X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Dzięki za odpowiedź, zaczyna mnie to wszystko mega stresować. Nigdy nie przypuszczałam, że będę miała problemy z zajściem, zawsze mi się wydawało że wszystko z moim zdrowiem ok...

Są to moje wyniki ze stycznia, myślicie że jak poproszę gina o skierowanie to mi je wypisze? Czy powinnam się udać do rodzinnej? a pewnie najlepiej do endokrynologa..

Tylko powoli brak sił na to wszystko :(
    na NFZ lekarz może tylko dwa razy w roku wypisac skierowanie na badania tarczycy...

podejrzewam że łatwiej Ci będzie w pakiecie zrobić profil tarczycowy i czym prędzej iść z nim do dobrego endo...
    na gina nie licz w tej sprawie.. nawet nie próbuj :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Dzięki za odpowiedź, zaczyna mnie to wszystko mega stresować. Nigdy nie przypuszczałam, że będę miała problemy z zajściem, zawsze mi się wydawało że wszystko z moim zdrowiem ok...

Są to moje wyniki ze stycznia, myślicie że jak poproszę gina o skierowanie to mi je wypisze? Czy powinnam się udać do rodzinnej? a pewnie najlepiej do endokrynologa..

Tylko powoli brak sił na to wszystko :(

Prywatny endokrynolog raczej nie wypisze skierowania, na NFZ raczej się nie doczekasz. Lekarz rodzinny co najwyżej wypisze TSH, chyba że coś się zmieniło. Radzę Ci przed wizytą zrobić sobie aktualne badania, bo bez sensu iść na wizytę tylko po to, żeby lekarz kazał Ci przyjść za tydzień z wynikami.

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Kurde.. w porównaniu z ostatnią @ ta jest hardcorowa :/
    Mega dużo skrzepów... :/ wtf ?

przybij pionę!!!

u mnie 2 dzień i też dużo skrzepów, ale ostatnią miesiączkę miałam lajtową...i może wszystko wyłazi teraz

Kim87, Zołza:) lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Dobrze kochana zluszczasz się więc będzie to.dobre dla kropka;)

Aaa to dobrze.. dobrze.. :)
    Przerazila mnie ilość tego... i wielkość.. :/

• AniaŁ123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    przybij pionę!!!

u mnie 2 dzień i też dużo skrzepów, ale ostatnią miesiączkę miałam lajtową...i może wszystko wyłazi teraz

Zołza i Lilith, a mi się wydaje że to bardzo dobry znak :) Generalne sprzątanie przed grochem :D

Bella_Bella lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    przybij pionę!!!

U mnie 3... i masakra :/ no ale ważne że to nic złego ;)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3... i masakra :/ no ale ważne że to nic złego ;)

a brzuch też tak Cię nawala???

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    a brzuch też tak Cię nawala???

Wczoraj było słabo... dziś już lepiej :)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ile kosztuje taki pakiet tarczycowy?

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    200 zł

marciaa lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj było słabo... dziś już lepiej :)

czyli byle do jutra ;)

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) a jak wasze antyciała przeciwtarczycowe? Moja endokrynolog faszeruje mnie tylko eutyroxem. Czasami mi się wydaje, że sam eutyrox nie pomoże. Co prawda TSH mam już prawidłowe od 6 miesięcy, ale w ciąży nadal nie jestem. Nie wiem co robić :( Ginekolog każe się starać, mówi, że skoro już raz się udało to znowu się uda, endokrynolog zaleca tylko eutyrox, ochota na <3 spada, z mężem częściej się kłócimy...a ja tak bardzo pragnę mieć małego zdrowego bobaska...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    czyli byle do jutra ;)

To mówisz że teraz razem sikamy w nowym cyklu? :D Razem razniej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Jestem tutaj ZUPEŁNIE NOWA.
    W listopadzie w zeszłym roku poszłam z mężem pierwszy raz do kliniki leczenia niepłodności. Moja ginekolog (nowa, po przeprowadzce do DE) od razu mnie tam skierowała,kiedy zobaczyła na USG moje jajniki. Nie mam jajeczka dominującego, nie rośnie. Mąż badany, zdrowy.
    Za mną dwie nieudane próby - zastrzyki w brzuch przez ok 10 dni(różnie) Gonal F, następnie Brevactic(chyba nie pomyliłam nazwy) na pęknięcie. Po dwóch próbach badanie drożności jajowodów - wszystko ok.
    Teraz trzecia próba. Nie mogę określić nawet jakiej długości są moje cykle bo nie miesiączkuje "sama z siebie" :( Czy któraś z Was boryka/borykała się z podobnym problemem? Jestem podłamana. W zeszłą sobotę, tj w 9 dniu od EWENTUALNEGO zapłodnienia zrobiłam test - był negatywny. jest do 14 lipca nie dostanę @ mam iść na badania krwi.
    Co mnie zastanawia - w piątek miałam do południa silne,pojedyncze bóle w podbrzuszu, silniejsze nić przed @ i od soboty nic, cisza, nic nie boli. Poza cyckami. Rozsadzają mi staniki.
    Wszystkie te objawy - rozdrażnienie, bóle piersi, uczucie bycia grubasem napompowanym wodą nie wiem jak mam rozumieć, bo tak samo juz miałam podczas tamtych prób i okazywało się,ze to przed @. Zastanawia mnie tylko jedno - te bóle w piatek. Chyba już mi odbija :(

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to dobrze.. dobrze.. :)
    Przerazila mnie ilość tego... i wielkość.. :/
    Im więcej tym lepiej zluszcza macica. To moja opinia;)

Zołza:) lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:

I jakie dokładnie badania zawiera?

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Ja polecam dr Bobrowskiego, przyjmuje przy ul. Mazowieckiej 25

Dzieki obczaję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Im więcej tym lepiej zluszcza macica. To moja opinia;)

Dzięki :* Jestem spokojniejsza :)

• honisia Znajoma

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tutaj nowa. Opiszę Wam moją historię.
    Jesteśmy małżeństwem od 10 lat ale tak naprawdę to może od 2 lat zaczęliśmy tak porządnie starać się o dziecko. I niestety brak owoców. Do tej pory jestem pacjentką już trzeciego lekarz ( mam nadzieje że u ostatniego) - dr. Bielak z Łodzi. Przeszłam badania hormonalne i diagnoza - niepłodność pierwotna -PCOS. Okres nieregularny. Po zmianie lekarza i przejrzeniu przez niego wyników okazało się że mam za wysoką prolaktynę , więc z marszu dostałam bromergon na jej zbicie i zadziałał bo PRL spadła. Obecnie biorę jedną tabletkę dziennie. W między czasie byłam na drożności - wynik ok. Obecnie jestem w 1 cyklu ( po wywołanym okresie dupastonem) stymulowana closcybegytem. Okres był 21/06/2016 i od tego czasu nie mam owulacji. Jeżdżę na monitoring cyklu ale nic się nie dzieje. Lekarz wspominał coś laparoskopii ale prawdę powiedziawszy bardzo się jej boje i myślę że jest to już ostateczność. Ja złapałam jakiegoś doła ponieważ już mam dosyć tego wszystkiego. Co Wy o tym sądzicie? Ktoś miał do czynienia dr. Bielakiem?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    Hej :) a jak wasze antyciała przeciwtarczycowe? Moja endokrynolog faszeruje mnie tylko eutyroxem. Czasami mi się wydaje, że sam eutyrox nie pomoże. Co prawda TSH mam już prawidłowe od 6 miesięcy, ale w ciąży nadal nie jestem. Nie wiem co robić :( Ginekolog każe się starać, mówi, że skoro już raz się udało to znowu się uda, endokrynolog zaleca tylko eutyrox, ochota na <3 spada, z mężem częściej się kłócimy...a ja tak bardzo pragnę mieć małego zdrowego bobaska...
    własnie mam ten sam problem...bo są dwie szkoły... niektórzy endo twierdzą że przeciwciała nie są przeszkodą... a niekótrzy twierdzą że są... moje przeciwciała są mega wysokie anty TG 2004 a anty TPO 396 :)

i tego się niczym nie zbija... można próbować dietą bezglutenową na której jestem od miesiąca i teraz robiłam przecwciała czekam na wyniki zobaczymy czy jest w tym prawda

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
‹‹ 2498 2499 2500 2501 2502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ