X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Jestem tutaj zupełnie nowa. Tak czytam sobie wasze wpisy i odnajduję siebie w nich. Od 5 lat staramy się z mężusiem o dzidzię i jak do tej pory nic. Ciągle jakieś komplikacje :( a co lepsze lekarze twierdzą że wszystko jest jak najbardziej ok. Zaczęłam obserwować cykl ale jakoś marnie mi to wychodzi :(

Czikosz, Gaduaaa, LILITH.P, Kasia1987, AniaŁ123, MMadziula, Bella_Bella lubią tę wiadomość

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Justys :) miło Cię poznać ;) jak to mawiają "w kupie raźniej" :D

Justyś91 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    Gaduaaa trzymam kciuki!!!!
    dzięki :) i witam , nie miałysmy okazji wczoraj się przywitać i poznać :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Jestem tutaj zupełnie nowa. Tak czytam sobie wasze wpisy i odnajduję siebie w nich. Od 5 lat staramy się z mężusiem o dzidzię i jak do tej pory nic. Ciągle jakieś komplikacje :( a co lepsze lekarze twierdzą że wszystko jest jak najbardziej ok. Zaczęłam obserwować cykl ale jakoś marnie mi to wychodzi :(

Hej Justyś :)

Zapraszamy na pokład :))

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    A ktoś może na dni płodne? :p Czy tylko ja? :D
    A i Wiśnia jeszcze :D
    My mamy celibat ;) ;) ;) a Ty wyciskasz męża do ostatniego plemnika :D :D :D

Bella_Bella lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    10 dpo to za wcześnie na test :-)

Na zdjęciach z galerii dziewczynom już wychodzą, dlatego mnie to smuci. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    My mamy celibat ;) ;) ;) a Ty wyciskasz męża do ostatniego plemnika :D :D :D

Dobrze mamo :D :D :D :D

Tuliska lubi tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś może na dni płodne? :p Czy tylko ja? :D
    A i Wiśnia jeszcze :D

ja mam owulację w niedzielę, więc dni płodne w tle

tylko nie sikam i się nie mierzę ;)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Czytałam, czytałam... Masz nisko tsh.. Na jakiej jesteś dawce? I co zamierzasz z tym zrobić?

Umówiłam się do endo, ale dopiero na 30 lipca :/ a chciałabym już, teraz zacząć działać, żeby przyszły cykl zaczął się już z lepszym wynikiem, to może jajo pęknie.
    Biorę Novothyral 5 x 125 i 2 x 100, tylko przy takim poziomie dobrze się czuję, i boję się że jak TSH pójdzie w górę to razem z wagą i samopoczucie się pogorszy :/

Eeeee tam negatywny test ;) Dziadostwo!

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Na zdjęciach z galerii dziewczynom już wychodzą, dlatego mnie to smuci. :(

ale każdy organizm jest inny, najlepiej co najmniej 12 dpo, bo to max. czas, jaki ma groszek na zagnieżdżenie :)

Czikosz lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Cześć dziewczyny

Hej! No to jak Ci marnie idzie to My wszystkie pomożemy, jak umiemy najlepiej! :)

Jak potrzebujesz to pytaj śmiało! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ja mam owulację w niedzielę, więc dni płodne w tle

tylko nie sikam i się nie mierzę ;)

Ja bym Sobie i sikła... ale zapomniałam testu do pracy zabrać :p
    Na szczęście to dopiero 10dc... więc nie ma obawy że przespie dwie kreski ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Witaj :)
    w miarę możliwości będziemy pomagały interpretować wykresy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś służymy pomocą :) i wsparciem :)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym Sobie i sikła... ale zapomniałam testu do pracy zabrać :p
    Na szczęście to dopiero 10dc... więc nie ma obawy że przespie dwie kreski ;)

ee to spoko luz, po pracy sikniesz i będzie ok :)

ja to się dopiero wyalienowana czuję, nie mierzę się, nie sikam na testy, aż mąż do mnie dzisiaj, czy wszystko ok :D

ale czuję, że mi nieco psychika odpoczywa :D

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ale każdy organizm jest inny, najlepiej co najmniej 12 dpo, bo to max. czas, jaki ma groszek na zagnieżdżenie :)

Myślisz?! To w sobotę w takim razie będzie rozsądniej zrobić test. Wtedy to będzie już 13 dzień po owulacji.

Boże, jaka ja jestem narwana z tymi testami.

• Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Umówiłam się do endo, ale dopiero na 30 lipca :/ a chciałabym już, teraz zacząć działać, żeby przyszły cykl zaczął się już z lepszym wynikiem, to może jajo pęknie.
    Biorę Novothyral 5 x 125 i 2 x 100, tylko przy takim poziomie dobrze się czuję, i boję się że jak TSH pójdzie w górę to razem z wagą i samopoczucie się pogorszy :/

Eeeee tam negatywny test ;) Dziadostwo!
    właśnie mam ten sam problem.. jak mam tsh powyżej 1,6 to już moje samopoczucie jest gorsze... w okolicacj 1,0 a nawet niżej czuje się najelpiej.. terazm 0,77 i pałam energią i dobrym humore.. wiem że jak wzrosnie to będzie gorzej... a niestety tsh musi być wyższe... eh...
    kurcze nie znam sie na leczeniu Novothyralem.. bo to jest t3 i t4 razem tak? dobrze kojarzę?

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Cześć dziewczyny

a ciągle ten sam lekarz? bo 5 lat to spory odcinek czasu, może warto skonsultować się z innym specjalistą?

0b52cec6da.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Myślisz?! To w sobotę w takim razie będzie rozsądniej zrobić test. Wtedy to będzie już 13 dzień po owulacji.

ja wcale nie jestem lepsza... haha pierwszy zrobiłam też w 10dpo... i wczoraj drugi 12dpo... oba 1 krecha.. ale bynajmniej możemy mieć nadal nadzieje i wmawiać sobie że za wcześnie je robimy hahaha

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:

tak będzie najlepiej :) KlaudyŚ robił np. 12 dpo i miał cień :) nie ma co się zbyt wcześnie stresować i dołować, jak ciągle są szanse :)

0b52cec6da.png
‹‹ 2287 2288 2289 2290 2291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ