X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka88 wrote:
    Dzień dobry Kobietki. Dzisiaj całą podekscytowana, podjarana pojechałam do kliniki wg zaleceń lekarza na badania krwi. A tam co? ZAMKNIĘTE DZISIAJ bo coś tam coś tam. W nocy śniło mi się ze @ dostałam, już chyba mi odbijać zaczyna. Kupiłam dwa testy ciążowe. Robić teraz? Wypiłam sporo wody.

Wczoraj wieczorem czułam się zle jak nigdy. Słabo, śpiąca i w miejscach publicznych chciało mi się rzygać, ale najpierw wszystkich zabić
    A ile po terminie jesteś? Bo jak.przed to nie wyjdą z drugiego moczu i do tego rozwodnionego

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_lina. wrote:
    Hej dziewczyny!
    Jestem tu nowa, od dzisiaj zaczynam 8 miesiąc starań o maluszka. Może mierzenie temperatury coś pomoże w zajściu w upragnioną ciążę. Lekarz niby mówi, że na razie nie mam się czym martwić, ale ja już powoli tracę nadzieję. I jeszcze jak na złość dostałam dzisiaj okres, a taką miałam nadzieję, że tym razem się uda....
    Hej witaj. Kochanie do roku mówi się że to normalne. Miałaś badane może hormony? Bo z tego forum.wiem że to jest częsta bolączka

3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - ja sie chowam w krzaki :)

• Mayes Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana ale.yy chyba nie masz mojego.maila wyślij mi na priv na ovu bo nic nie mam

No właśnie nie mam twojego maila a chce wyslac foto

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    No właśnie nie mam twojego maila a chce wyslac foto
    Wyślę.ci na priv

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    A ile po terminie jesteś? Bo jak.przed to nie wyjdą z drugiego moczu i do tego rozwodnionego
    Czy po terminie nie jestem w stanie określić. Powinnam dostać okres dziś lub jutro. Ostatni miałam 18 maja- nie miesiaczki je sama z siebie,cykle bezowulacyjne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_lina. wrote:
    Hej dziewczyny!
    Jestem tu nowa, od dzisiaj zaczynam 8 miesiąc starań o maluszka. Może mierzenie temperatury coś pomoże w zajściu w upragnioną ciążę. Lekarz niby mówi, że na razie nie mam się czym martwić, ale ja już powoli tracę nadzieję. I jeszcze jak na złość dostałam dzisiaj okres, a taką miałam nadzieję, że tym razem się uda....
    Karolina hej ☺ja też jestem tu nowa. Starania zaczęłam w listopadzie zeszłego roku. Moja frustracja sięga zenitu i tez chyba dostane @

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Dziewczyny - ja sie chowam w krzaki :)
    Pączek krzak ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka88 wrote:
    Czy po terminie nie jestem w stanie określić. Powinnam dostać okres dziś lub jutro. Ostatni miałam 18 maja- nie miesiaczki je sama z siebie,cykle bezowulacyjne.
    Kochana to juz jeden dzień cie nie zbawi zrób jutro rano.

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana to juz jeden dzień cie nie zbawi zrób jutro rano.
    Kim,wiesz co znaczy dla mnie 1 dzień ?

• Mayes Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim wyslalam ci . Odpisz na email jesli cos widzisz na focie. Bo tu Cie nie znajde tyle wpisow tutaj :D

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Baaa zobacz że ci się śluz zmienił na bank była dopiero owulka. Pierwszy dzień innego śluzu niż R oznacza że owulacja jest w trakcie bądź dopiero sie skończyła. Masz mega super książkowy wykres

Mam taką nadzieję :) Dziękuję Kimi <3

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Czesc dziewczynki. Jestem tu nowa i podczytuje was od wczoraj. Witaj Kim87 na aniolkowych mamach trochę pustawo to przenosze się tutaj :) dzis 15 dzień po zabiegu.Juz wszystko wraca do normy.1 sierpnia wizyta u ginekologa. Czekam na okres i zielone światło i staranka :)

Witaj Mayes! Miło że do nas Wpadłaś. Zapraszamy do dyskusji :)

Mayes lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_lina. wrote:
    Hej dziewczyny!

Witaj Karo :)
    Uda się uda, w tej grupie po kolei wszystkim się udaje, więc rozgość się :)
    Napisz nam jakie robiłaś badania. Jak u Ciebie wyglądają hormony. Co mówi lekarz. Miewasz normalną owulację?

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Kim wyslalam ci . Odpisz na email jesli cos widzisz na focie. Bo tu Cie nie znajde tyle wpisow tutaj :D
    Napisałam ;) piękne wrzuć na forum mówię ci kochana dziewczyny też niech zobaczą ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka88 wrote:
    Kim,wiesz co znaczy dla mnie 1 dzień ?
    Wiem kochana sama dostawałam pierdolca bo też się starałam zaszlam i straciłam więc tak wiem.ze 1 dzień to wieczność ;). Ale może wyjść neg bo masz za małe stężenie bety w moczu. Po co się masz wkurza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 10:25

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim, wiem ze marudzę ale moje jajeczka szybko rosną w 6 dn cyklu juz widziałam na lewym jajniki nieźle jajeczko wiec gór 5 dni potem powinno pęknąć... Strasznie sie boje ze nam cykle bezowulacyjne :(

• Karo_lina. Debiutantka

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarz twierdzi, że na hormony za wcześnie, w zeszłym miesiącu pobierał mi wycinki bo mam w "gratisie" CIN 1 LSL.

Lekarz teraz mówi, że wszystko jest ok i możemy się starać. Więc się staramy. Robię testy owulacyjne i teoretycznie w czerwcu wbiliśmy się idealnie w dni płodne...

Mój ginekolog na następną wizytę przewidział wrzesień i cytologi kontrolną. Mówi, że nie mam się czym na razie martwić, ale ja już odchodzę od zmysłów. A każda miesiączka kończy się dołem i płaczem, że znów się nie udało.

Zastanawiałam się nad zrobieniem hormonów na własną rękę, namawiałam partnera na badania nasienia, ale on ma dziecko z poprzedniego związku wiec teoretycznie wszystko z nim ok.

A co do owulacji - w maju była, potwierdzona przez ginekologa, teraz w zeszłym cyklu nie wiem - tylko test owulacyjny pozytywny.

Dzięki dziewczyny za wsparcie i miłe przyjęcie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 10:30

Karo.
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Kim, wiem ze marudzę ale moje jajeczka szybko rosną w 6 dn cyklu juz widziałam na lewym jajniki nieźle jajeczko wiec gór 5 dni potem powinno pęknąć... Strasznie sie boje ze nam cykle bezowulacyjne :(

Misia nie martw się. Czasem może się zdarzyć cykl bez owu, ale Tobie temperatura cały czas wzrasta. Moje wcześniejsze wykresy były raczej płaskie. A dziewczyny bez owu też wreszcie zachodzą, np Tuliska.
    Jeśli cały ten cykl będzie taki i nic nie wykiełkuje, to idź w przyszłym na monitoring i przekonasz się co jest grane.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_lina. wrote:
    Dziewczyny lekarz twierdzi, że na hormony za wcześnie, w zeszłym miesiącu pobierał mi wycinki bo mam w "gratisie" CIN 1 LSL.

Lekarz teraz mówi, że wszystko jest ok i możemy się starać. Więc się staramy. Robię testy owulacyjne i teoretycznie w czerwcu wbiliśmy się idealnie w dni płodne...

Mój ginekolog na następną wizytę przewidział wrzesień i cytologi kontrolną. Mówi, że nie mam się czym na razie martwić, ale ja już odchodzę od zmysłów. A każda miesiączka kończy się dołem i płaczem, że znów się nie udało.

Zastanawiałam się nad zrobieniem hormonów na własną rękę, namawiałam partnera na badania nasienia, ale on ma dziecko z poprzedniego związku wiec teoretycznie wszystko z nim ok.

A co do owulacji - w maju była, potwierdzona przez ginekologa, teraz w zeszłym cyklu nie wiem - tylko test owulacyjny pozytywny.

Dzięki dziewczyny za wsparcie i miłe przyjęcie!

Karo zrób sobie hormony. Przede wszystkim TSH, FT3, FT4, prolaktynę i progesteron. Ja od dawna mam problemy z tarczycą, ale o prolaktynie i progesteronie nie miałam pojęcia. Teraz muszę jeszcze zrobić fsh i lh. Myślę że nie warto czekać roku na takie podstawowe badania. Jakieś bardziej zaawansowane to może, ale te lepiej zrobić, nawet po to żeby wiedzieć, że są ok :)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
‹‹ 2531 2532 2533 2534 2535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ