Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Niisiia wrote:Dziewczyny od września chcemy z mężem się zacząć starać o kolejną ciążę (2 pierwsze poroniłam) z racji tego chcę się idealnie do tego przygotować, nie wiem czy w poprzednich ciążach ja coś zrobiłam źle, czy też nie nie ważne, przyczyny poronienia są nieznane.
Niby do poronienia doszło w kwietniu natomiast starania rozpoczniemy od września bo wtedy umowę o pracę mi przedłużają na kolejny rok, teraz jestem na okresie próbnym a nie chcę się stresować dodatkowo że będzie nam $ brakowało.
Biorę od października zeszłego roku kwas foliowy i magnez + B6, dodatkowo teraz jestem na duphastonie żeby wyregulawać cykle bo wcześniej były co 30, 40 dni. Teraz idealnie jak w zegarku 28. Dodatkowo z racji tego że mam żylaki na nodze a nikt mi badań pod kątem krzepnięcia krwi nie robił zaczęłam stosować acard.
Czy moge cos jeszcze zrobić dla siebie by organizm miał się jak najlepiej ?? Macie jakieś rady ?
Wiem tylko że jestem uzależniona od kawy i dzień bez 3 kubków kawy to dzień stracony
Ja chyba na rozpuszczalna przejdę kawę. Też pije 3-4 dziennie.
Ja biore Inofolic woitb6 magnez. Inofolic przez internet lepiej zamówić. Mój bierze magnez teraz ale od lipca będzie brał androvid plus. Inofolic kazał mi brać gin który specjalizuje się w niepłodności no teraz mena w domu nie mam ale biorę nadal inofolic ponieważ niby po 3-6 miesiącach stosowania dopiero coś daje. Zresztą powiem wam że po nim lepiej się czuje. Też miałam regulacje cyklu duphaston ale jak do końca roku nie zajde znowu udam się od stycznia na stymulacje. Kochana wiem że kasa też się liczy też tak mówiłam na początku ale nie patrz na to teraz jest lepiej niż kiedyś. Bynajmniej 1000zl przez rok co miesiąc dla bezrobotnych jest. Kiedyś tego nie było a ja zaszłam w pierwszą ciążę miesiąc po rozwiązaniu umowy i jakoś daliśmy radę chociaż czasami ciężko była ale daliśmy radę ważne by się wspierać.
-
ja odstawiłam kawę

piłam tak 2-3 filiżanki i po prostu odstawiłam
chyba organizm sam wyczuł, że przestawiamy się na dzidzię i nie czuję potrzeby jej wypicia
za to herbatkę zieloną, miętowa
)) do tego kilka truskawek, świeża mięta i gitara
a rozpuszczalna bardziej niezdrowa niż zwykła, tradycyjna, mielona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 11:36
-
LILITH.P wrote:ja odstawiłam kawę

piłam tak 2-3 filiżanki i po prostu odstawiłam
chyba organizm sam wyczuł, że przestawiamy się na dzidzię i nie czuję potrzeby jej wypicia
za to herbatkę zieloną, miętowa
)) do tego kilka truskawek, świeża mięta i gitara
a rozpuszczalna bardziej niezdrowa niż zwykła, tradycyjna, mielona
Prawda rozpuszczalna najgorsza...niestetyMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tuliska wrote:Jestem :*
Waldiiiiś
ja tez Cię lovciam jak tylko mogę

A wogole to żeś mnie wystraszyła, zaczelam czytac i noe kumalam o co chodzi
mnie też nie stresować proszę bo prolaktyna mi wzrośnie hahahahaha
muaaaaaaaa mamuńka

Tuliska lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
kawa spowalnia rzeski które sa w jajowodach, one odpowiedzialne są za transport jaja do macicyLILITH.P wrote:http://www.rmf24.pl/nauka/news-jesli-chcesz-zajsc-w-ciaze-nie-przesadzaj-z-kawa,nId,351379
ciekawe, ile w tym prawdy?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat

-
Tuliska wrote:A ja to wogole bezpluciowa jestem
żadnych nalogow, żadnych używek... buuuu 
Kochana witaj w klubie.. Nigdy kawa nie była mi do szczęścia potrzebna.. Papierosy też.. Co do alko.. Przez ostatnie kilka lat mnie rozpili.. Ale nie żeby w nałóg popaść.. Spoko he he..
Tuliska lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Ale za to chłop przed sexem powinien strzelić kawkem 1h przed bo wtedy plemniory są szybsze i zywsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 12:04
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

//