X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle babeczki to kurde w belgii dzisiaj jest ukrop. Żar leje się z nieba. Masakra. Wczoraj jak.robilam trening to lało się że mnie jak z prysznica. Dzisiaj czuje ze bedzie bardziej hardcorowo ;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimi wyślij tego trochę do Kościeliska 30 lipca! U nas zimno.,.

Kim87 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim, Caro, Tuliska dziękuję za odp :) widocznie coś źle przeczytałam.

Nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz :D pierwsze pani gin pokazała mi ciałko żółte, potem powiedziała że endometruim ma 10 mm więc okres powinien być troszzke lepszy. ( na początku wizyty powiedziałam jej o skąpych okresach)

Czy ona o tym okresie powiedziała tka po prostu czy już mogła widzieć na usg, że ciąży nie będzie?? Nie pomyślałam o tym w gabinecie w ogóle żeby zapytać...

Caro :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 09:05

• Evelin Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey czasem poradzam sie takiej Ginki w necie, napisalam jej ze wkoncu mi sie udalo i wyniki bety, odpisala tak :
    Witam. Serdecznie gratuluję! Przy taki poziomie beta hCG widzimy już pęcherzyk w jamie macicy. Za ok. 7 dni prawdopodobnie będzie już widoczny zarodek. Zapraszamy na wizytę!:)

Juuupi, dzis ide <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No I dzien dobry wszystkim <3
    Co u Was ???
    Jak u Marci ?? I Caro ?
    Musze troszku nadrobic :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to jest z tym żelazem i możliwością uszkodzenia płodu?

• Evelin Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Kimi możesz mnie wykreślić z listy. Dzisiaj negatyw :-( Biel bijąca po oczach. Widocznie, wysoka temperatura to "zasługa" Duphastonu.

Trzymam kciuki za resztę testujących <3

Ehh,,,ja wlasnie o Tobie myslalam, moze jeszcze nie wszystko stracone :*
    Uda sie zobaczysz <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Kim, Caro, Tuliska dziękuję za odp :) widocznie coś źle przeczytałam.

Nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz :D pierwsze pani gin pokazała mi ciałko żółte, potem powiedziała że endometruim ma 10 mm więc okres powinien być troszzke lepszy. ( na początku wizyty powiedziałam jej o skąpych okresach)

Czy ona o tym okresie powiedziała tka po prostu czy już mogła widzieć na usg, że ciąży nie będzie?? Nie pomyślałam o tym w gabinecie w ogóle żeby zapytać...

Caro :*
    Kochanie wczesnej.ciazy ugs nie wylapuje.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Ale o co.dokladnie ci chodzi? O niedobór?

3jgxflw1867zd36k.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Dzień dobry wszystkim!

Caro nie ten cykl to następny, w każdym razie się nie poddawaj i produkuj serduszka jak popadnie! <3

Co do niemiłych starszych babsztylów, to najbardziej doprowadzają mnie do szału te, które muszą w autobusie i gdziekolwiek indziej mieć specjalne siedzenie na swoją małą siateczkę! :(

A u mnie skok temperatury, jakże miło.

Opowiem wam historię kobiecych jaj!

Otóż jajo dorasta w otoczeniu swoich małych siostrzyczek po to, aby pewnego pięknego dnia wyruszyć w podróż w nieznane.

Pewne jajo wybrało się i ujrzało rzekę rozciągliwej lawy, ciągła się i ciągła... Jajo szło sobie brzegiem niczego nie świadome, aż tu nagle z rzeki rozciągliwej lawy wyłaniają się oni!

Jajo wyciąga kałacha no i wali gdzie popadnie (matka natura czuje ból, więc zapuszcza więcej żołnierzy w lawę). Biedne jajo już mocno sfatygowane upada na osuwisko i z ciężką raną od głowy żołnierzyka osuwa się powoli...

Jajo zostaje zrzucone do jamy, a tam reszta żołnierzyków mniej odważnych, która nie udała się w głąb labiryntu zakopuje biedne jajo wraz z głową żołnierzyka.

Jednakowoż nie traćcie nadziei! Jajo zmartwychwstaje (tak... z tą głową żołnierzyka w środku i zakopane w matce naturze)!

Ciąg dalszy nastąpi... :D

Kurwa Czikosz... Zajebiste!! Zacne nawet..

Niecierpliwie czekam na ciąg dalszy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 09:17

Czikosz lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarówno niedobór jak i nadmiar jest niebezpieczny dla płodu. Dlatego przed zajściem należy go skontrolować

3jgxflw1867zd36k.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciaa widze skok temp :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochanie wczesnej.ciazy ugs nie wylapuje.

No właśnie tak myślałam! A moze po tym ciałku żółtym widzi...sama nie wiem..

W ogóle jestem bardzo zadowolona ztej pani dr szkoda, że jest tak daleko ode mnie.

Poleciła mi zrobienie rezerwy jajnikowej bo jak to powiedziała " widzę, że jest pani niecierpliwa" ;) zobacze po tym badaniu jak to u mnie wugląda jesli wszytko ok powiedziała że mam dać sobie jeszcze pare miesięcy i wyluzować a jak coś by tak było obniżone to można sie postymulować żeby czasu nie tracić.

Kim87 lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:

Czikosz kochanie.. Ja po stracie czytałam że jedną z przyczyn biochemicznej jest niedobór żelaza.. Więc zaraz na drugi dzień zrobiłam badania ale żelazo w normie..

Jak coś jakby ktoś chciał dobre wchłaniające się żelazo to nazywa się Szelazo SR.. Brałam i polecam.

Evelin, Czikosz lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:

W ogóle jestem bardzo zadowolona ztej pani dr szkoda, że jest tak daleko ode mnie.

Poleciła mi zrobienie rezerwy jajnikowej bo jak to powiedziała " widzę, że jest pani niecierpliwa" ;) zobacze po tym badaniu jak to u mnie wugląda jesli wszytko ok powiedziała że mam dać sobie jeszcze pare miesięcy i wyluzować a jak coś by tak było obniżone to można sie postymulować żeby czasu nie tracić.

Można zrobić sobie prolaktynę tsh i Progesteron.. No chyba że masz potwierdzone owulacje..

Ja teraz przed tą ciążą miałam problemy.. Zrobiłam badania i okazało się że Progesteron za nisko a Prolaktyna za wysoko.. I dostałam bromka na uregulowanie..

misia1989 lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Kimi wyślij tego trochę do Kościeliska 30 lipca! U nas zimno.,.
    Ślę kochana ;)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:

I dobrze Ci powiedziala ;)
    Tak 7 mc to min jak dla mnie;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Czikosz kochanie.. Ja po stracie czytałam że jedną z przyczyn biochemicznej jest niedobór żelaza.. Więc zaraz na drugi dzień zrobiłam badania ale żelazo w normie..

Jak coś jakby ktoś chciał dobre wchłaniające się żelazo to nazywa się Szelazo SR.. Brałam i polecam.

Biorę Tardyferon-Fol dwie dziennie od dwóch tygodni, teraz mam brać po jednej. Jak myślicie, uzupełniłam coś?

Badanie zrobię 25 lipca na żelazo, opłaca się zrobić też wtedy betę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Można zrobić sobie prolaktynę tsh i Progesteron.. No chyba że masz potwierdzone owulacje..

Ja teraz przed tą ciążą miałam problemy.. Zrobiłam badania i okazało się że Progesteron za nisko a Prolaktyna za wysoko.. I dostałam bromka na uregulowanie..

A kiedy najlepiej zrobić progesteron?
    TSH badam bo mam nieodczynność,
    Prolakrtyne badałam w tym cyklu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 09:34

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski
    Wiecie co?
    Ide na grzyby do lasu :D ktoś chce prawdziwka? :D

Buiole

Kim87 lubi tę wiadomość

‹‹ 2590 2591 2592 2593 2594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ