X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatali wrote:
    witam
    jestem tutaj nowa :)
    trochę o sobie:
    Mam 35 lat, to moje pierwsze starania o dziecko (lipiec 2015);
    mój partner ma już dwójkę swoich (16 i 17 lat)
    Jestem po badaniach hormonalnych, wyniki książkowe,jajowody drożne, jedyny minus mięśniak.
    Od początku lutego biorę actifolik i ovarin

Cześć Kochana :)

Powodzonka! :)

agatali lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatali wrote:
    witam
    jestem tutaj nowa :)
    trochę o sobie:
    Mam 35 lat, to moje pierwsze starania o dziecko (lipiec 2015);
    mój partner ma już dwójkę swoich (16 i 17 lat)
    Jestem po badaniach hormonalnych, wyniki książkowe,jajowody drożne, jedyny minus mięśniak.
    Od początku lutego biorę actifolik i ovarin

Hejka pisz o wszystkim tu nie ma tematów tabu a każda ma jedno małe marzenie. Ja póki co odpuszczam pomiary i te inne ale zostaje z dziewczynami bo są naprawdę super.

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dzis 4 dzień :D
    Ale wróciłam do ćwiczeń i biegania i od razu lepiej sie czuje wiec mam nadzieje ze cykl bedzie owocny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 14:13

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • agatali Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje że rozeznam się trochę w tych wykresach, nigdy nie bawiłam się w takie rzeczy. ale jak to się mówi zawsze musi być ten pierwszy raz.
    ale jestem nastawiona pozytywnie

Anula1986 lubi tę wiadomość

Daj każdemu dniu
    Szanse stania się
    Najpiękniejszym w całym
    Twoim życiu
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatali wrote:
    mam nadzieje że rozeznam się trochę w tych wykresach, nigdy nie bawiłam się w takie rzeczy. ale jak to się mówi zawsze musi być ten pierwszy raz.
    ale jestem nastawiona pozytywnie

Grunt to pozytywne nastawienie :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Tak dzis 4 dzień :D
    Ale wróciłam do ćwiczeń i biegania i od razu lepiej sie czuje wiec mam nadzieje ze cykl bedzie owocny :D
    Ja dla odmiany tylko witaminki ale to i tak biorę cały czas, mój też a tak to już żadnych pomiarów testów bo wariowałam owulke powinnam mieć koło 8-9 marca więc po prostu wtedy wskoczę do łóżeczka podziałać i się okaże czy przed Wielkanocą będzie @ czy też nie. A badania jeszcze przede mną miałam iść teraz ale wyjazd i nie zdążę... Muszę trochę odpuścić bo im bardziej cisne tym chyba efekt jest odwrotny.

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatali wykresy sa naprawde intuicyjne :) dasz rade!

Kz9n.png
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata działaj działaj jakby co to tu same ekspertki są na pewno pomogą ja nie mam cierpliwości i za bardzo się tym przejmuje ale jak wiele przykładów stąd pokazuje chyba działa bo fasolki są u niektórych.

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka ja z witamin tylko wit D i kwas a wysiłek fizyczny mi się przyda, dobrze byloby troche schudnąć ;)

Kz9n.png
  • agatali Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja praca uczy mnie cierpliwości więc raczej jej mi nie zabraknie.
    Za niedługo koniec i ewakuacja do domciu, spacer z psami po lesie pełen relaks :)

Daj każdemu dniu
    Szanse stania się
    Najpiękniejszym w całym
    Twoim życiu
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka z wykresami jest o tyle fajnie, ze poznajesz bardzo dobrze swój cykl. Co potem w zyciu sie przydaje. Ja po porodach musiałam sie uczyć cyklu od nowa bo cod sie zmienialo.

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatali wrote:
    Moja praca uczy mnie cierpliwości więc raczej jej mi nie zabraknie.
    Za niedługo koniec i ewakuacja do domciu, spacer z psami po lesie pełen relaks :)

Relax ma tu ogromne znaczenie :) im mniej stresu tym lepiej dla osób starających :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 14:24

agatali lubi tę wiadomość

Kz9n.png
  • agatali Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra laski uciekam, przyjaciółka właśnie zaserwowała mi pyszności do jedzenia - same witaminy warzywne.

postaram sie odezwac pózniej.

Anula1986 lubi tę wiadomość

Daj każdemu dniu
    Szanse stania się
    Najpiękniejszym w całym
    Twoim życiu
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Patka z wykresami jest o tyle fajnie, ze poznajesz bardzo dobrze swój cykl. Co potem w zyciu sie przydaje. Ja po porodach musiałam sie uczyć cyklu od nowa bo cod sie zmienialo.
    Wiem wiem ale po ostatnim gdzie byłam pewna że się udało byłam bliska załamania. @ mam teraz w miarę regularnie przeważnie 28-30 narazie odpusczam ale zobaczymy później może będzie lepiej. Przez trzy miesiące udało mi się ustalić kiedy jest ovulka i juz nawet z lekarzem się kłócilam bo był zdziwiony jak mu powiedziałam kiedy będzie no i monitoring w zeszłym cyklu potwierdził że w dzień kiedy powiedziałam.

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :)

Ja biorę się za czytanie, 50twarzy Greya w oryginale :D

Kz9n.png
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Patka ja z witamin tylko wit D i kwas a wysiłek fizyczny mi się przyda, dobrze byloby troche schudnąć ;)
    Ja czekam aż będę mogła na rolkach jeździć bo teraz troszkę za zimno

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka jesli to Cie stresuje to faktycznie lepiej odpuścić. W sumie ja o żadnym mierzeniu ani obserwacji nie myślałam przy pierwszej ciąży. Naturalne bylo ze to może potrwać, ze dziecko nie pojawi sie ot tak na zawołanie bo ja sobie tego życzę. Teraz troche inaczej podchodzę do sprawy bo mam wrażenie ze juz nie jest tak łatwo jak kiedys. Zmienily sie warunki moje fizjologiczne i może to stad wszystko sie przeciąga a i miałam taka a nie inna przygodę 2 lata temu.

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaaa wrote:
    Ja czekam aż będę mogła na rolkach jeździć bo teraz troszkę za zimno

U nas cieplo, jeżdżę jak mam możliwość na flikerze, w sensie córce podbieram :D
    Rolki odpadają ze względu na krzywe chodniki :D ale bieganie kocham ogromnie, tylko kolana mam mocno zniszczone i bardzo musze uważać.

Kz9n.png
  • Młodziutka94 Nowa

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)Dziś postanowiłam dołączyć do tego forum poniewaz od 8-9 miesiecy staramy sie z partnerem o dzidziusia i niestety skutki sa marne :/ Mamy juz 2.5 letniego synka i chcielibysmy zeby juz mial rodzenstwo. Mam strasznie nieregylarne miesiaczki do tego czasmi jakies plamienia naprawde ciezko jest mi ustalic zaplanowac sobie dni plodne bo miesiaczki mam bardzo nierefularne. Bylam u gin ale przepisal mi ovulastan na wyregulowanie okresu jednak nic to nie pomoglo wrecz przeciwnie nabawilam sie zakrzepicy zyl glebokich. Jeszcze dodam ze cieKo mi sie starac bo moj partber jest kierowca zawodowym i czasmi nie ma go po miesiac czasu a ja chcialabym juz byc w ciazy.

Młodziutka94
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj młodziutka coraz więcej jas tu :)

Kz9n.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ