X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    też to miewam... mam rwę barkową lewej strony właśnie od popsutych kręgów... nie tylko szyjnych... bardzoo długo się z tym bujałam...
    brałam przeciwzapalne, rozkurczowe i przeciwbólowe....
    pomogły mi też plastry rozgrzewające
    ważne żeby teraz mieć bardzo ciepło w te miejsca...

ja kupiłam sobie TENSa, wykorzystuje jakieś prądy i powiem Ci, że mega. Odpuściłam leki. W ośrodkach rehab.mają takie wielkie te urządzenia, jak chodziłam na masaże nimi, to mi głową ruszało :D tak głupio wyglądałam, kręcąc głową w prawo-lewo bez przyczyny, że aż się śmiałam na całą salę :D :D

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plastry zapomnial kupic, ale pod prysznicem lalam goraca woda to chwila byla spokoju.. masci mam, przeciwbolowe tez. Po 15 pojedziemy mam nadzieje ze to nic powaznego

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ja kupiłam sobie TENSa, wykorzystuje jakieś prądy i powiem Ci, że mega. Odpuściłam leki. W ośrodkach rehab.mają takie wielkie te urządzenia, jak chodziłam na masaże nimi, to mi głową ruszało :D tak głupio wyglądałam, kręcąc głową w prawo-lewo bez przyczyny, że aż się śmiałam na całą salę :D :D
    musze obczaić co to jest ...
    a na lędzwiowy odcinek tez się nadaje?

edit: widzę że nawet na bóle porodowe to stosują.. hmm dobre...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 08:43

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierowanie od swojej mam brac?

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    musze obczaić co to jest ...
    a na lędzwiowy odcinek tez się nadaje?

edit: widzę że nawet na bóle porodowe to stosują.. hmm dobre...

jasne!! na cały kręgosłup :)))

ja mam taki:

http://www.beurer.pl/pl/elektrostymulatory/125-beurer-beurer-elektrostymulator-tens-ems-em-41.html

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Skierowanie od swojej mam brac?

ja zrobiłam tak, że pojechałam na wieczorny dyżur do nocnej przychodni i tam babka dała mi skierowanie na izbę przyjęć - konsultacje z neurologiem :) potem już lekarz neurolog z izby, dał mi skierowanie do poradni neurologicznej i tyle

najlepiej jednak od razu jechać na izbę przyjęć i tam Cię pokierują :)

0b52cec6da.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    jasne!! na cały kręgosłup :)))

ja mam taki:

http://www.beurer.pl/pl/elektrostymulatory/125-beurer-beurer-elektrostymulator-tens-ems-em-41.html
    dobre , dobre... musze mojemu mężowi pokazac... ma dyskopatię i przepuklinę miedzykręgową... właściwie to czeka go operacja...

• Evelin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ja zrobiłam tak, że pojechałam na wieczorny dyżur do nocnej przychodni i tam babka dała mi skierowanie na izbę przyjęć - konsultacje z neurologiem :) potem już lekarz neurolog z izby, dał mi skierowanie do poradni neurologicznej i tyle

najlepiej jednak od razu jechać na izbę przyjęć i tam Cię pokierują :)
    Dzieki, odezwe sie wieczorem..
    Buziaki <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    dobre , dobre... musze mojemu mężowi pokazac... ma dyskopatię i przepuklinę miedzykręgową... właściwie to czeka go operacja...

mój małż mówi, że na niego to nie działa, ale ja uwielbiam :D

0b52cec6da.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    mój małż mówi, że na niego to nie działa, ale ja uwielbiam :D
    ahahaha no wiesz... baby lubią niewielkie wibrację hahaha jakiekolwiek one są :D

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!!

Evelin ja bardzo polecam rehabilitację, masaże i ćwiczenia. Swojego czasu chodziłam bardzo dużo po lekarzach, bo miałam poważne problemy. Wszyscy tylko leki przeciwbólowe, jedne silniejsze i bardziej szkodliwe od drugich. Teraz chodzę tylko na masaże i w domu ćwiczę i żyję :) Rehabilitant po „zmacaniu” powie w czym jest problem. Naprawdę polecam wszystkim. Wiem co to jest ból kręgosłupa, koszmar :( dlatego idź Kochana jak najszybciej, najlepiej prywatnie, bo szybciej. Nie męcz się <3

A propos chłopa i spania...to mój od dłuższego czasu tylko zasypia. Nawet nie ma o czym mówić. 10Dc a tu nic się nie dzieje. A później mi narzeka, że nie możemy mieć dziecka, a on tak chce. Ale żeby coś zadziałać to nie ma chętnego :/ Wczoraj wieczór dopijam ziółka przy łóżku, a on taki zaspany pyta, czy długo jeszcze to będę pić, bo on już chce spać! No to już było wiadome, że nic nie będzie. Poszłam przed TV :(

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Cześć Dziewczyny!!!

Evelin ja bardzo polecam rehabilitację, masaże i ćwiczenia. Swojego czasu chodziłam bardzo dużo po lekarzach, bo miałam poważne problemy. Wszyscy tylko leki przeciwbólowe, jedne silniejsze i bardziej szkodliwe od drugich. Teraz chodzę tylko na masaże i w domu ćwiczę i żyję :) Rehabilitant po „zmacaniu” powie w czym jest problem. Naprawdę polecam wszystkim. Wiem co to jest ból kręgosłupa, koszmar :( dlatego idź Kochana jak najszybciej, najlepiej prywatnie, bo szybciej. Nie męcz się <3

A propos chłopa i spania...to mój od dłuższego czasu tylko zasypia. Nawet nie ma o czym mówić. 10Dc a tu nic się nie dzieje. A później mi narzeka, że nie możemy mieć dziecka, a on tak chce. Ale żeby coś zadziałać to nie ma chętnego :/ Wczoraj wieczór dopijam ziółka przy łóżku, a on taki zaspany pyta, czy długo jeszcze to będę pić, bo on już chce spać! No to już było wiadome, że nic nie będzie. Poszłam przed TV :(
    eh.. u mnie to samo... mój mi mówi co miesiąc... "no w tym cyklu to jak z 3 dni pod rząd musi być w okolicach owulki" ---> zobacz mój wykres... hahahaha aż 1 <3 póki co w tym czasie...

ja ze względu na kręgosłup musiałam sie zwolnić z pracy.. pracowałam w fabryce gdzie było mega dużo schylania i dźwigania... a pracowałam i tak tylko na pół etatu 4 godz dziennie.. i nie dałam rady :( czasami czuje sie jak kaleka przez ten kręgosłup :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 09:09

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    eh.. u mnie to samo... mój mi mówi co miesiąc... "no w tym cyklu to jak z 3 dni pod rząd musi być w okolicach owulki" ---> zobacz mój wykres... hahahaha aż 1 <3 póki co w tym czasie...

u nas z reguły jest tak, do 2 dni przed owulką często i gęsto, a potem nic, zero... nuuullll... próbowałam już postu, przeciągania. Wydaje mi się, że moj niestety mocno się stresuje, chce podołać i nic nie wychodzi.Dlatego te wakacje odpuszczamy. Widzę po P., że się tym martwi, że przeżywa, iż przez Niego nie możemy tak w 100% wątpić w nadejście @.

0b52cec6da.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    u nas z reguły jest tak, do 2 dni przed owulką często i gęsto, a potem nic, zero... nuuullll... próbowałam już postu, przeciągania. Wydaje mi się, że moj niestety mocno się stresuje, chce podołać i nic nie wychodzi.Dlatego te wakacje odpuszczamy. Widzę po P., że się tym martwi, że przeżywa, iż przez Niego nie możemy tak w 100% wątpić w nadejście @.
    heheheh każdy ma swój schemat .. mój chłop jest weekendowy... hahaha u Nas <3 najcześciej w soboty, niedziele hahahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak sobie czytam opis mojego usg i czy ktoś z was wie co to jest ciałko krwotoczne?

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    heheheh każdy ma swój schemat .. mój chłop jest weekendowy... hahaha u Nas <3 najcześciej w soboty, niedziele hahahaha

u nas podobnie, tylko cholerka, jakoś owulacji w poniedziałki, wtorki nie mam :D :D :D

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Dziewczyny tak sobie czytam opis mojego usg i czy ktoś z was wie co to jest ciałko krwotoczne?

ciałko krwotoczne to jedna z postaci ciałka żółtego, które pojawia się po owulacji

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ciałko krwotoczne to jedna z postaci ciałka żółtego, które pojawia się po owulacji

hmm tylko u mnie juz dawno po owulacji i nowy cykl..
    Lekarka kazała przyjsc za miesiac sprawdzic

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

ja ze względu na kręgosłup musiałam sie zwolnić z pracy.. pracowałam w fabryce gdzie było mega dużo schylania i dźwigania... a pracowałam i tak tylko na pół etatu 4 godz dziennie.. i nie dałam rady :( czasami czuje sie jak kaleka przez ten kręgosłup :(

Kurcze najgorsze jest to, że w tak młodym wieku już są takie problemy :( A ćwiczysz w domu kręgosłup? Bardzo jest ważne aby wzmacniać mięśnie. Ja ćwiczę jak już mnie zaczyna coś brać, a powinnam codziennie.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

U mnie to samo w weekendy, jeśli mamy wolne.
    I najbardziej mu się chce jak mam okres :P jak mu mówię że mam @ to wielka tragedia ;)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
‹‹ 2436 2437 2438 2439 2440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ