Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nutka88 wrote:Hm..czyli nie ufać testom nawet tym, które podobno wykrywaja ciążę 4 dni przed spodziewaną miesiączką a nawet 5 dni (Clearblue)??Fabian
Cyprian
Tymuś
-
Nutka88 wrote:Hm..czyli nie ufać testom nawet tym, które podobno wykrywaja ciążę 4 dni przed spodziewaną miesiączką a nawet 5 dni (Clearblue)??
Druga kwestia gdy zrobisz test przed może wyjść poz a i tak nawiedzi cie okres. Zastanów się czy nie lepiej oszczędzić sobie nerwów i poczekać spokojnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 15:30
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
misia1989 wrote:Waldi bo widze, ze ty cierpisz na endometrioze, pwiedz miewałaś torbiele?
Tak.. Zajebiście często.. W ogóle zaczęło się od nich.. Od 15 roku życia walczyłam z nimi..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Nutka88 wrote:Hm..czyli nie ufać testom nawet tym, które podobno wykrywaja ciążę 4 dni przed spodziewaną miesiączką a nawet 5 dni (Clearblue)??
Z resztą, nie ma co. Zrobisz test, a za 3 dni np masz @. Albo jesteśw ciąży, a test nie wykryje. Jak już tak bardzo musisz to lepiej idź na betę -
nick nieaktualny
-
szuflada wrote:ostatnio stałam w przychodni nfz do endokrynologa (przyjeli mnie na już, bo ciąża) i słysze taki dialog:
- prosze pani, ale nie moge pani przyjać, pani firma nie ma z nami umowy an to badanie
-ale jak to nie ma? przed sekundą dzwoniłam, mówili że mają. to na kiedy może mnie pani zapisac ze skierowaniem?
-no ja panią mogę zapisac ale pierwszy termin to maj 2019.
-na litość boską, mi wsadzili w gips nie ta nogę co trzeba! ja musze mieć to badanie na juz. mozna prywatnie?
-prywatnie zawsze się można zapisac. na za tydzien panią zapisuję.
-jak najszybciej, nie będę ze złamaną nogą miesiąc chodzic.
i weź tu nie miej kasy...umarł w butach
O ja pierdolę... Zajebać lekarzy to mało..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
AniaŁ123 wrote:Ja polecam dr Bobrowskiego, przyjmuje przy ul. Mazowieckiej 25
Tego lekarza endokrynologa poleca też moja koleżanka, jeśli jesteście z KrakowaAniaŁ123 lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
nick nieaktualny
-
misia1989 wrote:same się wchłaniały czy nie?
Ale widze, że masz już synkadługo się starałaś o pierwszą ciążę ? i jak wyglądała wtedy twoja choroba?
Musiałam latać do ginekologa.. Anemia niskie ciśnienie.. Torbiele wracały i tak do momentu aż nie wytrzymałam z bólu i w wieku 21 lat zrobili laparoskopię która potwierdziła ogniska endometriozy..
Dali mi wtedy pół roku na zajście w ciążę bo im dłużej się zwleka tym trudniej.. Ale nie było jak.. 2 lata później wzięłam ślub.. Chciałam dzidzi ale miałam nawroty.. 2 następne lata leczenia.. W końcu trafiłam do innego lekarza.. Bo mój miał urlop.. I trafiłam do podobno dobrego.. Wzięłam wypis ze szpitala i wszystkie badania.. Przepisał mi Danazol na 50 dni dał skierowanie na prolaktynę i na usg które sam kilka dni później robił.. I powiedział że po tych 50 dniach powinno od razu się udać.. Jeśli badania wyjdą ok..
I co się okazało..
Na usg lekarz zapytał czy ten wypis ze szpitala to na pewno mój bo po tym co widzi na usg wyglądam na zupełnie zdrową kobietę i że już dawno nic tam nie ma..
Czyli lekarz który wcześniej leczył nabijał sobie portfel przez 2 lata..
Kazał się zgłosić jak się uda.. I się udało za 2 zamachem.. I do tej pory jestem jego pacjentką..
Dodam że od momentu laparoskopii do zajścia w ciążę cały czas na lekach żeby dziadostwo nie wróciło..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 15:50
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
szatynka wrote:mój gin też nie kazał żadnych badań robić.
Jak byłam u niego zanim zaczęliśmy starania to powiedział że mam przyjmować tylko kwas foliowy. A w szpitalu jak leżałam z podejrzeniem ciąży pozamacicznej to w dniu wypisu przyszedł do mnie i powiedział że sam kwas foliowy to za mało, że mam cały zestaw witamin brać.
Myślisz, że ja też mogłabym brać jakiś zestaw witamin oprócz kwasu foliowego bez konsultacji z lekarzem? -
Bella_Bella wrote:Myślisz, że ja też mogłabym brać jakiś zestaw witamin oprócz kwasu foliowego bez konsultacji z lekarzem?
jakaś witamina c, magnez, witamina b6
Bella_Bella lubi tę wiadomość
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
Bella_Bella wrote:Jesteście w stanie polecić jakiś dobry zestaw witamin? Czy bierzecie osobno każdą?
Ja biorę Ovarin - polecony przez gina. Czy dobry zestaw nie potrafię określić. Skład to: Inozytol, Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B6, Kwas pantotenowy, Witamina B12Bella_Bella lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Bella_Bella wrote:Jesteście w stanie polecić jakiś dobry zestaw witamin? Czy bierzecie osobno każdą?
Bella_Bella lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
WaldhauzerM wrote:Wiem jaka pora ale witam.. Kurwa.. Zaczyna się.. Dziś zamiast luteiny wzięłam Luttagen.. Świat mi się kręci.. I ja bym miała to ćpac?? Wolę się męczyć z luteina..
A Sory że się nie udzielam ale na endo się nie znam..
Ja to samo, zupełnie ciemna jestem w temacie
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)