Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
MMadziula wrote:Z taką drużyną to ja mogę siedzieć
ja dziś 60 przysiadów , musze nad tyłami popracować
obiecałam sobie 6 razy w tygodniu i za każdym razem zwiększać ilość ale zobaczymy
Ja nienawidzę przysiadówNajbardziej lubię się tak porządnie zmęczyć, bo mam wtedy wrażenie że tłuszczyk się wytapia
a to mi daje bieganie
Tuliska lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Ja nienawidzę przysiadów
Najbardziej lubię się tak porządnie zmęczyć, bo mam wtedy wrażenie że tłuszczyk się wytapia
a to mi daje bieganie
nie mogę się zmotywować do biegania
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Tuliska wrote:No pewnie
my tu po to jesteśmy żeby sobie co nie co podpowiedzieć :*
No to tak: tarczycowe- TSH, FT3, FT4 (antyTPO i antyTG jeszcze ewentualnie można zrobić)
LH i FSH w 3-5 dniu cyklu, prolaktyne, testosteron można, progesteron w 7 dniu po owu, estradiol.
Ja polecam prolaktynę z obciążeniem. Zwykła wyszła mi w miarę w normie, ale po obciążeniu kosmicznie wysoka. Warto sprawdzić.Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
MMadziula wrote:No i te batony dzisiejsze ...
Batoniki są częścią dobrze zbilansowanej diety, pomagające nie zwariować podczas tych starańTuliska, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość
-
Tuliska wrote:Ja kochana mam piękny wzrost temperatury, testy pozytywne a owulacji nie było. Więc widzisz warto wiedzieć. U mnie gin na pierwszej wizycie po decyzji o dziecku już mi robił. I tak po 9 miesiącach miałam właśnie pierwszy poprawnie pęknięty pecherzyk.
Tuliska miałaś badany każdy cykl przez te 9 miesięcy? -
AniaŁ123 wrote:Ja polecam prolaktynę z obciążeniem. Zwykła wyszła mi w miarę w normie, ale po obciążeniu kosmicznie wysoka. Warto sprawdzić.
poza tym zapomniałam dodać Bella. Prolaktyna trzy dni wcześniej bez przytulania jakiegokolwiek, na czczo i musisz być spokojna, zrelaksowana hihi
-
Tuliska wrote:A ja wolę ćwiczenia z Mel B w domu przed telewizorem
nie mogę się zmotywować do biegania
Kiedyś miałam fazę na Mel B, ale w końcu mi się znudziły i jakoś nie mogę teraz do nich wrócić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 23:39
-
Ja uciekam do spanka. Dobrej nocy Laseczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 23:43
-
Tuliska wrote:5 sztuk, w całości właściwie 4
Ja na razie dwa, ale nie wiem czy teraz pójdę, czy zrobię sobie przerwę do czasu zbicia prolaktyny, bo to chyba bez sensu. -
Tuliska wrote:Tak masz rację tylko u mnie w żadnym laboratorium nie mieli metaclopramidomu i dlatego nie pisałam
poza tym zapomniałam dodać Bella. Prolaktyna trzy dni wcześniej bez przytulania jakiegokolwiek, na czczo i musisz być spokojna, zrelaksowana hihi
Dobrze, że mówisz :p Prolaktyna też 3-5 dzień cyklu? A co do monitorowania cyklu to jak to wygląda? Co 2 dni wizyta u gin przez cały cykl?
Dobrej nocki wszystkim :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bella_Bella wrote:Dobrze, że mówisz :p Prolaktyna też 3-5 dzień cyklu? A co do monitorowania cyklu to jak to wygląda? Co 2 dni wizyta u gin przez cały cykl?
Dobrej nocki wszystkim :*
Prolaktyna możesz zrobić w dowolnym dniu cyklu
A co do monitoringu to nie, nie kochana, nie cały cyklw dniach tzw plodnych
wszystko zależy od tego tego jakie długie masz cykle
idzoesz przed owulacja skontrolowac czy pecherzyk rośnie ze dwa razy i później po owu zobaczyć czy pękł prawidłowo
Bella_Bella lubi tę wiadomość