Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
WaldhauzerM wrote:To plan ambitny..
Ja bym w angielskim się dokształciła z chęcią ale co mi to da jak w życiu codziennym nie będę tego praktykować??
W liceum miałam i byłam zajebista.. Ale że szkoła się skończyła a kontynuacji ani używania języka nie było to prawie wszystko poszło w las..
Mi sie przyda, jesli bede chciala zmienic prace bo tam potrzebuja z bieglym angielskim
Ja to wgl planuje te bhp..
I chce jeszcze takie techniczne cos zrobic.. dwu letnie.. jak np administracja.. czy cus..
Chce duuuuzo papierkow :-B -
marciaa wrote:OJJ TAK, nieużywanie języka jest straszne
No dokładnie..
Mój mąż też tak mówi.. Tylko on ma co innego na myśli.. A słyszę to po kilka razy dziennie.. Faceci..Tuliska, Bella_Bella lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Evelin wrote:Mi sie przyda, jesli bede chciala zmienic prace bo tam potrzebuja z bieglym angielskim
Ja to wgl planuje te bhp..
I chce jeszcze takie techniczne cos zrobic.. dwu letnie.. jak np administracja.. czy cus..
Chce duuuuzo papierkow :-B
No no.. Ja technik prac biurowych.. Nic po za tym.. A jeszcze średnie z maturą..
Ale wyszła choroba i było parcie na zakładanie rodziny a dla mnie rodzina i dzieci najważniejsze więc poszłam do pracy..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
A sorki.. Jeszcze w tym roku byłam na szkoleniu z zakładania oczek wodnych i takie tam i mam certyfikat.. I umiem to he he.. Po za tym umiem wiele rzeczy związanych z zakładaniem ogrodów..
Kim87, Bella_Bella lubią tę wiadomość
-
WaldhauzerM wrote:No no.. Ja technik prac biurowych.. Nic po za tym.. A jeszcze średnie z maturą..
Ale wyszła choroba i było parcie na zakładanie rodziny a dla mnie rodzina i dzieci najważniejsze więc poszłam do pracy..
Moja babcia mowi, ze na nauke nigdy nie jest za pozno
Ja wlasnie ten czas... malo go mam..
Gdybym zaciazyla, mogla bym spokojnie isc.. studia sa od pazdziernika.. wiec mam nadzieje, ze do wrzesnia sie uda i wtedy chorobowe i wiecej czasu na nauke.. -
Evelin wrote:Moja babcia mowi, ze na nauke nigdy nie jest za pozno
Ja wlasnie ten czas... malo go mam..
Gdybym zaciazyla, mogla bym spokojnie isc.. studia sa od pazdziernika.. wiec mam nadzieje, ze do wrzesnia sie uda i wtedy chorobowe i wiecej czasu na nauke..
Zgadza się.
Najważniejsze to mieć plan na siebie.. Pomysł.. A reszta przyjdzie z czasem tylko trzeba chcieć..Evelin lubi tę wiadomość
-
WaldhauzerM wrote:A sorki.. Jeszcze w tym roku byłam na szkoleniu z zakładania oczek wodnych i takie tam i mam certyfikat.. I umiem to he he.. Po za tym umiem wiele rzeczy związanych z zakładaniem ogrodów..
Juz Ci mowilam, ze to jest interesujaceJa zawsze chcialam wlasny salon fotograficzny
Zdjecia typu wesela, sluby, chrzciny..
Ale niestety pieniazkow tyle nie ma..
Sama dobra drukarka od 6tys..
Ale kocham zdjecia..
Lubie robicI sobie i innym
Sama mam kiepski aparat to wychodza jak wychodza haha
Ale gdy wygram wkoncu w tego Lotka, zrobie se taki salon i oo..Tuliska lubi tę wiadomość
-
Evelin wrote:Juz Ci mowilam, ze to jest interesujace
Ja zawsze chcialam wlasny salon fotograficzny
Zdjecia typu wesela, sluby, chrzciny..
Ale niestety pieniazkow tyle nie ma..
Sama dobra drukarka od 6tys..
Ale kocham zdjecia..
Lubie robicI sobie i innym
Sama mam kiepski aparat to wychodza jak wychodza haha
Ale gdy wygram wkoncu w tego Lotka, zrobie se taki salon i oo..
Salon fotograficzny to nie byle co..
Dobra drukarka dobry aparat obiektyw... Fotograf to teraz na rynku ma dobrze.. A jeszcze jak się to robi z zamiłowania to już w ogóle miodzio..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Dużo ludzi zmienia studia.. Ale lepiej tak niż się męczyć na takich co nie interesują.. Potem człowiek uczy się do egzaminów ale cienko wchodzi. Z kolei jak się czymś interesuje to nauka idzie łatwiej i przyjemniej..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:Salon fotograficzny to nie byle co..
Dobra drukarka dobry aparat obiektyw... Fotograf to teraz na rynku ma dobrze.. A jeszcze jak się to robi z zamiłowania to już w ogóle miodzio..
U nas nie ma duzo tego na miescie, w sumie jeden taki bardziej znany..
No ale niestety trzeba miec nie tylko kase na sprzet, ale tez lokum.. itd..
Jak sie uda, wynajmiesz mi ogród hehe
-
WaldhauzerM wrote:Ale o tym angielskim myślę cały czas.. Zawsze lubiłam język angielski.. Zostało mi to do dziś..
Jak będą możliwości to będę się kształcić..
Kursy nie takie drogie
U nas czesto sa i zapisac sie nie moge
Na nasza parafie wprowadzily sie zakonnice, bardzo wyksztalcone.. I jesli bede chciala to moge miec korepetycje za darmo
Ale kiedy.. jak pracuje od 9 do 17..
Lub od 17 do nawet i rana, czlowiek zmeczony -
Evelin wrote:U nas nie ma duzo tego na miescie, w sumie jeden taki bardziej znany..
No ale niestety trzeba miec nie tylko kase na sprzet, ale tez lokum.. itd..
Jak sie uda, wynajmiesz mi ogród hehe
Spoko
Mój mąż ma firmę pełne 2 lata.. Nie jest jedyny w mieście.. Ale przypadkowo złapał odpowiedniego klienta który zapuścił ogród a my go przywrócilismy do życia.. Zaczął polecać nas dalej.. I tak poszło.. W tym momencie nie wyrabiamy się ze zaleceniami a nowych nie bierzemy..
Ale z drugiej strony.. Gdybyśmy nie byli dobrzy w tym co robimy to nie byłoby klientów..
Ale dzięki temu np mogę chodzić do lekarza prywatnie i być spokojna..
Póki ciąży nie było też pracowałam tak jak reszta załogi.. Więc wiem jaka to ciężka praca.. Ciężko ale opłaciło się..
Więc warto mieć marzenia i dążyć do ich spełnienia.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.