X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio była pełnia?:)

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)

Nie wszystkie babcie to mochery :( są też przemile staruszki które po prostu leczą się jak moga. Zdrowy młody człowiek nie lata co chwila do lekarza bo i po co? Nie potrzebuje badań bo dobrze się czuję. W starszym wieku zdrowie szwamkuje więc trzeba szukać pomocy. I nie porownujcie babć amerykańskich z naszymi bo daje głowę ze nigdy nie pracowały tak ciężko jak nasze. Moja babcia wychowywania 5 dzieciaków, trójkę w chatce bez prądu, łazienki, wody bieżącej. Przeszła w życiu bardzo dużo. I że co? Że teraz jak ma prawie 80tke to nie prawa zgłosić się do lekarza? Chociaż ma astmę (dusi się strasznie), cukrzycę, nadciśnienie?
    Nie wkladajcie wszystkich do jednego worka. Oczywiście są upierdliwe i zrzedliwe Stare babsztyle które z nudów po specjalista ci wędrują. Ale większość z tych ludzi potrzebuje pomocy. Też dziewczyny kiedyś będziemy Stare :*

Evelin, Bella_Bella, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • KingaJulia91 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    My jak zwykle podczas pelni nie spimy. I ja i corka. Milion mysli tluklo mi sie w nocy po glowie.
    Wyczytalam za to w internecie ze endo w bliznie po cc nie zaburza plodnosci! Oby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 07:39

Kim87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72610.png

Kinga, 25 lat 3cs @ 29.07
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu tak jak Kimi napisała, nie wiem gdzie to wyczytalas, ale ciałko żółte jest niezbędne. Modlilam się o nie wiele wiele miesięcy bo nie miałam owu . Pierwsze dorodne ciałko i jest dzidzia :* :) :) :)

marciaa, Kim87 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisko, oczywiście nikt nie wkłada nikogo do jednego worka. Owszem, są takie o których mówisz... Jest ich mnóstwo, ale tak samo są i takie które nie opracowały się i chodzą dla rekreacji. Są i takie i takie przypadki :)

Tuliska lubi tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój kot w wampira się w pełnię zamienia bo łazi, miauczy i spać nie daje ;)

marciaa, Kim87, Evelin lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Tulisko, oczywiście nikt nie wkłada nikogo do jednego worka. Owszem, są takie o których mówisz... Jest ich mnóstwo, ale tak samo są i takie które nie opracowały się i chodzą dla rekreacji. Są i takie i takie przypadki :)
    Dokładnie tak ;) heh znam kobietke która ma prawie 90tke a werwy ma za dwoje. Hipochondryczka z niej straszna. Dzwoniła po pogotowie a potem sama na podłodze się kladla ;) ;) ;) żeby bardziej dramatycznie wyglądało. Pogotowie już nie chce przyjeżdżać :) rodzina nie chce jej słuchać do tego stopnia że jeśli kiedyś naprawdę coś jej się stanie to nikt nie zareaguje. Wszyscy mają jej dość ;)

marciaa, Evelin lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • KingaJulia91 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dla wszystkich! :)

temat starszych ludzi... ech to prawda że są i tacy którzy naprawde potrzebują pomocy i tacy którzy chodzą po lekarzach z nudów, jednak chyba tych drugich więcej :/

Ostatnio jak byłam w dermatologa z córką to starszy Pan na całą poczekalnie opowiadał że on to woli iść do lekarza bo w domu to mu żona marudzi :P

marciaa, Kim87, Evelin lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72610.png

Kinga, 25 lat 3cs @ 29.07
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Serio była pełnia?:)
    No i to jaka. Masakra

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Cześć dziewczyny ;)

Nie wszystkie babcie to mochery :( są też przemile staruszki które po prostu leczą się jak moga. Zdrowy młody człowiek nie lata co chwila do lekarza bo i po co? Nie potrzebuje badań bo dobrze się czuję. W starszym wieku zdrowie szwamkuje więc trzeba szukać pomocy. I nie porownujcie babć amerykańskich z naszymi bo daje głowę ze nigdy nie pracowały tak ciężko jak nasze. Moja babcia wychowywania 5 dzieciaków, trójkę w chatce bez prądu, łazienki, wody bieżącej. Przeszła w życiu bardzo dużo. I że co? Że teraz jak ma prawie 80tke to nie prawa zgłosić się do lekarza? Chociaż ma astmę (dusi się strasznie), cukrzycę, nadciśnienie?
    Nie wkladajcie wszystkich do jednego worka. Oczywiście są upierdliwe i zrzedliwe Stare babsztyle które z nudów po specjalista ci wędrują. Ale większość z tych ludzi potrzebuje pomocy. Też dziewczyny kiedyś będziemy Stare :*
    Tuliś my o tych upierdliwych nie o miłych starszych paniach

marciaa lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim, to ja z łatwością zanelam :p

• Caro Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimi możesz mnie wykreślić z listy. Dzisiaj negatyw :-( Biel bijąca po oczach. Widocznie, wysoka temperatura to "zasługa" Duphastonu.

Trzymam kciuki za resztę testujących <3

Kim87 lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Caro nie ten cykl to następny, w każdym razie się nie poddawaj i produkuj serduszka jak popadnie! <3

Co do niemiłych starszych babsztylów, to najbardziej doprowadzają mnie do szału te, które muszą w autobusie i gdziekolwiek indziej mieć specjalne siedzenie na swoją małą siateczkę! :(

A u mnie skok temperatury, jakże miło.

Opowiem wam historię kobiecych jaj!

Otóż jajo dorasta w otoczeniu swoich małych siostrzyczek po to, aby pewnego pięknego dnia wyruszyć w podróż w nieznane.

Pewne jajo wybrało się i ujrzało rzekę rozciągliwej lawy, ciągła się i ciągła... Jajo szło sobie brzegiem niczego nie świadome, aż tu nagle z rzeki rozciągliwej lawy wyłaniają się oni!

Jajo wyciąga kałacha no i wali gdzie popadnie (matka natura czuje ból, więc zapuszcza więcej żołnierzy w lawę). Biedne jajo już mocno sfatygowane upada na osuwisko i z ciężką raną od głowy żołnierzyka osuwa się powoli...

Jajo zostaje zrzucone do jamy, a tam reszta żołnierzyków mniej odważnych, która nie udała się w głąb labiryntu zakopuje biedne jajo wraz z głową żołnierzyka.

Jednakowoż nie traćcie nadziei! Jajo zmartwychwstaje (tak... z tą głową żołnierzyka w środku i zakopane w matce naturze)!

Ciąg dalszy nastąpi... :D

Kim87, Evelin, WaldhauzerM, Tuliska, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro tule mocno, nie trać nadziei

Marcia, widzę, że temperatura odbiła :)

marciaa lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Noo moi teściowie też :-D Moi rodzice to już dwóch wnuków się doczekali to trochę inaczej, a rodzice Małż ma tylko młodszą siostrę. Także e zeszłym cyklu im powiedzieliśmy od razu jak się udało... Radość była przeogromna.. Heh..

U mnie tak samo z jednej jak i drugiej strony jest tylko Tosiu.. Ja mam 3 braci z czego jeden jeszcze w związku małżeńskim a u Męża 1 brat i to gówniarz więc w nas nadzieja..

Moja bratowa w zeszłym roku straciła i na razie się nie starają.. Więc teraz jedna jak i druga strona czeka na Leosia <3

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Kim, to ja z łatwością zanelam :p
    No ja z mężem się krecilismy

Caro ok kochanie już wyrzucam z listy twoje testowanie

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Dzień dobry wszystkim!

Caro nie ten cykl to następny, w każdym razie się nie poddawaj i produkuj serduszka jak popadnie! <3

Co do niemiłych starszych babsztylów, to najbardziej doprowadzają mnie do szału te, które muszą w autobusie i gdziekolwiek indziej mieć specjalne siedzenie na swoją małą siateczkę! :(

A u mnie skok temperatury, jakże miło.

Opowiem wam historię kobiecych jaj!

Otóż jajo dorasta w otoczeniu swoich małych siostrzyczek po to, aby pewnego pięknego dnia wyruszyć w podróż w nieznane.

Pewne jajo wybrało się i ujrzało rzekę rozciągliwej lawy, ciągła się i ciągła... Jajo szło sobie brzegiem niczego nie świadome, aż tu nagle z rzeki rozciągliwej lawy wyłaniają się oni!

Jajo wyciąga kałacha no i wali gdzie popadnie (matka natura czuje ból, więc zapuszcza więcej żołnierzy w lawę). Biedne jajo już mocno sfatygowane upada na osuwisko i z ciężką raną od głowy żołnierzyka osuwa się powoli...

Jajo zostaje zrzucone do jamy, a tam reszta żołnierzyków mniej odważnych, która nie udała się w głąb labiryntu zakopuje biedne jajo wraz z głową żołnierzyka.

Jednakowoż nie traćcie nadziei! Jajo zmartwychwstaje (tak... z tą głową żołnierzyka w środku i zakopane w matce naturze)!

Ciąg dalszy nastąpi... :D
    Ale historia nie pomyslalabym ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Kimi możesz mnie wykreślić z listy. Dzisiaj negatyw :-( Biel bijąca po oczach. Widocznie, wysoka temperatura to "zasługa" Duphastonu.

Trzymam kciuki za resztę testujących <3
    Nie chciałam polubić. Kochanie tule. Sierpień będzie dla nas bardziej łaskawy

3jgxflw1867zd36k.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczycie, w sierpniu będzie taki sam bum jak w lipcu :*

Kim87, Evelin lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Zobaczycie, w sierpniu będzie taki sam bum jak w lipcu :*
    Ja na to liczę ;)

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 2589 2590 2591 2592 2593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ