Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Gaduaaa wrote:też to miewam... mam rwę barkową lewej strony właśnie od popsutych kręgów... nie tylko szyjnych... bardzoo długo się z tym bujałam...
brałam przeciwzapalne, rozkurczowe i przeciwbólowe....
pomogły mi też plastry rozgrzewające
ważne żeby teraz mieć bardzo ciepło w te miejsca...
ja kupiłam sobie TENSa, wykorzystuje jakieś prądy i powiem Ci, że mega. Odpuściłam leki. W ośrodkach rehab.mają takie wielkie te urządzenia, jak chodziłam na masaże nimi, to mi głową ruszałotak głupio wyglądałam, kręcąc głową w prawo-lewo bez przyczyny, że aż się śmiałam na całą salę
-
LILITH.P wrote:ja kupiłam sobie TENSa, wykorzystuje jakieś prądy i powiem Ci, że mega. Odpuściłam leki. W ośrodkach rehab.mają takie wielkie te urządzenia, jak chodziłam na masaże nimi, to mi głową ruszało
tak głupio wyglądałam, kręcąc głową w prawo-lewo bez przyczyny, że aż się śmiałam na całą salę
a na lędzwiowy odcinek tez się nadaje?
edit: widzę że nawet na bóle porodowe to stosują.. hmm dobre...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 08:43
FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:musze obczaić co to jest ...
a na lędzwiowy odcinek tez się nadaje?
edit: widzę że nawet na bóle porodowe to stosują.. hmm dobre...
jasne!! na cały kręgosłup))
ja mam taki:
http://www.beurer.pl/pl/elektrostymulatory/125-beurer-beurer-elektrostymulator-tens-ems-em-41.html -
Evelin wrote:Skierowanie od swojej mam brac?
ja zrobiłam tak, że pojechałam na wieczorny dyżur do nocnej przychodni i tam babka dała mi skierowanie na izbę przyjęć - konsultacje z neurologiempotem już lekarz neurolog z izby, dał mi skierowanie do poradni neurologicznej i tyle
najlepiej jednak od razu jechać na izbę przyjęć i tam Cię pokierują -
LILITH.P wrote:jasne!! na cały kręgosłup
))
ja mam taki:
http://www.beurer.pl/pl/elektrostymulatory/125-beurer-beurer-elektrostymulator-tens-ems-em-41.htmlFabianCyprian
Tymuś
-
LILITH.P wrote:ja zrobiłam tak, że pojechałam na wieczorny dyżur do nocnej przychodni i tam babka dała mi skierowanie na izbę przyjęć - konsultacje z neurologiem
potem już lekarz neurolog z izby, dał mi skierowanie do poradni neurologicznej i tyle
najlepiej jednak od razu jechać na izbę przyjęć i tam Cię pokierują
Buziaki -
Cześć Dziewczyny!!!
Evelin ja bardzo polecam rehabilitację, masaże i ćwiczenia. Swojego czasu chodziłam bardzo dużo po lekarzach, bo miałam poważne problemy. Wszyscy tylko leki przeciwbólowe, jedne silniejsze i bardziej szkodliwe od drugich. Teraz chodzę tylko na masaże i w domu ćwiczę i żyjęRehabilitant po „zmacaniu” powie w czym jest problem. Naprawdę polecam wszystkim. Wiem co to jest ból kręgosłupa, koszmar
dlatego idź Kochana jak najszybciej, najlepiej prywatnie, bo szybciej. Nie męcz się
A propos chłopa i spania...to mój od dłuższego czasu tylko zasypia. Nawet nie ma o czym mówić. 10Dc a tu nic się nie dzieje. A później mi narzeka, że nie możemy mieć dziecka, a on tak chce. Ale żeby coś zadziałać to nie ma chętnegoWczoraj wieczór dopijam ziółka przy łóżku, a on taki zaspany pyta, czy długo jeszcze to będę pić, bo on już chce spać! No to już było wiadome, że nic nie będzie. Poszłam przed TV
-
AniaŁ123 wrote:Cześć Dziewczyny!!!
Evelin ja bardzo polecam rehabilitację, masaże i ćwiczenia. Swojego czasu chodziłam bardzo dużo po lekarzach, bo miałam poważne problemy. Wszyscy tylko leki przeciwbólowe, jedne silniejsze i bardziej szkodliwe od drugich. Teraz chodzę tylko na masaże i w domu ćwiczę i żyjęRehabilitant po „zmacaniu” powie w czym jest problem. Naprawdę polecam wszystkim. Wiem co to jest ból kręgosłupa, koszmar
dlatego idź Kochana jak najszybciej, najlepiej prywatnie, bo szybciej. Nie męcz się
A propos chłopa i spania...to mój od dłuższego czasu tylko zasypia. Nawet nie ma o czym mówić. 10Dc a tu nic się nie dzieje. A później mi narzeka, że nie możemy mieć dziecka, a on tak chce. Ale żeby coś zadziałać to nie ma chętnegoWczoraj wieczór dopijam ziółka przy łóżku, a on taki zaspany pyta, czy długo jeszcze to będę pić, bo on już chce spać! No to już było wiadome, że nic nie będzie. Poszłam przed TV
póki co w tym czasie...
ja ze względu na kręgosłup musiałam sie zwolnić z pracy.. pracowałam w fabryce gdzie było mega dużo schylania i dźwigania... a pracowałam i tak tylko na pół etatu 4 godz dziennie.. i nie dałam radyczasami czuje sie jak kaleka przez ten kręgosłup
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 09:09
FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:eh.. u mnie to samo... mój mi mówi co miesiąc... "no w tym cyklu to jak z 3 dni pod rząd musi być w okolicach owulki" ---> zobacz mój wykres... hahahaha aż 1
póki co w tym czasie...
u nas z reguły jest tak, do 2 dni przed owulką często i gęsto, a potem nic, zero... nuuullll... próbowałam już postu, przeciągania. Wydaje mi się, że moj niestety mocno się stresuje, chce podołać i nic nie wychodzi.Dlatego te wakacje odpuszczamy. Widzę po P., że się tym martwi, że przeżywa, iż przez Niego nie możemy tak w 100% wątpić w nadejście @.
-
LILITH.P wrote:u nas z reguły jest tak, do 2 dni przed owulką często i gęsto, a potem nic, zero... nuuullll... próbowałam już postu, przeciągania. Wydaje mi się, że moj niestety mocno się stresuje, chce podołać i nic nie wychodzi.Dlatego te wakacje odpuszczamy. Widzę po P., że się tym martwi, że przeżywa, iż przez Niego nie możemy tak w 100% wątpić w nadejście @.
najcześciej w soboty, niedziele hahahaha
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny
-
Gaduaaa wrote:heheheh każdy ma swój schemat .. mój chłop jest weekendowy... hahaha u Nas
u nas podobnie, tylko cholerka, jakoś owulacji w poniedziałki, wtorki nie mam -
nick nieaktualny
-
Gaduaaa wrote:eh.. u mnie to samo... mój mi mówi co miesiąc... "no w tym cyklu to jak z 3 dni pod rząd musi być w okolicach owulki" ---> zobacz mój wykres... hahahaha aż 1
póki co w tym czasie...
ja ze względu na kręgosłup musiałam sie zwolnić z pracy.. pracowałam w fabryce gdzie było mega dużo schylania i dźwigania... a pracowałam i tak tylko na pół etatu 4 godz dziennie.. i nie dałam radyczasami czuje sie jak kaleka przez ten kręgosłup
Kurcze najgorsze jest to, że w tak młodym wieku już są takie problemyA ćwiczysz w domu kręgosłup? Bardzo jest ważne aby wzmacniać mięśnie. Ja ćwiczę jak już mnie zaczyna coś brać, a powinnam codziennie.
-
Gaduaaa wrote:heheheh każdy ma swój schemat .. mój chłop jest weekendowy... hahaha u Nas
U mnie to samo w weekendy, jeśli mamy wolne.
I najbardziej mu się chce jak mam okresjak mu mówię że mam @ to wielka tragedia