Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyś91 wrote:Jesteś kochana dziękuję za wsparcie. My kobietki musimy być silne i trzymać się razem taki gang jajników
Wizyta w następny czwartek 21 pójdę na przegląd czy wszystko okMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
KlałdyŚ co to za historia ze szpitalem kochana???
-
Kim87 wrote:Kochanie nie pamiętam robiłaś morfo? Bo żelazo i vit d są kluczowe w pronieniach. Jak nie to zrób i zobacz jak.u ciebie z rezerwami.
-
nick nieaktualny
-
Cherry_Blossom wrote:Wogóle miałam Wam pisać, że wczoraj i w nocy miałam straszną biegunkę. Woda z tyłka
No i brzuch dziś nie boli nic a nic
Co do boli jak na okres to ja na początku miałam często tak że zlapalo i puściło po sekundzie i tak klika razy dziennie potem raz na kilka dniMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:hej witaj :_)
a podaj wynik Twojego TSH i dokładny wynik prolaktyny... i jeszcze napisz czy robiłaś FT 4 I FT 3 ?
Hej. Dziękuję za zainteresowanie.
tsh dokładnie: 5,8
prolaktyna 47,28
co do ft3 czy ft4 to niestety nie wiem, nie znam sie na tym a nie jest napisane nigdzie.
Byłam dzisiaj na badaniach jeszcze raz (za późno bo mogłam zapytać o te "fity")
Jutro wyniki i lekarz... stresuje się... -
misia1989 wrote:FT 3 3,43 2,03-4,40
FT4 1,32 0.93-1,71
anty TPO 9,60 0,00-34,00
ANTY TG <10,00 0,00-115,00
A PROSZE
BIORE EUTHYROX 50 od tygodnia, wczesniej 25
FT3 59.07%
nie jest źle z FTekami... do zachodzenia w ciąże musi być te minimum 50% ....
a te badania robiłaś przed przejściem na 50mg euthyroxu ?FabianCyprian
Tymuś
-
Justyś91 wrote:Dziś ide do lekarki rodzinnej po skierowanie na badania musze wszystko posprawdzaćMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Justyna123456789 wrote:Hej. Dziękuję za zainteresowanie.
tsh dokładnie: 5,8
prolaktyna 47,28
co do ft3 czy ft4 to niestety nie wiem, nie znam sie na tym a nie jest napisane nigdzie.
Byłam dzisiaj na badaniach jeszcze raz (za późno bo mogłam zapytać o te "fity")
Jutro wyniki i lekarz... stresuje się...
porlkatyna ? jakie masz normy... przypuszczam że do 50... jeśli tak to okey...
koniecznie ale to koniecznie musisz zbadać FT 4 I FT 3 no i mam nadzieję że bierzesz leki na tarczycę?
samo TSH niestety nic nie mówi....FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:FT4 50.00%
FT3 59.07%
nie jest źle z FTekami... do zachodzenia w ciąże musi być te minimum 50% ....
a te badania robiłaś przed przejściem na 50mg euthyroxu ?
mam lekko podwyższoną prolaktyne bo mam 23,88 a norma do 23,33 ale lekarka mówi ze to pewnie przz tarczyce i mam zaczekać te 6 tyg i zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 09:45
-
misia1989 wrote:przed, przed, nowa dawka od tydodnia mam zrobić bdania po ok 6 tygodniach
mam lekko podwyższoną prolaktyne bo mam 23,88 a norma do 23,33 ale lekarka mówi ze to pewnie przz tarczyce i mam zaczekać te 6 tyg i zobaczymyFabianCyprian
Tymuś
-
Zaczynajac od poczatku w czwartek dostalam mega wymiotow co zjadlam ,popilam od razu do lazienki pojechalam kolo 21 do szpitala z mysla ze dadza mi.kroplowke tabletki i do domu ale ze wyniki wyszly nie za ładne wszystko w dolnej granicy normy zostawili mnie od czwartu do soboty mialam poddawane kroplowki oraz tabletki przeciw wymiotne,zrobili tez usg czy z maluchem w porzadku na szczescie rozwija się prawidłowo wczoraj wróciłam do domu od razu poszlam spac tak mnie szpital wymeczyl dzis juz lepiej jest .
Teraz znow sie stresuje bo przez trn szpital nie zalatwilam fryzjerki,kosmetyczki i nie mam sukienki na slub cywliny ktory jest 25,moj znowu narzeka ze go brzuch boli strasznie malo.mi je bo tak.mu sie żołądek skurczyl bo podobno nic nie jadl przez te pare dni ,pranie uskladalo sie na 5 pran ehh -
KlaudyŚ wrote:Zaczynajac od poczatku w czwartek dostalam mega wymiotow co zjadlam ,popilam od razu do lazienki pojechalam kolo 21 do szpitala z mysla ze dadza mi.kroplowke tabletki i do domu ale ze wyniki wyszly nie za ładne wszystko w dolnej granicy normy zostawili mnie od czwartu do soboty mialam poddawane kroplowki oraz tabletki przeciw wymiotne,zrobili tez usg czy z maluchem w porzadku na szczescie rozwija się prawidłowo wczoraj wróciłam do domu od razu poszlam spac tak mnie szpital wymeczyl dzis juz lepiej jest .
Teraz znow sie stresuje bo przez trn szpital nie zalatwilam fryzjerki,kosmetyczki i nie mam sukienki na slub cywliny ktory jest 25,moj znowu narzeka ze go brzuch boli strasznie malo.mi je bo tak.mu sie żołądek skurczyl bo podobno nic nie jadl przez te pare dni ,pranie uskladalo sie na 5 pran ehh
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
KlaudyŚ wrote:Zaczynajac od poczatku w czwartek dostalam mega wymiotow co zjadlam ,popilam od razu do lazienki pojechalam kolo 21 do szpitala z mysla ze dadza mi.kroplowke tabletki i do domu ale ze wyniki wyszly nie za ładne wszystko w dolnej granicy normy zostawili mnie od czwartu do soboty mialam poddawane kroplowki oraz tabletki przeciw wymiotne,zrobili tez usg czy z maluchem w porzadku na szczescie rozwija się prawidłowo wczoraj wróciłam do domu od razu poszlam spac tak mnie szpital wymeczyl dzis juz lepiej jest .
Teraz znow sie stresuje bo przez trn szpital nie zalatwilam fryzjerki,kosmetyczki i nie mam sukienki na slub cywliny ktory jest 25,moj znowu narzeka ze go brzuch boli strasznie malo.mi je bo tak.mu sie żołądek skurczyl bo podobno nic nie jadl przez te pare dni ,pranie uskladalo sie na 5 pran ehh
współczuję....
dobrze że jest lepiej i jest poprawa !FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyKlaudyŚ wrote:Zaczynajac od poczatku w czwartek dostalam mega wymiotow co zjadlam ,popilam od razu do lazienki pojechalam kolo 21 do szpitala z mysla ze dadza mi.kroplowke tabletki i do domu ale ze wyniki wyszly nie za ładne wszystko w dolnej granicy normy zostawili mnie od czwartu do soboty mialam poddawane kroplowki oraz tabletki przeciw wymiotne,zrobili tez usg czy z maluchem w porzadku na szczescie rozwija się prawidłowo wczoraj wróciłam do domu od razu poszlam spac tak mnie szpital wymeczyl dzis juz lepiej jest .
Nie denerwuj sięogarniesz wszystko!!
Ja tez tak czasme mam natłok mysli, tyle do zrobienia i wariactwoa, ale wszystko się zazwyczaj da ogarnnąć na spokojnie, a ty musisz na spokojnie bo spokojna mama to spokojne maleństwo
-
Kim87 wrote:To ja się przyznam. Wsadzilam palucha i sluz mi się zmienił na kremowy lepki. Chyba dobrze to znaczy że cykl przebiega w normie? Oczywiście patrząc na śluz
Myślę, że jak najbardziejKim87 lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)