X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Jestem tutaj zupełnie nowa. Tak czytam sobie wasze wpisy i odnajduję siebie w nich. Od 5 lat staramy się z mężusiem o dzidzię i jak do tej pory nic. Ciągle jakieś komplikacje :( a co lepsze lekarze twierdzą że wszystko jest jak najbardziej ok. Zaczęłam obserwować cykl ale jakoś marnie mi to wychodzi :(

nick nieaktualny, Gaduaaa, LILITH.P, Kasia1987, AniaŁ123, MMadziula, Bella_Bella lubią tę wiadomość

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Justys :) miło Cię poznać ;) jak to mawiają "w kupie raźniej" :D

Justyś91 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    Gaduaaa trzymam kciuki!!!!
    dzięki :) i witam , nie miałysmy okazji wczoraj się przywitać i poznać :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Jestem tutaj zupełnie nowa. Tak czytam sobie wasze wpisy i odnajduję siebie w nich. Od 5 lat staramy się z mężusiem o dzidzię i jak do tej pory nic. Ciągle jakieś komplikacje :( a co lepsze lekarze twierdzą że wszystko jest jak najbardziej ok. Zaczęłam obserwować cykl ale jakoś marnie mi to wychodzi :(

Hej Justyś :)

Zapraszamy na pokład :))

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    A ktoś może na dni płodne? :p Czy tylko ja? :D
    A i Wiśnia jeszcze :D
    My mamy celibat ;) ;) ;) a Ty wyciskasz męża do ostatniego plemnika :D :D :D

Bella_Bella lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    10 dpo to za wcześnie na test :-)

Na zdjęciach z galerii dziewczynom już wychodzą, dlatego mnie to smuci. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    My mamy celibat ;) ;) ;) a Ty wyciskasz męża do ostatniego plemnika :D :D :D

Dobrze mamo :D :D :D :D

Tuliska lubi tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś może na dni płodne? :p Czy tylko ja? :D
    A i Wiśnia jeszcze :D

ja mam owulację w niedzielę, więc dni płodne w tle

tylko nie sikam i się nie mierzę ;)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Czytałam, czytałam... Masz nisko tsh.. Na jakiej jesteś dawce? I co zamierzasz z tym zrobić?

Umówiłam się do endo, ale dopiero na 30 lipca :/ a chciałabym już, teraz zacząć działać, żeby przyszły cykl zaczął się już z lepszym wynikiem, to może jajo pęknie.
    Biorę Novothyral 5 x 125 i 2 x 100, tylko przy takim poziomie dobrze się czuję, i boję się że jak TSH pójdzie w górę to razem z wagą i samopoczucie się pogorszy :/

Eeeee tam negatywny test ;) Dziadostwo!

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Na zdjęciach z galerii dziewczynom już wychodzą, dlatego mnie to smuci. :(

ale każdy organizm jest inny, najlepiej co najmniej 12 dpo, bo to max. czas, jaki ma groszek na zagnieżdżenie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Cześć dziewczyny

Hej! No to jak Ci marnie idzie to My wszystkie pomożemy, jak umiemy najlepiej! :)

Jak potrzebujesz to pytaj śmiało! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ja mam owulację w niedzielę, więc dni płodne w tle

tylko nie sikam i się nie mierzę ;)

Ja bym Sobie i sikła... ale zapomniałam testu do pracy zabrać :p
    Na szczęście to dopiero 10dc... więc nie ma obawy że przespie dwie kreski ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Witaj :)
    w miarę możliwości będziemy pomagały interpretować wykresy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś służymy pomocą :) i wsparciem :)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym Sobie i sikła... ale zapomniałam testu do pracy zabrać :p
    Na szczęście to dopiero 10dc... więc nie ma obawy że przespie dwie kreski ;)

ee to spoko luz, po pracy sikniesz i będzie ok :)

ja to się dopiero wyalienowana czuję, nie mierzę się, nie sikam na testy, aż mąż do mnie dzisiaj, czy wszystko ok :D

ale czuję, że mi nieco psychika odpoczywa :D

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ale każdy organizm jest inny, najlepiej co najmniej 12 dpo, bo to max. czas, jaki ma groszek na zagnieżdżenie :)

Myślisz?! To w sobotę w takim razie będzie rozsądniej zrobić test. Wtedy to będzie już 13 dzień po owulacji.

Boże, jaka ja jestem narwana z tymi testami.

• Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Umówiłam się do endo, ale dopiero na 30 lipca :/ a chciałabym już, teraz zacząć działać, żeby przyszły cykl zaczął się już z lepszym wynikiem, to może jajo pęknie.
    Biorę Novothyral 5 x 125 i 2 x 100, tylko przy takim poziomie dobrze się czuję, i boję się że jak TSH pójdzie w górę to razem z wagą i samopoczucie się pogorszy :/

Eeeee tam negatywny test ;) Dziadostwo!
    właśnie mam ten sam problem.. jak mam tsh powyżej 1,6 to już moje samopoczucie jest gorsze... w okolicacj 1,0 a nawet niżej czuje się najelpiej.. terazm 0,77 i pałam energią i dobrym humore.. wiem że jak wzrosnie to będzie gorzej... a niestety tsh musi być wyższe... eh...
    kurcze nie znam sie na leczeniu Novothyralem.. bo to jest t3 i t4 razem tak? dobrze kojarzę?

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Cześć dziewczyny

a ciągle ten sam lekarz? bo 5 lat to spory odcinek czasu, może warto skonsultować się z innym specjalistą?

0b52cec6da.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Myślisz?! To w sobotę w takim razie będzie rozsądniej zrobić test. Wtedy to będzie już 13 dzień po owulacji.

ja wcale nie jestem lepsza... haha pierwszy zrobiłam też w 10dpo... i wczoraj drugi 12dpo... oba 1 krecha.. ale bynajmniej możemy mieć nadal nadzieje i wmawiać sobie że za wcześnie je robimy hahaha

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:

tak będzie najlepiej :) KlaudyŚ robił np. 12 dpo i miał cień :) nie ma co się zbyt wcześnie stresować i dołować, jak ciągle są szanse :)

0b52cec6da.png
‹‹ 2287 2288 2289 2290 2291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ