Przy braniu witamin conajmniej 2l wody dziennie

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nas zawsze możesz liczyć :* coś wam opowiem jak już tak rozmawiamy...
    Latem mieliśmy kryzys okropny. Oddaliśmy się od siebie i tak z miesiąca na miesiąc coraz bardziej. W listopadzie pod koniec już się spakowal i miał wyprowadzić. Byliśmy na skraju rozstania. Jakoś się dogadaliśmy i postanowiliśmy dać na wstrzymanie chociaż było bardzo ciężko i to już nie było to samo. Myślałam nawet że nie chcę być w ciąży i nie chcę z nim dziecka. Jak przyszedl styczeń i miałam przeczucie że chyba jestem to uświadomiłam sobie że bardzo tego pragnę. Miesiąc później się udało. Teraz wiem że Bóg wystawił nas na próbę a decyzja jaką wtedy podjęliśmy była słuszna i została nagrodzona...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Wczoraj pisałam że prawy jajnik mnie napitala więc pewnie była wczoraj. Jajeczko przynajmniej jedno jest pęknięte z tego co dzisiaj na usg widziałam.
    Jak wczoraj pękło to nie wiadomo o której także jeszcze dziś można się przytulić :D

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Czasem na owulację są plamienia

Nawet mi nie mow bo znow cykl stracony: / mojego nie ma bo w robocie a rano sil nie mieliśmy. Ale chyba za szybko na owulacje

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zaczynam sikać na testy owulacyjne, żeby być przygotowana i mimo wszystko będziemy działać.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Jak wczoraj pękło to nie wiadomo o której także jeszcze dziś można się przytulić :D

A jest opcja żeby wiedzieć o której pęka??

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Ja jutro zaczynam sikać na testy owulacyjne, żeby być przygotowana i mimo wszystko będziemy działać.

Monia tak trzymać kochana ;)

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Nawet mi nie mow bo znow cykl stracony: / mojego nie ma bo w robocie a rano sil nie mieliśmy. Ale chyba za szybko na owulacje
    Ale to nie znaczy ze jak dzis plamisz to dzis owu. Czasem jak pęcherzyk pęknie to plyn znajdujący sie w nim zawiera krew. Czasem ten plyn podrażnia otrzewną i tez mogą byc plemienia. Jesli podrażni otrzewna to i wtedy czuje sie ten bol pwulacyjny. Ale zanim jajko zostanie uwolnione to czasu tez trzeba. Faktyczna owu może byc jutro czy pojutrze. Nic szybko,sie nie dzieje.
    I wcale 7-8dc nie jest za wcześnie na owu.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zmykam kochane! Jutro znowu do dzieciarni muszę ehh :( plecy mnie bolą... Nie nasmarujcie za dużo bo po pracy nie jestem w stanie nadrobić :D dobranoc! :*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    A jest opcja żeby wiedzieć o której pęka??
    Pewnie nie, chyba że bierzesz leki na pęknięcie to pewnie jest podany jakiś czas

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tobie Klaudia chyba temp skoczyla to może i znak ze dni plodne sie zaczynaja

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoiłaś mnie jutro zaczynam robić testy owulacyjne zobaczymy jak to będzie . Mam tylko nadzieję że to nie winna tych moich krótkich 25 dniowych cykli

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatki Sylwia. Śpijcie spokojnie z groszkiem <3

‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ