Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadulka tak sobie myślę, że może, że inny to będzie zielony? :D

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Gadulka tak sobie myślę, że może, że inny to będzie zielony? :D
    Pewnie nie... Znając mnie to coś się schrzanilo..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3

Wysłany: 3 lipca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Pewnie nie... Znając mnie to coś się schrzanilo..

Nie myśl kochana w ten sposób! Dobrze z pewnością wiesz, że właśnie jakieś anomalie lub inne sytuacje często zwiastuja, że właśnie się zachodzi i na odwrót - wszystko ksiazkowo i nic...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Nie myśl kochana w ten sposób! Dobrze z pewnością wiesz, że właśnie jakieś anomalie lub inne sytuacje często zwiastuja, że właśnie się zachodzi i na odwrót - wszystko ksiazkowo i nic...
    To prawda, chyba brak mi tylko wiary..

Wysłany: 3 lipca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    To prawda, chyba brak mi tylko wiary..

Kochana teraz to trzeba zbroic armię :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Kochana teraz to trzeba zbroic armię :)
    Hehe no to stary musi się zbroic haha

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    pamiętacie dziewczyny Elunie :) widzę u niej na wykresie dziś odnotowany pozytywny test ciążowy :) bardzooo się cieszę bo jej mocno kibicowałam cały czas !

Eluniu jeśli czytasz to serdeczne gratulacje dla Ciebie !

Ooo o co za nowina :D tak sobie ostatnio myślałam co u niej słychać a nie mam jej w znajomych :/

Elunia to dopiero miała cuda w tych cyklach i jak widać można :)

Przyłączam się, Eluniu jeśli czytasz to gratuluje z całego serducha, bardzo się cieszę :* rosnijcie zdrowo :*

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ooo o co za nowina :D tak sobie ostatnio myślałam co u niej słychać a nie mam jej w znajomych :/

Elunia to dopiero miała cuda w tych cyklach i jak widać można :)

Przyłączam się, Eluniu jeśli czytasz to gratuluje z całego serducha, bardzo się cieszę :* rosnijcie zdrowo :*
    eh ja często o niej myślę.. w takiej głupie sytuacji przestała pisać.. strasznie było mie jej wtedy szkoda... i bardzo żałuje że już z Nami nie pisze .. fajna babka z Niej

Tuliska lubi tę wiadomość

• Bierka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    To co, pierwsza jest Bierka za 5 dni :D
    Dzien dobry dziewczynki:)
    Cherry kochana miałam w tym cyklu obsuwę podobnie jak ty wiec prosze wpisz mnie na 11/07.
    Miłego dnia wszystkim- pogoda koszmarna myślałam ze sie z lóżka nie podniosę :-/

<3
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tym serduszkowaniem. Czytałam gdzies ze dzien przed owu daje największe szanse na groszka. Na logikę to wydawałoby sie ze w dzien owu jest najlepiej. Jak myślicie?

<3
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było 3 dni przed, 2 dni przed i dzień przed... A podobno nie polecają codziennie :) nie ma Metody, jeśli kijanki mają dotrzeć do dotrą :) w dzień owu plemniki mogą nie zdążyć bo muszą przejść ten swoj proces kapacytacji i kilka godzin na to potrzeba z tego co kiedyś słyszałam ;)

Aaa i dziewczyny ja mialam owu w dniu pozytywnego testu już a sprawdzałam dwa razy dziennie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 09:50

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    eh ja często o niej myślę.. w takiej głupie sytuacji przestała pisać.. strasznie było mie jej wtedy szkoda... i bardzo żałuje że już z Nami nie pisze .. fajna babka z Niej
    Dokładnie Gadułka :/ a jej doktorek tak nam pomagał wszystkim. Fajna rzeczowa, pomocna kobietka z niej a tu taka beznadziejna sytuacja się wywiazala, i z reszta na tym drugim forum jesli dobrze pamietam jeszcze gorzej ja potraktowaly :/

Wycofała się stąd całkowicie, no trudno, chciała odpocząć, ale zostały tutaj przychylne osoby i Eluniu jeśli zagladasz do nas czasami to się odezwij :) czekamy kochana !

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Dokładnie Gadułka :/ a jej doktorek tak nam pomagał wszystkim. Fajna rzeczowa, pomocna kobietka z niej a tu taka beznadziejna sytuacja się wywiazala, i z reszta na tym drugim forum jesli dobrze pamietam jeszcze gorzej ja potraktowaly :/

Wycofała się stąd całkowicie, no trudno, chciała odpocząć, ale zostały tutaj przychylne osoby i Eluniu jeśli zagladasz do nas czasami to się odezwij :) czekamy kochana !
    no tam to w ogóle pojechała jej po bandzie margaretka...
    szkoda wielka... może wróci Elunia ale teraz do Was na fioletową stronę mocy :)

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello-July-please-be-nice-photo.jpg

8.07 - Justyś91
    10.07 - Zołza
    11.07 - LILITH.P, Bierka
    12.07 - Cherry_Blossom
    17.07 - nikola2877
    20.07 - MMadziula, Evelin
    24.07 - Gaduaaa
    25.07 - Czikosz
    26.07 - marciaa
    27.07 - AniaŁ123
    30.07 - misia1989

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie nasza Zolzunia?

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    To Ty naprawde duzo sie poswiecasz..
    Ja pomimo staran, jak narazie zyje jak zylam :) NO prawie.. duzo nie zmieniam, ale jesc raczej zawsze staralam sie zdrowo :)
    I dlatego mimo, ze wpierdalam za dwoch - nie tyje :)

Ja tez nie jem nabialu ani pszenicy bo moja corka ma alergie na te rzeczy i sie dla niej poswiecam ;/m). W sumie czuje sie przez to zdrowiej a ona mnie dodatkowo motywuje wiec jest ok juz mi nawet nie brakuje tych produktow. Dzis zupa pomidorowa z pomidorow malinowych mmmm mniam

Evelin lubi tę wiadomość

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tym serduszkowaniem. Czytałam gdzies ze dzien przed owu daje największe szanse na groszka. Na logikę to wydawałoby sie ze w dzien owu jest najlepiej. Jak myślicie?

Witam wszystkich :) Ja się urlopuje i mało wypowiadam ale czytam ;)

Moim zdaniem najlepiej dzień przed. W momencie kiedy test owu wychodzi dodatni to owulacja może naastapic nawet w ciągu kilku godzin. A jeśli odczekasz od niego 24h do następnego dnia to mozze zdarzyć się ze będzie za późno ;) tak mi się wydaje. Wszystko zależy kiedy ta owu dokładnie wystąpi ;) Bo równie dobrze może wystąpić 24h po teście :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,
    Te które mnie znają jeszcze z maja wiedzą ze zniknęłam nagle. Proszę o wybaczenie ale miałam masakryczne problemy z tatą po operacji. No i mój mi zabronił sie wkręcać i stresować. Z dni na dzień odpuściłam wszystko łącznie z mierzeniem temperatury.
    Chyba sie opłacało i serio w głowie siedzi najwiecej. Odpuściliśmy zupełnie starania praktycznie. 2 razy sie kochaliśmy w czerwcu i oto w teście druga kreseczka!!!
    Dziewczyny nie traćcie nadzieji i życzę wszystkim powodzenia!!!!

Bella_Bella, Gaduaaa, Madera2000, Jaguś_7810, KlaudyŚ, Tuliska, AniaŁ123, marciaa, Kim87, Evelin, nick nieaktualny, Allmita, Justyś91, WaldhauzerM, poziomka12 lubią tę wiadomość

• Madera2000 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    To co, pierwsza jest Bierka za 5 dni :D

Ja za 3 dni, 6-7lipca bede testowala bo to pierwszy dzien miesiaczki. Boje sie :p testowalam 26dc i negatyw. Czuje bardzo duzy przyplyw energii od jakiegos tygodnia, doslownie jak nie ja, normalnie ciagle zrzedze ze jestem zmeczona :p

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Witam dziewczyny,
    Te które mnie znają jeszcze z maja wiedzą ze zniknęłam nagle. Proszę o wybaczenie ale miałam masakryczne problemy z tatą po operacji. No i mój mi zabronił sie wkręcać i stresować. Z dni na dzień odpuściłam wszystko łącznie z mierzeniem temperatury.
    Chyba sie opłacało i serio w głowie siedzi najwiecej. Odpuściliśmy zupełnie starania praktycznie. 2 razy sie kochaliśmy w czerwcu i oto w teście druga kreseczka!!!
    Dziewczyny nie traćcie nadzieji i życzę wszystkim powodzenia!!!!

Slyszalam ze tak jest, jak sie przestaje myslec udaje sie w koncu. Moja sasiadka miala tak samo, jak mama zachorowala nie myslala i zaszla.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    dqprx1hp00wr3pez.png
‹‹ 2382 2383 2384 2385 2386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ