X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Siedzę w firmie ale dziś zastój totalny nic się nie dzieje
    Powoli wracam do formy :)
    Wczoraj nawet wybrałam się troszkę na rowerek.
    A co tam u Ciebie kochana ?
    Jak pewnie widziałaś ogarniam listę;) u mnie ok. Wróciłam do normalnego życia. Ładna pogoda jest więc i żyć się chce ;) czekam na @ z utęsknieniem ;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wszystkie dziewczynki :) te które już znam i te które dołączyły. Jak widać problem z zajściem w ciąże jest dość spory, bo osób tu przybywa...

I dobrze że istnieje forum, bo jestem tu też od niedawna a zdążyłam się sporo dowiedzieć! No i podobno rozsyłane są tu wiruski ciążowe, więc na pewno się stąd nie ruszam :D

No i kolejne moje pytanie kiedy najlepiej wykonać badania prolaktyny i progesteronu tj. w jakieś konkretne dni cyklu??

Miłego dnia dla Was, choć u mnie też dziś ponuro i deszczowo ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    czesc wszystkim ...a wiec troszke o mnie i moim przypadku , od zawsze mam problemy z jajnikami , na pocztku spozniely sie miesiaczki lub ich wogole nie bylo teraz po latach sa zawsze ale cykle trwaja do 35 dni , nie mam jednego janika z powodu torbieli ktore w nim urosla ......ciagle robia sie nowe torbiele w pozostalym jajniku ....mam przeczucie ze nigdy nie bede mama , moje cialo nie funkcjonuje prawidlowo , czy biore hormony ..? tak biore luteine w 2 fazie cyklu , lekarze mowia ze nie mam owulacji ....nikt nie chce sie zajac sparwa portzadnie zeby sprawdzic co jest nie tak a mi samej juz sie odechcialo boje sie prawdy ;( pomocyyyy
    a tarczycę dobrze badałaś?
    musiałabyś znaleźć dobrego gina i spróbawać monitoringu cyklu...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Justyś91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    czesc wszystkim ...a wiec troszke o mnie i moim przypadku , od zawsze mam problemy z jajnikami , na pocztku spozniely sie miesiaczki lub ich wogole nie bylo teraz po latach sa zawsze ale cykle trwaja do 35 dni , nie mam jednego janika z powodu torbieli ktore w nim urosla ......ciagle robia sie nowe torbiele w pozostalym jajniku ....mam przeczucie ze nigdy nie bede mama , moje cialo nie funkcjonuje prawidlowo , czy biore hormony ..? tak biore luteine w 2 fazie cyklu , lekarze mowia ze nie mam owulacji ....nikt nie chce sie zajac sparwa portzadnie zeby sprawdzic co jest nie tak a mi samej juz sie odechcialo boje sie prawdy ;( pomocyyyy
    A z jakiego miasta jesteś?
    Na pewno coś kochana spróbujemy poradzić
    A meeeeeegaaaaa wsparcie masz gwarantowane z mojej strony :)

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    Kochana nie poddawaj się musisz.jakiegos dobrego prof znaleźć bo lekarze z reguły nie lubią trudnych przypadków. Chcesz być mamą i będziesz tylko musisz być twarda i dążyć do tego aby ci pomogli. Wierzę w ciebie i trzymam kciuki ;)

Justyś91 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Jak pewnie widziałaś ogarniam listę;) u mnie ok. Wróciłam do normalnego życia. Ładna pogoda jest więc i żyć się chce ;) czekam na @ z utęsknieniem ;)
    Czekam na wizytę żeby sprawdzić czy jest czysto. Ale gdzie tam przyszły czwartek. Dzwonilam do gina i potwierdził że to było poronienie na wczesnym etapie ciąży czyli biochema.

• Żabcia Real one Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem z warszawy , tarczyca ok .... monitorig cyklu wygladal tak ze lekarz zrobil mi badanie 13 dnc i powiedzil nie bedzie owulacji prosze przyjsc jak bedzie pani krwawic ..... odechciewa sie zyc i starac ;(

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    jestem z warszawy , tarczyca ok .... monitorig cyklu wygladal tak ze lekarz zrobil mi badanie 13 dnc i powiedzil nie bedzie owulacji prosze przyjsc jak bedzie pani krwawic ..... odechciewa sie zyc i starac ;(
    Kochana uszy do góry
    Ja już walczę 5 rok i nie mam zamiaru sie poddać
    Cycki do przodu i dasz radę :)
    Musisz znaleźć dobrego profesora najlepiej ginekolog endokrynolog i na pewno się tobą zajmie odpowiednio

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    Zmień lekarza bo tem ma olewatorki stosunek do ciebie.

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Bratnie Dusze :)
    Własnie wrociłam z badania krwi - tym razem na polecenie Gaduuuły ft3 i ft4 (będzie na poniedziałkową wizyte do endo jak znalazł). Teraz tylko czekac na wyniki, moze będą po południu na necie to wrzuce i rzucicie mi diagnoze :P

Kim87, Caro, Evelin lubią tę wiadomość

• Karo_lina. Debiutantka

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasnie dziewczeta namowilyscie mnie na badania hormonow. Tylko kiedy najlepiej je zrobic? W jakims konkretnym dniu cyklu? Czy to jest obojetne?

Karo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    Zabcia a może powinnaś pójść po prostu do Kliniki Leczenia Niepłodności? Trzymaj się mocno i nie poddawaj się, zmień lekarza a zobaczysz że i Twoje podejście się zmieni. Buziaki

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 i Justys91 dziękuję Wam bardzo za pocieszenie. Koleżanka zaraz wpadnie z dzidziusiem to chociaż baterie naladuje, tzn nacieszyć się tym małym szkrabkiem

Kim87 lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Czekam na wizytę żeby sprawdzić czy jest czysto. Ale gdzie tam przyszły czwartek. Dzwonilam do gina i potwierdził że to było poronienie na wczesnym etapie ciąży czyli biochema.
    Kochana to powiem.ci że teraz serduszkuj ile wlezie. Po biochem łatwiej zajść. Nasz Waldi zaraz zszedł po biochem ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OF zmieniło mi z 11dc na 12dc owu, i jak była przerywana tak jest pełna krecha

Kim87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrzebalam z kosza test. Jest pozytywny. Serce mi wyskoczy.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka88 wrote:

po jakim czasie od zrobienia?

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka88 wrote:
    Jutro musisz powtórzyć bo testy dają wyniki tylko do 5 minut potem mogą się odbarwic. Mnie też taki wyszedł i byłam ciąży więc trzymam kciuki ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    po jakim czasie od zrobienia?
    Marciaa a gdzie przepis na wino?

3jgxflw1867zd36k.png
  • Justyś91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana to powiem.ci że teraz serduszkuj ile wlezie. Po biochem łatwiej zajść. Nasz Waldi zaraz zszedł po biochem ;)
    No zobaczymy co z tego wyjedzie teraz
    Mierze temp więc powinnam się wstrzelić w odpowiedni czas:)

Kim87 lubi tę wiadomość

‹‹ 2533 2534 2535 2536 2537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ