Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Nutka88 wrote:Dzień dobry Kobietki. Dzisiaj całą podekscytowana, podjarana pojechałam do kliniki wg zaleceń lekarza na badania krwi. A tam co? ZAMKNIĘTE DZISIAJ bo coś tam coś tam. W nocy śniło mi się ze @ dostałam, już chyba mi odbijać zaczyna. Kupiłam dwa testy ciążowe. Robić teraz? Wypiłam sporo wody.
Wczoraj wieczorem czułam się zle jak nigdy. Słabo, śpiąca i w miejscach publicznych chciało mi się rzygać, ale najpierw wszystkich zabićMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Karo_lina. wrote:Hej dziewczyny!
Jestem tu nowa, od dzisiaj zaczynam 8 miesiąc starań o maluszka. Może mierzenie temperatury coś pomoże w zajściu w upragnioną ciążę. Lekarz niby mówi, że na razie nie mam się czym martwić, ale ja już powoli tracę nadzieję. I jeszcze jak na złość dostałam dzisiaj okres, a taką miałam nadzieję, że tym razem się uda....Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
nick nieaktualnyKim87 wrote:A ile po terminie jesteś? Bo jak.przed to nie wyjdą z drugiego moczu i do tego rozwodnionego
-
nick nieaktualnyKaro_lina. wrote:Hej dziewczyny!
Jestem tu nowa, od dzisiaj zaczynam 8 miesiąc starań o maluszka. Może mierzenie temperatury coś pomoże w zajściu w upragnioną ciążę. Lekarz niby mówi, że na razie nie mam się czym martwić, ale ja już powoli tracę nadzieję. I jeszcze jak na złość dostałam dzisiaj okres, a taką miałam nadzieję, że tym razem się uda.... -
Nutka88 wrote:Czy po terminie nie jestem w stanie określić. Powinnam dostać okres dziś lub jutro. Ostatni miałam 18 maja- nie miesiaczki je sama z siebie,cykle bezowulacyjne.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
nick nieaktualny
-
Kim87 wrote:Baaa zobacz że ci się śluz zmienił na bank była dopiero owulka. Pierwszy dzień innego śluzu niż R oznacza że owulacja jest w trakcie bądź dopiero sie skończyła. Masz mega super książkowy wykres
Mam taką nadziejęDziękuję Kimi
-
Mayes wrote:Czesc dziewczynki. Jestem tu nowa i podczytuje was od wczoraj. Witaj Kim87 na aniolkowych mamach trochę pustawo to przenosze się tutaj
dzis 15 dzień po zabiegu.Juz wszystko wraca do normy.1 sierpnia wizyta u ginekologa. Czekam na okres i zielone światło i staranka
Witaj Mayes! Miło że do nas Wpadłaś. Zapraszamy do dyskusjiMayes lubi tę wiadomość
-
Karo_lina. wrote:Hej dziewczyny!
Jestem tu nowa, od dzisiaj zaczynam 8 miesiąc starań o maluszka. Może mierzenie temperatury coś pomoże w zajściu w upragnioną ciążę. Lekarz niby mówi, że na razie nie mam się czym martwić, ale ja już powoli tracę nadzieję. I jeszcze jak na złość dostałam dzisiaj okres, a taką miałam nadzieję, że tym razem się uda....
Witaj Karo
Uda się uda, w tej grupie po kolei wszystkim się udaje, więc rozgość się
Napisz nam jakie robiłaś badania. Jak u Ciebie wyglądają hormony. Co mówi lekarz. Miewasz normalną owulację? -
Mayes wrote:Kim wyslalam ci . Odpisz na email jesli cos widzisz na focie. Bo tu Cie nie znajde tyle wpisow tutaj
piękne wrzuć na forum mówię ci kochana dziewczyny też niech zobaczą
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Nutka88 wrote:Kim,wiesz co znaczy dla mnie 1 dzień ?
. Ale może wyjść neg bo masz za małe stężenie bety w moczu. Po co się masz wkurza?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 10:25
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny lekarz twierdzi, że na hormony za wcześnie, w zeszłym miesiącu pobierał mi wycinki bo mam w "gratisie" CIN 1 LSL.
Lekarz teraz mówi, że wszystko jest ok i możemy się starać. Więc się staramy. Robię testy owulacyjne i teoretycznie w czerwcu wbiliśmy się idealnie w dni płodne...
Mój ginekolog na następną wizytę przewidział wrzesień i cytologi kontrolną. Mówi, że nie mam się czym na razie martwić, ale ja już odchodzę od zmysłów. A każda miesiączka kończy się dołem i płaczem, że znów się nie udało.
Zastanawiałam się nad zrobieniem hormonów na własną rękę, namawiałam partnera na badania nasienia, ale on ma dziecko z poprzedniego związku wiec teoretycznie wszystko z nim ok.
A co do owulacji - w maju była, potwierdzona przez ginekologa, teraz w zeszłym cyklu nie wiem - tylko test owulacyjny pozytywny.
Dzięki dziewczyny za wsparcie i miłe przyjęcie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 10:30
Karo. -
misia1989 wrote:Kim, wiem ze marudzę ale moje jajeczka szybko rosną w 6 dn cyklu juz widziałam na lewym jajniki nieźle jajeczko wiec gór 5 dni potem powinno pęknąć... Strasznie sie boje ze nam cykle bezowulacyjne
Misia nie martw się. Czasem może się zdarzyć cykl bez owu, ale Tobie temperatura cały czas wzrasta. Moje wcześniejsze wykresy były raczej płaskie. A dziewczyny bez owu też wreszcie zachodzą, np Tuliska.
Jeśli cały ten cykl będzie taki i nic nie wykiełkuje, to idź w przyszłym na monitoring i przekonasz się co jest grane. -
Karo_lina. wrote:Dziewczyny lekarz twierdzi, że na hormony za wcześnie, w zeszłym miesiącu pobierał mi wycinki bo mam w "gratisie" CIN 1 LSL.
Lekarz teraz mówi, że wszystko jest ok i możemy się starać. Więc się staramy. Robię testy owulacyjne i teoretycznie w czerwcu wbiliśmy się idealnie w dni płodne...
Mój ginekolog na następną wizytę przewidział wrzesień i cytologi kontrolną. Mówi, że nie mam się czym na razie martwić, ale ja już odchodzę od zmysłów. A każda miesiączka kończy się dołem i płaczem, że znów się nie udało.
Zastanawiałam się nad zrobieniem hormonów na własną rękę, namawiałam partnera na badania nasienia, ale on ma dziecko z poprzedniego związku wiec teoretycznie wszystko z nim ok.
A co do owulacji - w maju była, potwierdzona przez ginekologa, teraz w zeszłym cyklu nie wiem - tylko test owulacyjny pozytywny.
Dzięki dziewczyny za wsparcie i miłe przyjęcie!
Karo zrób sobie hormony. Przede wszystkim TSH, FT3, FT4, prolaktynę i progesteron. Ja od dawna mam problemy z tarczycą, ale o prolaktynie i progesteronie nie miałam pojęcia. Teraz muszę jeszcze zrobić fsh i lh. Myślę że nie warto czekać roku na takie podstawowe badania. Jakieś bardziej zaawansowane to może, ale te lepiej zrobić, nawet po to żeby wiedzieć, że są ok