Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaŁ123 wrote:Marciaa ja mam tak samo
Tyle że staramy się 4 cykle na poważnie i 5 od decyzji, a wcześniej 2 lata, a właściwie trochę dłużej na dziko
no widzisz... czyli masz podobnie do mnie
wiesz, gdybyśmy się zabezpieczali konkretnie jakoś to na pewno bym nawet o tym nie myślała na tak wczesnym etapie, a w obecnej sytuacji jednak takie myśli przychodzą do głowy. -
Elunia wrote:Dobrze było by oznaczyć jeszcze raz tsh, ft4, ft3 i atpo. Mi przy hashi miesiączki praktycznie zniknęły.
Czyli też nie miałaś owulacji? Co i w jakiej dawce bierzesz na hashi? Jakie masz teraz wyniki?
Badam sobie co kilka miesięcy, tylko u mnie to jest tak dziwnie. Jeden lekarz mówi coś innego niż drugi. Moje TSH to 0,011, ft3 i ft4 mam po ok 50% i 30%. Jeden twierdzi że wyniki bardzo dobre, że TSH nie jest istotne w spawach "ginekologicznych", tylko trzeba zwracać uwagę na ft3 i ft4, a drugi woła że TSH za niskie. Ja mam zaufanie do tego pierwszego.
Oprócz tego zbijam prolaktynę. Może ona coś mi poprawi. A jeśli noc się nie poprawi, to będę jednak musiała podziałać z TSH. -
marciaa wrote:no widzisz... czyli masz podobnie do mnie
wiesz, gdybyśmy się zabezpieczali konkretnie jakoś to na pewno bym nawet o tym nie myślała na tak wczesnym etapie, a w obecnej sytuacji jednak takie myśli przychodzą do głowy.
No dokładnie. Właściwie to ciężko stwierdzić kiedy był początek tych "starań". Świadoma decyzja to jedno, a czyny to drugie -
Hey wam.
Poczytalam troszke...
Jakos mi smutno, ze nie mam czasu aby popisac... U mnie forma zalana, jutro chyba odpuscimy, ale jeden dzien
Prosze mi tu nie wypisywac o straconych cyklach, bo nigdy nic nie wiadomo.. I wziasc przyklad z ELUNI z ktora sie Witam, oczywiscie gratulujeI wysylam zaproszenie
Jednak Nasza psychika duzo daje, starajmy sie spokojnie do tego podchodzic :*
Odezwe sie jutro w wolnej chwili
A jeli nie, to wieczorem napewno
Caluje -
Witam Kochane :*
Ja znowu rozpoczynam dzień z bólem żołądka po bromku, ale już na szczęście słabszym. Chyba jednak zostanę z nim, ale na pewno nie zwiększę dawki do 2 tabletek
Życzę Wam miłego i słonecznego dnia -
Cherry_Blossom wrote:Gadulka powiedz mi tylko szczerze... czy po tym spadku mam jeszcze szansę?
akurat często po owulacji taki spadek moze zapowiadać zagnieżdżenie
w ogóle się tym nie martw
najważniejsze że była owulacja.. w 2 fazie takie spadeczki to nic złegoCherry_Blossom lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
AniaŁ123 wrote:Witam Kochane :*
Ja znowu rozpoczynam dzień z bólem żołądka po bromku, ale już na szczęście słabszym. Chyba jednak zostanę z nim, ale na pewno nie zwiększę dawki do 2 tabletek
Życzę Wam miłego i słonecznego dnia
podziwiamAniaŁ123 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
ja ten cykl spisuje na straty...
temp jest dziwna... jak nie moja.. te plamienia i śluz też jak nie moje...
zastanawiam się czasem czy te śluzy takie z tymi niteczkami krwi to nie od mierzenia temp? ten termometr taki twardy.. może w niektórych dniach cyklu śluzówka delikatniejsza i stąd takie coś bywa ...FabianCyprian
Tymuś
-
Babeczki, witam Was serdecznie! Jestem nowicjuszką na forum, zdecydowałam się napisać, bo widzę, że w większości jesteśmy na podobnym etapie starań
U nas trzeci cykl starań, tak naprawdę dopiero początek, ale z pewnością nie muszę Wam tłumaczyć co się dzieje w naszej głowie i jakim rozczarowaniem jest nadejście @...
Powiedzcie proszę, czy Wy, będąc na podobnym etapie starań decydujecie się na jakieś badania? Łykam kwas foliowy, magnez + wit. B6, okazjonalnie siemię lniane i herbatka z bodziszka cuchnącego.
Trudna jest dla mnie taka niemoc, ale nie ma tego złego, staranie o dziecko to dobra lekcje pokory i cierpliwościWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 08:32
-
Karolczyk wrote:Babeczki, witam Was serdecznie! Jestem nowicjuszką na forum, zdecydowałam się napisać, bo widzę, że w większości jesteśmy na podobnym etapie starań
U nas trzeci cykl starań, tak naprawdę dopiero początek, ale z pewnością nie muszę Wam tłumaczyć co się dzieje w naszej głowie i jakim rozczarowaniem jest nadejście @...
Powiedzcie proszę, czy Wy, będąc na podobnym etapie starań decydujecie się na jakieś badania? Łykam kwas foliowy, magnez + wit. B6, okazjonalnie siemię lniane i herbatka z bodziszka cuchnącego.
Trudna jest dla mnie taka niemoc, ale nie ma tego złego, staranie o dziecko to dobra lekcje pokory i cierpliwości
Generalnie lekarze zalecają badania dopiero po roku nieowocnych starań.. ale dużo kobiet robi to wcześniej... niektóre po pół roku niektóre jeszcze później..
ja bym jeszcze na Twoim miejscu poczekałaFabianCyprian
Tymuś
-
Karolczyk wrote:Babeczki, witam Was serdecznie! Jestem nowicjuszką na forum, zdecydowałam się napisać, bo widzę, że w większości jesteśmy na podobnym etapie starań
Trudna jest dla mnie taka niemoc, ale nie ma tego złego, staranie o dziecko to dobra lekcje pokory i cierpliwościMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO