X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Dzień miesiączki bądź kilka dni po
    Hm..czyli nie ufać testom nawet tym, które podobno wykrywaja ciążę 4 dni przed spodziewaną miesiączką a nawet 5 dni (Clearblue)??

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka88 wrote:
    Hm..czyli nie ufać testom nawet tym, które podobno wykrywaja ciążę 4 dni przed spodziewaną miesiączką a nawet 5 dni (Clearblue)??
    clearblue jest tylko nazwany tym co wykrywa wcześniej tak na prawde jest czułości 25.. więc wielka ściema...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka88 wrote:
    Nie. Wiesz nikt ci nie zabroni zrobić testu przed okresem ale musisz wtedy wziąść pod uwagę że mógł on nie wykryć ciąży bo stężenie bety jest jeszcze za małe. Jajo zagnieżdża się między 4-12 dpo.
    Druga kwestia gdy zrobisz test przed może wyjść poz a i tak nawiedzi cie okres. Zastanów się czy nie lepiej oszczędzić sobie nerwów i poczekać spokojnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 15:30

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Waldi bo widze, ze ty cierpisz na endometrioze, pwiedz miewałaś torbiele?

Tak.. Zajebiście często.. W ogóle zaczęło się od nich.. Od 15 roku życia walczyłam z nimi..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • pietruszkanatki Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka88 wrote:
    Dokładnie tak jak pisze Gaduaaa.

Z resztą, nie ma co. Zrobisz test, a za 3 dni np masz @. Albo jesteśw ciąży, a test nie wykryje. Jak już tak bardzo musisz to lepiej idź na betę ;)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Tak.. Zajebiście często.. W ogóle zaczęło się od nich.. Od 15 roku życia walczyłam z nimi..
    same się wchłaniały czy nie?
    Ale widze, że masz już synka :) długo się starałaś o pierwszą ciążę ? i jak wyglądała wtedy twoja choroba?

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    ostatnio stałam w przychodni nfz do endokrynologa (przyjeli mnie na już, bo ciąża) i słysze taki dialog:
    - prosze pani, ale nie moge pani przyjać, pani firma nie ma z nami umowy an to badanie
    -ale jak to nie ma? przed sekundą dzwoniłam, mówili że mają. to na kiedy może mnie pani zapisac ze skierowaniem?
    -no ja panią mogę zapisac ale pierwszy termin to maj 2019.
    -na litość boską, mi wsadzili w gips nie ta nogę co trzeba! ja musze mieć to badanie na juz. mozna prywatnie?
    -prywatnie zawsze się można zapisac. na za tydzien panią zapisuję.
    -jak najszybciej, nie będę ze złamaną nogą miesiąc chodzic.

i weź tu nie miej kasy...umarł w butach

O ja pierdolę... Zajebać lekarzy to mało..

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Ja polecam dr Bobrowskiego, przyjmuje przy ul. Mazowieckiej 25

Tego lekarza endokrynologa poleca też moja koleżanka, jeśli jesteście z Krakowa :)

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 i Gaduaaa dziękuje za odpowiedzi. Dwie próby poprzednie narobiłams ie testów jak durna a na następny dzien przychodził @. Nie będę już sobie nerwów strzępić, pojutrze idę na badanie krwi (tj 14.07)

Kim87, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    same się wchłaniały czy nie?
    Ale widze, że masz już synka :) długo się starałaś o pierwszą ciążę ? i jak wyglądała wtedy twoja choroba?

Musiałam latać do ginekologa.. Anemia niskie ciśnienie.. Torbiele wracały i tak do momentu aż nie wytrzymałam z bólu i w wieku 21 lat zrobili laparoskopię która potwierdziła ogniska endometriozy..

Dali mi wtedy pół roku na zajście w ciążę bo im dłużej się zwleka tym trudniej.. Ale nie było jak.. 2 lata później wzięłam ślub.. Chciałam dzidzi ale miałam nawroty.. 2 następne lata leczenia.. W końcu trafiłam do innego lekarza.. Bo mój miał urlop.. I trafiłam do podobno dobrego.. Wzięłam wypis ze szpitala i wszystkie badania.. Przepisał mi Danazol na 50 dni dał skierowanie na prolaktynę i na usg które sam kilka dni później robił.. I powiedział że po tych 50 dniach powinno od razu się udać.. Jeśli badania wyjdą ok..
    I co się okazało..

Na usg lekarz zapytał czy ten wypis ze szpitala to na pewno mój bo po tym co widzi na usg wyglądam na zupełnie zdrową kobietę i że już dawno nic tam nie ma..

Czyli lekarz który wcześniej leczył nabijał sobie portfel przez 2 lata..

Kazał się zgłosić jak się uda.. I się udało za 2 zamachem.. I do tej pory jestem jego pacjentką..

Dodam że od momentu laparoskopii do zajścia w ciążę cały czas na lekach żeby dziadostwo nie wróciło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 15:50

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    mój gin też nie kazał żadnych badań robić.
    Jak byłam u niego zanim zaczęliśmy starania to powiedział że mam przyjmować tylko kwas foliowy. A w szpitalu jak leżałam z podejrzeniem ciąży pozamacicznej to w dniu wypisu przyszedł do mnie i powiedział że sam kwas foliowy to za mało, że mam cały zestaw witamin brać.

Myślisz, że ja też mogłabym brać jakiś zestaw witamin oprócz kwasu foliowego bez konsultacji z lekarzem?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Myślisz, że ja też mogłabym brać jakiś zestaw witamin oprócz kwasu foliowego bez konsultacji z lekarzem?
    na pewno nie zaszkodzą witaminki :) jakaś witamina c, magnez, witamina b6 :)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Tego lekarza endokrynologa poleca też moja koleżanka, jeśli jesteście z Krakowa :)
    nooo i tez w mojej Grupie Hashi to nazwisko się przewija.. :) także nie jest zły na to wychodzi :)

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    na pewno nie zaszkodzą witaminki :) jakaś witamina c, magnez, witamina b6 :)

Jesteście w stanie polecić jakiś dobry zestaw witamin? Czy bierzecie osobno każdą?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Jesteście w stanie polecić jakiś dobry zestaw witamin? Czy bierzecie osobno każdą?

Ja biorę Ovarin - polecony przez gina. Czy dobry zestaw nie potrafię określić. Skład to: Inozytol, Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B6, Kwas pantotenowy, Witamina B12

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Vit dla starajacych się. W aptece na pewno ci polecą

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Wiem jaka pora ale witam.. Kurwa.. Zaczyna się.. Dziś zamiast luteiny wzięłam Luttagen.. Świat mi się kręci.. I ja bym miała to ćpac?? Wolę się męczyć z luteina..

A Sory że się nie udzielam ale na endo się nie znam..

Ja to samo, zupełnie ciemna jestem w temacie

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja brałam i biorę nadal femibion 1. Jak patrzyłam na składy to ma jeden z lepszych. Dla starających i do 12 tc.

@ nie ma :D

LILITH.P, Bella_Bella, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Dziewczyny ja brałam i biorę nadal femibion 1. Jak patrzyłam na składy to ma jeden z lepszych. Dla starających i do 12 tc.

@ nie ma :D
    hyhyhyhy będzie bobo !!!!

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz brałam ten femibion 1, wiesiolek do owu, cynk i wit C

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
‹‹ 2503 2504 2505 2506 2507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ