X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Widać, że jest dzielny to bardzo dobrze! :)
    Dziewczynki, ja od dzisiaj zaczęłam pić siemię lniane :P W końcu zawiera dużo witaminy E, a ta wiadomo, że działa dobrze na płodność :) Może pomoże przy napoczęciu ptak-dziecko.gif
    A tak swoją drogą to ten glut jest bleee
    Ile wy tego pijecie na dzień? :)
    2 do 3 razy dziennie.
    No popatrz a kisiel wszyscy jedzą i nikt nie wybrzydza nie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 15:19

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    2 do 3 razy dziennie.
    No popatrz a kisiel wszyscy jedzą i nikt nie wybrzydza nie??

Dziękować :D
    Noo, a ja kisiel ubóstwiam :D a siemię jest fuuj :D

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Dziękować :D
    Noo, a ja kisiel ubóstwiam :D a siemię jest fuuj :D

Proszę bardzo.
    Dorzuć sobie soku będzie bardziej znośne.

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Proszę bardzo.
    Dorzuć sobie soku będzie bardziej znośne.

Też tak zrobię :) Jakoś muszę wypić min. 2 szklanki gluta dziennie :D

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siemię robię z herbatą owocową. Zalewam ziarenka i herbatę wrzątkiem. Gluta nie czuć nic, tylko herbatkę :) Ziarenka też zjadam, całkiem niezłe są :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    a gdzie Ci sie ta temp tak obnizyła bo nie widzę...;) przecież mniej więcej na tym samym poziomie

No dziś troszkę spadła w porównaniu do wczoraj :)

Dobra, może jednak trochę swiruje :D

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Ja siemię robię z herbatą owocową. Zalewam ziarenka i herbatę wrzątkiem. Gluta nie czuć nic, tylko herbatkę :) Ziarenka też zjadam, całkiem niezłe są :D

Też go pijesz 2 szklanki dziennie? :)
    Aha, czyli nie powstaje Ci typowy glut, tylko coś jak rozcieńczony glutek? :D I ten sposób również działa dobrze na śluz?
    Ja już sama nie wiem co lepsze, wiesiołek, czy glut? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 15:41

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moim sposobem nie powstaje typowy glutowy wywar, tak jak mówisz lekki rozcienczony glutek :D
    Jeśli o mnie chodzi, to zaczęłam pić to jakieś 10 dni przed owulacja jedna szklankę dziennie i w tym cyklu już miałam ładny płodny śluz w dość sporych ilościach :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) widzę że jednak tutaj piszemy :) może i lepiej? :)
    ja miałam busy dzień.. dopiero usidłam na tyłku.. i wróciłam do domu..
    zaraz się postaram Was nadrobić

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    No moim sposobem nie powstaje typowy glutowy wywar, tak jak mówisz lekki rozcienczony glutek :D
    Jeśli o mnie chodzi, to zaczęłam pić to jakieś 10 dni przed owulacja jedna szklankę dziennie i w tym cyklu już miałam ładny płodny śluz w dość sporych ilościach :)

Ale z tego co widzę to i wiesiołek brałaś, a on niby tez potrafi piknie działać na śluz ;) Sama nie wiem co lepsze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 15:43

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia, wsponinalas wcześniej ze wam od razu in vitro wciskali... To chyba typowe w tych klinikach. Dalsi znajomi wspomnieliśmy coś ze mają problem z plodnoscia, też kwestia plemników. Odwiedzili jakąś klinikę a tam na pierwszej wizycie już wciskali im in vitro..

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hej dziewczyny :) widzę że jednak tutaj piszemy :) może i lepiej? :)
    ja miałam busy dzień.. dopiero usidłam na tyłku.. i wróciłam do domu..
    zaraz się postaram Was nadrobić

Ja w zasadzie nie wiem, gdzie piszemy :D Ja się udzielam trochę tu i trochę na fb ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ale z tego co widzę to i wiesiołek brałaś, a on niby tez potrafi piknie działać na śluz ;) Sama nie wiem co lepsze :P

Po wiesiolku to szczerze mówiąc u mnie efektów nie było . Dopiero siemię uratowało sytuację :D

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Po wiesiolku to szczerze mówiąc u mnie efektów nie było . Dopiero siemię uratowało sytuację :D

No proszę... Co organizm to inna reakcja :) Póki co zostanę przy samym glucie, okaże się, czy na mnie też zadziała :D

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ja w zasadzie nie wiem, gdzie piszemy :D Ja się udzielam trochę tu i trochę na fb ;)

No ja też.

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Kozamonia, wsponinalas wcześniej ze wam od razu in vitro wciskali... To chyba typowe w tych klinikach. Dalsi znajomi wspomnieliśmy coś ze mają problem z plodnoscia, też kwestia plemników. Odwiedzili jakąś klinikę a tam na pierwszej wizycie już wciskali im in vitro..
    Tak było, ale na piątek umówiliśmy się do innej kliniki i zobaczymy jakie tam będzie podejście. Ta jest już z polecenia, koleżanka mojej mamy się tam dłuższy czas leczyła.

Tissaia lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm no dobra nadrobiłam,...
    wiem że mamy dwie nowe koleżanki :) zapamiętałam że jedna super zdrowa 35lat z mięśniakiem a druga młodziutka ;) z 2,5letnim synkiem i nieregularnymi miesiączkami ::)
    WITAM

no i zapamiętałam.. że bawicie się w większości oralnie ale przeszkadza Wam ślina.. Waldi bawi swojego nózkami ;) - fajnie :) fajnie sie to czytało bynajmniej.. aż się kuźwa zaczytałam i myślę że jest to lepsze niż 50twarzy Greya widziane Jego oczyma hahaha które chce czytać Evelajna.... ;)

zapomniałam o czymś ?

WaldhauzerM, agatali lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hmm no dobra nadrobiłam,...
    wiem że mamy dwie nowe koleżanki :) zapamiętałam że jedna super zdrowa 35lat z mięśniakiem a druga młodziutka ;) z 2,5letnim synkiem i nieregularnymi miesiączkami ::)
    WITAM

no i zapamiętałam.. że bawicie się w większości oralnie ale przeszkadza Wam ślina.. Waldi bawi swojego nózkami ;) - fajnie :) fajnie sie to czytało bynajmniej.. aż się kuźwa zaczytałam i myślę że jest to lepsze niż 50twarzy Greya widziane Jego oczyma hahaha które chce czytać Evelajna.... ;)

zapomniałam o czymś ?
    Kochana nic dodać nic ująć..
    Uśmiałam się z deczka ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padam na cycki... od rana coś.. a to ten program leczenia kręgosłupa.. a to wizyta u okulisty.. Boże z -1,5 przeskoczyłam na +0,5 i zastaanwiam się kiedy i gdzie popełniono błąd że kazano mi chodzić w minusach kiedy okazuje się że muszę miec plusy !! normalnie aż szkoda słów.... dobrze że bolała mnie głowa od tych minusów i nie nosiłam ich zbyt często....
    aaa i troszkę smutno u mnie bo mój dziadek ma czerniaka z przerzutami i po ponad pół roku leczenia znowu złe wieści...

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    padam na cycki... od rana coś.. a to ten program leczenia kręgosłupa.. a to wizyta u okulisty.. Boże z -1,5 przeskoczyłam na +0,5 i zastaanwiam się kiedy i gdzie popełniono błąd że kazano mi chodzić w minusach kiedy okazuje się że muszę miec plusy !! normalnie aż szkoda słów.... dobrze że bolała mnie głowa od tych minusów i nie nosiłam ich zbyt często....
    aaa i troszkę smutno u mnie bo mój dziadek ma czerniaka z przerzutami i po ponad pół roku leczenia znowu złe wieści...

Kochana współczuję.. I wady i choroby dziadka.. To najgorsze uczucie kiedy nic nie można zrobić pomóc i trzeba zdać się na lekarzy..
    A dają dziadkowi szanse??

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ