Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
marciaa wrote:UWAGA!!
Przepraszam za trzymanie w napięciu:
" Składniki: 8 litrów wody
3 kg cukru I kg ryżu
10 dkg świeżych drożdży
2 cytryny (sok)
2 op. cukru waniliowego
10 dkg rodzynek
0,5 łyżki tymianku, imbiru, gałki muszkatułowej,
10 ziaren pieprzu
10 ziaren ziela angielskiego
10 ziaren goździków
Wodę przegotować, rozpuścić cukier. Wszystko wlać do szklanej butli.
Wrzuciś wszystkie składniki. Zakorkować i wstawić rurkę fermentacyjną. Stoi 60 dni, po 50 dniach wino zciagnąć z nad osadu (odzielić wino od pozostałych składników). butlę wymyć i ponoxunie wlać wino. Stoi jeszcze 10 dni, po tyn czasie wlać do butelek do spożycia.
Dodatkowo podpowiem, że lepiej zrobić podwójną ilość
JEST TAK SMACZNE, ZE ZAL ZE SIĘ TAK SZYBKO WYPILO!
" -
Żabcia Real one wrote:superrr!!!!zazdroszcze
i zycze powodzenia Nutka88
ja boje sie kazdej kolejnej @ bo boje sie ze nabawie sie depresji ... zamiast gina powinnam chyba isc do psychologa ... ehhh powiedz kochana jak sie leczylas Nutka88 ?
Nie jest to taniej badanie bo okolo 200 czy 250zl ale wtedy wiadomo czy i ile można stymulować owulke -
Justyna123456789 wrote:Dzień dobry Bratnie Dusze
Własnie wrociłam z badania krwi - tym razem na polecenie Gaduuuły ft3 i ft4 (będzie na poniedziałkową wizyte do endo jak znalazł). Teraz tylko czekac na wyniki, moze będą po południu na necie to wrzuce i rzucicie mi diagnozeJustyna123456789 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Żabcia Real one wrote:gdie mozna to zrobic ...musze miec skierowanie ? to badanie z krwi ? Justyś91 ty mialas takie problemy podobne do moich ? i o co chodzi z ta rezerwa ??? ;;;;(((( dziekuje !!Fabian
Cyprian
Tymuś
-
Żabcia Real one wrote:gdie mozna to zrobic ...musze miec skierowanie ? to badanie z krwi ? Justyś91 ty mialas takie problemy podobne do moich ? i o co chodzi z ta rezerwa ??? ;;;;(((( dziekuje !!
Badanie określa czy i jaki mamy zapas komórek jajowych.
Wykonuje sie je z krwi tylko na wynik sie długo czeka -
Pączek wrote:A ja mam pytanie - a ile zapłaciłas za to badanie ?
-
Parsleyek wrote:Witajcie wszystkie dziewczynki
te które już znam i te które dołączyły. Jak widać problem z zajściem w ciąże jest dość spory, bo osób tu przybywa...
I dobrze że istnieje forum, bo jestem tu też od niedawna a zdążyłam się sporo dowiedzieć! No i podobno rozsyłane są tu wiruski ciążowe, więc na pewno się stąd nie ruszam
No i kolejne moje pytanie kiedy najlepiej wykonać badania prolaktyny i progesteronu tj. w jakieś konkretne dni cyklu??
Miłego dnia dla Was, choć u mnie też dziś ponuro i deszczowo
Ja badam prolaktyne między 3 a 5 dcprogesteron ponoć dwa razy trzeba żeby sprawdzić czy przyrasta ale tego nie robiłam. Dziewczyny wiedzą lepiej
Parsleyek lubi tę wiadomość