X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Aniu ja jestem osobą, która totalnie bez nabiału żyć nie może. Mogę odstawić wszystko ale nie nabiał... ale wydaje mi się, że mam powrót skazy białkowej i strasznie cierpię i mnie wysypuje

Oj to współczuję :( Ale chyba najgorsze są pierwsze dni. Ja tak miałam z glutenem i chlebem, a teraz już jest dobrze :)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Kto do mnie wpada jutro na placki po węgiersku ? :D
    i winko ryżowe?

Winko ryżowe? Nie piłam. W takim razie wbijam :)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin zatem dużo zdrówka :*

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    :( ja nawet nie wiem czy się odblokuje psychicznie żeby coś zadziałać w tym cyklu owulka przede mna z lewego jajnika ale teraz chce zeby tylko to coś co mam na prawym zniknęło..

kochana, ja za to nie wiem czy miałam owu, czy w ogóle jej nie miałam
    obstawiam to drugie.
    zawsze mnie boli jajnik teraz nic, śluz był płodny, ale jeszcze nie szyjkowy a później niepłodny...
    także lipiec nie jest szczęśliwy dla mnie

• marciaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Marcia ja chętnie! Uwielbiam

Młoda w łóżeczku w swoim pokoju a u mnie Harry Potter :D

zapraszam <3
    ja też uwielbiam...
    jak jesteśmy u rodziców to jeździmy na placki do jednej restauracji bo mają tanie i przepyszne...
    ale w Wawie nie trafiliśmy na takie więc robimy sami

• Evelin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Evelin zatem dużo zdrówka :*
    Oby jutro juz bylo lepiej :)
    Dzis mialam dziwna sytuacje, nagle zrobiło mi sie mokro a gdy poszlam do wc, na majtach bylo w ch.. bialego sluzu.. hmm.. tak jak czasem po stosunku sperma wyplynie

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Winko ryżowe? Nie piłam. W takim razie wbijam :)

zapraszam :-)
    maż robił, to takie a'la martini bianko :)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Dzis mialam dziwna sytuacje, nagle zrobiło mi sie mokro a gdy poszlam do wc, na majtach bylo w ch.. bialego sluzu.. hmm.. tak jak czasem po stosunku sperma wyplynie

zdrówka :*

Evelin lubi tę wiadomość

• AniaŁ123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiepsko mija dzień, a raczej wieczór :/ Coś ostatnio słabo się dogadujemy z mężem. Oczywiście i dzisiaj musiała być sprzeczka i łzy :( Nie wiem co robić żeby nam to minęło. To wszystko przez brak czasu dla siebie, brak rozmowy. Ja się wkurzam że wszystko muszę robić sama. W sumie rano też się pokłóciliśmy...bo ja zazwyczaj robię śniadanie dla nas, czasami wieczór a czasami rano. Dzisiaj on robił, ale tylko sobie! Mi nawet kawy nie zrobił tylko się zabrał za swoje jedzenie! Ja wieczna służąca nawet nie mogę liczyć na głupie śniadanie i kawę raz na ruski rok, bo on się wiecznie spieszy do pracy :(

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    kochana, ja za to nie wiem czy miałam owu, czy w ogóle jej nie miałam
    obstawiam to drugie.
    zawsze mnie boli jajnik teraz nic, śluz był płodny, ale jeszcze nie szyjkowy a później niepłodny...
    także lipiec nie jest szczęśliwy dla mnie

Marcia, niektórzy lekarze mówią, że ejdynym potwierdzeniem owulacji jest ciąża, reszta to domysły na podstawie różnych czynników.
    Nie przejmuj się, a może była taka przyczajona owula ażeby cie zaskoczyć miło ;)

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    zapraszam :-)
    maż robił, to takie a'la martini bianko :)

Mniaaammm :)

marciaa lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Mi kiepsko mija dzień, a raczej wieczór :/ Coś ostatnio słabo się dogadujemy z mężem. Oczywiście i dzisiaj musiała być sprzeczka i łzy :( Nie wiem co robić żeby nam to minęło. To wszystko przez brak czasu dla siebie, brak rozmowy. Ja się wkurzam że wszystko muszę robić sama. W sumie rano też się pokłóciliśmy...bo ja zazwyczaj robię śniadanie dla nas, czasami wieczór a czasami rano. Dzisiaj on robił, ale tylko sobie! Mi nawet kawy nie zrobił tylko się zabrał za swoje jedzenie! Ja wieczna służąca nawet nie mogę liczyć na głupie śniadanie i kawę raz na ruski rok, bo on się wiecznie spieszy do pracy :(

to ja mam na prawdę oparcie w mężu, wszystko mi pomaga itd...
    ale w środę mnie tak wkurzył...
    wróciłam z pracy o 19 a znajomi mieli przyjść na 20...
    no i na szybkiego coś trzeba było przygotować, a ten jakieś głupie teksty jakby celowo chciał się pokłócić... no myślałam że wyjdę z siebie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:

Aniu my też tak czasem mamy, są gorsze chwile, a chłopy to już w ogóle czasem nie myślą, wiesz ile mi czasu zajęło nauczenie mojego, że mnie też czasem wypada zaypytać czy czegoś nie zjem albo sie nie napije? :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Wlasnie wrocilosmy do domu, naszczescie u mine nic powaznego, dostalam zaszczyk i leki przeciwbolowe, kupilam dodatkowo masc i plastry, mam nadzieje ze dzis usne normalnie.
    Diagnoza lekarza - bolesnosc uciskowa miesnia nadlopatkowego.
    Ale zapewnil ze to nic strasznego, tylek jedynie boli po zastrzyku ale karczycho przechodzi :*
    Bylam na chwile jeszcze w pracy, po ciuchy do prania, na szatni spotkalam kierowniczke, byla bardzo mila i kazala mi odpoczywac :)
    Jestem spokojniejsza :)
    Czasem malpa potrafi byc czlowiekiem :)

A Wam jak mija dzien ? <3
    Dobrze że pojechałas i.ogarnelas temat ;) teraz będzie tylko.lepiej ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:

Ewelka jeśli Ci nie przejdzie ten ból, to rozejrzyj się za rehabilitacją. Bardzo Ci polecam. Jeśli masz problem z mięśniami to tym bardziej. Ja płacę 60 zł za godzinkę więc nie jest źle. Warto popytać dookoła czy ktoś może kogoś polecić.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Marcia, niektórzy lekarze mówią, że ejdynym potwierdzeniem owulacji jest ciąża, reszta to domysły na podstawie różnych czynników.
    Nie przejmuj się, a może była taka przyczajona owula ażeby cie zaskoczyć miło ;)

może i tak, ale jednak miałam sporo stresu początkiem cyklu więc nie zdziwiłabym się jakby to był ten cykl bez owu...
    no nic.. trzeba serduszkować a zobaczymy co los pokaże.

dzisiaj rano jak nic nie wyszło z <3 to pytałam męża: to czyli ten cykl się nie staramy?
    on na to: no staramy się
    to wieczorem do niego coś mówię o <3
    a on: mówiłaś że najlepiej rano, to jutro rano
    ja: no tak, ale nie że po 3 dniach :D
    także zobaczymy co dzisiaj wyjdzie ; p

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Aniu my też tak czasem mamy, są gorsze chwile, a chłopy to już w ogóle czasem nie myślą, wiesz ile mi czasu zajęło nauczenie mojego, że mnie też czasem wypada zaypytać czy czegoś nie zjem albo sie nie napije? :)

Jeszcze nie tak dawno temu zawsze mi robił kawę, na zmianę robiliśmy śniadanie, zmywał naczynia, ścielił łóżko, w soboty zawsze dzieliliśmy się obowiązkami i każdy coś robił, a teraz...tylko leci do tej pracy. Musi się to zmienić, bo już mam tego dość.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Oj to nie ładnie z tym śniadaniem.. Też bym się wkurzyla.. Ja wiecznie robię kawę rano ale i mój się czasem pofatyguje.. Nie raz muszę się upomniec ;) ale na spokojnie.. Albo leżę sobie u góry w łóżeczku a on już na dole więc mu pisze smska zrób kawkę i.robi.. I cokolwiek robi.to z reguły mi też

• marciaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Jeszcze nie tak dawno temu zawsze mi robił kawę, na zmianę robiliśmy śniadanie, zmywał naczynia, ścielił łóżko, w soboty zawsze dzieliliśmy się obowiązkami i każdy coś robił, a teraz...tylko leci do tej pracy. Musi się to zmienić, bo już mam tego dość.

jak ja bym chciała jeść wspólne śniadania *.*
    jedynie dbamy o wspólne obiady ale teraz ciężko jak mąż pracuje do 15:30 i w domu jest o 16:30
    a ja do 19

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Musicie szczerze i spokojnie porozmawiać.. Bo sie męczysz w takim układzie

‹‹ 2444 2445 2446 2447 2448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ