Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze niedobrze:-( u mnie owu normalnie ech te nasze organizmy zero logiki;-)AniaŁ123 wrote:Ja miewam bardzo skąpy okres, 2, max 3 dni, później dzień przerwy i plamienie, nigdy nic mnie nie boli, nigdy nic nie czuję, przy tamponach nawet nie pamiętam że mam okres. Ale u mnie się okazało, że mam cykle bezowulacyjne. Nie wiem czy to jest z tym powiązane. Najlepiej się zapytaj.

-
Skorupki od jajek. Myjesz syszysz kryszysz i łyżeczka dziennieGaduaaa wrote:no to mnie utwierdziłaś w moim przekonaniu... kurcze chyba mi sie ta dieta spodobała i na niej zostanę na dlużej
pomyślę też później o nabiale... tylko zastanawiam się skąd wtedy czerpań wapń...
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO

-

4.06 - rozowyflaming
6.06 - KlaudyŚ, @ -> 8.06 - pozytywny
12.06 - Evelin, @ -> 10.06
13.06 - LILITH.P
14.06 - Cherry_Blossom, @ -> 14.06
16.06 - nikola2877
22.06 - marciaa
23.06 - Judi22
24.06 - Gaduaaa
26.06 - Kasia1987
29.06 - Tusiaaa
30.06 - misia1989
mama:

7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Czikosz wrote:Dziewczyny, która z Was jest już po owulacji, a czeka na testowanie w okolicach 25 czerwca?

Nie cierpię tego okresu, kiedy muszę czekać na wynik. Dłuży mi się!
Kochana nie wiem czemu nie ma Cię na liście. Wpisuję!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 10:14
Czikosz lubi tę wiadomość

mama:

-
Z tymi okresami to nic nie wiadomo...
Wlaśnie pisała do mnie najlepsza przyjaciółka. Od lat miała cykle po 28 dni, równo, pięknie. Starają się od 3 miesięcy i wyobraźcie sobie, że dziś okres dostała.. Ostatnie dwa cykle nie wiadomo czemu nagle jej się do 21-23 dni skróciły. Coś jest chyba nie tak?? Z czego może się nagle tak cykl skrócić? Nie wprowadziła do diety żadnych nowości ani leków- na razie stawia na naturę, nie wspomaga się.33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane

-
Kasia1987 wrote:Z tymi okresami to nic nie wiadomo...
Wlaśnie pisała do mnie najlepsza przyjaciółka. Od lat miała cykle po 28 dni, równo, pięknie. Starają się od 3 miesięcy i wyobraźcie sobie, że dziś okres dostała.. Ostatnie dwa cykle nie wiadomo czemu nagle jej się do 21-23 dni skróciły. Coś jest chyba nie tak?? Z czego może się nagle tak cykl skrócić? Nie wprowadziła do diety żadnych nowości ani leków- na razie stawia na naturę, nie wspomaga się.
Kurczę, po antykoncepcji mogą się dziać różne rzeczy ale tak bez? Nie mam pojęcia...
mama:

-
niekoniecznie ja też tak miałam tak się dzieje jak starasz sie o dzidziKasia1987 wrote:Z tymi okresami to nic nie wiadomo...
Wlaśnie pisała do mnie najlepsza przyjaciółka. Od lat miała cykle po 28 dni, równo, pięknie. Starają się od 3 miesięcy i wyobraźcie sobie, że dziś okres dostała.. Ostatnie dwa cykle nie wiadomo czemu nagle jej się do 21-23 dni skróciły. Coś jest chyba nie tak?? Z czego może się nagle tak cykl skrócić? Nie wprowadziła do diety żadnych nowości ani leków- na razie stawia na naturę, nie wspomaga się.
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO

-
Kasia1987 wrote:Z tymi okresami to nic nie wiadomo...
hormony, stres... jakaś infekcja -
Cherry_Blossom wrote:No bo lepiej żeby lipcowej listy nie było i wszysykie zagroszkowaly jak najszybciej;)
Ciebie już wpisałam na 10
Cherry, wpisz mnie na 11, nie będę testować w dniu @, dopiero jak się spóźni
-
nick nieaktualnyDziewczyny od września chcemy z mężem się zacząć starać o kolejną ciążę (2 pierwsze poroniłam) z racji tego chcę się idealnie do tego przygotować, nie wiem czy w poprzednich ciążach ja coś zrobiłam źle, czy też nie nie ważne, przyczyny poronienia są nieznane.
Niby do poronienia doszło w kwietniu natomiast starania rozpoczniemy od września bo wtedy umowę o pracę mi przedłużają na kolejny rok, teraz jestem na okresie próbnym a nie chcę się stresować dodatkowo że będzie nam $ brakowało.
Biorę od października zeszłego roku kwas foliowy i magnez + B6, dodatkowo teraz jestem na duphastonie żeby wyregulawać cykle bo wcześniej były co 30, 40 dni. Teraz idealnie jak w zegarku 28. Dodatkowo z racji tego że mam żylaki na nodze a nikt mi badań pod kątem krzepnięcia krwi nie robił zaczęłam stosować acard.
Czy moge cos jeszcze zrobić dla siebie by organizm miał się jak najlepiej ?? Macie jakieś rady ?
Wiem tylko że jestem uzależniona od kawy i dzień bez 3 kubków kawy to dzień stracony
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH