Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Nutka88 wrote:Cześć Dziewczyny. Jestem tutaj ZUPEŁNIE NOWA.
W listopadzie w zeszłym roku poszłam z mężem pierwszy raz do kliniki leczenia niepłodności. Moja ginekolog (nowa, po przeprowadzce do DE) od razu mnie tam skierowała,kiedy zobaczyła na USG moje jajniki. Nie mam jajeczka dominującego, nie rośnie. Mąż badany, zdrowy.
Za mną dwie nieudane próby - zastrzyki w brzuch przez ok 10 dni(różnie) Gonal F, następnie Brevactic(chyba nie pomyliłam nazwy) na pęknięcie. Po dwóch próbach badanie drożności jajowodów - wszystko ok.
Teraz trzecia próba. Nie mogę określić nawet jakiej długości są moje cykle bo nie miesiączkuje "sama z siebie"Czy któraś z Was boryka/borykała się z podobnym problemem? Jestem podłamana. W zeszłą sobotę, tj w 9 dniu od EWENTUALNEGO zapłodnienia zrobiłam test - był negatywny. jest do 14 lipca nie dostanę @ mam iść na badania krwi.
Co mnie zastanawia - w piątek miałam do południa silne,pojedyncze bóle w podbrzuszu, silniejsze nić przed @ i od soboty nic, cisza, nic nie boli. Poza cyckami. Rozsadzają mi staniki.
Wszystkie te objawy - rozdrażnienie, bóle piersi, uczucie bycia grubasem napompowanym wodą nie wiem jak mam rozumieć, bo tak samo juz miałam podczas tamtych prób i okazywało się,ze to przed @. Zastanawia mnie tylko jedno - te bóle w piatek. Chyba już mi odbijaMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
nick nieaktualnyNutka88 wrote:Cześć Dziewczyny. Jestem tutaj ZUPEŁNIE NOWA.
W listopadzie w zeszłym roku poszłam z mężem pierwszy raz do kliniki leczenia niepłodności. Moja ginekolog (nowa, po przeprowadzce do DE) od razu mnie tam skierowała,kiedy zobaczyła na USG moje jajniki. Nie mam jajeczka dominującego, nie rośnie. Mąż badany, zdrowy.
Za mną dwie nieudane próby - zastrzyki w brzuch przez ok 10 dni(różnie) Gonal F, następnie Brevactic(chyba nie pomyliłam nazwy) na pęknięcie. Po dwóch próbach badanie drożności jajowodów - wszystko ok.
Teraz trzecia próba. Nie mogę określić nawet jakiej długości są moje cykle bo nie miesiączkuje "sama z siebie"Czy któraś z Was boryka/borykała się z podobnym problemem? Jestem podłamana. W zeszłą sobotę, tj w 9 dniu od EWENTUALNEGO zapłodnienia zrobiłam test - był negatywny. jest do 14 lipca nie dostanę @ mam iść na badania krwi.
Co mnie zastanawia - w piątek miałam do południa silne,pojedyncze bóle w podbrzuszu, silniejsze nić przed @ i od soboty nic, cisza, nic nie boli. Poza cyckami. Rozsadzają mi staniki.
Wszystkie te objawy - rozdrażnienie, bóle piersi, uczucie bycia grubasem napompowanym wodą nie wiem jak mam rozumieć, bo tak samo juz miałam podczas tamtych prób i okazywało się,ze to przed @. Zastanawia mnie tylko jedno - te bóle w piatek. Chyba już mi odbija
Ja miałam takie objawy jak byłam w ciąży
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:własnie mam ten sam problem...bo są dwie szkoły... niektórzy endo twierdzą że przeciwciała nie są przeszkodą... a niekótrzy twierdzą że są... moje przeciwciała są mega wysokie anty TG 2004 a anty TPO 396
i tego się niczym nie zbija... można próbować dietą bezglutenową na której jestem od miesiąca i teraz robiłam przecwciała czekam na wyniki zobaczymy czy jest w tym prawda
Widzisz a mnie nikt nie uświadomił, że powinnam zmienić dietę. Wkurza mnie to, że lekarze pierwsze poronienie traktują jako coś zupełnie normalnego, jakby nie było się czym przejmować... Ciekawa jestem jak zadziałała na Ciebie dieta bezgultenowa. Koniecznie daj znać
-
Sylka135 wrote:Widzisz a mnie nikt nie uświadomił, że powinnam zmienić dietę. Wkurza mnie to, że lekarze pierwsze poronienie traktują jako coś zupełnie normalnego, jakby nie było się czym przejmować... Ciekawa jestem jak zadziałała na Ciebie dieta bezgultenowa. Koniecznie daj znać
sama jestem mega ciekawa
Sylka135 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:TSH, FT4 I FT 3 u mnie około 35zł
Anty-TG, Anty-TPO też warto zbadać? Badania w takim razie to niewielki koszt, ale znalezienie dobrego lekarza- to chyba graniczy z cudem....29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
nick nieaktualnyParsleyek wrote:Anty-TG, Anty-TPO też warto zbadać? Badania w takim razie to niewielki koszt, ale znalezienie dobrego lekarza- to chyba graniczy z cudem....
ja zapłaniłam za wszystkie 180 zł ale może jest u ciebie centermed? tam mają korzystniejsze ceny badan niż to co ja zapłaciłam.
A co do lekarza zgadzam się!! -
marciaa wrote:Za te wszystkie badania ?
Ja znacznie więcej płaciłam, ale nie pamiętam ileWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 12:53
-
nick nieaktualny
-
misia1989 wrote:ja zapłaniłam za wszystkie 180 zł ale może jest u ciebie centermed? tam mają korzystniejsze ceny badan niż to co ja zapłaciłam.
A co do lekarza zgadzam się!!
Misia w którym labie się badasz? -
Parsleyek wrote:Anty-TG, Anty-TPO też warto zbadać? Badania w takim razie to niewielki koszt, ale znalezienie dobrego lekarza- to chyba graniczy z cudem....
skąd jesteś? może doradzimy z dobrym endo dla Ciebie ?FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny