Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mamaPauliśka wrote:Cześć dziewczyny ratujcie czy też tak mialyscie.Mam owu i jestem kompletnie sucha:(( pierwszy raz tak mamMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
justi90 wrote:no właśnie mu nie ufam ,ale w nastepnym cyklu idę do innego więc się wstrzymam z tym lekiem:)Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Po lubrykant do apteki proszę iść. Czasem.sie zdarza jakieś zawahanie w w hormonach. Pij dużo wody i wrzuć wieśka jak będzie potrzeba od nowego.cyklu. Albo omega
tylko dureksów nie kupuj, one nie pomagają żołnierzykom -
LILITH.P wrote:tylko dureksów nie kupuj, one nie pomagają żołnierzykom
na godz i będzie git
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Cześć
Czytałam Was, ale w pracy tyle się dzieje, że nie mam nawet chwili, żeby się poudzielać;(
OF nie wyznaczyło mi ciągle owulki, więc jutro testuję, to byłby chyba cud, gdyby od razu się udało)
Niestety, sierota ze mnie, posmarowałam się wczoraj samoopalaczem (jutro wesele koleżanki), a potem przeczytałam, że DHA przenika przez skórę i może być szkodliwe ;(
Myślicie, że jeśli zagroszkowałam, to w tak wczesnej fazie ciąży coś mogłoby się stać? Chyba bym umarła... -
Cześć dziewczyny
Ale dużo od wczoraj naskrobałyście nie mogę tego nadrobić
Witam nowe staraczkipietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
Hej
U mnie w tym cyklu tempki jakieś dziwne, że OF jeszcze nie wyznaczył owulki. Myślę że tempki tak a nie inaczej wyglądają bo a to wstawałam o 5ej siku, a to pies budził bo chciał iść na dwór a ja tempki zawsze mierzę o 7ej. A czuję, że w tym cyklu owlką była później niż zwykle czyli 13 lub 14dc.
Ja tak myślę i nie wiem co robić. Testy ciążowe już od dłuższego czasu pokazują jedną kreskę więc myślę że beta spadła do poziomu nie ciążowego. Okres przewidziany mam na 14 lipca. I powiem Wam szczerze, że mam ochotę już po nim powrócić do starań. Mimo iż planowałam dopiero w sierpniu. Tylko że kurcze mam umówioną wizytę 26 lipca u gina bo chciałam zrobić badanie na czystość pochwy, ponieważ w kwietniu i czerwcu miałam stan zapalny. W tym cyklu póki co jest ok z moją szanowną, zero swędzeń, pieczeń.
Pierwszy mój plan wyglądał tak że jeszcze lipiec odpuszczam, że w lipcowym cyklu zrobię badania hormonów LH FSH estriadol TSH FT4 i FT3 no i betę zamierzałam jeszcze sprawdzić. No i tego 26go lipca wizyta u gina. A w sierpniu miałam zamiar umówić się z moim ginem na USG aby sprawdzić czy torbielka zniknęła. Planowałam się z nim umówić ok 8dc aby przy okazji sprawdził czy jest jakiś pęcherzyk szykujący się do owulacji. Taki miałam plan, nooo aleee te czekanie jest okropne. Ten cykl się mega dłużyyy a jak pomyślę że jeszcze jeden miałabym czekać to masakra.
No i kurcze nie wiem co robić, bo mam ochotę po tej @ już spróbować no ale kurcze ta wizyta na czystość pochwy mnie też hamuje, bo co jak jednak okaże się że coś we mnie siedzi jakaś zarazka mimo iż nie mam objawów.
Jednym słowem rozum karze czekać na cykl sierpniowy a wtedy testowałabym dopiero początkiem września a z kolei serce mówi aby spróbować w kolejnym cyklu. Normalnie miotam się.
We wrześniu pewnie cykl pójdzie na straty bo mój 7 września idzie do szpitala i będzie miał usuwane żylaki na nodze. Na pewno dostanie leki po operacji i chyba z ich powodu lepiej odpuścić cykl wrześniowy.
Waldki gratki synusia
i witam nowe staraczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 14:33
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
Kim wyczytałam ,że często po stosowaniu tego leku robią się straszne upławy i stany grzybiczne i niektórzy go odradzali ,albo kazali stosować do niego coś na odbudowe flory. No i też nie wiem czy można przy nim serduszkować a nie chciałabym zaprzepaścić cyklu.Myślałam ,że ktoś to tutaj stosował może:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 13:32
justi -
nick nieaktualny
-
pietruszkanatki wrote:Cześć
Czytałam Was, ale w pracy tyle się dzieje, że nie mam nawet chwili, żeby się poudzielać;(
OF nie wyznaczyło mi ciągle owulki, więc jutro testuję, to byłby chyba cud, gdyby od razu się udało)
Niestety, sierota ze mnie, posmarowałam się wczoraj samoopalaczem (jutro wesele koleżanki), a potem przeczytałam, że DHA przenika przez skórę i może być szkodliwe ;(
Myślicie, że jeśli zagroszkowałam, to w tak wczesnej fazie ciąży coś mogłoby się stać? Chyba bym umarła...pietruszkanatki lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Po lubrykant do apteki proszę iść. Czasem.sie zdarza jakieś zawahanie w w hormonach. Pij dużo wody i wrzuć wieśka jak będzie potrzeba od nowego.cyklu. Albo omega
u mnie też nie za bardzo ze śluzem, co prawda nigdy nie grzebałam paluchem w poszukiwaniu go więc ocenę opieram na tym co na majtkach mami też zainwestowałam w olej z nasion wiesiołka dziwnego (Oeparol) i w siemię lniane.
Jak tylko zaczniemy cykl starankowy to zamierzam brać go od 1dc do tak ok 8-9dc z racji tego że mam wczesne owólki.
Dziewczyny które biorą Oeparol ile kapsułek dziennie zażywacie? bo w zaleceniu spożycia jest napisane 1-2 kapsułki 3 razy dziennie.09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:u mnie też nie za bardzo ze śluzem, co prawda nigdy nie grzebałam paluchem w poszukiwaniu go więc ocenę opieram na tym co na majtkach mam
i też zainwestowałam w olej z nasion wiesiołka dziwnego (Oeparol) i w siemię lniane.
Jak tylko zaczniemy cykl starankowy to zamierzam brać go od 1dc do tak ok 8-9dc z racji tego że mam wczesne owólki.
Dziewczyny które biorą Oeparol ile kapsułek dziennie zażywacie? bo w zaleceniu spożycia jest napisane 1-2 kapsułki 3 razy dziennie.
Ja zażywałam po 1 kapsułce 3 razyi jak nigdy u mnie śluzu widać nie było, tak już po miesiącu (bo stosowałam cały, gdy się jeszcze nie staraliśmy) śluzu było duużżooooo
-
Leze dziewczyny tak jak zalecił lekarz biorę duphaston co 8 godzin
Czekam z niecierpliwością do wtorku bo wtedy będę miała wynik z bety -
szatynka wrote:Hej
U mnie w tym cyklu tempki jakieś dziwne, że OF jeszcze nie wyznaczył owulki. Myślę że tempki tak a nie inaczej wyglądają bo a to wstawałam o 5ej siku, a to pies budził bo chciał iść na dwór a ja tempki zawsze mierzę o 7ej. A czuję, że w tym cyklu owlką była później niż zwykle czyli 13 lub 14dc.
Ja tak myślę i nie wiem co robić. Testy ciążowe już od dłuższego czasu pokazują jedną kreskę więc myślę że beta spadła do poziomu nie ciążowego. Okres przewidziany mam na 14 lipca. I powiem Wam szczerze, że mam ochotę już po nim powrócić do starań. Mimo iż planowałam dopiero w sierpniu. Tylko że kurcze mam umówioną wizytę 26 lipca u gina bo chciałam zrobić badanie na czystość pochwy, ponieważ w kwietniu i czerwcu miałam stan zapalny. W tym cyklu póki co jest ok z moją szanowną, zero swędzeń, pieczeń.
Pierwszy mój plan wyglądał tak że jeszcze lipiec odpuszczam, że w lipcowym cyklu zrobię badania hormonów LH FSH estriadol TSH FT4 i FT3 no i betę zamierzałam jeszcze sprawdzić. No i tego 26go lipca wizyta u gina. A w sierpniu miałam zamiar umówić się z moim ginem na USG aby sprawdzić czy torbielka zniknęła. Planowałam się z nim umówić ok 8dc aby przy okazji sprawdził czy jest jakiś pęcherzyk szykujący się do owulacji. Taki miałam plan, nooo aleee te czekanie jest okropne. Ten cykl się mega dłużyyy a jak pomyślę że jeszcze jeden miałabym czekać to masakra.
No i kurcze nie wiem co robić, bo mam ochotę po tej @ już spróbować no ale kurcze ta wizyta na czystość pochwy mnie też hamuje, bo co jak jednak okaże się że coś we mnie siedzi jakaś zarazka mimo iż nie mam objawów.
Jednym słowem rozum karze czekać na cykl sierpniowy a wtedy testowałabym dopiero początkiem września a z kolei serce mówi aby spróbować w kolejnym cyklu. Normalnie miotam się.
We wrześniu pewnie cykl pójdzie na straty bo mój 7 września idzie do szpitala i będzie miała usuwane żylaki na nodze. Na pewno dostanie leki po operacji i chyba z ich powodu lepiej odpuścić cykl wrześniowy.
Waldki gratki synusia
i witam nowe staraczki
A tak w ogóle zastanawiałam się co.u ciebie dzisiajMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
szatynka wrote:u mnie też nie za bardzo ze śluzem, co prawda nigdy nie grzebałam paluchem w poszukiwaniu go więc ocenę opieram na tym co na majtkach mam
i też zainwestowałam w olej z nasion wiesiołka dziwnego (Oeparol) i w siemię lniane.
Dziewczyny które biorą Oeparol ile kapsułek dziennie zażywacie? bo w zaleceniu spożycia jest napisane 1-2 kapsułki 3 razy dziennie.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Justyś91 wrote:Leze dziewczyny tak jak zalecił lekarz biorę duphaston co 8 godzin
Czekam z niecierpliwością do wtorku bo wtedy będę miała wynik z betyMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
nick nieaktualnyDziewczyny
czy ktoś miał podobną sytuacje:
bo analizuje swoja wizyte wczorajsza i na prawym ajjaniku mam jakas mala zmiane o mieszanej echogenicznosci mogącca odpowiadać ciałku krwotocznemu z poprzedniego cyklu lub drobnemu ognisku endometriozu.
Nie mam wielkosc podanej, nie wspomniała o tym tłumaczyla o tym procesie owulacji.
Kazal przyjsc za miesac lub dwa sprawdzić.
Na koniec powiedziała: nie daje markerów do zbadania póki co.
Domyslacie sie co wyczytalam na necie sam nejagorsze rzeczy... i sie załamałam do tego przypomniałam sobie o tych markerach