X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę na Gaduee :) Ona jest obcykana w tych tematach :)

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Aniu kochana wiem że nie zmienie Twoich odczuć ale spróbuj spojrzeć na to inaczej. Starasz się jakiś czas. Zwierzasz się z tego tej koleżance czyli dajesz jej znać jak bardzo źle się z tym czujesz i ze masz problem. Postaw się na jej miejscu, co dziewczyna na zrobic? Najwyraźniej szanuje Cię i lubi na tyle że nie chce zranić twoich uczuć. A tak właśnie by się stało gdyby wykrzyknela Ci nagle radośnie "jestem w ciąży!!!". Sama wiesz jak to jest kochana. Ciężki orzech do zgryzienia.

Tu jest racja.. Ja jestem teraz w sytuacji tej Ani koleżanki a Anią moja kuzynka która nie może mieć dzieci.. Też nie chciałam zranić jej..

I nie da się tak nie myśleć..

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna123456789 wrote:
    Jesteście tu? :)
    Jesteśmy poczekaj każda z nas czasem.musi odejść od kompa;)

Justyna123456789 lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna123456789 wrote:
    chyba nie umiem do końca się poruszac po tym forum - dobrze odpisuje? :)
    niestety prolaktyna do 29,93 a mam aż 47,28.
    Czyli za wysokie tsh i prolaktyna też. Nie badałam jeszcze nic innego i nie biorę żadnych leków na tarczycę bo ja dopiero zaczynam kurację i nie znam nawet diagnozy choć już można przypuszczac ze to tarczyca? i co dalej? podleczenie tarczycy jest uciążliwe? leki na tarczyce poprawią ez prolaktyne? Długo trwa kuracja? zmartwiłam się... chcę bardzo mieć dziecko...
    powinnaś zbadać FT 4 i Ft 3 i udac się z tymi wynikami do DOBREGO, powtarzam DOBREGO endokrynologa... smię podejrzewać że to tarczyca jest u Ciebie problemem.. bardzo często przy wysokim TSH jest wysoka prolaktyna... często też jak zaczyna się leczyć i zbijać TSH to prolaktyna sama spada.. jednak nie u wszystkim... ja oprócz leków na tarczycę jakiś czas brałam dostinex na zbicie prolaktyny... jednokrotnie zbita nigdy mi nie powróciła.., ważne tylko żeby zawsze hormony tarczycy były wyrównane...
    czasami leczenie tarczycy trwa całe życie... jesli nie jest to tylko chwilowy stan zapalny niestety rokowania są słabe.. trzeba być na lekach już do końca życia

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Witam Kochane w ponurym nastroju :( U mnie temperatura nadal w miejscu, a nawet minimalnie spadła, o owulce w tym cyklu nie ma mowy. Testy wychodzą bardzo blade, śluzu coraz mniej :( Znowu łapie mnie to co miesiąc temu :( Brak chęci do wszystkiego, tylko do płaczu jestem zawsze chętna, parszywy humor, który się odbija na najbliższych :( Mam ochotę rzucić tymi wszystkimi lekami, testami, herbatkami w kosz i żyć sobie wygodnie jak do tej pory :(
    Kochana mnie w ogóle testy owu nie wychodziły w cyklu w którym zaszlam a temp skakała. Spokojnie nie musisz mieć ksiazkowego wykresu aby zajść w ciążę ;)
    Czekaj do okresu i tyle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 10:32

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem ale ja nie mogę skupić myśli na niczym innym i liczę na Wasze wsparcie, na wskazówkę. Na pewno jest ktoś na tym forum kto wie co mnie czeka przy za wysokiej prolaktynie i tsh. I kto wie ile czasu będę sie musiała leczyć zanim załapie...

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna123456789 wrote:
    Dzięki za odpisanie chociaż :) Powodzenia na ślubie. Ja swój miałam rok temu - fajne przezycie. Tylko dzieciątka brak a po ślubie to rodzina pytaniami zadręcza...

Kochana gadaniem się zupełnie nie przejmuj
    Zajdziesz w ciążę, zobaczysz!
    Wysyłam dużo pozytywnej energii <3

Kim87, Justyna123456789 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna123456789 wrote:
    Wiem wiem ale ja nie mogę skupić myśli na niczym innym i liczę na Wasze wsparcie, na wskazówkę. Na pewno jest ktoś na tym forum kto wie co mnie czeka przy za wysokiej prolaktynie i tsh. I kto wie ile czasu będę sie musiała leczyć zanim załapie...

nie leczy się choroby, tylko pacjenta :) każdy organizm inaczej reaguje na leki. Leczenie to jedno, dużo przy chorobach tarczycy mówi się także o odpowiedniej diecie :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna123456789 wrote:
    a jak zareagujesz na leczenie... i jaką dawkę dostosuje lekarz... i jak długo i jakimi krokami bedzie ją zbijał to ciężko powiedzieć.. to już zalezy od lekarza i reakcji organizmu na leczenie...

• Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna123456789 wrote:
    Każda z nas jest inna i na każdą leczenie inaczej wpływa. Nikt ci nie powie ile dokładnie zajmie leczenia. Z tego co kojarzę leczenie średnio min 6 tyg. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Ale jak Gaduaaa napisała dobry lekarz to po pierwsze po drugie zero gwarancji co.do wyniku leczenia. Bądź dobrej myśli tego nie preskoczysz

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kochana przede wszystkim nie trać wiary!
    Po drugie a może to właśnie sposób jest, iść na całość
    Tylko nie przestawaj z nami pisać!

Kim87, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna123456789 wrote:
    chyba nie umiem do końca się poruszac po tym forum - dobrze odpisuje? :)
    niestety prolaktyna do 29,93 a mam aż 47,28.
    Czyli za wysokie tsh i prolaktyna też. Nie badałam jeszcze nic innego i nie biorę żadnych leków na tarczycę bo ja dopiero zaczynam kurację i nie znam nawet diagnozy choć już można przypuszczac ze to tarczyca? i co dalej? podleczenie tarczycy jest uciążliwe? leki na tarczyce poprawią ez prolaktyne? Długo trwa kuracja? zmartwiłam się... chcę bardzo mieć dziecko...

Byłam w twojej sytuacji pare miesięcy temu, zaczęłam starania zrobiłam ładnie badania które gin zalecił i co...Tsh 6,700 załamka...poleciałam za dwa tyg zrobić wszystkie badania przy tarczycy pozniom tsh zmalał do 4,660 i taki już został. Dostałam leki od endokrynologa. Nie mam Hashimoto ale to trzeba sprawdzić zrobić usg tarczycy.

Musisz iść do endo i on cie poprowadzi.
    Nie denerwuj się wiele kobiet ma problemy z tarczycą w moim otoczeniu co 4 osoba..
    Da się zajść z tym w ciąże, z tego co zaobserwowałam ale trzeba ją uregulować.

Kim87, Justyna123456789 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko trzymam mocno kciuki!

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki... pozdrawiam Was kochane Kobietki :*

Kim87, Cherry_Blossom, Gaduaaa, LILITH.P, Evelin lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna123456789 wrote:
    Dzięki... pozdrawiam Was kochane Kobietki :*
    jakbys potrzebowala pomocy to pisz... skad jesteś? mogę się dowiedzieć o dobrego endokrynologa dla Ciebie jesli chcesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę pisać, bede z Wami :) nie jestem tu tylko po to by uzyskac odpowiedź na swoje pytanie i uciec. Może ja też się komuś przydam, może coś poradze albo pocieszę. Po to się tu do Was zapisałam :) Jestem z Radomska - watpie czy tu endokrynolog będzie dobry - raczej Czestochowa lub Łódź.

Cherry_Blossom, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Witam Kochane w ponurym nastroju :( U mnie temperatura nadal w miejscu, a nawet minimalnie spadła, o owulce w tym cyklu nie ma mowy. Testy wychodzą bardzo blade, śluzu coraz mniej :( Znowu łapie mnie to co miesiąc temu :( Brak chęci do wszystkiego, tylko do płaczu jestem zawsze chętna, parszywy humor, który się odbija na najbliższych :( Mam ochotę rzucić tymi wszystkimi lekami, testami, herbatkami w kosz i żyć sobie wygodnie jak do tej pory :(

Aniu, tulę mocno!!!!

nie trać wiary, choć wiem, że łatwo się mówi, jak ciągle pod górkę...

l

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadulko piękny wykres <3

Gaduaaa, Kim87, Evelin lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już po rozprawie z ojcem. Jako pozwana - wygrałam! :D

Hell Yeah! :D

W ogóle testy owulacyjne mi strasznie liche wyszły, a skoro dzisiaj jest test słabszy, to przyjmuję, że pozytywny wyszedł wczoraj. Dobrze to wykombinowałam?

W ogóle ten... owulacja powinna być dzisiaj, albo jutro.

Czekam na ból owulacyjny o 15.00. :)

A co do testów owulacyjnych - z reguły w lato wychodzą chujowo (więcej pijemy).

Kim87, Gaduaaa, AniaŁ123, WaldhauzerM, Evelin lubią tę wiadomość

• Kingulla Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna123456789 wrote:
    W tamtym miesiącu miałam prolaktyne 46 (w nromie do 26), 3 tygodnie brałam bromergon i od razu zaszłam w ciąże:) Pocieszyłam?:)

Justyna123456789, Bella_Bella, Evelin lubią tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 ⏳
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔😞
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) ⏳
‹‹ 2495 2496 2497 2498 2499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ