X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)
    Ja niedawno wstałam, wróciłam z wesela o 6. Ale było meeeega weselicho :) Na szczęście była klima ;)

Gaduaaa było takie ciasto ptasie mleczko z galaretką i jakąś masą na biszkopcie i ja oddzieliłam biszkopt i zjadłam tą górną warstwę.
    I jeszcze zdrapałam panierkę z kotleta i takie zjadłam (bo wszystkie były panierowane :/ )
    Myślisz że coś takiego ujdzie, czy to już raczej było całe "zanieczyszczone" glutenem?

Evelin lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Cześć Dziewczyny ;)
    Ja niedawno wstałam, wróciłam z wesela o 6. Ale było meeeega weselicho :) Na szczęście była klima ;)

Gaduaaa było takie ciasto ptasie mleczko z galaretką i jakąś masą na biszkopcie i ja oddzieliłam biszkopt i zjadłam tą górną warstwę.
    I jeszcze zdrapałam panierkę z kotleta i takie zjadłam (bo wszystkie były panierowane :/ )
    Myślisz że coś takiego ujdzie, czy to już raczej było całe "zanieczyszczone" glutenem?
    Myślę że nie.
    I też jak coś jem to ściągam panierki.. Więc powinno przejść hehehe ;)

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Misia ja tak mam, 2-3 dni krwawienia, później dzień przerwy i później jakieś delikatne plamienie 1-2 dni. Ja obwiniam za to brak owulacji, ale mogą to też być hormony: tarczyca, prolaktyna lub progesteron. Jesteś w 100% pewna że miewasz owu? Badałaś te hormony?

Elunia gratulacje :*
    Aniu, co do owulacji to ponoć ja miewam w ostatnim cyklu pono byla bo bylo uwidocznione cialko zolte, testy owu tez pozytywne ale im nie ufam mną 100% a czy tobie twój gin powiedzie ze brak owu to przyczyna takich miesiączek? Tych hormonów poza tsh nie robiłam i zastanawiam się czy nie zrobic

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Myślę że nie.
    I też jak coś jem to ściągam panierki.. Więc powinno przejść hehehe ;)

Lubię to :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Aniu, co do owulacji to ponoć ja miewam w ostatnim cyklu pono byla bo bylo uwidocznione cialko zolte, testy owu tez pozytywne ale im nie ufam mną 100% a czy tobie twój gin powiedzie ze brak owu to przyczyna takich miesiączek? Tych hormonów poza tsh nie robiłam i zastanawiam się czy nie zrobic

Nigdy się o to nie zapytałam, tylko tak i się wydaje. Dawniej miałam bardziej obfite miesiączki i przy tym jakieś dolegliwości, tylko od ok 1-2 lat tak mi się pozmieniało i wydaje mi się że to był ten moment kiedy przestałam miewać owulację. Ale oczywiście to nie jest potwierdzone medycznie ;) Następnym razem się zapytam :)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wam powiem, że....
    że 11 dc... a ja mam niteczki krwi w śluzie.. znowu....
    nie dość że od początku @ miałam mocne krwawienie...i normalnie @ się kończy u mnie 6dc.. a ja 7dc plamiłam takim brązow-brunatnym śluzem... 8dc też ale mniej... 9dc mniej i jaśniej.. sluz był tylko taki brudny... wczoraj może z 2 razy taki znalazłam.. a dziś rozciągliwy przeżroczysty śluz ale żywej krwi niteczki w tym śluzie...
    ja nei wiem co to może być... nigdy wcześniej tak nie miałam...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Nigdy się o to nie zapytałam, tylko tak i się wydaje. Dawniej miałam bardziej obfite miesiączki i przy tym jakieś dolegliwości, tylko od ok 1-2 lat tak mi się pozmieniało i wydaje mi się że to był ten moment kiedy przestałam miewać owulację. Ale oczywiście to nie jest potwierdzone medycznie ;) Następnym razem się zapytam :)

Dobrze było by oznaczyć jeszcze raz tsh, ft4, ft3 i atpo. Mi przy hashi miesiączki praktycznie zniknęły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Dobrze było by oznaczyć jeszcze raz tsh, ft4, ft3 i atpo. Mi przy hashi miesiączki praktycznie zniknęły.

ja mam problem z tsh ale reszta w normie nie mam hashi.

A po jakim czasie od zanikania tych miesiączeku uregulowalaś sytuację tak, że się udało zajść w ciąże? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    ja mam problem z tsh ale reszta w normie nie mam hashi.

A po jakim czasie od zanikania tych miesiączeku uregulowalaś sytuację tak, że się udało zajść w ciąże? :)

Ja w ogóle nie miałam miesiączki przez 8 mieliśmy...nawet jednej kropli krwi. Lekarz wywołał mi ja liteiną, kazał brać antykoncepcyjne przez 3 miesiące i potem sie starać. W 5 cyklu po odstawieniu anty sie udało ale jak dla mnie tylko dzięki zastrzykowi z Ovitrelle który ładnie ciałko żółte podtrzymuje. I jeszcze cło brałam ale nie tyle aby wywołać owulacje co ja przyspieszyć bo miałam około 22 do wcześniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Ja w ogóle nie miałam miesiączki przez 8 mieliśmy...nawet jednej kropli krwi. Lekarz wywołał mi ja liteiną, kazał brać antykoncepcyjne przez 3 miesiące i potem sie starać. W 5 cyklu po odstawieniu anty sie udało ale jak dla mnie tylko dzięki zastrzykowi z Ovitrelle który ładnie ciałko żółte podtrzymuje. I jeszcze cło brałam ale nie tyle aby wywołać owulacje co ja przyspieszyć bo miałam około 22 do wcześniej.

No to świetnie, gratuluje ;)

Ja się troszkę zdziwiłam, że nie udało się w tym cyklu bo owu była, serduszkowaliśmy w dni płodne kiedy była owu i nic z tego...

• marciaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:

Ja się troszkę zdziwiłam, że nie udało się w tym cyklu bo owu była, serduszkowaliśmy w dni płodne kiedy była owu i nic z tego...

misia, bo szanse są jakieś 25%

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:

Nie przejmuj sie, niedługo wam sie uda. Mimo sprzyjających warunków czasami po prostu tak wychodzi. Ja sie śmieje ze to pobto by pózniej docenić fakt posiadani maleństwa:-))

Tuliska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    misia, bo szanse są jakieś 25%

Maskara...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Nie przejmuj sie, niedługo wam sie uda. Mimo sprzyjających warunków czasami po prostu tak wychodzi. Ja sie śmieje ze to pobto by pózniej docenić fakt posiadani maleństwa:-))

Niby tak, ale siedzi w człowiekowi taka mysl o co chodzi, co jest nie tak?

• marciaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Niby tak, ale siedzi w człowiekowi taka mysl o co chodzi, co jest nie tak?

zgadzam się...
    ja się zastanawiam czy aby na pewno u nas wszystko ok

• Caro Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia, gratuluję jeszcze raz <3 <3

Hej Dziewczyny,
    Marciaa każda z nas chyba ma takie myśli czy wszystko jest ok. Bo przecież tyyyyle kobiet, dziewczyn zachodzi ot tak! na pstryknięcie palców. A Ty sobie myślisz, że chcesz dać Temu maleństwu wszystko, nieba przychylić, a ciągle nic.. Ehh to takie demotywacyjne. A widzisz, potem wydaje Ci się, że szczęście przyszło, na wyciągnięcie ręki już jest i znowu kopniak od życia. Hehe..

Ale, trzeba mieć nadzieję i patrzeć w przyszłość z optymizmem, bo inaczej zwariujemy ;-) <3

Gaduaaa, misia1989 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    zgadzam się...
    ja się zastanawiam czy aby na pewno u nas wszystko ok

U was to drugi cykl? To jeszcze nie tak długo więc u was nie zamartwiałabym sie na zapas :) :*
    My juz 4 niby tez krotko ale juz zacyznam myslec..

Jeśli ktoś poleca jakiegoś gina z małopolski najlepiej kraków to piszcie, ja mam dobrego ale nie umiem z nim romzawiać nic mi nie mówi nie tłumaczy...jest strasznie zmaknięty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 18:58

• szuflada Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia! Kochana! Chodź szybko na nasz wątek na belly :) "zafasolkowane z grupy starania o maluszka z OF" :) stesknilam się :* :*

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    U was to drugi cykl? To jeszcze nie tak długo więc u was nie zamartwiałabym sie na zapas :) :*
    My juz 4 niby tez krotko ale juz zacyznam myslec..

Jeśli ktoś poleca jakiegoś gina z małopolski najlepiej kraków to piszcie, ja mam dobrego ale nie umiem z nim romzawiać nic mi nie mówi nie tłumaczy...jest strasznie zmaknięty.

drugi na poważnie, trzeci odkąd zapadła decyzja
    ale ponad 2 lata z unikaniem dni płodnych jako antykoncepcja.
    a wiadomo... nieraz się zdarzyło w ryzykownym momencie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Elunia! Kochana! Chodź szybko na nasz wątek na belly :) "zafasolkowane z grupy starania o maluszka z OF" :) stesknilam się :* :*

Hej szuflada!!! Sto lat:-))
    Przyjdę jak tylko betę zrobię bo póki co jakoś do końca nie dociera do mnie ze to prawda...

Caro, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

‹‹ 2384 2385 2386 2387 2388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ