Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Widać, że jest dzielny to bardzo dobrze! :)
    Dziewczynki, ja od dzisiaj zaczęłam pić siemię lniane :P W końcu zawiera dużo witaminy E, a ta wiadomo, że działa dobrze na płodność :) Może pomoże przy napoczęciu ptak-dziecko.gif
    A tak swoją drogą to ten glut jest bleee
    Ile wy tego pijecie na dzień? :)
    2 do 3 razy dziennie.
    No popatrz a kisiel wszyscy jedzą i nikt nie wybrzydza nie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 15:19

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    2 do 3 razy dziennie.
    No popatrz a kisiel wszyscy jedzą i nikt nie wybrzydza nie??

Dziękować :D
    Noo, a ja kisiel ubóstwiam :D a siemię jest fuuj :D

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Dziękować :D
    Noo, a ja kisiel ubóstwiam :D a siemię jest fuuj :D

Proszę bardzo.
    Dorzuć sobie soku będzie bardziej znośne.

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Proszę bardzo.
    Dorzuć sobie soku będzie bardziej znośne.

Też tak zrobię :) Jakoś muszę wypić min. 2 szklanki gluta dziennie :D

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siemię robię z herbatą owocową. Zalewam ziarenka i herbatę wrzątkiem. Gluta nie czuć nic, tylko herbatkę :) Ziarenka też zjadam, całkiem niezłe są :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    a gdzie Ci sie ta temp tak obnizyła bo nie widzę...;) przecież mniej więcej na tym samym poziomie

No dziś troszkę spadła w porównaniu do wczoraj :)

Dobra, może jednak trochę swiruje :D

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Ja siemię robię z herbatą owocową. Zalewam ziarenka i herbatę wrzątkiem. Gluta nie czuć nic, tylko herbatkę :) Ziarenka też zjadam, całkiem niezłe są :D

Też go pijesz 2 szklanki dziennie? :)
    Aha, czyli nie powstaje Ci typowy glut, tylko coś jak rozcieńczony glutek? :D I ten sposób również działa dobrze na śluz?
    Ja już sama nie wiem co lepsze, wiesiołek, czy glut? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 15:41

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moim sposobem nie powstaje typowy glutowy wywar, tak jak mówisz lekki rozcienczony glutek :D
    Jeśli o mnie chodzi, to zaczęłam pić to jakieś 10 dni przed owulacja jedna szklankę dziennie i w tym cyklu już miałam ładny płodny śluz w dość sporych ilościach :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) widzę że jednak tutaj piszemy :) może i lepiej? :)
    ja miałam busy dzień.. dopiero usidłam na tyłku.. i wróciłam do domu..
    zaraz się postaram Was nadrobić

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    No moim sposobem nie powstaje typowy glutowy wywar, tak jak mówisz lekki rozcienczony glutek :D
    Jeśli o mnie chodzi, to zaczęłam pić to jakieś 10 dni przed owulacja jedna szklankę dziennie i w tym cyklu już miałam ładny płodny śluz w dość sporych ilościach :)

Ale z tego co widzę to i wiesiołek brałaś, a on niby tez potrafi piknie działać na śluz ;) Sama nie wiem co lepsze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 15:43

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia, wsponinalas wcześniej ze wam od razu in vitro wciskali... To chyba typowe w tych klinikach. Dalsi znajomi wspomnieliśmy coś ze mają problem z plodnoscia, też kwestia plemników. Odwiedzili jakąś klinikę a tam na pierwszej wizycie już wciskali im in vitro..

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hej dziewczyny :) widzę że jednak tutaj piszemy :) może i lepiej? :)
    ja miałam busy dzień.. dopiero usidłam na tyłku.. i wróciłam do domu..
    zaraz się postaram Was nadrobić

Ja w zasadzie nie wiem, gdzie piszemy :D Ja się udzielam trochę tu i trochę na fb ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ale z tego co widzę to i wiesiołek brałaś, a on niby tez potrafi piknie działać na śluz ;) Sama nie wiem co lepsze :P

Po wiesiolku to szczerze mówiąc u mnie efektów nie było . Dopiero siemię uratowało sytuację :D

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Po wiesiolku to szczerze mówiąc u mnie efektów nie było . Dopiero siemię uratowało sytuację :D

No proszę... Co organizm to inna reakcja :) Póki co zostanę przy samym glucie, okaże się, czy na mnie też zadziała :D

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ja w zasadzie nie wiem, gdzie piszemy :D Ja się udzielam trochę tu i trochę na fb ;)

No ja też.

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Kozamonia, wsponinalas wcześniej ze wam od razu in vitro wciskali... To chyba typowe w tych klinikach. Dalsi znajomi wspomnieliśmy coś ze mają problem z plodnoscia, też kwestia plemników. Odwiedzili jakąś klinikę a tam na pierwszej wizycie już wciskali im in vitro..
    Tak było, ale na piątek umówiliśmy się do innej kliniki i zobaczymy jakie tam będzie podejście. Ta jest już z polecenia, koleżanka mojej mamy się tam dłuższy czas leczyła.

Tissaia lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm no dobra nadrobiłam,...
    wiem że mamy dwie nowe koleżanki :) zapamiętałam że jedna super zdrowa 35lat z mięśniakiem a druga młodziutka ;) z 2,5letnim synkiem i nieregularnymi miesiączkami ::)
    WITAM

no i zapamiętałam.. że bawicie się w większości oralnie ale przeszkadza Wam ślina.. Waldi bawi swojego nózkami ;) - fajnie :) fajnie sie to czytało bynajmniej.. aż się kuźwa zaczytałam i myślę że jest to lepsze niż 50twarzy Greya widziane Jego oczyma hahaha które chce czytać Evelajna.... ;)

zapomniałam o czymś ?

WaldhauzerM, agatali lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hmm no dobra nadrobiłam,...
    wiem że mamy dwie nowe koleżanki :) zapamiętałam że jedna super zdrowa 35lat z mięśniakiem a druga młodziutka ;) z 2,5letnim synkiem i nieregularnymi miesiączkami ::)
    WITAM

no i zapamiętałam.. że bawicie się w większości oralnie ale przeszkadza Wam ślina.. Waldi bawi swojego nózkami ;) - fajnie :) fajnie sie to czytało bynajmniej.. aż się kuźwa zaczytałam i myślę że jest to lepsze niż 50twarzy Greya widziane Jego oczyma hahaha które chce czytać Evelajna.... ;)

zapomniałam o czymś ?
    Kochana nic dodać nic ująć..
    Uśmiałam się z deczka ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padam na cycki... od rana coś.. a to ten program leczenia kręgosłupa.. a to wizyta u okulisty.. Boże z -1,5 przeskoczyłam na +0,5 i zastaanwiam się kiedy i gdzie popełniono błąd że kazano mi chodzić w minusach kiedy okazuje się że muszę miec plusy !! normalnie aż szkoda słów.... dobrze że bolała mnie głowa od tych minusów i nie nosiłam ich zbyt często....
    aaa i troszkę smutno u mnie bo mój dziadek ma czerniaka z przerzutami i po ponad pół roku leczenia znowu złe wieści...

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    padam na cycki... od rana coś.. a to ten program leczenia kręgosłupa.. a to wizyta u okulisty.. Boże z -1,5 przeskoczyłam na +0,5 i zastaanwiam się kiedy i gdzie popełniono błąd że kazano mi chodzić w minusach kiedy okazuje się że muszę miec plusy !! normalnie aż szkoda słów.... dobrze że bolała mnie głowa od tych minusów i nie nosiłam ich zbyt często....
    aaa i troszkę smutno u mnie bo mój dziadek ma czerniaka z przerzutami i po ponad pół roku leczenia znowu złe wieści...

Kochana współczuję.. I wady i choroby dziadka.. To najgorsze uczucie kiedy nic nie można zrobić pomóc i trzeba zdać się na lekarzy..
    A dają dziadkowi szanse??

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ