X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Siedzę w firmie ale dziś zastój totalny nic się nie dzieje
    Powoli wracam do formy :)
    Wczoraj nawet wybrałam się troszkę na rowerek.
    A co tam u Ciebie kochana ?
    Jak pewnie widziałaś ogarniam listę;) u mnie ok. Wróciłam do normalnego życia. Ładna pogoda jest więc i żyć się chce ;) czekam na @ z utęsknieniem ;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wszystkie dziewczynki :) te które już znam i te które dołączyły. Jak widać problem z zajściem w ciąże jest dość spory, bo osób tu przybywa...

I dobrze że istnieje forum, bo jestem tu też od niedawna a zdążyłam się sporo dowiedzieć! No i podobno rozsyłane są tu wiruski ciążowe, więc na pewno się stąd nie ruszam :D

No i kolejne moje pytanie kiedy najlepiej wykonać badania prolaktyny i progesteronu tj. w jakieś konkretne dni cyklu??

Miłego dnia dla Was, choć u mnie też dziś ponuro i deszczowo ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    czesc wszystkim ...a wiec troszke o mnie i moim przypadku , od zawsze mam problemy z jajnikami , na pocztku spozniely sie miesiaczki lub ich wogole nie bylo teraz po latach sa zawsze ale cykle trwaja do 35 dni , nie mam jednego janika z powodu torbieli ktore w nim urosla ......ciagle robia sie nowe torbiele w pozostalym jajniku ....mam przeczucie ze nigdy nie bede mama , moje cialo nie funkcjonuje prawidlowo , czy biore hormony ..? tak biore luteine w 2 fazie cyklu , lekarze mowia ze nie mam owulacji ....nikt nie chce sie zajac sparwa portzadnie zeby sprawdzic co jest nie tak a mi samej juz sie odechcialo boje sie prawdy ;( pomocyyyy
    a tarczycę dobrze badałaś?
    musiałabyś znaleźć dobrego gina i spróbawać monitoringu cyklu...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Justyś91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    czesc wszystkim ...a wiec troszke o mnie i moim przypadku , od zawsze mam problemy z jajnikami , na pocztku spozniely sie miesiaczki lub ich wogole nie bylo teraz po latach sa zawsze ale cykle trwaja do 35 dni , nie mam jednego janika z powodu torbieli ktore w nim urosla ......ciagle robia sie nowe torbiele w pozostalym jajniku ....mam przeczucie ze nigdy nie bede mama , moje cialo nie funkcjonuje prawidlowo , czy biore hormony ..? tak biore luteine w 2 fazie cyklu , lekarze mowia ze nie mam owulacji ....nikt nie chce sie zajac sparwa portzadnie zeby sprawdzic co jest nie tak a mi samej juz sie odechcialo boje sie prawdy ;( pomocyyyy
    A z jakiego miasta jesteś?
    Na pewno coś kochana spróbujemy poradzić
    A meeeeeegaaaaa wsparcie masz gwarantowane z mojej strony :)

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    Kochana nie poddawaj się musisz.jakiegos dobrego prof znaleźć bo lekarze z reguły nie lubią trudnych przypadków. Chcesz być mamą i będziesz tylko musisz być twarda i dążyć do tego aby ci pomogli. Wierzę w ciebie i trzymam kciuki ;)

Justyś91 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Jak pewnie widziałaś ogarniam listę;) u mnie ok. Wróciłam do normalnego życia. Ładna pogoda jest więc i żyć się chce ;) czekam na @ z utęsknieniem ;)
    Czekam na wizytę żeby sprawdzić czy jest czysto. Ale gdzie tam przyszły czwartek. Dzwonilam do gina i potwierdził że to było poronienie na wczesnym etapie ciąży czyli biochema.

• Żabcia Real one Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem z warszawy , tarczyca ok .... monitorig cyklu wygladal tak ze lekarz zrobil mi badanie 13 dnc i powiedzil nie bedzie owulacji prosze przyjsc jak bedzie pani krwawic ..... odechciewa sie zyc i starac ;(

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    jestem z warszawy , tarczyca ok .... monitorig cyklu wygladal tak ze lekarz zrobil mi badanie 13 dnc i powiedzil nie bedzie owulacji prosze przyjsc jak bedzie pani krwawic ..... odechciewa sie zyc i starac ;(
    Kochana uszy do góry
    Ja już walczę 5 rok i nie mam zamiaru sie poddać
    Cycki do przodu i dasz radę :)
    Musisz znaleźć dobrego profesora najlepiej ginekolog endokrynolog i na pewno się tobą zajmie odpowiednio

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    Zmień lekarza bo tem ma olewatorki stosunek do ciebie.

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Bratnie Dusze :)
    Własnie wrociłam z badania krwi - tym razem na polecenie Gaduuuły ft3 i ft4 (będzie na poniedziałkową wizyte do endo jak znalazł). Teraz tylko czekac na wyniki, moze będą po południu na necie to wrzuce i rzucicie mi diagnoze :P

Kim87, Caro, Evelin lubią tę wiadomość

• Karo_lina. Debiutantka

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasnie dziewczeta namowilyscie mnie na badania hormonow. Tylko kiedy najlepiej je zrobic? W jakims konkretnym dniu cyklu? Czy to jest obojetne?

Karo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia Real one wrote:
    Zabcia a może powinnaś pójść po prostu do Kliniki Leczenia Niepłodności? Trzymaj się mocno i nie poddawaj się, zmień lekarza a zobaczysz że i Twoje podejście się zmieni. Buziaki

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 i Justys91 dziękuję Wam bardzo za pocieszenie. Koleżanka zaraz wpadnie z dzidziusiem to chociaż baterie naladuje, tzn nacieszyć się tym małym szkrabkiem

Kim87 lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Czekam na wizytę żeby sprawdzić czy jest czysto. Ale gdzie tam przyszły czwartek. Dzwonilam do gina i potwierdził że to było poronienie na wczesnym etapie ciąży czyli biochema.
    Kochana to powiem.ci że teraz serduszkuj ile wlezie. Po biochem łatwiej zajść. Nasz Waldi zaraz zszedł po biochem ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OF zmieniło mi z 11dc na 12dc owu, i jak była przerywana tak jest pełna krecha

Kim87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrzebalam z kosza test. Jest pozytywny. Serce mi wyskoczy.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka88 wrote:

po jakim czasie od zrobienia?

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka88 wrote:
    Jutro musisz powtórzyć bo testy dają wyniki tylko do 5 minut potem mogą się odbarwic. Mnie też taki wyszedł i byłam ciąży więc trzymam kciuki ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    po jakim czasie od zrobienia?
    Marciaa a gdzie przepis na wino?

3jgxflw1867zd36k.png
  • Justyś91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana to powiem.ci że teraz serduszkuj ile wlezie. Po biochem łatwiej zajść. Nasz Waldi zaraz zszedł po biochem ;)
    No zobaczymy co z tego wyjedzie teraz
    Mierze temp więc powinnam się wstrzelić w odpowiedni czas:)

Kim87 lubi tę wiadomość

‹‹ 2533 2534 2535 2536 2537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ