X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że wiele z was miewa gorsze problemy i bardzo wam współczuję oraz życzę zdrowego dzidziusia
    U mnie wcale nie jest tak źle a użalam się nad sobą jak dziecko....

• margerit@ Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja 29 dc , nie wytrzymalam i zrobilam test no i negatywny , znow to samo masakra

• Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do testów to ostatnie dwa cykle mi nie wychodziły a ciąża byla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:31

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    Hej, a ja 29 dc , nie wytrzymalam i zrobilam test no i negatywny , znow to samo masakra
    Nie ma @ jest nadzieja to motto tego wątku ;)

Parsleyek, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Wiem, że wiele z was miewa gorsze problemy i bardzo wam współczuję oraz życzę zdrowego dzidziusia
    U mnie wcale nie jest tak źle a użalam się nad sobą jak dziecko....
    Każdy czasem tak ma. Normalka

3jgxflw1867zd36k.png
  • Parsleyek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Biorę magnez i kwas foliowy. Narzeczony jeszcze się nie badał, ale niestety wiem po temp. i testach owulacyjnych, że nie miewam owulacji ten cykl jest pierwszym prawidłowym ze wzrostem tem.
    Najgorsze jest to, że przed każdym okresem jestem niemal pewna, że zaszłam w ciąże (urojenia z głupią nadzieją, bo skąd ciąża bez owu?)

To może powinnaś również zbadać faceta. Mój gin zanim zajął się mną to kazał najpierw mężowi nasienie zbadać. Ja niby owulacje mam a i tak dostałam clo. Do tego ostatnio wspomniał coś jeszcze o endometriozie, to już w ogóle myślałam że się poddam.
    Co do nadziei to chyba każda ją ma, że w tym cyklu się uda.. I ja wierzę że w końcu nam wszystkim się uda!

Kim87 lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    A co do testów to ostatnie dwa cykle mi nie wychodziły a ciąża byla
    no ja trzy cykle w stecz tez zrobilam przed @ i był negatywny ale mi nie dalo i zrobilam bete no i był pozytywny ale niestety mialm biochemiczne poronienie i tak jeszcze mam resztki nadziei w tej koncowce cyklu poki nie ma @:-) a pozniej wszystko od poczatku hmmm:-(

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym cyklu zmienię lekarza... Mój niby taki dobry, ale mnie nie pomaga. Problem z tym , że mieszkam na wsi zabitej dechami i w najbliższym mieście nie mam dużego wyboru.
    Kim87 bardzo Ci współczuję i życzę, żeby kolejna fasolka rosła szybko i była zdrowa

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    no ja trzy cykle w stecz tez zrobilam przed @ i był negatywny ale mi nie dalo i zrobilam bete no i był pozytywny ale niestety mialm biochemiczne poronienie i tak jeszcze mam resztki nadziei w tej koncowce cyklu poki nie ma @:-) a pozniej wszystko od poczatku hmmm:-(
    Kochana są tu dziewczyny które były w twojej sytuacji i są w ciąży. Spokojnie na każdą przyjdzie czas. Wiem że rozczarowanie jest smutne ale co nas nie zabije to nas wzmocni. Zresztą skoro.to.szczescie każe na siebie tak długo czekać to musi być ogromne i długo idzie;) głowa.do góry

margerit@ lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Nie ma @ jest nadzieja to motto tego wątku ;)
    no tak, i tak każda za każdym razem :-)

Kim87 lubi tę wiadomość

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do testowania zostało jeszcze trzy dni więc przez to tez już robię się nerwowa

• margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana są tu dziewczyny które były w twojej sytuacji i są w ciąży. Spokojnie na każdą przyjdzie czas. Wiem że rozczarowanie jest smutne ale co nas nie zabije to nas wzmocni. Zresztą skoro.to.szczescie każe na siebie tak długo czekać to musi być ogromne i długo idzie;) głowa.do góry
    Dziekuje, potrzebuje czytac cos takiego Pomimo 5 lat staran i tak się nie poddam :-)

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Mega pozytywna jesteś ;)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Po tym cyklu zmienię lekarza... Mój niby taki dobry, ale mnie nie pomaga. Problem z tym , że mieszkam na wsi zabitej dechami i w najbliższym mieście nie mam dużego wyboru.
    Kim87 bardzo Ci współczuję i życzę, żeby kolejna fasolka rosła szybko i była zdrowa
    Dobry lekarz to podstawa. Musisz mu ufać i mieć uczucie że wie co gada. Wiesz może musisz dalej poszukać jeżeli dotychczasowy ci nie będzie odpowiadał

Poronienia niestety się zdarzają ale wolę w tą stronę niż aby bobo urodziło się chore a skoro serce stanęło to coś mu dolegalo. Wierzę że będzie dobrze ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Do testowania zostało jeszcze trzy dni więc przez to tez już robię się nerwowa
    Melisę proszę.sobie zaparzyć ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    Dziekuje, potrzebuje czytac cos takiego Pomimo 5 lat staran i tak się nie poddam :-)
    Kochanie ja wierzę że już niedługo każda z nas będzie w ciąży ;) wiara czyni cuda;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Mega pozytywna jesteś ;)
    Dziękuję staram się. Ja wierzę że myśląc pozytywnie ściąga się szczęście a negatywnie pecha. Film secret polecam obejrzeć ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra tak zawsze mówi, że jeśli organizm wyrzuca dziecko to musi z nim być coś nie tak.
    Kiedy obejrzę te fundacje i te chore dzieci serce pęka w pół

• margerit@ Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochanie ja wierzę że już niedługo każda z nas będzie w ciąży ;) wiara czyni cuda;)
    Wyślij mi troche Twojego optymizmu, bo mój już jest na lekkim wyczerpaniu:-)

• Kingulla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Nie badałam hormonów, a wydaje mi się że tu może być przyczyna tych plamień? Moje cykle teraz są dość krótkie bo średnio 26/27 dni, więc zawsze @ przychodzi wcześniej - tak że nie zdążę nawet o teście pomyśleć...
    Hej
    Ja w poprzednim cyklu też miałam plamienia aż 4 dni, już myślałam, że to implantacja ale @ przyszła. Mam podwyższoną prolaktynę, przyjmuję teraz bromergon. Być może to jest przyczyną, miałaś sprawdzaną prolaktynę?

A tak w ogóle to witam dziewczyny!:D też wam trochę pomarudzę jak pozwolicie, bo mąż już mnie nie może słuchać:P Straszne to oczekiwanie, mimo, że już jestem po becie ale chyba się pospieszyłam (8dpo). Ciągle mam nadzieję:)

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA3- 1:100
    KIR AA
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
    04.08 --->❄️ 4.2.2 (6doba) luteina,besins,prolutex,estrofem,encorton,hydroxychloroquine,intralipid,accofil,🍀
‹‹ 2427 2428 2429 2430 2431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ