Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Kingulla wrote:Dziewczyny potwierdzone, pierwsza beta 59,5, a dziś 202,6. Termin porodu na 21.03.2017..... przesyłam Wam dobrą energię!:*
Gratuluję
Zasysam wiruskipoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Nutka88 wrote:Kingula ja nie mogę w to uwierzyć, najpiekniejszy dzien ...
Boje sie jednak ze to sen, albo ze jutro okaze sie ze nie jestem w ciąży2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
Cross match 29,8 %❌
NK 14% ❌
ANA3- 1:100
KIR AA
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
04.08 --->❄️ 4.2.2 (6doba) luteina,besins,prolutex,estrofem,encorton,hydroxychloroquine,intralipid,accofil,🍀 -
szuflada wrote:Kingulla jako duży przyrost bety! Może tam jakieś bliźniaki siedzą hihi
Evelin lubi tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
Cross match 29,8 %❌
NK 14% ❌
ANA3- 1:100
KIR AA
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
04.08 --->❄️ 4.2.2 (6doba) luteina,besins,prolutex,estrofem,encorton,hydroxychloroquine,intralipid,accofil,🍀 -
Kingulla wrote:Dziewczyny potwierdzone, pierwsza beta 59,5, a dziś 202,6. Termin porodu na 21.03.2017..... przesyłam Wam dobrą energię!:*
GratulacjeKingulla lubi tę wiadomość
-
Nutka88 wrote:Kingula ja nie mogę w to uwierzyć, najpiekniejszy dzien ...
Boje sie jednak ze to sen, albo ze jutro okaze sie ze nie jestem w ciąży
Nutka nie wolno tak myśleć!!! Trzy testy pozytywne to już nie żarty
Gratuluję!!!! -
Gratuluje zafasolkowanym i też chcę te wiruski!
Fajnie, że lipiec tylu sprzyja osobom, jest jeszcze kilka na liście do testowania więc nic tylko trzymać kciuki, oby tak dalej ładnie szło
Widzę, że wyniki badań na topie, ja również pewnie w przyszłym tygodniu będę robić.
Ja z tych za chudych, z niedowagą, więc na poprawę humoru zrobiłam 3bita, teraz leżakuje w lodówceJakoś ostatnimi dniami serduszek nie ma, humor nie dopisuje, nadzieje kiepskie
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Hello! Opowiem mam moją historię
Byłam dzisiaj u endo w Luxmedzie. Poszłam bo chciałam dostać skierowania na badania. Udało mi się dostać TSH, F3, FT4 i prolaktynę i to jest cały pożytek tej wizyty! On mówi zupełnie sprzeczne rzeczy jak ten mój stały endo (ten którego dziewczyny gdzieś na forum polecały). Nie brać Novothyralu, dał mi euthyrox 88! Ja teraz biorę Novothyral 125 i mam tak z dnia na dzień zmniejszyć dawkę prawie o 1/3? Jestem teraz w trakcie przejścia, ale nie tak drastycznie! Poza tym mówił, że nie należy patrzyć na FT3 i FT4 bo laboratoria nie są dokładne, tylko ważne jest TSH (znowu na odwrót). I tylko leczy te moje wyniki, a nie zwraca uwagi jak mu mówię, że się dobrze czuję... Ehh...dziwni Ci lekarze. Chyba z różnych książek się uczyli -
Parsleyek wrote:Gratuluje zafasolkowanym i też chcę te wiruski!
Fajnie, że lipiec tylu sprzyja osobom, jest jeszcze kilka na liście do testowania więc nic tylko trzymać kciuki, oby tak dalej ładnie szło
Widzę, że wyniki badań na topie, ja również pewnie w przyszłym tygodniu będę robić.
Ja z tych za chudych, z niedowagą, więc na poprawę humoru zrobiłam 3bita, teraz leżakuje w lodówceJakoś ostatnimi dniami serduszek nie ma, humor nie dopisuje, nadzieje kiepskie
Kochana wiem jak to jest. Ja miałam nędzny humor od połowy poprzedniego cyklu (gdy dowiedziałam się że znowu owu nie było), aż do wczoraj, kiedy temperatura mi skoczyła i narodziła się nowa nadzieja, że może w tym cyklu jednak będzie
A przy tym i na serduszka nie miałam ochoty, a później panika, że mogłam przegapić owulkę.
Każda ma swoje wzloty i upadki, ale najważniejsze, żeby się tak całkowicie nie załamywać. Jesteśmy tutaj razem po to aby się wzajemnie pocieszać i motywowaćGłowa do góry i... pakuj tego 3-bita i wysyłaj do Krakowa
Parsleyek lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:a ja wyczytałam, że z testosteronem świetnie sobie radzi lukrecja
Lili to dosładzaj sobie Kochana -
AniaŁ123 wrote:Hello! Opowiem mam moją historię
Byłam dzisiaj u endo w Luxmedzie. Poszłam bo chciałam dostać skierowania na badania. Udało mi się dostać TSH, F3, FT4 i prolaktynę i to jest cały pożytek tej wizyty! On mówi zupełnie sprzeczne rzeczy jak ten mój stały endo (ten którego dziewczyny gdzieś na forum polecały). Nie brać Novothyralu, dał mi euthyrox 88! Ja teraz biorę Novothyral 125 i mam tak z dnia na dzień zmniejszyć dawkę prawie o 1/3? Jestem teraz w trakcie przejścia, ale nie tak drastycznie! Poza tym mówił, że nie należy patrzyć na FT3 i FT4 bo laboratoria nie są dokładne, tylko ważne jest TSH (znowu na odwrót). I tylko leczy te moje wyniki, a nie zwraca uwagi jak mu mówię, że się dobrze czuję... Ehh...dziwni Ci lekarze. Chyba z różnych książek się uczyli
Aniu, a jaki masz poziom tsh? -
LILITH.P wrote:Aniu, a jaki masz poziom tsh?
0,013Głupio to wygląda, ale podobno w moim przypadku nie jest źle. Powolutku zmniejszam dawkę, ale tak bardzo ostrożnie, a nie tak jak ten dzisiejszy mi zalecił
-
AniaŁ123 wrote:0,013
Głupio to wygląda, ale podobno w moim przypadku nie jest źle. Powolutku zmniejszam dawkę, ale tak bardzo ostrożnie, a nie tak jak ten dzisiejszy mi zalecił
i z takiej startowałaś??
ja już nic w kwestii endo nie kumam -
AniaŁ123 wrote:Kochana wiem jak to jest. Ja miałam nędzny humor od połowy poprzedniego cyklu (gdy dowiedziałam się że znowu owu nie było), aż do wczoraj, kiedy temperatura mi skoczyła i narodziła się nowa nadzieja, że może w tym cyklu jednak będzie
A przy tym i na serduszka nie miałam ochoty, a później panika, że mogłam przegapić owulkę.
Każda ma swoje wzloty i upadki, ale najważniejsze, żeby się tak całkowicie nie załamywać. Jesteśmy tutaj razem po to aby się wzajemnie pocieszać i motywowaćGłowa do góry i... pakuj tego 3-bita i wysyłaj do Krakowa
Dzięki AniaŁ za te słowa! :* :* Z Rzeszowa do Krk nie tak daleko więc może i ciacho by doleciało
Ja jeszcze w pierwszej fazie, w poniedziałek monitoring, ale chyba i mnie i mojego jakieś przesilenie złapało! Ale nic, trzeba brać się w garść i leczyć słodkościami
Twoja historia o lekarzu pokazuje jak trudno znaleźć dobrego, każdy mówi co innego!i na kim polegać?
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Nie mam żadnych typowych objawów nadczynności, np biegunek, uderzeń gorąca, kołatań serca, drżenia, osłabienie mięśni, wszystko jest w jak najlepszym porządku.