X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    jak najbardziej :)

Super, w takim razie nie będę się już katować ;)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak robiłam testy owulacyjne przez 4 cykle to pokazało mi tylko 2 razy. Odkąd mierzę temperaturę - 3 cykle - to ovu mi pokazuje owulację za każdym razem i widać 2 fazy temperatur. Także ja nie wiem jak to jest z tymi testami. Nie próbowałam jednocześnie robić testów i mierzyć temp, może wtedy dałoby to prawidłowy efekt ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzę temperaturę of wyznacza mi owulację, a w rzeczywistości w ogóle jej nie mam... Chcę sprawdzić jak będzie wychodzić z testami. Chociaż mam ogromną nadzieję, że w tym cyklu, po bromku owu będzie

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry bry bry..

Doczytałam.

Evela ja przed samym zajsciem w ciążę z Tosiem męczyłam się z rwą więc wiem jak to jest i nie życzę nikomu..

Wisienka.. Lista robi się coraz piękniejsza.. Coraz więcej jest groszków a to dobrze bo to daje nadzieję że się wszystkim uda.. My wszystkie tu przyszłyśmy gołe a teraz mamy wiedzę której żaden lekarz nam nie przekaże.. Mało tego poznajemy swój organizm a to magia..

Nie pamiętam już jak to było ale Sylwia była pierwsza potem chyba ja.. Na chwilę ale byłam.. Potem znowu ja ale już na dobre..

Kim kochanie.. Zaczynam czuć się tu zbędna he he.. Tak wszystko ładnie i zrozumiale opisujesz że nie trzeba nic dodawać.. Super cieszę się.. A tak szczerze to dobrze bo ja czytam i nie zawsze czuję się na siłach żeby coś napisać..

A.. I Sory że tutaj ale wczoraj miałam wizytę.. Okazało się że w moim brzuszku mieszka... Leoś <3 Mina Tosia radosnego na tą wieść bezcenna.. Mówi wszystkim że dzidziuś ma siusiaka <3 <3

AniaŁ123, Cherry_Blossom, Tuliska lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! :))

Mam mało czasu na pisanie, ponieważ zostałam... kocią mamą! Wpadła nam taka kruszyna, ktoś przywiązał ją do drzewa w lesie. Namówiłam męża i mamy łobuziarę ;)

Odnośnie badań, cytomegalia i toksoplazmoza obowiązkowo! Wiem, że to różnie bywa z ginami, ja sama musiałam poprosić moją doktorkę o skierowanie.

A powiedzcie mi proszę, jak się mają testy owulacyjne do tego jak program wyznacza Wam owulacje? Zgadza się? Nigdy nie robiłam testów, ale może warto?

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam nowe staraczki. Życzę owocnych owulacji..

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Ja mierzę temperaturę of wyznacza mi owulację, a w rzeczywistości w ogóle jej nie mam... Chcę sprawdzić jak będzie wychodzić z testami. Chociaż mam ogromną nadzieję, że w tym cyklu, po bromku owu będzie

A skąd wiesz że jej nie masz? Pytam, bo ja też na 100% nie wiem czy je miewam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 12:16

l22nkrhmpu973w26.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Bry bry bry..

A.. I Sory że tutaj ale wczoraj miałam wizytę.. Okazało się że w moim brzuszku mieszka... Leoś <3 Mina Tosia radosnego na tą wieść bezcenna.. Mówi wszystkim że dzidziuś ma siusiaka <3 <3

Gratulacje! Udało Ci się w 8cs? brałaś coś na wspomaganie? :)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

l22nkrhmpu973w26.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Bry bry bry..

Doczytałam.

Evela ja przed samym zajsciem w ciążę z Tosiem męczyłam się z rwą więc wiem jak to jest i nie życzę nikomu..

Wisienka.. Lista robi się coraz piękniejsza.. Coraz więcej jest groszków a to dobrze bo to daje nadzieję że się wszystkim uda.. My wszystkie tu przyszłyśmy gołe a teraz mamy wiedzę której żaden lekarz nam nie przekaże.. Mało tego poznajemy swój organizm a to magia..

Nie pamiętam już jak to było ale Sylwia była pierwsza potem chyba ja.. Na chwilę ale byłam.. Potem znowu ja ale już na dobre..

Kim kochanie.. Zaczynam czuć się tu zbędna he he.. Tak wszystko ładnie i zrozumiale opisujesz że nie trzeba nic dodawać.. Super cieszę się.. A tak szczerze to dobrze bo ja czytam i nie zawsze czuję się na siłach żeby coś napisać..

Waldus kochanie moje nie czuj się zbędna tylko prądkuj tutaj nam.groszkowe zarazki. To że zmęczona jesteś to zrozumiałe i ci wybaczamy. W końcu tworzysz człowieka. Trzech chłop w domu no nie wiem chyba musiszdka równowagi jeszcze jedno dziecko pyknac aby baba była;)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Witam dziewczyny! :))

Mam mało czasu na pisanie, ponieważ zostałam... kocią mamą! Wpadła nam taka kruszyna, ktoś przywiązał ją do drzewa w lesie. Namówiłam męża i mamy łobuziarę ;)

Odnośnie badań, cytomegalia i toksoplazmoza obowiązkowo! Wiem, że to różnie bywa z ginami, ja sama musiałam poprosić moją doktorkę o skierowanie.

A powiedzcie mi proszę, jak się mają testy owulacyjne do tego jak program wyznacza Wam owulacje? Zgadza się? Nigdy nie robiłam testów, ale może warto?
    Program to program on nigdy nie da 100% pewności a jak masz poz test to wiesz że owu za rogiem.

3jgxflw1867zd36k.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak leczylyscie jakąś infekcje pochwy to w której fazie cyklu ?
    I wtedy jeśli męża też się leczy to nie można <3 ?

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    A skąd wiesz że jej nie masz? Pytam, bo ja też na 100% nie wiem czy je miewam ;)

Robiłam sobie monitoring. Kilka razy pod rząd nie miałam, więc to nie przypadkowy, jednorazowy brak :/
    W tym cyklu nie idę, więc zostają mi testy owu.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:

Ja miałam dwa razy, jeden raz po @, a drugi raz przed, więc chyba faza nie ma tutaj nic do rzeczy. Za pierwszym razem mąż też był leczony, a za drugim już nie.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Tylko ginekolog ci pomoże i lepiej poczekać aż będzie ok że staraniami

3jgxflw1867zd36k.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi, kochana super ze bedzie chlopak <3

Ja spalam teraz, jeszcze troszke i dowiem sie co mi jest. Nadal boli..
    Od rana nic nie jadlam, jakos mi slabo

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam akurat na owulacje. :/ maz tez. ale nie chcielismy tracic czasu i <3 ... no i na dzien dzisiejszy jestem dobrej mysli. test pokazal 2ga bardzo saba kreske

WaldhauzerM, Kim87 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    ja mialam akurat na owulacje. :/ maz tez. ale nie chcielismy tracic czasu i <3 ... no i na dzien dzisiejszy jestem dobrej mysli. test pokazal 2ga bardzo saba kreske
    Wow to nic tylko betę robić i patrzeć jak rośnie ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Waldus kochanie moje nie czuj się zbędna tylko prądkuj tutaj nam.groszkowe zarazki. To że zmęczona jesteś to zrozumiałe i ci wybaczamy. W końcu tworzysz człowieka. Trzech chłop w domu no nie wiem chyba musiszdka równowagi jeszcze jedno dziecko pyknac aby baba była;)

Nie no spoko.. Ja produkcji nie kończę.. Chcę mieć 3 a co.. Ale najpierw trzeba drugie urodzić i odchowac.

A jak będzie cus do czego będę się mogła czepiać to będę skrobała he he..

Kim87 lubi tę wiadomość

• justi90 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam! ja mam pytanie również odnośnie infekcji. W cytologi wyszło mi ,że rozmaz jest odpowiedni do oceny.Nie stwierdzono zmian śródnabłonkowych i procesu złośliwego.Ale wyszło ,że mam zmiany odczynowe związane z zapaleniem(łącznie z typową regeneracją).

Przy wcześniejszych wizytach gin nic nie zauważyła ani grzybicy ani nadżerki.Dopiero po tych wynikach powiedziała ,ze widzi malutką czerwoną plamkę i może to być mała nadżerka. Przepisała mi metronidazol dopochwowo przez 10 dni.Boję się go użyć ,bo naczytałam się ,ze może powodować stany grzybiczne. I teraz pytanie czy ktoś używał tego leku i w którym dniu cyklu najlepiej go zacząć stosować?

justi
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi kurde nie wiem... Nie byłam w takiej sytuacji... Może któraś pomoże z dziewczyn a jak nie to słuchaj lekarza skoro mu ufasz

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 2438 2439 2440 2441 2442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ