X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka88 wrote:
    Dzień dobry Kobietki. Dzisiaj całą podekscytowana, podjarana pojechałam do kliniki wg zaleceń lekarza na badania krwi. A tam co? ZAMKNIĘTE DZISIAJ bo coś tam coś tam. W nocy śniło mi się ze @ dostałam, już chyba mi odbijać zaczyna. Kupiłam dwa testy ciążowe. Robić teraz? Wypiłam sporo wody.

Wczoraj wieczorem czułam się zle jak nigdy. Słabo, śpiąca i w miejscach publicznych chciało mi się rzygać, ale najpierw wszystkich zabić
    A ile po terminie jesteś? Bo jak.przed to nie wyjdą z drugiego moczu i do tego rozwodnionego

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_lina. wrote:
    Hej dziewczyny!
    Jestem tu nowa, od dzisiaj zaczynam 8 miesiąc starań o maluszka. Może mierzenie temperatury coś pomoże w zajściu w upragnioną ciążę. Lekarz niby mówi, że na razie nie mam się czym martwić, ale ja już powoli tracę nadzieję. I jeszcze jak na złość dostałam dzisiaj okres, a taką miałam nadzieję, że tym razem się uda....
    Hej witaj. Kochanie do roku mówi się że to normalne. Miałaś badane może hormony? Bo z tego forum.wiem że to jest częsta bolączka

3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - ja sie chowam w krzaki :)

• Mayes Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana ale.yy chyba nie masz mojego.maila wyślij mi na priv na ovu bo nic nie mam

No właśnie nie mam twojego maila a chce wyslac foto

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    No właśnie nie mam twojego maila a chce wyslac foto
    Wyślę.ci na priv

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    A ile po terminie jesteś? Bo jak.przed to nie wyjdą z drugiego moczu i do tego rozwodnionego
    Czy po terminie nie jestem w stanie określić. Powinnam dostać okres dziś lub jutro. Ostatni miałam 18 maja- nie miesiaczki je sama z siebie,cykle bezowulacyjne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_lina. wrote:
    Hej dziewczyny!
    Jestem tu nowa, od dzisiaj zaczynam 8 miesiąc starań o maluszka. Może mierzenie temperatury coś pomoże w zajściu w upragnioną ciążę. Lekarz niby mówi, że na razie nie mam się czym martwić, ale ja już powoli tracę nadzieję. I jeszcze jak na złość dostałam dzisiaj okres, a taką miałam nadzieję, że tym razem się uda....
    Karolina hej ☺ja też jestem tu nowa. Starania zaczęłam w listopadzie zeszłego roku. Moja frustracja sięga zenitu i tez chyba dostane @

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Dziewczyny - ja sie chowam w krzaki :)
    Pączek krzak ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka88 wrote:
    Czy po terminie nie jestem w stanie określić. Powinnam dostać okres dziś lub jutro. Ostatni miałam 18 maja- nie miesiaczki je sama z siebie,cykle bezowulacyjne.
    Kochana to juz jeden dzień cie nie zbawi zrób jutro rano.

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana to juz jeden dzień cie nie zbawi zrób jutro rano.
    Kim,wiesz co znaczy dla mnie 1 dzień ?

• Mayes Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim wyslalam ci . Odpisz na email jesli cos widzisz na focie. Bo tu Cie nie znajde tyle wpisow tutaj :D

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Baaa zobacz że ci się śluz zmienił na bank była dopiero owulka. Pierwszy dzień innego śluzu niż R oznacza że owulacja jest w trakcie bądź dopiero sie skończyła. Masz mega super książkowy wykres

Mam taką nadzieję :) Dziękuję Kimi <3

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Czesc dziewczynki. Jestem tu nowa i podczytuje was od wczoraj. Witaj Kim87 na aniolkowych mamach trochę pustawo to przenosze się tutaj :) dzis 15 dzień po zabiegu.Juz wszystko wraca do normy.1 sierpnia wizyta u ginekologa. Czekam na okres i zielone światło i staranka :)

Witaj Mayes! Miło że do nas Wpadłaś. Zapraszamy do dyskusji :)

Mayes lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_lina. wrote:
    Hej dziewczyny!

Witaj Karo :)
    Uda się uda, w tej grupie po kolei wszystkim się udaje, więc rozgość się :)
    Napisz nam jakie robiłaś badania. Jak u Ciebie wyglądają hormony. Co mówi lekarz. Miewasz normalną owulację?

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Kim wyslalam ci . Odpisz na email jesli cos widzisz na focie. Bo tu Cie nie znajde tyle wpisow tutaj :D
    Napisałam ;) piękne wrzuć na forum mówię ci kochana dziewczyny też niech zobaczą ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka88 wrote:
    Kim,wiesz co znaczy dla mnie 1 dzień ?
    Wiem kochana sama dostawałam pierdolca bo też się starałam zaszlam i straciłam więc tak wiem.ze 1 dzień to wieczność ;). Ale może wyjść neg bo masz za małe stężenie bety w moczu. Po co się masz wkurza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 10:25

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim, wiem ze marudzę ale moje jajeczka szybko rosną w 6 dn cyklu juz widziałam na lewym jajniki nieźle jajeczko wiec gór 5 dni potem powinno pęknąć... Strasznie sie boje ze nam cykle bezowulacyjne :(

• Karo_lina. Debiutantka

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarz twierdzi, że na hormony za wcześnie, w zeszłym miesiącu pobierał mi wycinki bo mam w "gratisie" CIN 1 LSL.

Lekarz teraz mówi, że wszystko jest ok i możemy się starać. Więc się staramy. Robię testy owulacyjne i teoretycznie w czerwcu wbiliśmy się idealnie w dni płodne...

Mój ginekolog na następną wizytę przewidział wrzesień i cytologi kontrolną. Mówi, że nie mam się czym na razie martwić, ale ja już odchodzę od zmysłów. A każda miesiączka kończy się dołem i płaczem, że znów się nie udało.

Zastanawiałam się nad zrobieniem hormonów na własną rękę, namawiałam partnera na badania nasienia, ale on ma dziecko z poprzedniego związku wiec teoretycznie wszystko z nim ok.

A co do owulacji - w maju była, potwierdzona przez ginekologa, teraz w zeszłym cyklu nie wiem - tylko test owulacyjny pozytywny.

Dzięki dziewczyny za wsparcie i miłe przyjęcie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 10:30

Karo.
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Kim, wiem ze marudzę ale moje jajeczka szybko rosną w 6 dn cyklu juz widziałam na lewym jajniki nieźle jajeczko wiec gór 5 dni potem powinno pęknąć... Strasznie sie boje ze nam cykle bezowulacyjne :(

Misia nie martw się. Czasem może się zdarzyć cykl bez owu, ale Tobie temperatura cały czas wzrasta. Moje wcześniejsze wykresy były raczej płaskie. A dziewczyny bez owu też wreszcie zachodzą, np Tuliska.
    Jeśli cały ten cykl będzie taki i nic nie wykiełkuje, to idź w przyszłym na monitoring i przekonasz się co jest grane.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_lina. wrote:
    Dziewczyny lekarz twierdzi, że na hormony za wcześnie, w zeszłym miesiącu pobierał mi wycinki bo mam w "gratisie" CIN 1 LSL.

Lekarz teraz mówi, że wszystko jest ok i możemy się starać. Więc się staramy. Robię testy owulacyjne i teoretycznie w czerwcu wbiliśmy się idealnie w dni płodne...

Mój ginekolog na następną wizytę przewidział wrzesień i cytologi kontrolną. Mówi, że nie mam się czym na razie martwić, ale ja już odchodzę od zmysłów. A każda miesiączka kończy się dołem i płaczem, że znów się nie udało.

Zastanawiałam się nad zrobieniem hormonów na własną rękę, namawiałam partnera na badania nasienia, ale on ma dziecko z poprzedniego związku wiec teoretycznie wszystko z nim ok.

A co do owulacji - w maju była, potwierdzona przez ginekologa, teraz w zeszłym cyklu nie wiem - tylko test owulacyjny pozytywny.

Dzięki dziewczyny za wsparcie i miłe przyjęcie!

Karo zrób sobie hormony. Przede wszystkim TSH, FT3, FT4, prolaktynę i progesteron. Ja od dawna mam problemy z tarczycą, ale o prolaktynie i progesteronie nie miałam pojęcia. Teraz muszę jeszcze zrobić fsh i lh. Myślę że nie warto czekać roku na takie podstawowe badania. Jakieś bardziej zaawansowane to może, ale te lepiej zrobić, nawet po to żeby wiedzieć, że są ok :)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
‹‹ 2531 2532 2533 2534 2535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ