Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Gaduaaa wrote:buuuu szkoda... a jak sie Twój nazywa? zaraz go prześwietlimy
https://www.znanylekarz.pl/andrzej-bobrowski/endokrynolog/krakow
Łap goWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 16:52
-
Parsleyek wrote:No to po takiej historii faktycznie nie wiadomo co powiedzieć!!! brak słów.
Ale ja jeszcze na chwilkę wrócę do tych badań tarczycy.. nie wiem czy już ktoś o to pytał, ale w tylu rozmowach chyba i tak bym nie odnalazła, więc czy na te badania trzeba być na czczo?
W poniedziałek mam monitoring u gina, więc będę w przychodni, to może udałoby się to razem jakoś ogarnąć..
Dzięki dziewczyny, że jesteście, nie zlewacie pytań i odpowiadacie. Taki wątek tarczycowy nam powstał, ale myślę że są to bardzo cenne uwagi. Jeszcze raz dzięki!
Gdy pierwszy raz robiłam badania, tzn jeszcze nie brałam lekarstw to nie musiałam być na czczo, teraz już trzeba, bo pół godziny przed jedzonkiem trzeba łyknąć "witaminkę" -
Zuza44 wrote:Hej
Ja mam 29 lat i o dziecko staramy się 5 miesięcy teraz idzie 6 miesiąc. Staram się już tak nie napinać i spinać jak we wcześniejszych miesiącach...Praktycznie codziennie współżyliśmy. I dla mnie to było nie możliwe że nic nie wyszło. Byłam u lekarza stwierdził że to normalne i do roku czasu trzeba czekać cierpliwie. Robiłam badania wszystko jest ok. Jedynie too chyba mam jakiś problem z tarczycą. Zlecił mi badania. Póki co jeszce sie nie zapisałam w kolejkę bo tak naprawde nie mam kiedy bo pracuję. Może w tym miesiącu sie uda zobaczymy. Ale jest stres nie dosyć że przez pracę too jeszce nam się nie udaje
Pozdrawiam
Witaj Zuza,
Zrób sobie badania, bo bez tego nic nie będziesz wiedzieć, ani my nie pomożemy -
Nutka88 wrote:Sylka dziękuję za odpowiedz, nie zauważyłam , że ktoś napisał
Włos się jeży na głowie czytając to, co powyżej(NFZ).
Od roku mieszkam w Berlinie i tutaj zaczęłam starania. W Polsce będąc u lekarza usłyszałam "nie powiem Pani tego wprost ale ja bym juz zbierała na in vitro". Nie zapomnę. W DE zapewniają, że sie uda, że nie takie przypadki leczyli.
Do bezowulacyjnych cykli doszło podwyższone TSH, ale jestem pod stała kontrola, biorę L-Thyroxyne , dziennie 75).
Właśnie czytałam na temat ziół Ojca Sroki i jestem tym bardzo zaintrygowana. Próbowała któraś z Was?
Ja piję drugi cykl, na razie czekam na efekty -
Bella_Bella wrote:Myślisz, że ja też mogłabym brać jakiś zestaw witamin oprócz kwasu foliowego bez konsultacji z lekarzem?
myślę że nie zaszkodzą.
ja biorę elevit pronatal a mąż androvitBella_Bella lubi tę wiadomość
-
Gaduaaa wrote:sama bym do niego poszła hehehehe
No to jednak zostaję tam gdzie mi dobrzeLeczę się u niego już ok 6-7 lat. Najlepsze u niego jest to, że wiedząc że planuję ciążę, to w razie powodzenia mam do niego dzwonić choćby był na urlopie i skonsultować wyniki i braną dawkę leku. Teraz też za miesiąc mam do niego podejść z wynikami między pacjentami na szybką konsultację za freee
-
Dziewczyny pomóżcie bo się zmartwiłam. Zrobiłam dziś badania:
beta hcg 59,5 U/l
progesteron 57,26
a prolaktyna aż 1279mlU/l.
Nie wiem czy jechać do lekarza, przestraszyła mnie ta prolaktyna. Przed braniem bromergonu miałam 46, teraz wychodzi jakieś 63:(2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 ⏳
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔😞
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) ⏳ -
AniaŁ123 wrote:No to jednak zostaję tam gdzie mi dobrze
Leczę się u niego już ok 6-7 lat. Najlepsze u niego jest to, że wiedząc że planuję ciążę, to w razie powodzenia mam do niego dzwonić choćby był na urlopie i skonsultować wyniki i braną dawkę leku. Teraz też za miesiąc mam do niego podejść z wynikami między pacjentami na szybką konsultację za freee
może nowy wniesie coś nowego? poleciła go jedna laska z grupy... no i czytam opinie i ma dobre... no zobaczymy kurdę..AniaŁ123 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Kingulla wrote:Dziewczyny pomóżcie bo się zmartwiłam. Zrobiłam dziś badania:
beta hcg 59,5 U/l
progesteron 57,26
Nie wiem czy jechać do lekarza, przestraszyła mnie ta prolaktyna. Przed braniem bromergonu miałam 46, teraz wychodzi jakieś 63:(
Może zadzwoń chociaż do lekarza? -
Bella_Bella wrote:Może zadzwoń chociaż do lekarza?2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
07.2024 Invicta Wrocław
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 ⏳
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
beta hcg 59,5 U/l
progesteron 57,26
Nie wiem czy jechać do lekarza, przestraszyła mnie ta prolaktyna. Przed braniem bromergonu miałam 46, teraz wychodzi jakieś 63:(
niby w wczesnej ciąży rośnie.. ale czy aż tak? nie wiem...FabianCyprian
Tymuś
-
a progesteron w jednostce nmol/l więc w jakieś 18 ng. To chyba za mało..
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
07.2024 Invicta Wrocław
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 ⏳
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
Cherry_Blossom wrote:Kochana rano się wszystkiego dowiesz :*2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
07.2024 Invicta Wrocław
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 ⏳
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
Gaduaaa wrote:noo to elegansio.. ja się własnie dziś zarejestrowałam do innego... nie wiem czy dobrze robię.. tylko mam wrażenie że ten mój to troszkę się zastał.. rutyna taka...
może nowy wniesie coś nowego? poleciła go jedna laska z grupy... no i czytam opinie i ma dobre... no zobaczymy kurdę..
Warto się sugerować tymi opiniami, bo w dużej mierze się sprawdzają. Może akurat Ci się dobry trafiA do endo chodzisz w Polsce czy w Irlandii?
-
beta hcg 59,5 U/l
progesteron 57,26
Kingulla ja niestety ni w ząb się na tym nie znamSpokojnie zaczekaj do rana, to już tylko kilka godzin