X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Chyba nic z tego nie będzie :/ Na pierwszą wizytę mogłabym się umówić dopiero 25 października i to jeszcze o 9.00 na drugim końcu Krakowa :/ Zostaję przy swoim ;)
    buuuu szkoda... a jak sie Twój nazywa? zaraz go prześwietlimy

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    i jeszcze płacimy za to wszystko kupę kasy...:) i na nfz i prywatnie :)
    Nie stać by mnie było na ciążę w Polsce. Stwierdzam. Tym bardziej na leczenie chorób

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    buuuu szkoda... a jak sie Twój nazywa? zaraz go prześwietlimy
    Gaduaaa oko wielkiego brata ;)

Gaduaaa, Bella_Bella, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Nie stać by mnie było na ciążę w Polsce. Stwierdzam. Tym bardziej na leczenie chorób
    ostatnio stałam w przychodni nfz do endokrynologa (przyjeli mnie na już, bo ciąża) i słysze taki dialog:
    - prosze pani, ale nie moge pani przyjać, pani firma nie ma z nami umowy an to badanie
    -ale jak to nie ma? przed sekundą dzwoniłam, mówili że mają. to na kiedy może mnie pani zapisac ze skierowaniem?
    -no ja panią mogę zapisac ale pierwszy termin to maj 2019.
    -na litość boską, mi wsadzili w gips nie ta nogę co trzeba! ja musze mieć to badanie na juz. mozna prywatnie?
    -prywatnie zawsze się można zapisac. na za tydzien panią zapisuję.
    -jak najszybciej, nie będę ze złamaną nogą miesiąc chodzic.

i weź tu nie miej kasy...umarł w butach

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    A koleżanka poleca tego lekarza z krk?
    Najlepiej bym chiała gino-endo ale do jednej terminy dopiero na październik prywatnie
    Gaduaaa wrote:

Jak się dowiem co to za lekarz w Krakowie o którym mi mówiła koleżanka to napiszę, bo ona jest z niego zadowolona. Mi bliżej i szybciej ;) do Krk, ale na razie nie chciałabym szukać aż tak daleko. Muszę się rozejrzeć na rzeszowskim rynku choć żeby mi ktoś na wyniki spojrzał, ale nie odesłał z kwitkiem od razu!

Gaduaaa lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    ostatnio stałam w przychodni nfz do endokrynologa (przyjeli mnie na już, bo ciąża) i słysze taki dialog:
    - prosze pani, ale nie moge pani przyjać, pani firma nie ma z nami umowy an to badanie
    -ale jak to nie ma? przed sekundą dzwoniłam, mówili że mają. to na kiedy może mnie pani zapisac ze skierowaniem?
    -no ja panią mogę zapisac ale pierwszy termin to maj 2019.
    -na litość boską, mi wsadzili w gips nie ta nogę co trzeba! ja musze mieć to badanie na juz. mozna prywatnie?
    -prywatnie zawsze się można zapisac. na za tydzien panią zapisuję.
    -jak najszybciej, nie będę ze złamaną nogą miesiąc chodzic.

i weź tu nie miej kasy...umarł w butach

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/485bd59e6d6d.jpg

szuflada lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuscmy kurtyne ciszy ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po takiej historii faktycznie nie wiadomo co powiedzieć!!! brak słów.

Ale ja jeszcze na chwilkę wrócę do tych badań tarczycy.. nie wiem czy już ktoś o to pytał, ale w tylu rozmowach chyba i tak bym nie odnalazła, więc czy na te badania trzeba być na czczo?
    W poniedziałek mam monitoring u gina, więc będę w przychodni, to może udałoby się to razem jakoś ogarnąć..

Dzięki dziewczyny, że jesteście, nie zlewacie pytań i odpowiadacie. Taki wątek tarczycowy nam powstał, ale myślę że są to bardzo cenne uwagi. Jeszcze raz dzięki! :)

Kim87 lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak robiłam to pani pielęgniarka mówiła, że nie trzeba.

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 ⏳
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔😞
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) ⏳
  • Zuza44 Nowa

Wysłany: 12 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja mam 29 lat i o dziecko staramy się 5 miesięcy teraz idzie 6 miesiąc. Staram się już tak nie napinać i spinać jak we wcześniejszych miesiącach...Praktycznie codziennie współżyliśmy. I dla mnie to było nie możliwe że nic nie wyszło. Byłam u lekarza stwierdził że to normalne i do roku czasu trzeba czekać cierpliwie. Robiłam badania wszystko jest ok. Jedynie too chyba mam jakiś problem z tarczycą. Zlecił mi badania. Póki co jeszce sie nie zapisałam w kolejkę bo tak naprawde nie mam kiedy bo pracuję. Może w tym miesiącu sie uda zobaczymy. Ale jest stres nie dosyć że przez pracę too jeszce nam się nie udaje :(
    Pozdrawiam

Zuza
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zuza44

Ja mam znajomych, którzy starali się ponad rok. Przeszli chyba wszystkie możliwe badania, byli zdrowi. Nasienie, kwestie tarczycowe, monitoring cyklu. A ciąży,jak nie było, tak nie było. Coś się po roku odblokowało i jest synek na świecie :)

Kim87 lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:

Ale ja jeszcze na chwilkę wrócę do tych badań tarczycy.. nie wiem czy już ktoś o to pytał, ale w tylu rozmowach chyba i tak bym nie odnalazła, więc czy na te badania trzeba być na czczo?
    W poniedziałek mam monitoring u gina, więc będę w przychodni, to może udałoby się to razem jakoś ogarnąć..

Dzięki dziewczyny, że jesteście, nie zlewacie pytań i odpowiadacie. Taki wątek tarczycowy nam powstał, ale myślę że są to bardzo cenne uwagi. Jeszcze raz dzięki! :)
    Ja na badania tarczycy zawsze szłam na czczo. Na pewno nie wolno przyjmować wcześniej leków. Ja mam generalnie taką zasadę, że wszystkie badania krwi na wszelki wypadek robię przed jedzeniem. Dla dobrych wyników warto się przemęczyć te 2 godzinki. :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:

badanie nie musi być na czczo.. ale jesli bierzesz leki na tarczycę to musisz badać rano bez tabletki

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka dziękuję za odpowiedz, nie zauważyłam , że ktoś napisał :)
    Włos się jeży na głowie czytając to, co powyżej(NFZ).
    Od roku mieszkam w Berlinie i tutaj zaczęłam starania. W Polsce będąc u lekarza usłyszałam "nie powiem Pani tego wprost ale ja bym juz zbierała na in vitro". Nie zapomnę. W DE zapewniają, że sie uda, że nie takie przypadki leczyli.
    Do bezowulacyjnych cykli doszło podwyższone TSH, ale jestem pod stała kontrola, biorę L-Thyroxyne , dziennie 75).
    Właśnie czytałam na temat ziół Ojca Sroki i jestem tym bardzo zaintrygowana. Próbowała któraś z Was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie , miałam zapytać właściwie, czy przy podwyższonym TSH można by było takie zioła pić?

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka88 wrote:
    Sylka dziękuję za odpowiedz, nie zauważyłam , że ktoś napisał :)
    Włos się jeży na głowie czytając to, co powyżej(NFZ).
    Od roku mieszkam w Berlinie i tutaj zaczęłam starania. W Polsce będąc u lekarza usłyszałam "nie powiem Pani tego wprost ale ja bym juz zbierała na in vitro". Nie zapomnę. W DE zapewniają, że sie uda, że nie takie przypadki leczyli.
    Do bezowulacyjnych cykli doszło podwyższone TSH, ale jestem pod stała kontrola, biorę L-Thyroxyne , dziennie 75).
    Właśnie czytałam na temat ziół Ojca Sroki i jestem tym bardzo zaintrygowana. Próbowała któraś z Was?
    Też czytałam o tych ziołach, ale znowu dochodzi problem taki, że chyba lepiej ich nie brać bez konsultacji z lekarzem?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się własnie też zarejestrowalam do endo... innego... nowego... co pomaga zajść w ciąże... bo mój w zasadzie tylko uzupełnia niedobory TSH...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Też czytałam o tych ziołach, ale znowu dochodzi problem taki, że chyba lepiej ich nie brać bez konsultacji z lekarzem?

Szczerze? Najchętniej odstawiłabym WSZYSTKIE hormony, bo dostaję już "kota". Mam objawy jak przy PMS pomnożone razy 187623763276489327984237894789324. :( Lekarka powiedziała, że jeszcze 2-3 próby i in vitro...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mnóstwo pytań, wiem, ale muszę.
    W jakim W KOŃCU dniu najlepiej robić test ciążowy?

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka88 wrote:
    Mam mnóstwo pytań, wiem, ale muszę.
    W jakim W KOŃCU dniu najlepiej robić test ciążowy?
    Dzień miesiączki bądź kilka dni po

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 2502 2503 2504 2505 2506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ