X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    ja zapłaniłam za wszystkie 180 zł ale może jest u ciebie centermed? tam mają korzystniejsze ceny badan niż to co ja zapłaciłam.

A co do lekarza zgadzam się!!

Ja za wszystkie dałam 260zl a moja siostra robiła też ten drogi dodatkowo za 300zl.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W diagnostyce takie ceny :/

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no za te 3...
    oo to spoko ja za wszytkie 5- 180 ale penwie dlatego ze anty tpo i tg sa drogie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 12:58

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    ja zapłaniłam za wszystkie 180 zł ale może jest u ciebie centermed? tam mają korzystniejsze ceny badan niż to co ja zapłaciłam. A co do lekarza zgadzam się!!
    Gaduaaa wrote:
    warto zbadać od razu przeciwciała... tylko już nie są takie tanie.. za oba płacę dobrze ponad 100zł.. nie pamiętam dokładnie ile ...
    skąd jesteś? może doradzimy z dobrym endo dla Ciebie ?

Niestety u mnie nie ma centermedu, jestem z Rzeszowa. Według cennika który znalazłam to za tsh,ft3 i ft4 - 32 zł a za anty tg i anty tpo po 50 zł za każdy.

Pytałam też koleżanki i ona z Rzeszowa leczyła się u jakiegoś z Krakowa. Więc chyba kiepsko tu z dobrym endo... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 13:06

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    właśnie w centerMed na łazarza, tam mają jedne z korzystniejszych cen w okolicy sprawdzone prze zemnie i kuzynke ;)

Tam mi nie po drodze :/ poza tym punkt pobrań od 8.00 i w sobotę nieczynne :( Ja pracuję od 7, więc du... Robię w diagnostyce bo najwygodniej i najbliżej, ale na pewno nie najtaniej :/

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

justyś tulę mocno <3
    klaudyś zdrówka

Kim87 wrote:
    Nic w pt lece na krew sprawdzić betę proga i morfo zrobić. Zobaczymy czy owu była

ja planuję w poniedziałek iść do labo. I też sprawdzę betę, morfologię, FSH LH estriadol, cytomegalię. Chciałabym też TSH FT3 FT4 ale przeraża mnie łączna cena tych wszystkich badań.

Coś mnie od wczoraj gardło kości i mięśnie bolą :(

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Tam mi nie po drodze :/ poza tym punkt pobrań od 8.00 i w sobotę nieczynne :( Ja pracuję od 7, więc du... Robię w diagnostyce bo najwygodniej i najbliżej, ale na pewno nie najtaniej :/

To szkoda, ja mam akurat bliziutko.
    Wiem, diagnostyka jest bardziej dostępna. Teraz mam wakacje, bez pracy wieć moge łazić na 8 ale jak rok szkolny to też lipa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Niestety u mnie nie ma centermedu, jestem z Rzeszowa. Według cennika który znalazłam to za tsh,ft3 i ft4 - 32 zł a za anty tg i anty tpo po 50 zł za każdy.

Pytałam też koleżanki i ona z Rzeszowa leczyła się u jakiegoś z Krakowa. Więc chyba kiepsko tu z dobrym edno... :/

A koleżanka poleca tego lekarza z krk?
    Najlepiej bym chiała gino-endo ale do jednej terminy dopiero na październik prywatnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:

Ania a słyszałaś cos o dr szalachcicu z krk? to endo-gin ponoć dobry ale drogi..

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Ania a słyszałaś cos o dr szalachcicu z krk? to endo-gin ponoć dobry ale drogi..

Nie słyszałam

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:

Pytałam też koleżanki i ona z Rzeszowa leczyła się u jakiegoś z Krakowa. Więc chyba kiepsko tu z dobrym endo... :/
    polecana w Krakowie :) https://www.znanylekarz.pl/renata-stepien-dutka/endokrynolog/krakow

a Lublin Ci nie bliżej? jesli tak to polecany jest ten :
    https://www.znanylekarz.pl/marek-niewiedziol/endokrynolog/lublin

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:

Aaaa.. on w Macierzyństwie przyjmuje. Daję sobie jeszcze kilka miesięcy i tam idę , niech mnie to kosztuje ;)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

Kto był u tej dr z Krakowa?

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Aaa to dobrze.. dobrze.. :)
    Przerazila mnie ilość tego... i wielkość.. :/

Ciotka.. A Ty to nie wiesz.. Ale ja każdą @ pierwsze 3 dni umierałam.. Bo.. Z racji że jestem posiadaczką endometriozy to ta choroba powoduje tworzenie się zrostow w całym organizmie.. I u mnie padło na układ pokarmowy.. I wyobraź sobie że te objawy endometriozy w momencie przyjścia @ uaktywniają się.. A więc pierwsze 3 dni sram z bólu żołądka i jelit.. Tak mnie potwornie kłuje wtedy że ani zjeść ani się wyprostować bo ciągnie ani zrobić kroku bo boli bardziej ani się wysrać za przeproszeniem ani wziąć coś przeciwbólowego bo ból większy.. Nie życzę nikomu..

Ale wyobraź sobie że zdziwienie było jak zaczęłam przygodę z bromkiem bole całkowicie zniknęły.. Więc jak dla mnie mimo samopoczucia złego był cudem..

U Ciebie po nim się łuszczy a więc też idzie w dobrym kierunku..

Zołza:), Evelin lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    witam

justyś tulę mocno <3
    klaudyś zdrówka

ja planuję w poniedziałek iść do labo. I też sprawdzę betę, morfologię, FSH LH estriadol, cytomegalię. Chciałabym też TSH FT3 FT4 ale przeraża mnie łączna cena tych wszystkich badań.

Coś mnie od wczoraj gardło kości i mięśnie bolą :(
    Ty lepiej teraz się wychoruj aby potem kropka była zdrowa.

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Ciotka.. A Ty to nie wiesz.. Ale ja każdą @ pierwsze 3 dni umierałam.. Bo.. Z racji że jestem posiadaczką endometriozy to ta choroba powoduje tworzenie się zrostow w całym organizmie.. I u mnie padło na układ pokarmowy.. I wyobraź sobie że te objawy endometriozy w momencie przyjścia @ uaktywniają się.. A więc pierwsze 3 dni sram z bólu żołądka i jelit.. Tak mnie potwornie kłuje wtedy że ani zjeść ani się wyprostować bo ciągnie ani zrobić kroku bo boli bardziej ani się wysrać za przeproszeniem ani wziąć coś przeciwbólowego bo ból większy.. Nie życzę nikomu..

Ale wyobraź sobie że zdziwienie było jak zaczęłam przygodę z bromkiem bole całkowicie zniknęły.. Więc jak dla mnie mimo samopoczucia złego był cudem..

U Ciebie po nim się łuszczy a więc też idzie w dobrym kierunku..

Mejbi bejbi... :P Zobaczymy póki co lipnie się czuję :P jeszcze trochę i z górki :D

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Mejbi bejbi... :P Zobaczymy póki co lipnie się czuję :P jeszcze trochę i z górki :D

No no.. I do przodu..

A ja ze stołu proszę konfitury jeśli jeszcze zostały i maliny..

• szatynka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ty lepiej teraz się wychoruj aby potem kropka była zdrowa.

:)
    biorę leki więc mam nadzieję że choróbsko szybko zniknie i tak szybko nie wróci a najlepiej niech wcale nie wraca. Być chorym w lato to masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 13:28

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem jaka pora ale witam.. Kurwa.. Zaczyna się.. Dziś zamiast luteiny wzięłam Luttagen.. Świat mi się kręci.. I ja bym miała to ćpac?? Wolę się męczyć z luteina..

A Sory że się nie udzielam ale na endo się nie znam..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Kto był u tej dr z Krakowa?
    masa dziewczyn do niej chodzi z problemami tarczycowymi...
    ja jestem w Grupie Hashimotek :) i tam się wszystkie wymieniamy dobrymi lekarzami pod względem właśnie leczenia tarczycy Hashi, Basedov itp...
    i najcześciej pada własnie jej nazwisko podobno jest nieoceniona

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
‹‹ 2500 2501 2502 2503 2504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ