Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAniaŁ123 wrote:Jeśli dobrze patrzę, to nie masz zaznaczonych żadnych temperatur, więc system nie może Ci wyznaczyć owulki.
AniaŁ123 a wiec dlatego pokazuje mi zolte swiatlo?
od dzis dopiero zaczelam mierzyc tempke.
Dziekuje kochana
Juz myslalam ze popelnilam jakis blad. -
Olciuska wrote:Hej dizewczeta jestem tu nowa czy moglaby mi ktoras wytlumaczyc o czemu mi pokazuje przypuszczalna owulacje skoro termin miesaiczki mialam 2 dni temu?
Dziekuje
wykres powinnien byc udostepniony ....
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie!
OF pokazuje Ci Kiedy statystycznie mogą być dni plodne na podstawie długości cykluOlciuska lubi tę wiadomość
-
Olciuska wrote:AniaŁ123 a wiec dlatego pokazuje mi zolte swiatlo?
Dziekuje kochana
Juz myslalam ze popelnilam jakis blad.
Który masz dzień cyklu ze dał Ci żółte światło? Może zaznaczylas płodny śluz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 17:06
-
nick nieaktualnyBella_Bella wrote:OF pokazuje Ci Kiedy statystycznie mogą być dni plodne na podstawie długości cyklu
Dziekuje
To dopiero pierwszy miesiac staran a ja glupia juz glupieje ...
Cierpliwosci mi brak!
od dzis mierze tempke...
Czekam na miesiaczke test wyszedl mi negatywny robilam przez dni od piatku do poniedzialku... wiec w tym miesiacu raczej sie nam nie udalo.
Ciezko trafic jak sie ma takie nieregularne cykle.
Dziekuje kochana! -
Olciuska wrote:Dziekuje
To dopiero pierwszy miesiac staran a ja glupia juz glupieje ...
Cierpliwosci mi brak!
od dzis mierze tempke...
Czekam na miesiaczke test wyszedl mi negatywny robilam przez dni od piatku do poniedzialku... wiec w tym miesiacu raczej sie nam nie udalo.
Ciezko trafic jak sie ma takie nieregularne cykle.
Dziekuje kochana!
Jak pierwszy miesiąc to nie masz czym się stresowaćCzekaj na @, mierz temperaturę i działaj
W razie pytań pisz tutaj, postaramy się pomóc -
nick nieaktualnyBella_Bella wrote:Który masz dzień cyklu ze dał Ci żółte światło? Może zaznaczylas płodny śluz?
Mam 30 dzien cyklu .. w zasadzie powinnam juz dostac miesziaczke.. Testy negatywne. Mam bardzo nieregularne miesiaczkiod 25 do 32 dni... Wiec ciezko cokolwiek okreslic..
Zaznaczylam ze w pon i wtorek mialam kremowy sluz.. juz to odznaczylam bo w zasadzie mialam ale kremowe uplawy tylko ze w systemie nie ma opcji: Uplaway. Dopiero sie ucze kozystac z tego serwisu. Wybaczcie.. -
zadzwoniłam na rejestrację do mojej endo ... kobitka umówiła mnie do niej dopiero na 17 sierpnia
Czy orientujecie się czy przy takich wynikach tarczycowych co wkleiłam fotę wyżej jest szansa na zajście w ciążę. Mi moja endo mówiła że dobrze jak TSH jest bliskie 1,0 a ja mam 3,0 ... cholipka, jak nie urok to sraczka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 17:13
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:mam wyniki ... kuźwa TSH mi podskoczyło ... dlaczego? Czyżby czerwcowe poronienie miało na to wpływ? Kurcze Gaduaaa by mi się przydała
18 kwietnia TSH miałam na poziomie 0,934 a dziś TSH 3,077 norma (0,350-4,940)
dawki nie zmieniałam, biorę taką samą już od bardzo dawna, więc skąd ten wzrost?
Możliwe że ma to związek z poronieniem. Bardzo duży wzrost. Widocznie teraz potrzebujesz większej dawki leku. Dawka nie jest ustalana raz na całe życie, nawet tendencja jest do podnoszenia. Ciążą, a później poronienie musiały bardzo wpłynąć na Twoje hormony.
Przypomnisz jak długo się leczysz i jaką masz dawkę obecnie?
A jak pozostałe badania? -
Olciuska wrote:AniaŁ123 a wiec dlatego pokazuje mi zolte swiatlo?
Dziekuje kochana
Juz myslalam ze popelnilam jakis blad.
Program nie wie, że cykl powinien się kończyć. Nie ma na czym dokonać analizy, więc pokazuje dzień przypuszczalnie płodny. Nie powinnaś tego brać pod uwagę. Dopiero jak zaczniesz regularnie mierzyć temperaturę, wtedy będziesz otrzymywała bardziej sensowne informacje, ale nigdy nie ma 100% pewności że będą one poprawneTo tylko program, opiera się na jakichś statystykach, a każda z nas jest inna
Olciuska lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Możliwe że ma to związek z poronieniem. Bardzo duży wzrost. Widocznie teraz potrzebujesz większej dawki leku. Dawka nie jest ustalana raz na całe życie, nawet tendencja jest do podnoszenia. Ciążą, a później poronienie musiały bardzo wpłynąć na Twoje hormony.
Przypomnisz jak długo się leczysz i jaką masz dawkę obecnie?
A jak pozostałe badania?
na tarczycę leczę się od 2009r. niedoczynność hashimoto
dawka:
od poniedziałku do piątku euthyrox 50
sobota i niedziela euthyrox 75
a pozostałe moje wyniki są wyżej, wkleiłam ich foto09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
LILITH.P wrote:Szatynko, a to nie jest tak, że w ciąży TSH rośnie. Może się jeszcze nie unormowało? Zajść można. Moja znajoma zaszła przy tsh 5,3
no też tak właśnie myślę, że to pewnie wina poprzedniej ciąży. Beta wtedy była prawie 2000 więc pewnie coś się z hormonem TSH musiało pogmatwać. I po poronieniu jeszcze nie doszło do siebie.
Zaszła przy 5,3 ale ciąża prawidłowo przebiegała, dziecko zdrowe?
No nic muszę poczekać do 17 sierpnia na wizytę u endokrynolog. Bardzo jej ufam. Wiedziała o moich planach macierzyńskich i ładnie mi TSH wyprowadziła, tak pod ciążę aby było dobrze a tu trach taki wzrost na 3.
Będzie dobrze i tak ten cykl jest nie starankowy dopiero kolejny, który powinien zacząć się pi razy oko około 13 sierpnia. A wizyta u endo umówiona na 17 sierpnia (powinien być to wtedy 5dc) więc powinno być ok. Luknie na wyniki i dawkę dobierze. Póki co dalej biorę taką jaką mam ustaloną, a najwyżej początkiem kolejnego cyklu powtórzę tarczycowe aby sprawdzić czy coś się zmieniłoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 17:43
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
nick nieaktualnyAniaŁ123 wrote:Program nie wie, że cykl powinien się kończyć. Nie ma na czym dokonać analizy, więc pokazuje dzień przypuszczalnie płodny. Nie powinnaś tego brać pod uwagę. Dopiero jak zaczniesz regularnie mierzyć temperaturę, wtedy będziesz otrzymywała bardziej sensowne informacje, ale nigdy nie ma 100% pewności że będą one poprawne
To tylko program, opiera się na jakichś statystykach, a każda z nas jest inna
Dziekuje -
szatynka wrote:na tarczycę leczę się od 2009r. niedoczynność hashimoto
dawka:
od poniedziałku do piątku euthyrox 50
sobota i niedziela euthyrox 75
a pozostałe moje wyniki są wyżej, wkleiłam ich foto
Skoro masz hashimoto, to z czasem będziesz potrzebowała coraz więcej leków
Na pewno to przez ciąże. Może z czasem wrócisz do poprzedniego poziomu, a może już tak zostanie.
Na pozostałych wynikach się nie znam. Jedynie widać że FT4 za niskie. -
AniaŁ123 wrote:Skoro masz hashimoto, to z czasem będziesz potrzebowała coraz więcej leków
Na pewno to przez ciąże. Może z czasem wrócisz do poprzedniego poziomu, a może już tak zostanie.
Na pozostałych wynikach się nie znam. Jedynie widać że FT4 za niskie.
tak jak pisałam na początku kolejnego cyklu powtórzę tarczycowe tak dla porównania. I pójdę na umówioną wizytę do endoAniaŁ123 lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
hej hej
mam problem z netem w polsce wiec nie ogarniam polowy..
beta z dzia 41, 9 tsh 0, 16 bylam i endo dzis bo akurat tak sie złożyło i mowi ze nie mam sie martwic.. ze wszystko wskazuje na ciążę. . dzięki wszystkim za gratulacjepozdrawiam
Evelin, LILITH.P, AniaŁ123, Bella_Bella, Justyś91, misia1989, Kim87, Tuliska lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś