Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Wstałam dziś tak rano, miał być spokojny dzień a wyszło zupełnie odwrotnie
dopiero mam czas by usiąść i nadrabiam to, co działo się od rana :*
Dodam że odebrałam dziś wyniki morfologii i tsh. Muszę prywatnie ftki zrobić, a moje tsh 1,780 [norma 0,270-4,200], pewnie mogłoby być niższe...
Zabieram się za lekturę!29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Bella_Bella wrote:Ja cały czas się zastanawiam nad suplementami, nad tym Ovarinem ale czytałam, że bez konsultacji z lekarzem też nie jest dobrze brać
Bella mi je gin polecił, wcześniej o Ovarinie nawet nie słyszałam29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Niki69 wrote:Witam dziewczyny czy jest to któraś która mogłaby mi pomóc odnośnie niedoczynności tarczycy... miesiąc temu moja tarczyca zaczęła szaleć przez ponad rok leczenia TSH było w normie nagle wskoczyło powyżej normy i wynosiła 5,5 A ft4 0.8 przy normie 0.93-1.7 zalecono mi zwiększyć dawkę leku na euthyrox 75 i po miesiącu zrobić kolejne wyniki Właśnie odebrałam owy wyniki No i już nic z tego nie rozumiem TSH spadło poniżej normy wynosi 0.223 przy normie 0.270-4.2 co oznaczałoby że większa dawka tabletek zadziałała aż za dobrze jednak Niepokoi mnie wynik ft4 który wcale zbyt dużo się nie poprawił ponieważ wynosi 0.99 przy normie 0.93-1.7 Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego mimo dostarczania większej dawki hormonów ale on się nie poprawił Niepokoi mnie ten wynik ponieważ chciałabym wreszcie zajść w ciążę przez skoki TSH musiałam ten miesiąc w leczeniu odpuścić nie brałam clo ponieważ lekarz chciałabym unormowała sprawy z tarczycą i zobaczymy co za miesiąc No i teraz nie wiem co o tym myśleć Czy kolejny miesiąc będę musiała odpuścić czy co robić Dlaczego to wszystko tak dziwnie skacze nie mam już sił na to.
Niki mam podobny problemPrzy bardzo niskim TSH 0,013 mam wciąż bardzo niski poziom ft4 (ok 20%). Nie rozumiem o co chodzi.
Jaką dawkę brałaś wcześniej?
Badałaś przeciwciała?
Na pewno lekarz Ci wytłumaczy -
Parsleyek wrote:Bella mi je gin polecił, wcześniej o Ovarinie nawet nie słyszałam
-
Niki69 wrote:A co o tobie Mówi lekarz na to że TSH ci spada a ft4 dalej Nisko? U mnie ft4 procentowo jeszcze mniejsze niż u ciebie myślałam że przy zwiększonej dawce coś urośnie dotychczas tarczyca Co znaczy TSH było w normie na poziomie 2 brałam wtedy 37,5 potem zwiększono do 50 wynik nadal za wysoki więc teraz jestem na 75 i tak mnie nurtuje pytanie Dlaczego mimo dostarczenia hormonu ft4 jest tak niskie
-
AniaŁ123 wrote:Niki mam podobny problem
Przy bardzo niskim TSH 0,013 mam wciąż bardzo niski poziom ft4 (ok 20%). Nie rozumiem o co chodzi.
Jaką dawkę brałaś wcześniej?
Badałaś przeciwciała?
Na pewno lekarz Ci wytłumaczy -
Hey.
To i ja do was dołączam
Staramy się drugi cykl.. mam pcos, niedoczynność i podejrzenie o hashimoto..
Od kolejnego cyklu będzie stymulacja
Oj chciałoby się wreszcie zobaczyć upragnione dwie krechy..Bella_Bella, Kim87, Magdama lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Niki69 wrote:A co o tobie Mówi lekarz na to że TSH ci spada a ft4 dalej Nisko? U mnie ft4 procentowo jeszcze mniejsze niż u ciebie myślałam że przy zwiększonej dawce coś urośnie dotychczas tarczyca Co znaczy TSH było w normie na poziomie 2 brałam wtedy 37,5 potem zwiększono do 50 wynik nadal za wysoki więc teraz jestem na 75 i tak mnie nurtuje pytanie Dlaczego mimo dostarczenia hormonu ft4 jest tak niskie. Przeciwciała też mam podwyższone wynoszą około 160
Właściwie to mówił że jest ok, że nie powinnam dążyć do osiągnięcia równych wyników ft3 i ft4. Do tej pory brałam Novothyral, czyli ft3 - ft4, więc jeśli mnie to nurtuje, to mogę spróbować zmniejszyć dawkę Novothyralu a dołożyć samego Euthyroxu i po tym zbadać się za 1,5 miesiąca i oczywiście obserwować samopoczucie. Co do TSH też mówi że nie powinnam na nie zwracać uwagi, że skoro zażywam wysoką dawkę leku, to wynik będzie sztucznie zaniżony. Wszystko to jest takie skomplikowane -
Kim87 wrote:Ale się rozgadaly
.
Siedzę w krzakach i szydełkolujeoduzalezniam się od forum
Mi też by się to przydało, bo czasami za dużo czasu tutaj spędzam.. A poza tym przez forum cały czas myślę o staraniach i się nakręcam że nie wychodzi
-
nick nieaktualny
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Hey.
To i ja do was dołączam
Staramy się drugi cykl.. mam pcos, niedoczynność i podejrzenie o hashimoto..
Od kolejnego cyklu będzie stymulacja
Oj chciałoby się wreszcie zobaczyć upragnione dwie krechy..
Witamyz nami raźniej
-
AniaŁ123 wrote:Mi też by się to przydało, bo czasami za dużo czasu tutaj spędzam.. A poza tym przez forum cały czas myślę o staraniach i się nakręcam że nie wychodziMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/67dd4e700f2a.jpg
To może dzisiejsze wypociny. Moja ośmiornica ma tylko 3 nogi bo sie włóczka skończyłaBella_Bella, Parsleyek, Caro, AniaŁ123, Magdama lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO