X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że wiele z was miewa gorsze problemy i bardzo wam współczuję oraz życzę zdrowego dzidziusia
    U mnie wcale nie jest tak źle a użalam się nad sobą jak dziecko....

• margerit@ Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja 29 dc , nie wytrzymalam i zrobilam test no i negatywny , znow to samo masakra

• Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do testów to ostatnie dwa cykle mi nie wychodziły a ciąża byla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 19:31

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    Hej, a ja 29 dc , nie wytrzymalam i zrobilam test no i negatywny , znow to samo masakra
    Nie ma @ jest nadzieja to motto tego wątku ;)

Parsleyek, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Wiem, że wiele z was miewa gorsze problemy i bardzo wam współczuję oraz życzę zdrowego dzidziusia
    U mnie wcale nie jest tak źle a użalam się nad sobą jak dziecko....
    Każdy czasem tak ma. Normalka

3jgxflw1867zd36k.png
  • Parsleyek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Biorę magnez i kwas foliowy. Narzeczony jeszcze się nie badał, ale niestety wiem po temp. i testach owulacyjnych, że nie miewam owulacji ten cykl jest pierwszym prawidłowym ze wzrostem tem.
    Najgorsze jest to, że przed każdym okresem jestem niemal pewna, że zaszłam w ciąże (urojenia z głupią nadzieją, bo skąd ciąża bez owu?)

To może powinnaś również zbadać faceta. Mój gin zanim zajął się mną to kazał najpierw mężowi nasienie zbadać. Ja niby owulacje mam a i tak dostałam clo. Do tego ostatnio wspomniał coś jeszcze o endometriozie, to już w ogóle myślałam że się poddam.
    Co do nadziei to chyba każda ją ma, że w tym cyklu się uda.. I ja wierzę że w końcu nam wszystkim się uda!

Kim87 lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    A co do testów to ostatnie dwa cykle mi nie wychodziły a ciąża byla
    no ja trzy cykle w stecz tez zrobilam przed @ i był negatywny ale mi nie dalo i zrobilam bete no i był pozytywny ale niestety mialm biochemiczne poronienie i tak jeszcze mam resztki nadziei w tej koncowce cyklu poki nie ma @:-) a pozniej wszystko od poczatku hmmm:-(

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym cyklu zmienię lekarza... Mój niby taki dobry, ale mnie nie pomaga. Problem z tym , że mieszkam na wsi zabitej dechami i w najbliższym mieście nie mam dużego wyboru.
    Kim87 bardzo Ci współczuję i życzę, żeby kolejna fasolka rosła szybko i była zdrowa

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    no ja trzy cykle w stecz tez zrobilam przed @ i był negatywny ale mi nie dalo i zrobilam bete no i był pozytywny ale niestety mialm biochemiczne poronienie i tak jeszcze mam resztki nadziei w tej koncowce cyklu poki nie ma @:-) a pozniej wszystko od poczatku hmmm:-(
    Kochana są tu dziewczyny które były w twojej sytuacji i są w ciąży. Spokojnie na każdą przyjdzie czas. Wiem że rozczarowanie jest smutne ale co nas nie zabije to nas wzmocni. Zresztą skoro.to.szczescie każe na siebie tak długo czekać to musi być ogromne i długo idzie;) głowa.do góry

margerit@ lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Nie ma @ jest nadzieja to motto tego wątku ;)
    no tak, i tak każda za każdym razem :-)

Kim87 lubi tę wiadomość

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do testowania zostało jeszcze trzy dni więc przez to tez już robię się nerwowa

• margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana są tu dziewczyny które były w twojej sytuacji i są w ciąży. Spokojnie na każdą przyjdzie czas. Wiem że rozczarowanie jest smutne ale co nas nie zabije to nas wzmocni. Zresztą skoro.to.szczescie każe na siebie tak długo czekać to musi być ogromne i długo idzie;) głowa.do góry
    Dziekuje, potrzebuje czytac cos takiego Pomimo 5 lat staran i tak się nie poddam :-)

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Mega pozytywna jesteś ;)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Po tym cyklu zmienię lekarza... Mój niby taki dobry, ale mnie nie pomaga. Problem z tym , że mieszkam na wsi zabitej dechami i w najbliższym mieście nie mam dużego wyboru.
    Kim87 bardzo Ci współczuję i życzę, żeby kolejna fasolka rosła szybko i była zdrowa
    Dobry lekarz to podstawa. Musisz mu ufać i mieć uczucie że wie co gada. Wiesz może musisz dalej poszukać jeżeli dotychczasowy ci nie będzie odpowiadał

Poronienia niestety się zdarzają ale wolę w tą stronę niż aby bobo urodziło się chore a skoro serce stanęło to coś mu dolegalo. Wierzę że będzie dobrze ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Do testowania zostało jeszcze trzy dni więc przez to tez już robię się nerwowa
    Melisę proszę.sobie zaparzyć ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    Dziekuje, potrzebuje czytac cos takiego Pomimo 5 lat staran i tak się nie poddam :-)
    Kochanie ja wierzę że już niedługo każda z nas będzie w ciąży ;) wiara czyni cuda;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Mega pozytywna jesteś ;)
    Dziękuję staram się. Ja wierzę że myśląc pozytywnie ściąga się szczęście a negatywnie pecha. Film secret polecam obejrzeć ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra tak zawsze mówi, że jeśli organizm wyrzuca dziecko to musi z nim być coś nie tak.
    Kiedy obejrzę te fundacje i te chore dzieci serce pęka w pół

• margerit@ Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochanie ja wierzę że już niedługo każda z nas będzie w ciąży ;) wiara czyni cuda;)
    Wyślij mi troche Twojego optymizmu, bo mój już jest na lekkim wyczerpaniu:-)

• Kingulla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Nie badałam hormonów, a wydaje mi się że tu może być przyczyna tych plamień? Moje cykle teraz są dość krótkie bo średnio 26/27 dni, więc zawsze @ przychodzi wcześniej - tak że nie zdążę nawet o teście pomyśleć...
    Hej
    Ja w poprzednim cyklu też miałam plamienia aż 4 dni, już myślałam, że to implantacja ale @ przyszła. Mam podwyższoną prolaktynę, przyjmuję teraz bromergon. Być może to jest przyczyną, miałaś sprawdzaną prolaktynę?

A tak w ogóle to witam dziewczyny!:D też wam trochę pomarudzę jak pozwolicie, bo mąż już mnie nie może słuchać:P Straszne to oczekiwanie, mimo, że już jestem po becie ale chyba się pospieszyłam (8dpo). Ciągle mam nadzieję:)

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA1 - 1:80
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
‹‹ 2427 2428 2429 2430 2431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ