X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Kim, wiem ze marudzę ale moje jajeczka szybko rosną w 6 dn cyklu juz widziałam na lewym jajniki nieźle jajeczko wiec gór 5 dni potem powinno pęknąć... Strasznie sie boje ze nam cykle bezowulacyjne :(
    Nie marudzisz kochana w każdym roku każda z nas może miec dwa bezowulacyjne cykle niektóre mają tak że mają je jeden za drugim. Nie denerwuj się na zapas proszę cię. Musimy zobaczyć jak.sie sytuacja rozwinie. Serduszkujcie i tyle;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Pączek krzak ;)

Krzaczasty pączek :D

Kim87 lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_lina. wrote:
    Dziewczyny lekarz twierdzi, że na hormony za wcześnie, w zeszłym miesiącu pobierał mi wycinki bo mam w "gratisie" CIN 1 LSL.

Lekarz teraz mówi, że wszystko jest ok i możemy się starać. Więc się staramy. Robię testy owulacyjne i teoretycznie w czerwcu wbiliśmy się idealnie w dni płodne...

Mój ginekolog na następną wizytę przewidział wrzesień i cytologi kontrolną. Mówi, że nie mam się czym na razie martwić, ale ja już odchodzę od zmysłów. A każda miesiączka kończy się dołem i płaczem, że znów się nie udało.

Zastanawiałam się nad zrobieniem hormonów na własną rękę, namawiałam partnera na badania nasienia, ale on ma dziecko z poprzedniego związku wiec teoretycznie wszystko z nim ok.

A co do owulacji - w maju była, potwierdzona przez ginekologa, teraz w zeszłym cyklu nie wiem - tylko test owulacyjny pozytywny.

Dzięki dziewczyny za wsparcie i miłe przyjęcie!
    Kochana powiem tak.to co gada lekarz to jedno a co ty czujesz drugie. Są tu dziewczyny którym też wmawiali że wszystko ok. Zrobiły badania na własną rękę i lekarz robił wielkie oczy. Myślę że 8mc to wystarczający czas abyś zaszła. Zrób badania jak.beda ok to super będziesz spokojniejsza a jak nie ok to będzie można zacząć naprawiać ;) nie czekaj do roku

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Misia nie martw się. Czasem może się zdarzyć cykl bez owu, ale Tobie temperatura cały czas wzrasta. Moje wcześniejsze wykresy były raczej płaskie. A dziewczyny bez owu też wreszcie zachodzą, np Tuliska.
    Jeśli cały ten cykl będzie taki i nic nie wykiełkuje, to idź w przyszłym na monitoring i przekonasz się co jest grane.
    wumiem ze zdarzają sie cykle bez owu wiem, tylko ja w marcu na bank nie miałam owu vo leczylam torbiela, ostatni cykl tez prawdopodobnie owu byla nie do konca poprawna. No zobaczymy dziekuje za wsparcie na pewno wybiorę sie w sierpniu na monitoring bo i tak idę skontrolować dziwna pozostałość po "owu" na prawym jajniki.

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    wumiem ze zdarzają sie cykle bez owu wiem, tylko ja w marcu na bank nie miałam owu vo leczylam torbiela, ostatni cykl tez prawdopodobnie owu byla nie do konca poprawna. No zobaczymy dziekuje za wsparcie na pewno wybiorę sie w sierpniu na monitoring bo i tak idę skontrolować dziwna pozostałość po "owu" na prawym jajniki.
    Bejbe nic nie poradzisz wiesz twoje ciało po leczeniu też musi dojść do ładu. Czasem potrzeba na to kilka cykli. Zobaczymy jak będzie dalej ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Nie marudzisz kochana w każdym roku każda z nas może miec dwa bezowulacyjne cykle niektóre mają tak że mają je jeden za drugim. Nie denerwuj się na zapas proszę cię. Musimy zobaczyć jak.sie sytuacja rozwinie. Serduszkujcie i tyle;)
    będziemy tylko ja juz świra dostaje ze mam duzy problem

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Wiem kochana sama dostawałam pierdolca bo też się starałam zaszlam i straciłam więc tak wiem.ze 1 dzień to wieczność ;). Ale może wyjść neg bo masz za małe stężenie bety w moczu. Po co się masz wkurza?
    Właśnie zrobiłam i wyszedł negatywny. Mam jeszcze jeden na jutro rano gdyby do tego czasu nie było @. :(

• Bella_Bella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Witam wszystkie nowe staraczki ;)

Karolina idź na badania, nie ma co czekać ;)

Kim87 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Justyś91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Witam nowe koleżanki

Co tam słychać w szerokim świecie
    Tyle tego piszecie że nie mogę was nadrobić.

U mnie szaro buro i ponuro ciągle pada deszczyk

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Bejbe nic nie poradzisz wiesz twoje ciało po leczeniu też musi dojść do ładu. Czasem potrzeba na to kilka cykli. Zobaczymy jak będzie dalej ;)
    Właśnie czas ni tak wolno leci codziennie tylko czekam poranka aby zmierzyć temp albo zrobic test owu

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    będziemy tylko ja juz świra dostaje ze mam duzy problem
    Będzie git ciotka Kim czaruje listę ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka88 wrote:
    Właśnie zrobiłam i wyszedł negatywny. Mam jeszcze jeden na jutro rano gdyby do tego czasu nie było @. :(
    No i widzisz a wcale nie musi świadczyć o tym że nie jesteś w ciąży ;) nachlipałaś się wody to test może nie wyłapać bobo. Jutro z pierwszego moczu marsz zrobić i wtedy będziemy dumać ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Cześć dziewczynki :)
    Witam nowe koleżanki

Co tam słychać w szerokim świecie
    Tyle tego piszecie że nie mogę was nadrobić.

U mnie szaro buro i ponuro ciągle pada deszczyk
    Kochana witaj jak tam co tam? Ślę ładną pogodę z belgii do ciebie

3jgxflw1867zd36k.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka88 wrote:
    Nie smutaj się
    Zrób test jutro z pierwszego moczu
    Zdarzają się taki przypadki że testy wychodzą kilka dni po spodziewanej miesiączce

Kim87 lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Krzaczasty pączek :D
    Pączek krzaczasty bezglutenowiec ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA!!
    Przepraszam za trzymanie w napięciu:

" Składniki: 8 litrów wody
    3 kg cukru I kg ryżu
    10 dkg świeżych drożdży
    2 cytryny (sok)
    2 op. cukru waniliowego
    10 dkg rodzynek
    0,5 łyżki tymianku, imbiru, gałki muszkatułowej,
    10 ziaren pieprzu
    10 ziaren ziela angielskiego
    10 ziaren goździków
    Wodę przegotować, rozpuścić cukier. Wszystko wlać do szklanej butli.
    Wrzuciś wszystkie składniki. Zakorkować i wstawić rurkę fermentacyjną. Stoi 60 dni, po 50 dniach wino zciagnąć z nad osadu (odzielić wino od pozostałych składników). butlę wymyć i ponoxunie wlać wino. Stoi jeszcze 10 dni, po tyn czasie wlać do butelek do spożycia.
    Dodatkowo podpowiem, że lepiej zrobić podwójną ilość
    JEST TAK SMACZNE, ZE ZAL ZE SIĘ TAK SZYBKO WYPILO!
    "

Pączek, AniaŁ123, Evelin lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle kto na listę chce się wpisać na testowanie? Proszę podawać daty ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana witaj jak tam co tam? Ślę ładną pogodę z belgii do ciebie
    Siedzę w firmie ale dziś zastój totalny nic się nie dzieje
    Powoli wracam do formy :)
    Wczoraj nawet wybrałam się troszkę na rowerek.
    A co tam u Ciebie kochana ?

• Żabcia Real one Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc wszystkim ...a wiec troszke o mnie i moim przypadku , od zawsze mam problemy z jajnikami , na pocztku spozniely sie miesiaczki lub ich wogole nie bylo teraz po latach sa zawsze ale cykle trwaja do 35 dni , nie mam jednego janika z powodu torbieli ktore w nim urosla ......ciagle robia sie nowe torbiele w pozostalym jajniku ....mam przeczucie ze nigdy nie bede mama , moje cialo nie funkcjonuje prawidlowo , czy biore hormony ..? tak biore luteine w 2 fazie cyklu , lekarze mowia ze nie mam owulacji ....nikt nie chce sie zajac sparwa portzadnie zeby sprawdzic co jest nie tak a mi samej juz sie odechcialo boje sie prawdy ;( pomocyyyy

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    A tak w ogóle kto na listę chce się wpisać na testowanie? Proszę podawać daty ;)
    Ja na 4 sierpnia

Kim87 lubi tę wiadomość

‹‹ 2532 2533 2534 2535 2536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ