Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gaduaaa wrote:Aniał jak będziesz czytać

muszę Ci powiedzieć że zaobserwowałam coś nowego przy tej diecie.. otóż oprócz wzdętego brzucha po jedzeniu... zauważyłam że rano jak się wypróżniam to jest tego znacznie więcej niż dotychczas.... (Sorry za taki temat, nie koniecznie przyjemny)
i się tak zastanawiam czy ten gluten nie rozpycha jelit i nie blokuje zawartości jelit.. przez co był wzdęty brzuch no i wypróżnienia inne
Gaduaaa nie wiem dokładnie jak to jest, ale na pewno gluten to klej, czyli coś kleić musi
Ja chyba mogę potwierdzić Twoje obserwacje
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj tylko tak wyglądam z za krzaka

Lilith bardzo mi przykro, ale tak samo jak u Wisienki: głowa do góry i nogi szeroko, bo już za kilka dni kolejna runda
Zołza:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gaduaaa wrote:no to mnie utwierdziłaś w moim przekonaniu... kurcze chyba mi sie ta dieta spodobała i na niej zostanę na dlużej
pomyślę też później o nabiale... tylko zastanawiam się skąd wtedy czerpań wapń...
Gaduaaa for juuu
Znalezione w sieci:
Eliminując mleko i produkty mleczne najczęściej obawiamy się niedoborów wapnia, który jest ważnym składnikiem budulcowym kości i zębów. Pełni on także inne, ważne dla organizmu funkcje (bierze udział w przekazywaniu impulsów nerwowych, krzepnięciu krwi, reguluje rytm serca, skurcz mięśni, łagodzi objawy alergii itd.). Warto jednak wiedzieć, że nie jest to jedyny czynnik zapewniający nam zdrowe kości. Potrzebujemy również innych składników mineralnych i witamin. Ważne są też: magnez, fosfor (w odpowiedniej ilości), cynk, krzem, bor, potas, mangan oraz witaminy: A, D, K, witaminy z grupy B( zwłaszcza kwas foliowy i wit. B12) oraz witamina C. Zielone warzywa, nasiona roślin strączkowych, orzechy, pełnoziarniste produkty zbożowe, owoce i ryby są ich bogatym źródłem (w tym również wapnia).
Przy prawidłowo zbilansowanej, różnorodnej diecie, uwzględniającej odpowiednie zamienniki mleka, nie powinno być problemu z dostarczeniem tych składników.
-
AniaŁ123 wrote:Ja dzisiaj tylko tak wyglądam z za krzaka

Lilith bardzo mi przykro, ale tak samo jak u Wisienki: głowa do góry i nogi szeroko, bo już za kilka dni kolejna runda
Nie przykrowuj się
przyjęłam to na swoją dobrze wyposażoną klatę
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Jest jeszcze mleko roślinne, ale my z tych wszystkich możemy tylko migdałowe. Absolutnie sojowe nie jest dla nas, lepiej już pić zwykłe, a podobno ryżowe też niespecjalnie
Tylko kurka jest bardzo drogie
Może u Ciebie jest tańsze. Tutaj jeden karton to ok 18 zł
-
AniaŁ123 wrote:Jest jeszcze mleko roślinne, ale my z tych wszystkich możemy tylko migdałowe. Absolutnie sojowe nie jest dla nas, lepiej już pić zwykłe, a podobno ryżowe też niespecjalnie
Tylko kurka jest bardzo drogie
Może u Ciebie jest tańsze. Tutaj jeden karton to ok 18 zł
ryżowe pyyyyszne i są o smaku waniliowym
)
w rossmanie są dobre mleka
mnie brat z UK dostarcza, u nich migdałowe jest po funcie, co daje jakieś 6 zł, a nie 16 jak w PL -
Tylko właśnie ryżowe nie jest wskazane przy chorobach autoimmunologicznych, więc jak się już chce być dokładnym, to lepiej kupić migdałowe lub kokosowe ewentualnie.
Ja już mam mętlik w głowie, co chwilę dowiaduję się o jakichś zakazanych produktach. Ryż? Kto by się spodziewał, a jednak nie jest polecany
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

K