Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKim87 wrote:W sumie to chyba podczas sexu miałam wrażenie ciśnienia po lewej stronie. Jakby coś mnie uwieralo. Zrobiła mi ginka.usg i powiedziała że torbiel i mam.przyjsc za kilka.tyg zobaczyć czy rośnie. U mnie urósł do 2,5-3 cm i stanął. Wtedy poszłam do szpitala na laparoskopie i mi go usunęli jak.i inne torbiele które nie wyszły na usg
nie wiem co teraz robić starć się czy czekać ten miesiąc..
Chyba zwarjuje -
misia1989 wrote:nie wiem co teraz robić starć się czy czekać ten miesiąc..
Chyba zwarjujeMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
pietruszkanatki wrote:Ja zażywałam po 1 kapsułce 3 razy
i jak nigdy u mnie śluzu widać nie było, tak już po miesiącu (bo stosowałam cały, gdy się jeszcze nie staraliśmy) śluzu było duużżooooo
czyli rozumiem że lepiej zacząć go brać wcześniej, tzn. jeśli my zaczniemy staranka w sierpniu to już teraz powinnam go brać?
A brałaś go od 1dc aż do owulki? czy przez cały cykl?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 14:39
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny.
Dlaczego te dni tak wolno lecą. Mam całe wakacje urlop i chyba oszaleje. Ręce robią obiad, głowa myśli i wkręca sobie objawy ciążowe.. macie może jakieś ciekawe zajęcie, które pomoże na chwile zapomnieć? Jakieś puzzle czy coś?2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
Cross match 29,8 %❌
NK 14% ❌
ANA1 - 1:80
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞 -
Kim87 wrote:Ja poronilam w 9tc i mam zacząć od razu więc wydaje mi się że u ciebie też będzie ok jak.po @ zaczniesz. Ja idę betę sprawdzić w przyszłym tyg. Ale gin mi powiedziała że startować a na pewno moja beta wynosiła już ponad 10 000. Więc wiem od ciebie zależy kochana jak.sie czujesz psychicznie. Co do.czystosci to nie wiem choć mamy tu mamy które cała.ciaze maja jakieś przeboje z grzybami
A tak w ogóle zastanawiałam się co.u ciebie dzisiaj
miło że o mnie myślałaś
zaglądałam do Was, podczytywałam ale milczałam jakoś to wszystko we mnie głęboko siedziW zeszłą sobotę byłam na weselu kuzyna na którym były dwie dziewczyny z malutkimi brzuszkami ciążowymi, jakoś tak smutno mi się zrobiło na sercu, eh.
Kusi mnie ten lipcowy cykl ale chyba jednak posłucham rozumu i odczekam jeszcze jeden cykl. Tak chyba będzie najlepiej, ciężko ale myślę że lepiej iść tego 26go do gina i sprawdzić czy nie mam żadnej bakterii bądź grzybka w sobie. Tak jak wcześniej pisałam w kwietniu i czerwcu miałam stan zapalny i myślę że to było przyczyną tego co się stało. Także chce uniknąć powtórki i lepiej jak przyszły cykl poświęce tylko badaniom a dopiero jak wsio będzie ok to dopiero w sierpniu zaczniemy masywną produkcję
Póki co biorę Elevit Pronatal a mój AndroVit plusWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 14:48
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Kingulla wrote:Hej dziewczyny.
Dlaczego te dni tak wolno lecą. Mam całe wakacje urlop i chyba oszaleje. Ręce robią obiad, głowa myśli i wkręca sobie objawy ciążowe.. macie może jakieś ciekawe zajęcie, które pomoże na chwile zapomnieć? Jakieś puzzle czy coś?
Hah.. no ja np. piszę pracę doktorską. Mało ciekawe ale głowę zajmuje29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
szatynka wrote:czyli rozumiem że lepiej zacząć go brać wcześniej, tzn. jeśli my zaczniemy staranka w sierpniu to już teraz powinnam go brać?
A brałaś go od 1dc aż do owulki? czy przez cały cykl?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kingulla wrote:Hej dziewczyny.
Dlaczego te dni tak wolno lecą. Mam całe wakacje urlop i chyba oszaleje. Ręce robią obiad, głowa myśli i wkręca sobie objawy ciążowe.. macie może jakieś ciekawe zajęcie, które pomoże na chwile zapomnieć? Jakieś puzzle czy coś?
ojj też się właśnie zastanawiam czego..
a jeszcze w pracy mało się dzieje.
ten cykl bezowulacyjny raczej dlatego czekam na kolejny
-
Kim87 wrote:Ja brałam dawkę 1500 mg musisz zobaczyć ile tam masz tego wieśka w pigule
w Oeparol 1 kapsułka zawiera 510 mg, 3 kapsułki 1530m a 6 kapsułek (dopuszczalna dzienna dawka) zawiera 3060 mg
Czyli te 3 kapsułki dziennie powinno być ok.
Mam jeszcze w domu eye q kapsułki w których w skład wchodzi:
- olej z ryb (omega-3)
- olej z wiesiołka - 2 kapsułki 200mgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 16:13
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Parsleyek wrote:Hah.. no ja np. piszę pracę doktorską. Mało ciekawe ale głowę zajmuje
To stanowczo odpada, cały czas migałam się od pisania pracy mgr, o doktorskiej nawet nie myślę:)
Czy któraś z Was pije może wodę z zawartością jodu? Jeśli tak to jaką?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 15:15
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
Cross match 29,8 %❌
NK 14% ❌
ANA1 - 1:80
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞 -
nick nieaktualnyParsleyek wrote:Hah.. no ja np. piszę pracę doktorską. Mało ciekawe ale głowę zajmuje
Oooo to nieźle, można zapytać z jakiej dziedziny? Miałam też pisać w tamtym roku ale wybrałam zakładanie rodziny, ja nie umiałabym pogodzić tych dwóch zadań.
Aczkolwiek wiem co to znaczy bo mój Bro już obronił i wiem ile to pracy i męczarni!!
Powodzenia ci życzę!!
Odbieranie dyplomu potem to super przeżycie i fajna imprezaParsleyek lubi tę wiadomość
-
misia1989 wrote:Oooo to nieźle, można zapytać z jakiej dziedziny? Miałam też pisać w tamtym roku ale wybrałam zakładanie rodziny, ja nie umiałabym pogodzić tych dwóch zadań.
Aczkolwiek wiem co to znaczy bo mój Bro już obronił i wiem ile to pracy i męczarni!!
Powodzenia ci życzę!!
Odbieranie dyplomu potem to super przeżycie i fajna impreza
Dziękuję bardzo! Ja mocno liczę na to, że w przyszłym roku będę zarówno młodą panią doktor, jak i młodą mamąjestem po pedagogice
teraz uderzam w kierunku etyki. Zajmuje mnie teraz etos kobiecy, feminizm i małżeństwo
Cherry_Blossom, Kim87 lubią tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
nick nieaktualnyParsleyek wrote:Dziękuję bardzo! Ja mocno liczę na to, że w przyszłym roku będę zarówno młodą panią doktor, jak i młodą mamą
jestem po pedagogice
teraz uderzam w kierunku etyki. Zajmuje mnie teraz etos kobiecy, feminizm i małżeństwo
Na pewno będziesz!Nie ma w ogóle innej opcji, zobaczyszkwestia czasu.
No proszę, podobne klimaty mnie też interesowały, ja jestem po anglistyce i również chciałam pisać rozprawe na temat feminizmu ale w literaturze brytyjskiejParsleyek lubi tę wiadomość
-
szatynka wrote:w Oeparol 1 kapsułka zawiera 510 mg, 3 kapsułki 1530m a 6 kapsułek (dopuszczalna dzienna dawka) zawiera 3060 mg
Czyli te 3 kapsułki dziennie powinno być ok.
Mam jeszcze w domu {b] eye q [/b] kapsułki w których w skład wchodzi:
- olej z ryb (omega-3)
- olej z wiesiołka - 2 kapsułki 200mgMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
szatynka wrote:u mnie też nie za bardzo ze śluzem, co prawda nigdy nie grzebałam paluchem w poszukiwaniu go więc ocenę opieram na tym co na majtkach mam
i też zainwestowałam w olej z nasion wiesiołka dziwnego (Oeparol) i w siemię lniane.
Jak tylko zaczniemy cykl starankowy to zamierzam brać go od 1dc do tak ok 8-9dc z racji tego że mam wczesne owólki.
Dziewczyny które biorą Oeparol ile kapsułek dziennie zażywacie? bo w zaleceniu spożycia jest napisane 1-2 kapsułki 3 razy dziennie.
Szatynka ja biorę maksymalną dawkę, czyli 3 x 2.
Niestety co do rozpoczęcia starań nie pomogę, w ogóle się nie orientuję
Tak tylko myślę że serce Ci podpowieA jeśli coś jeszcze tam jest nie tak, to pewnie i tak by się nie udało.