Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kochana przede wszytskim ogranicz kawę. Też byłam uzależniona inuwierz mi da się ograniczyćNiisiia wrote:Dziewczyny od września chcemy z mężem się zacząć starać o kolejną ciążę (2 pierwsze poroniłam) z racji tego chcę się idealnie do tego przygotować, nie wiem czy w poprzednich ciążach ja coś zrobiłam źle, czy też nie nie ważne, przyczyny poronienia są nieznane.
Niby do poronienia doszło w kwietniu natomiast starania rozpoczniemy od września bo wtedy umowę o pracę mi przedłużają na kolejny rok, teraz jestem na okresie próbnym a nie chcę się stresować dodatkowo że będzie nam $ brakowało.
Biorę od października zeszłego roku kwas foliowy i magnez + B6, dodatkowo teraz jestem na duphastonie żeby wyregulawać cykle bo wcześniej były co 30, 40 dni. Teraz idealnie jak w zegarku 28. Dodatkowo z racji tego że mam żylaki na nodze a nikt mi badań pod kątem krzepnięcia krwi nie robił zaczęłam stosować acard.
Czy moge cos jeszcze zrobić dla siebie by organizm miał się jak najlepiej ?? Macie jakieś rady ?
Wiem tylko że jestem uzależniona od kawy i dzień bez 3 kubków kawy to dzień stracony
Ja przeszłam już całkowiecie na kawe z cykorii 
Przyjrzyj sie temu co jesz i jak jesz. Czy jest to zdrowe czy nie,czy jesz regularnie? Jedz dużo owoców i warzyw.
Fajnie jakbyś znalałza czas na 30 minut dziennie(3-5 w tyg) na jakąś aktywność. Zwykły spacer w szybszym tempie wystarczy :)_
Pij wode nie słodzone napoje i to min 2l dziennie.
Poza foliciem na ten okres kiedy sie nie stracie włączyłabym jakąś multiwitaminę. Męzowi także. Mogą byc witaminy dla starjących się o dziecko.
na koniec wiesiołek . Jak teraz się nie starcie możesz go brać cały cykl. Jak zaczniecie się starać BIERZ GO TYLKO DO OWULKI
Poza tym że wpływa na śluż to reguluje gospodarkę hormonalną.
Poza tym zadbaj o swojego faceta i daj mu jakieś witaminki. Jak się zaczniecie starać niech zacznie jeść orzechy brazylisjkie- mają dużó selenu ważnego dla plemników+ vit c .
Tak ja się przygotowywałam do ciąży od roku
Masz problemy hormonalne o których wiesz?
Kasia1987 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO

-
nick nieaktualny
-
Szatynka napisała na belly wejdźcie i napiszcie jej miłe słowo bo dziewczyna ma zawirowaną historie...
bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/zafasolkowane-z-grupy-starania-o-maluszka-of,10260,44.html?sd=1Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 11:06
Czikosz lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO

-
nick nieaktualny
-
Zołza:) wrote:A ja w tym cyklu zdam się tylko na testy owu. Nie chce mi się chyba mierzyć :p
ja na odwrót, mierzę, bo juz się przyzwyczaiłam, choć ciągle wolę oralnie niż dowcipnie
a czy zajdę, przy swoim luzie...
pewnie nie
co nie zmienia faktu,że jak nie ma spiny, jest dużo lepiej w głowie
można powiedzieć, że to taki łyk świeżego powietrza przed powrotem do gry
-
nick nieaktualnyLILITH.P wrote:ja na odwrót, mierzę, bo juz się przyzwyczaiłam, choć ciągle wolę oralnie niż dowcipnie

a czy zajdę, przy swoim luzie...
pewnie nie
co nie zmienia faktu,że jak nie ma spiny, jest dużo lepiej w głowie
można powiedzieć, że to taki łyk świeżego powietrza przed powrotem do gry 
Na świeżym powietrzu też fajnie
-
nick nieaktualnyLILITH.P wrote:wiem, wiem
mamy taką fajną łączkę u babci na wsi <lol> można wziąć kocyk i poszaleć... tylko trzeba na robale uważać
i rolników 
Mamy podobnie tyle ze na domku
naokoło choinki... <rozmarzyla sie> :p
Kasia1987, Tuliska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH