Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak w ogóle babeczki to kurde w belgii dzisiaj jest ukrop. Żar leje się z nieba. Masakra. Wczoraj jak.robilam trening to lało się że mnie jak z prysznica. Dzisiaj czuje ze bedzie bardziej hardcorowoMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
nick nieaktualnyKim, Caro, Tuliska dziękuję za odp
widocznie coś źle przeczytałam.
Nurtuje mnie jeszcze jedna rzeczpierwsze pani gin pokazała mi ciałko żółte, potem powiedziała że endometruim ma 10 mm więc okres powinien być troszzke lepszy. ( na początku wizyty powiedziałam jej o skąpych okresach)
Czy ona o tym okresie powiedziała tka po prostu czy już mogła widzieć na usg, że ciąży nie będzie?? Nie pomyślałam o tym w gabinecie w ogóle żeby zapytać...
Caro :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 09:05
-
Hey czasem poradzam sie takiej Ginki w necie, napisalam jej ze wkoncu mi sie udalo i wyniki bety, odpisala tak :
Witam. Serdecznie gratuluję! Przy taki poziomie beta hCG widzimy już pęcherzyk w jamie macicy. Za ok. 7 dni prawdopodobnie będzie już widoczny zarodek. Zapraszamy na wizytę!
Juuupi, dzis ide -
nick nieaktualny
-
Caro wrote:Kimi możesz mnie wykreślić z listy. Dzisiaj negatyw
Biel bijąca po oczach. Widocznie, wysoka temperatura to "zasługa" Duphastonu.
Trzymam kciuki za resztę testujących
Ehh,,,ja wlasnie o Tobie myslalam, moze jeszcze nie wszystko stracone :*
Uda sie zobaczysz -
misia1989 wrote:Kim, Caro, Tuliska dziękuję za odp
widocznie coś źle przeczytałam.
Nurtuje mnie jeszcze jedna rzeczpierwsze pani gin pokazała mi ciałko żółte, potem powiedziała że endometruim ma 10 mm więc okres powinien być troszzke lepszy. ( na początku wizyty powiedziałam jej o skąpych okresach)
Czy ona o tym okresie powiedziała tka po prostu czy już mogła widzieć na usg, że ciąży nie będzie?? Nie pomyślałam o tym w gabinecie w ogóle żeby zapytać...
Caro :*Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Czikosz wrote:Dzień dobry wszystkim!
Caro nie ten cykl to następny, w każdym razie się nie poddawaj i produkuj serduszka jak popadnie!
Co do niemiłych starszych babsztylów, to najbardziej doprowadzają mnie do szału te, które muszą w autobusie i gdziekolwiek indziej mieć specjalne siedzenie na swoją małą siateczkę!
A u mnie skok temperatury, jakże miło.
Opowiem wam historię kobiecych jaj!
Otóż jajo dorasta w otoczeniu swoich małych siostrzyczek po to, aby pewnego pięknego dnia wyruszyć w podróż w nieznane.
Pewne jajo wybrało się i ujrzało rzekę rozciągliwej lawy, ciągła się i ciągła... Jajo szło sobie brzegiem niczego nie świadome, aż tu nagle z rzeki rozciągliwej lawy wyłaniają się oni!
Jajo wyciąga kałacha no i wali gdzie popadnie (matka natura czuje ból, więc zapuszcza więcej żołnierzy w lawę). Biedne jajo już mocno sfatygowane upada na osuwisko i z ciężką raną od głowy żołnierzyka osuwa się powoli...
Jajo zostaje zrzucone do jamy, a tam reszta żołnierzyków mniej odważnych, która nie udała się w głąb labiryntu zakopuje biedne jajo wraz z głową żołnierzyka.
Jednakowoż nie traćcie nadziei! Jajo zmartwychwstaje (tak... z tą głową żołnierzyka w środku i zakopane w matce naturze)!
Ciąg dalszy nastąpi...
Kurwa Czikosz... Zajebiste!! Zacne nawet..
Niecierpliwie czekam na ciąg dalszy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 09:17
Czikosz lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
nick nieaktualnyKim87 wrote:Kochanie wczesnej.ciazy ugs nie wylapuje.
No właśnie tak myślałam! A moze po tym ciałku żółtym widzi...sama nie wiem..
W ogóle jestem bardzo zadowolona ztej pani dr szkoda, że jest tak daleko ode mnie.
Poleciła mi zrobienie rezerwy jajnikowej bo jak to powiedziała " widzę, że jest pani niecierpliwa"zobacze po tym badaniu jak to u mnie wugląda jesli wszytko ok powiedziała że mam dać sobie jeszcze pare miesięcy i wyluzować a jak coś by tak było obniżone to można sie postymulować żeby czasu nie tracić.
Kim87 lubi tę wiadomość
-
Czikosz wrote:Dziewczyny, jak to jest z tym żelazem i możliwością uszkodzenia płodu?
Czikosz kochanie.. Ja po stracie czytałam że jedną z przyczyn biochemicznej jest niedobór żelaza.. Więc zaraz na drugi dzień zrobiłam badania ale żelazo w normie..
Jak coś jakby ktoś chciał dobre wchłaniające się żelazo to nazywa się Szelazo SR.. Brałam i polecam.Evelin, Czikosz lubią tę wiadomość
-
misia1989 wrote:No właśnie tak myślałam! A moze po tym ciałku żółtym widzi...sama nie wiem..
W ogóle jestem bardzo zadowolona ztej pani dr szkoda, że jest tak daleko ode mnie.
Poleciła mi zrobienie rezerwy jajnikowej bo jak to powiedziała " widzę, że jest pani niecierpliwa"zobacze po tym badaniu jak to u mnie wugląda jesli wszytko ok powiedziała że mam dać sobie jeszcze pare miesięcy i wyluzować a jak coś by tak było obniżone to można sie postymulować żeby czasu nie tracić.
Można zrobić sobie prolaktynę tsh i Progesteron.. No chyba że masz potwierdzone owulacje..
Ja teraz przed tą ciążą miałam problemy.. Zrobiłam badania i okazało się że Progesteron za nisko a Prolaktyna za wysoko.. I dostałam bromka na uregulowanie..misia1989 lubi tę wiadomość
-
misia1989 wrote:No właśnie tak myślałam! A moze po tym ciałku żółtym widzi...sama nie wiem..
Tak 7 mc to min jak dla mnie;)Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
nick nieaktualnyWaldhauzerM wrote:Czikosz kochanie.. Ja po stracie czytałam że jedną z przyczyn biochemicznej jest niedobór żelaza.. Więc zaraz na drugi dzień zrobiłam badania ale żelazo w normie..
Jak coś jakby ktoś chciał dobre wchłaniające się żelazo to nazywa się Szelazo SR.. Brałam i polecam.
Biorę Tardyferon-Fol dwie dziennie od dwóch tygodni, teraz mam brać po jednej. Jak myślicie, uzupełniłam coś?
Badanie zrobię 25 lipca na żelazo, opłaca się zrobić też wtedy betę? -
nick nieaktualnyWaldhauzerM wrote:Można zrobić sobie prolaktynę tsh i Progesteron.. No chyba że masz potwierdzone owulacje..
Ja teraz przed tą ciążą miałam problemy.. Zrobiłam badania i okazało się że Progesteron za nisko a Prolaktyna za wysoko.. I dostałam bromka na uregulowanie..
A kiedy najlepiej zrobić progesteron?
TSH badam bo mam nieodczynność,
Prolakrtyne badałam w tym cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 09:34
WaldhauzerM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny