X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniał bo jak masz dobre FT3 no Novothyral nie jest potrzebny... z reguły endokrynolody boja sie nim leczyć bo on mocno obiąża serce.... może pomysł z euthyroxem nie jest zły...
    ale głupotą jest leczyć wyniki...
    bo ja np dobrze się czuję w okolicy tsh 1.0... czym wyżej tym gorzej.. nawet 1,6 jest już dla mnie za wysokie... eh widzisz no tak to jest z tymi endo... wiesz co? na fb jest fajna grupa Hashimotek... podrzucę link... myślę że mogłabyś dołączyć ... tam się można wiele nauczyć :)
    ale oczywiście z dystansem bo są strasznie irytujące laski też ;) które jak pierdzą źle to wina hashi... te się omnija z daleka hehe

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Nie mam żadnych typowych objawów nadczynności, np biegunek, uderzeń gorąca, kołatań serca, drżenia, osłabienie mięśni, wszystko jest w jak najlepszym porządku.

ja nie mam żadnych objawów na niedoczynność czy hashi...

mam nadzieję, że jakoś to będzie :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    i z takiej startowałaś??

ja już nic w kwestii endo nie kumam :D

Nie, startowałam z ok 5 lub 6, nie pamiętam. Początkowo miałam zbyt wysokie TSH, ten wynik jest przez leki.

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ale u Was szczesliwie ;) gratulacje do zafasolkowanych! :)
    Pomyslalam ze dolacze moze zaraze sie troszke dobra aura zafasolkowania ;)
    U nas pierwsze IUI niestety nieudane, nastepne pod koniec lipca :)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Dzięki AniaŁ za te słowa! :* :* Z Rzeszowa do Krk nie tak daleko więc może i ciacho by doleciało :D
    Ja jeszcze w pierwszej fazie, w poniedziałek monitoring, ale chyba i mnie i mojego jakieś przesilenie złapało! Ale nic, trzeba brać się w garść i leczyć słodkościami ;)

Twoja historia o lekarzu pokazuje jak trudno znaleźć dobrego, każdy mówi co innego! :/ i na kim polegać?

Gdybym nie miała zaufania do endo u którego leczę się już ponad 6 lat, to miałabym mętlik w głowie.
    Kochana głowa do góry :) My się właśnie wyleczyliśmy z "problemów małżeńskich" serduszkami, na które ani ja, ani on tak naprawdę nie mieliśmy wtedy ochoty :P Ale pomogło :)

Parsleyek lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Aniał bo jak masz dobre FT3 no Novothyral nie jest potrzebny... z reguły endokrynolody boja sie nim leczyć bo on mocno obiąża serce.... może pomysł z euthyroxem nie jest zły...
    bo ja np dobrze się czuję w okolicy tsh 1.0... czym wyżej tym gorzej.. nawet 1,6 jest już dla mnie za wysokie... eh widzisz no tak to jest z tymi endo... wiesz co? na fb jest fajna grupa Hashimotek... podrzucę link... myślę że mogłabyś dołączyć ... tam się można wiele nauczyć :)
    ale oczywiście z dystansem bo są strasznie irytujące laski też ;) które jak pierdzą źle to wina hashi... te się omnija z daleka hehe
    Słodko pierdzące hashimotki :-D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f59b3021efc7.jpg

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wrote:
    Hej.hej witaj rozgosc się u nas wygodnie ;) kawka czy herbatka? Ciacho? Ktoś tu dzielił 3bitem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 18:23

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

Na początku leczenia Euthyrox prawie w ogóle nie podnosił mi FT3, więc musiałam sztucznie wprowadzić FT3. Dopiero pierwszy raz mam tak, że FT3 mam wyżej niż FT4, więc można powolutku rezygnować z FT3, tylko endo zalecił mi tak, że na początek zamianiem 25 Nowothyralu a 25 Euthyroxu, a oprócz tego biorę Nowothyral 100, za wda tygodnie mam zamienić jeszcze więcej. I za 1,5 miesiąca zrobić badania. Wydaje mi się że to jest rozsądne rozwiązanie.
    Podrzuć mi ten link :)

Ja kiedyś rozmawiałam z taką dziewczyną, która zanim dowiedziała się że ja też to mam, to tak strasznie narzekała na hashi, że to koniec świata tak jej źle, a na to mój mąż palnął, że Ania też to ma i jej się nic nie dzieje :P

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

Będzie, będzie :)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wrote:

Dołączaj do nas :)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczynki za cieple przywitanko ;)
    oj herbatka i 3bit mmm genialnie! ;)

Kim87, Evelin lubią tę wiadomość

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny potrzebowałam sie troche zdystansować bo strasznie liczyłam ze @ nie przyjdzie. Ale jak widać tak miało byc. Witam wszystkie nowe koleżanki :-*

Kim87, Bella_Bella, Evelin lubią tę wiadomość

<3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

eh ale ja też nie mam niewiadomo jakich objawów :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Na początku leczenia Euthyrox prawie w ogóle nie podnosił mi FT3, więc musiałam sztucznie wprowadzić FT3. Dopiero pierwszy raz mam tak, że FT3 mam wyżej niż FT4, więc można powolutku rezygnować z FT3, tylko endo zalecił mi tak, że na początek zamianiem 25 Nowothyralu a 25 Euthyroxu, a oprócz tego biorę Nowothyral 100, za wda tygodnie mam zamienić jeszcze więcej. I za 1,5 miesiąca zrobić badania. Wydaje mi się że to jest rozsądne rozwiązanie.
    Podrzuć mi ten link :)

Ja kiedyś rozmawiałam z taką dziewczyną, która zanim dowiedziała się że ja też to mam, to tak strasznie narzekała na hashi, że to koniec świata tak jej źle, a na to mój mąż palnął, że Ania też to ma i jej się nic nie dzieje :P
    każdy inaczej to przechodzi, aczkolwiek wydaje mi się że niktózy potrafią już wszystko zwalić na hashi.. na prawdę przysłowiowego pierda... każda plamkę na ciele.. z resztą sama zobaczysz hehe ale da się też złapać stamtąd przydane informacje :) dodałam Cię do tej grupy ale trzeba poczekać na akceptację przez admnistratora :) więc niebawem powinnaś już tam być

na pewno dobre roziwązanie z tymi tabletkami :)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znajoma mi napisała, że zaszła z tsh 5,3 :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    każdy inaczej to przechodzi, aczkolwiek wydaje mi się że niktózy potrafią już wszystko zwalić na hashi.. na prawdę przysłowiowego pierda... każda plamkę na ciele.. z resztą sama zobaczysz hehe ale da się też złapać stamtąd przydane informacje :) dodałam Cię do tej grupy ale trzeba poczekać na akceptację przez admnistratora :) więc niebawem powinnaś już tam być

na pewno dobre roziwązanie z tymi tabletkami :)
    Ja zaczynałam TSH 34 i czułam sie zajebiscie. Teraz mam ok 2 i nie czuje różnicy.

<3
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Ja zaczynałam TSH 34 i czułam sie zajebiscie. Teraz mam ok 2 i nie czuje różnicy.

Łłłłłłłłłłłooooooooo... Naprawdę? O matko. Ja przy ok 5 już wpadałam w depresję :/ Miałam wszystkie możliwe objawy

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    znajoma mi napisała, że zaszła z tsh 5,3 :)

Zajść pewnie można, tylko trzeba uważać w ciąży, bo niedoczynność jest niebezpieczna dla dzidzi

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Łłłłłłłłłłłooooooooo... Naprawdę? O matko. Ja przy ok 5 już wpadałam w depresję :/ Miałam wszystkie możliwe objawy
    Noo lekarz tez był szoku, dał mi od razu 100 i czułam sie strasznie z łóżka rano nie mogłam sie podnieść. Dopiero moj lekarz zaczął stopniowo od 25 i teraz biorę 100. Taka moja historia. Dla porównania moja koleżanka przy TSH 2,7 miała tak zle samopoczucie ze sama sobie juz na wyczucie zwiększa dawkę. Dziwna ta choroba i kazdy indywidualnie ja przechodzi. No i waga np moja stoi w miejscu 60 kg przy 174 cm a u koleżanki waha sie na maxa.

<3
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Noo lekarz tez był szoku, dał mi od razu 100 i czułam sie strasznie z łóżka rano nie mogłam sie podnieść. Dopiero moj lekarz zaczął stopniowo od 25 i teraz biorę 100. Taka moja historia. Dla porównania moja koleżanka przy TSH 2,7 miała tak zle samopoczucie ze sama sobie juz na wyczucie zwiększa dawkę. Dziwna ta choroba i kazdy indywidualnie ja przechodzi. No i waga np moja stoi w miejscu 60 kg przy 174 cm a u koleżanki waha sie na maxa.

Od razu 100 to strasznie dużo. Ja wprowadzałam bardzo powoli, tak że nie odczułam w ogóle negatywnych skutków, wręcz przeciwnie, odżyłam :)
    I właśnie dlatego nie powinno się leczyć wyników tylko zwracać uwagę na samopoczucie ;)
    A waga bardzo mi się waha. Niestety muszę się bardzo pilnować. Ostatnio czuję się strasznie spuchnięta. Waga nawet aż tak bardzo nie skoczyła, ale czuję się taka ociężała. Może to przez te wszystkie hormony. Może bromek lub luteina. Wie ktoś coś na ten temat?

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
‹‹ 2541 2542 2543 2544 2545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ