X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie sama szukam jakiegoś poprawiacza - a narzeczonego w pobliżu brak więc forma bolca odpada :P

Witaj Parsleyek! :) podaj datę kiedy będziesz testować to wpiszę Cię na naszą listę :) w kupie siła! :*

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Witajcie!
    Jestem tu nowa, właśnie zaczynam 8 cykl starań. W poprzednim miałam robione sono hsg, w tym rozpoczynam przygodę z clo. Martwią mnie plamienia na koniec każdego cyklu - średnio 2 dni przed przyjściem @ . O czym muszę porozmawiać z moim lekarzem!

Dołączam się do Was, bo samemu to ześwirować można. Też tak macie? ;)
    witaj u nas

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie się dziś czuje dawno takiego doła nie miałam.. siedze i płacze
    miewacie tak?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07c90d9a3d08.jpg

Teraz chyba juz okey?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszko a reszta badań u ciebie ok? Ja tez mam plamienia , w ogole moj okres teraz jest dziwny i krótki i skąpy

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Strasznie się dziś czuje dawno takiego doła nie miałam.. siedze i płacze
    miewacie tak?

Miewamy ja tak reaguje na stres :)
    poprawia mi humor mąż on jest takim optymista zawsze usmiehnięty

Opowiedz cos o sobie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07c90d9a3d08.jpg

Teraz chyba juz okey?

dzialaj będzie jajo :D

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Jestem juz po wizycie. Zbadal mnie lekarz powiedzial że wygląda mu to na bardzo wczesną ciążę na krwawienie dostałam duphaston i za dwa tyg do kontroli. Mam nadzieje że sie tylko podejrzenie pozamacicznej nie pitwierdzi
    To trzymamy kciuki kochana i musisz pozytywnie myśleć. A robiłaś betę?

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Miewamy ja tak reaguje na stres :)
    poprawia mi humor mąż on jest takim optymista zawsze usmiehnięty

Opowiedz cos o sobie :)

Już 11 cykl starań i nada nic. Do tego miewam takie humory, że dziwie sie że ktokolwiek ze mną daję rade.
    Do tego dziś wykazałam sie jakim jestem słabeuszem a bardzo nie lubie pokazywać swoich słabość..
    W dodatku ciągle siedzę i płacze...
    Dawno nie byłam w takie rozsypce

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Witajcie!
    Jestem tu nowa, właśnie zaczynam 8 cykl starań. W poprzednim miałam robione sono hsg, w tym rozpoczynam przygodę z clo. Martwią mnie plamienia na koniec każdego cyklu - średnio 2 dni przed przyjściem @ . O czym muszę porozmawiać z moim lekarzem!

Dołączam się do Was, bo samemu to ześwirować można. Też tak macie? ;)
    Witaj ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam 1dc. Od 5dc mam zacząć brać clo, potem prawdopodobnie 12dc - monitoring. Nie tak dawno zmieniłam lekarza bo moja poprzednia Pani miała tylko jedną radę "Nie myśleć i działać". Choć może rada dobra, to jednak czułam, że potrzebuje czegoś więcej ;)
    Obecny gin moje leczenie zaczął od sprawdzenia drożności jajowodów, a teraz będziemy stymulować owulkę. Nie badałam hormonów, a wydaje mi się że tu może być przyczyna tych plamień? Moje cykle teraz są dość krótkie bo średnio 26/27 dni, więc zawsze @ przychodzi wcześniej - tak że nie zdążę nawet o teście pomyśleć...

Dzięki dziewczyny za odzew, bo samo "wypisanie się" już poprawia nastrój!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 18:49

Kim87 lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to weszłam na forum, żeby zapomnieć o porażce dnia dzisiejszego i popisać o czymś ciekawym lub dowiedzieć się czegoś nowego;)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Już 11 cykl starań i nada nic. Do tego miewam takie humory, że dziwie sie że ktokolwiek ze mną daję rade.
    Do tego dziś wykazałam sie jakim jestem słabeuszem a bardzo nie lubie pokazywać swoich słabość..
    Hej wyplacz się i Tulę. Ulzy ci. A bycie slabeluszem czasem to nie jest wada. Każdy ma do tego prawo. 11 cykli. Hmmm a bierzesz jakieś suplementy badalas męża?

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Dziś mam 1dc. Od 5dc mam zacząć brać clo, potem prawdopodobnie 12dc - monitoring. Nie tak dawno zmieniłam lekarza bo moja poprzednia Pani miała tylko jedną radę "Nie myśleć i działać". Choć może rada dobra, to jednak czułam, że potrzebuje czegoś więcej ;)
    Obecny gin moje leczenie zaczął od sprawdzenia drożności jajowodów, a teraz będziemy stymulować owulkę. Nie badałam hormonów, a wydaje mi się że tu może być przyczyna tych plamień? Moje cykle teraz są dość krótkie bo średnio 26/27 dni, więc zawsze @ przychodzi wcześniej - tak że nie zdążę nawet o teście pomyśleć...

Cykl 26-27 dni jest w normie. Ja też uderzylambym w hormony. To zazwyczaj szwankuje

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    W sumie to weszłam na forum, żeby zapomnieć o porażce dnia dzisiejszego i popisać o czymś ciekawym lub dowiedzieć się czegoś nowego;)
    Tutaj jest na to miejsce ;) fajnie ze coraz.nas więcej na wątku. Widzisz każda z nas ma tu historie i każda każdą wspiera. Gadamy nie tylko o zachodzeniu w ciążę ale i o innych bolączkach.

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:

Wiiem co czujesz, każdy reaguje i radzi sobie ze wszystkim inaczej, ja tez szybko sie podlamuje i dmotywuje, jestem pesymistką- taka natura.
    Ciężko mi coś poradzić bo sama mam z tym problem, więc nie jesteś sama :*

A daignozowałać swoje cykle, sprawdzalaś coś ? :)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Oczekiwanie sama szukam jakiegoś poprawiacza - a narzeczonego w pobliżu brak więc forma bolca odpada :P

Witaj Parsleyek! :) podaj datę kiedy będziesz testować to wpiszę Cię na naszą listę :) w kupie siła! :*
    Zawsze zostaje czekolada ;) a wiesz kakaowiec to roślina więc tak na prawdę jesz sałatkę ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę magnez i kwas foliowy. Narzeczony jeszcze się nie badał, ale niestety wiem po temp. i testach owulacyjnych, że nie miewam owulacji ten cykl jest pierwszym prawidłowym ze wzrostem tem.
    Najgorsze jest to, że przed każdym okresem jestem niemal pewna, że zaszłam w ciąże (urojenia z głupią nadzieją, bo skąd ciąża bez owu?)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:

Jak czujes zpotrzebe to sprawdz hormony ;) Ja gdybym nie zrobila tsh nie wiedziłabym ze mam problem i działalabym i nic z ego by pewnie nie wychodziło. Ważne ze masz nowego gin i pewnie on cie poprowadzi do celu ;)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Biorę magnez i kwas foliowy. Narzeczony jeszcze się nie badał, ale niestety wiem po temp. i testach owulacyjnych, że nie miewam owulacji ten cykl jest pierwszym prawidłowym ze wzrostem tem.
    Najgorsze jest to, że przed każdym okresem jestem niemal pewna, że zaszłam w ciąże (urojenia z głupią nadzieją, bo skąd ciąża bez owu?)
    Też to przechodzilam z urojeniami. Wiesz z tą temp to różnie bywa jak wejdziesz na mój wykres to zobaczysz jaki dziwny a zaszlam. Niestety ciąża obumarla ale ksiazkowego wykresu nie miałam

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 2426 2427 2428 2429 2430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ