Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
szuflada wrote:Aniu kochana wiem że nie zmienie Twoich odczuć ale spróbuj spojrzeć na to inaczej. Starasz się jakiś czas. Zwierzasz się z tego tej koleżance czyli dajesz jej znać jak bardzo źle się z tym czujesz i ze masz problem. Postaw się na jej miejscu, co dziewczyna na zrobic? Najwyraźniej szanuje Cię i lubi na tyle że nie chce zranić twoich uczuć. A tak właśnie by się stało gdyby wykrzyknela Ci nagle radośnie "jestem w ciąży!!!". Sama wiesz jak to jest kochana. Ciężki orzech do zgryzienia.
Tu jest racja.. Ja jestem teraz w sytuacji tej Ani koleżanki a Anią moja kuzynka która nie może mieć dzieci.. Też nie chciałam zranić jej..
I nie da się tak nie myśleć..AniaŁ123 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Justyna123456789 wrote:chyba nie umiem do końca się poruszac po tym forum - dobrze odpisuje?
niestety prolaktyna do 29,93 a mam aż 47,28.
Czyli za wysokie tsh i prolaktyna też. Nie badałam jeszcze nic innego i nie biorę żadnych leków na tarczycę bo ja dopiero zaczynam kurację i nie znam nawet diagnozy choć już można przypuszczac ze to tarczyca? i co dalej? podleczenie tarczycy jest uciążliwe? leki na tarczyce poprawią ez prolaktyne? Długo trwa kuracja? zmartwiłam się... chcę bardzo mieć dziecko...
czasami leczenie tarczycy trwa całe życie... jesli nie jest to tylko chwilowy stan zapalny niestety rokowania są słabe.. trzeba być na lekach już do końca życiaJustyna123456789 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
AniaŁ123 wrote:Witam Kochane w ponurym nastroju
U mnie temperatura nadal w miejscu, a nawet minimalnie spadła, o owulce w tym cyklu nie ma mowy. Testy wychodzą bardzo blade, śluzu coraz mniej
Znowu łapie mnie to co miesiąc temu
Brak chęci do wszystkiego, tylko do płaczu jestem zawsze chętna, parszywy humor, który się odbija na najbliższych
Mam ochotę rzucić tymi wszystkimi lekami, testami, herbatkami w kosz i żyć sobie wygodnie jak do tej pory
Czekaj do okresu i tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 10:32
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
nick nieaktualny
-
Justyna123456789 wrote:Dzięki za odpisanie chociaż
Powodzenia na ślubie. Ja swój miałam rok temu - fajne przezycie. Tylko dzieciątka brak a po ślubie to rodzina pytaniami zadręcza...
Kochana gadaniem się zupełnie nie przejmuj
Zajdziesz w ciążę, zobaczysz!
Wysyłam dużo pozytywnej energiiKim87, Justyna123456789 lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Justyna123456789 wrote:Wiem wiem ale ja nie mogę skupić myśli na niczym innym i liczę na Wasze wsparcie, na wskazówkę. Na pewno jest ktoś na tym forum kto wie co mnie czeka przy za wysokiej prolaktynie i tsh. I kto wie ile czasu będę sie musiała leczyć zanim załapie...
nie leczy się choroby, tylko pacjentakażdy organizm inaczej reaguje na leki. Leczenie to jedno, dużo przy chorobach tarczycy mówi się także o odpowiedniej diecie
Justyna123456789 lubi tę wiadomość
-
Justyna123456789 wrote:Wiem wiem ale ja nie mogę skupić myśli na niczym innym i liczę na Wasze wsparcie, na wskazówkę. Na pewno jest ktoś na tym forum kto wie co mnie czeka przy za wysokiej prolaktynie i tsh. I kto wie ile czasu będę sie musiała leczyć zanim załapie...
FabianCyprian
Tymuś
-
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
nick nieaktualnyJustyna123456789 wrote:chyba nie umiem do końca się poruszac po tym forum - dobrze odpisuje?
niestety prolaktyna do 29,93 a mam aż 47,28.
Czyli za wysokie tsh i prolaktyna też. Nie badałam jeszcze nic innego i nie biorę żadnych leków na tarczycę bo ja dopiero zaczynam kurację i nie znam nawet diagnozy choć już można przypuszczac ze to tarczyca? i co dalej? podleczenie tarczycy jest uciążliwe? leki na tarczyce poprawią ez prolaktyne? Długo trwa kuracja? zmartwiłam się... chcę bardzo mieć dziecko...
Byłam w twojej sytuacji pare miesięcy temu, zaczęłam starania zrobiłam ładnie badania które gin zalecił i co...Tsh 6,700 załamka...poleciałam za dwa tyg zrobić wszystkie badania przy tarczycy pozniom tsh zmalał do 4,660 i taki już został. Dostałam leki od endokrynologa. Nie mam Hashimoto ale to trzeba sprawdzić zrobić usg tarczycy.
Musisz iść do endo i on cie poprowadzi.
Nie denerwuj się wiele kobiet ma problemy z tarczycą w moim otoczeniu co 4 osoba..
Da się zajść z tym w ciąże, z tego co zaobserwowałam ale trzeba ją uregulować.Kim87, Justyna123456789 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBędę pisać, bede z Wami
nie jestem tu tylko po to by uzyskac odpowiedź na swoje pytanie i uciec. Może ja też się komuś przydam, może coś poradze albo pocieszę. Po to się tu do Was zapisałam
Jestem z Radomska - watpie czy tu endokrynolog będzie dobry - raczej Czestochowa lub Łódź.
Cherry_Blossom, Gaduaaa lubią tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Witam Kochane w ponurym nastroju
U mnie temperatura nadal w miejscu, a nawet minimalnie spadła, o owulce w tym cyklu nie ma mowy. Testy wychodzą bardzo blade, śluzu coraz mniej
Znowu łapie mnie to co miesiąc temu
Brak chęci do wszystkiego, tylko do płaczu jestem zawsze chętna, parszywy humor, który się odbija na najbliższych
Mam ochotę rzucić tymi wszystkimi lekami, testami, herbatkami w kosz i żyć sobie wygodnie jak do tej pory
Aniu, tulę mocno!!!!
nie trać wiary, choć wiem, że łatwo się mówi, jak ciągle pod górkę...
lAniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja już po rozprawie z ojcem. Jako pozwana - wygrałam!
Hell Yeah!
W ogóle testy owulacyjne mi strasznie liche wyszły, a skoro dzisiaj jest test słabszy, to przyjmuję, że pozytywny wyszedł wczoraj. Dobrze to wykombinowałam?
W ogóle ten... owulacja powinna być dzisiaj, albo jutro.
Czekam na ból owulacyjny o 15.00.
A co do testów owulacyjnych - z reguły w lato wychodzą chujowo (więcej pijemy).Kim87, Gaduaaa, AniaŁ123, WaldhauzerM, Evelin lubią tę wiadomość
-
Justyna123456789, Bella_Bella, Evelin lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 ⏳
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔