Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karolina2787 wrote:Allmita właśnie Cie zaszpiegowałam widzę jaki masz szalony wykresik. Może coś zaczyna się dziać właśnie
Agatali a mierzysz tempkę w ustach czy w innym miejscu?
W ustachDaj każdemu dniu
Szanse stania się
Najpiękniejszym w całym
Twoim życiu
-
Anula1986 wrote:Temperatura z tego powodu może spaść? Nie wiedziałam... to ja nawet nie wiem, czy mi się opłaca ją mierzyć, bo ja praktycznie co noc się przebudzam wynik takiej temp. może być dla mnie niemiarodajny
Kochana temp trzeba mierzyć o tej samej porze a dodatkowo musisz przespać 3.5 godziny żeby wynik był miarodajny. Ale cykl w tył też tak miałam. Wystarczy się nie wyspać.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa normalnie wstaje o 6 do pracy i mierze. Ale gdy mam wolne też o 6 się budzę żeby tylko zmierzyć ten i śpię dalej
Allmita, mam nadzieję że temp podskoczy albo przynajmniej zostanie mniej więcej na poziomie 36.50. Jak spadnie to klapa.
Ja mieszkam w Uk i tu żeby cokolwiek zrobić w sprawie hormonów to najpierw trzeba się nauzerac z lekarzem ogólnym żeby łaskawie dał skierowanie do specjalisty. A będąc już u specjalisty to trwa wieki żeby cokolwiek zrobili..
Jedyną opcja u mnie taka to leczyć się prywatnie co u UK kosztuje masę kasy
Same badania hormonów kosztowały mnie już naprawdę konkretne pieniądze.
Dziewczyny wspominalyscie że w PL beta albo badanie hormonów kosztuje od 15 do 25 zł prywatnie. Tu w UK beta kosztuje 70 funtów a progesteron czy inny hormon ok 100f. Taniej wychodzi w pakiecie np 4 hormony naraz, ok 150f.
Tak ze na polskie ceny nie ma co narzekać powiem wam
Mój M. powiedział mi ze po co ja się tak martwię, najwyżej pójdę prywatnie do specjalisty i już, ma dobrą pracę w IT więc stać nas na to.
Dobrze że on ma takie podejscie Jest to pokrzepiajace
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 11:59
Allmita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Allmita wrote:u mnie tez testy negatywne, choc w tym cyklu pierwszy raz je używałam, więc w tej kwestii nie pomoge...
Ja w niedalekiej przyszłości będę po raz pierwszy testować. Hmmm ciekawe, czy testy owulacyjne sprawdzą się w moim przypadku...Kasia1987 lubi tę wiadomość
-
Tissaia wrote:Waldek u Ciebie to może na implantacje spadła temp. Oby
Kochana to fajnie że mąż ma takie podejście. Znaczy że zależy mu.
A co do mnie to tak szczerze myślę o tym ale staram się nie nakręcać. Ale nie wiem jak będzie za tydzień bo wtedy będzie coraz bliżej do badań.. Póki co nie nakręcam się żeby potem nie było aż tak przykro.
Sama siebie nie poznaję bo jeszcze 2 miesiące temu strasznie się nakręcałam a teraz mam Was.. Taka terapia fajna31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Karolina2787 wrote:Allmita właśnie Cie zaszpiegowałam widzę jaki masz szalony wykresik. Może coś zaczyna się dziać właśnie
Agatali a mierzysz tempkę w ustach czy w innym miejscu?
test wczoraj-bez watpienia negatyw, także wolę sienie nastawiać....ale nie powiem- nadzieje sa zawsze...Karolina2787, Gizmo, Anula1986 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Gizmo wrote:U kogo słoneczny to słoneczny U mnie zima, słońca ni ma
Za to śnieg 2 dzień leży a dziś mi przyszło szyby w aucie skrobać bo mróz z ranaGizmo lubi tę wiadomość
-
WaldhauzerM wrote:Kochana temp trzeba mierzyć o tej samej porze a dodatkowo musisz przespać 3.5 godziny żeby wynik był miarodajny. Ale cykl w tył też tak miałam. Wystarczy się nie wyspać.
tak kiedyś w nocy w innym cyklu miałam jakies mega bezsenności i stres(po kłótni z meżem) to T mi skoczyła...nawet jej chyba nie zaznaczyłam wtedy....
albo jak pijesz alko wieczorem-ale to chyba więcej niz np piwo czy kieliszek wina-po takiej ilości nic się u mnie nie zmieniahttps://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
nick nieaktualny
-
Anula1986 wrote:Ja w niedalekiej przyszłości będę po raz pierwszy testować. Hmmm ciekawe, czy testy owulacyjne sprawdzą się w moim przypadku...
A z testami ovu to jest tak.. To że test wyjdzie pozytywnie znaczy tylko tyle że organizm jest gotowy na ovu ale nie potwierdza że do niej dojdzie.. Ja miałam takie obawy dlatego dostałam Clostilbegyt na wzrost jajeczek a potem usg monitorujące. Wtedy masz potwierdzenie. Ewentualnie bada się Progesteron. Ale to już wiesz chyba.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.