X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie sama szukam jakiegoś poprawiacza - a narzeczonego w pobliżu brak więc forma bolca odpada :P

Witaj Parsleyek! :) podaj datę kiedy będziesz testować to wpiszę Cię na naszą listę :) w kupie siła! :*

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Witajcie!
    Jestem tu nowa, właśnie zaczynam 8 cykl starań. W poprzednim miałam robione sono hsg, w tym rozpoczynam przygodę z clo. Martwią mnie plamienia na koniec każdego cyklu - średnio 2 dni przed przyjściem @ . O czym muszę porozmawiać z moim lekarzem!

Dołączam się do Was, bo samemu to ześwirować można. Też tak macie? ;)
    witaj u nas

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie się dziś czuje dawno takiego doła nie miałam.. siedze i płacze
    miewacie tak?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07c90d9a3d08.jpg

Teraz chyba juz okey?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszko a reszta badań u ciebie ok? Ja tez mam plamienia , w ogole moj okres teraz jest dziwny i krótki i skąpy

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Strasznie się dziś czuje dawno takiego doła nie miałam.. siedze i płacze
    miewacie tak?

Miewamy ja tak reaguje na stres :)
    poprawia mi humor mąż on jest takim optymista zawsze usmiehnięty

Opowiedz cos o sobie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07c90d9a3d08.jpg

Teraz chyba juz okey?

dzialaj będzie jajo :D

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Jestem juz po wizycie. Zbadal mnie lekarz powiedzial że wygląda mu to na bardzo wczesną ciążę na krwawienie dostałam duphaston i za dwa tyg do kontroli. Mam nadzieje że sie tylko podejrzenie pozamacicznej nie pitwierdzi
    To trzymamy kciuki kochana i musisz pozytywnie myśleć. A robiłaś betę?

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Miewamy ja tak reaguje na stres :)
    poprawia mi humor mąż on jest takim optymista zawsze usmiehnięty

Opowiedz cos o sobie :)

Już 11 cykl starań i nada nic. Do tego miewam takie humory, że dziwie sie że ktokolwiek ze mną daję rade.
    Do tego dziś wykazałam sie jakim jestem słabeuszem a bardzo nie lubie pokazywać swoich słabość..
    W dodatku ciągle siedzę i płacze...
    Dawno nie byłam w takie rozsypce

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Witajcie!
    Jestem tu nowa, właśnie zaczynam 8 cykl starań. W poprzednim miałam robione sono hsg, w tym rozpoczynam przygodę z clo. Martwią mnie plamienia na koniec każdego cyklu - średnio 2 dni przed przyjściem @ . O czym muszę porozmawiać z moim lekarzem!

Dołączam się do Was, bo samemu to ześwirować można. Też tak macie? ;)
    Witaj ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam 1dc. Od 5dc mam zacząć brać clo, potem prawdopodobnie 12dc - monitoring. Nie tak dawno zmieniłam lekarza bo moja poprzednia Pani miała tylko jedną radę "Nie myśleć i działać". Choć może rada dobra, to jednak czułam, że potrzebuje czegoś więcej ;)
    Obecny gin moje leczenie zaczął od sprawdzenia drożności jajowodów, a teraz będziemy stymulować owulkę. Nie badałam hormonów, a wydaje mi się że tu może być przyczyna tych plamień? Moje cykle teraz są dość krótkie bo średnio 26/27 dni, więc zawsze @ przychodzi wcześniej - tak że nie zdążę nawet o teście pomyśleć...

Dzięki dziewczyny za odzew, bo samo "wypisanie się" już poprawia nastrój!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 18:49

Kim87 lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to weszłam na forum, żeby zapomnieć o porażce dnia dzisiejszego i popisać o czymś ciekawym lub dowiedzieć się czegoś nowego;)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Już 11 cykl starań i nada nic. Do tego miewam takie humory, że dziwie sie że ktokolwiek ze mną daję rade.
    Do tego dziś wykazałam sie jakim jestem słabeuszem a bardzo nie lubie pokazywać swoich słabość..
    Hej wyplacz się i Tulę. Ulzy ci. A bycie slabeluszem czasem to nie jest wada. Każdy ma do tego prawo. 11 cykli. Hmmm a bierzesz jakieś suplementy badalas męża?

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Dziś mam 1dc. Od 5dc mam zacząć brać clo, potem prawdopodobnie 12dc - monitoring. Nie tak dawno zmieniłam lekarza bo moja poprzednia Pani miała tylko jedną radę "Nie myśleć i działać". Choć może rada dobra, to jednak czułam, że potrzebuje czegoś więcej ;)
    Obecny gin moje leczenie zaczął od sprawdzenia drożności jajowodów, a teraz będziemy stymulować owulkę. Nie badałam hormonów, a wydaje mi się że tu może być przyczyna tych plamień? Moje cykle teraz są dość krótkie bo średnio 26/27 dni, więc zawsze @ przychodzi wcześniej - tak że nie zdążę nawet o teście pomyśleć...

Cykl 26-27 dni jest w normie. Ja też uderzylambym w hormony. To zazwyczaj szwankuje

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    W sumie to weszłam na forum, żeby zapomnieć o porażce dnia dzisiejszego i popisać o czymś ciekawym lub dowiedzieć się czegoś nowego;)
    Tutaj jest na to miejsce ;) fajnie ze coraz.nas więcej na wątku. Widzisz każda z nas ma tu historie i każda każdą wspiera. Gadamy nie tylko o zachodzeniu w ciążę ale i o innych bolączkach.

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:

Wiiem co czujesz, każdy reaguje i radzi sobie ze wszystkim inaczej, ja tez szybko sie podlamuje i dmotywuje, jestem pesymistką- taka natura.
    Ciężko mi coś poradzić bo sama mam z tym problem, więc nie jesteś sama :*

A daignozowałać swoje cykle, sprawdzalaś coś ? :)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Oczekiwanie sama szukam jakiegoś poprawiacza - a narzeczonego w pobliżu brak więc forma bolca odpada :P

Witaj Parsleyek! :) podaj datę kiedy będziesz testować to wpiszę Cię na naszą listę :) w kupie siła! :*
    Zawsze zostaje czekolada ;) a wiesz kakaowiec to roślina więc tak na prawdę jesz sałatkę ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę magnez i kwas foliowy. Narzeczony jeszcze się nie badał, ale niestety wiem po temp. i testach owulacyjnych, że nie miewam owulacji ten cykl jest pierwszym prawidłowym ze wzrostem tem.
    Najgorsze jest to, że przed każdym okresem jestem niemal pewna, że zaszłam w ciąże (urojenia z głupią nadzieją, bo skąd ciąża bez owu?)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:

Jak czujes zpotrzebe to sprawdz hormony ;) Ja gdybym nie zrobila tsh nie wiedziłabym ze mam problem i działalabym i nic z ego by pewnie nie wychodziło. Ważne ze masz nowego gin i pewnie on cie poprowadzi do celu ;)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Biorę magnez i kwas foliowy. Narzeczony jeszcze się nie badał, ale niestety wiem po temp. i testach owulacyjnych, że nie miewam owulacji ten cykl jest pierwszym prawidłowym ze wzrostem tem.
    Najgorsze jest to, że przed każdym okresem jestem niemal pewna, że zaszłam w ciąże (urojenia z głupią nadzieją, bo skąd ciąża bez owu?)
    Też to przechodzilam z urojeniami. Wiesz z tą temp to różnie bywa jak wejdziesz na mój wykres to zobaczysz jaki dziwny a zaszlam. Niestety ciąża obumarla ale ksiazkowego wykresu nie miałam

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 2426 2427 2428 2429 2430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ