X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Kochana żel nazywa się Conceive Plus. Dziewczyny kupowały na allegro.

Tissaia u mnie dziś też temp spadła.. Podejrzewam że przez to że przebudziłam się w nocy i sen był przerwany.

A tak w ogóle witam wszystkie.

Temperatura z tego powodu może spaść? Nie wiedziałam... to ja nawet nie wiem, czy mi się opłaca ją mierzyć, bo ja praktycznie co noc się przebudzam :P wynik takiej temp. może być dla mnie niemiarodajny :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kobietki!
    U mnie na przemian trochę słonka trochę chmur i wiatru, pogoda nie zbyt bo 2na plusie tylko.

Anula ja dziś też się przebudziłam w nocy ale jakoś wyszło mi z temp tak jak wczoraj a wczoraj spałam jak suseł, ale też nie wiedziałam o tym że tak to jest więc i u mnie czasem się nie będzie zgadzała jak tak bo czasem też mam pobudki.

Poza tym witam nowe koleżanki bardzo serdecznie :) nie było mnie jakiś czas dlatego nadrabiam choć troszkę ;)

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Temperatura z tego powodu może spaść? Nie wiedziałam... to ja nawet nie wiem, czy mi się opłaca ją mierzyć, bo ja praktycznie co noc się przebudzam :P wynik takiej temp. może być dla mnie niemiarodajny :/
    Jak dobrze pamiętam to na ovu w tych wskazówkach o pomiarach temperatury była informacja tylko o 3 godzinach nieprzerywanego snu. Więc jak się przebudzisz o 1 a potem do 6 śpisz to raczej Ci nie zaszkodzi

Karolina2787 lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Jak dobrze pamiętam to na ovu w tych wskazówkach o pomiarach temperatury była informacja tylko o 3 godzinach nieprzerywanego snu. Więc jak się przebudzisz o 1 a potem do 6 śpisz to raczej Ci nie zaszkodzi

No to u mnie jednak będzie ok :)

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:

Problem polega na tym, że budzik od mojego mena budzi Nas najczęściej o 5:20 lub o 4:20, a potem ja sama od siebie przebudzam się o 7:00 :( Lipa :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula to może mierz tempke wtedy kiedy budzik Twojego zadzwoni a potem sobie śpij smacznie dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 11:27

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Anula to może mierz tempke wtedy kiedy budzik Twojego zadzwoni a potem sobie śpij smacznie dalej :)
    Tez nad tym dumam ;) Tylko problem polega na tym, że jak on Nam remont robi to nieraz śpi w drugim domu. Czyli raz śpi ze mną, a raz tam, gdzie remontuje :/ I jak śpi ze mną to budzik drze się o 4;20 lub o 5:20, a jak śpi poza domem to mnie ten budzik nie budzi, a sama przebudzam się ok. 7:00. Muszę to jakoś ugryźć...

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musisz jakoś to wykombinować. Może nastaw swój budzik też na ok 5 rano i tylko zmierz temperaturę i śpij dalej?

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm... no to mi zabiłaś ćwieka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    To musisz jakoś to wykombinować. Może nastaw swój budzik też na ok 5 rano i tylko zmierz temperaturę i śpij dalej?

ooo Właśnie :) chyba tylko takie wyjście Anulka

• Allmita Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Hej dziewczyny :D

U mnie jakaś masakra z temperatura, spada... :/

Pierwszy raz widzę taką niską temp u siebie w fazie lutealnej :(

a wg mnie dalej nie ma u Ciebie tragedii...masz dosc niskie T w fazie folikularnej-teraz dalej masz T o 2 stopnie wyższą niż w I fazie....jak jutro spadnie-no to dziwne, ale ja obstawiam że pójdzie w góre..:)

Tissaia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:

No chyba tak zrobię, dzięki :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatali wrote:
    Temp zawsze rano po przebudzeiu, cykle żądzą sie swoimi prawami wachaja sie miedzy 22 a 28 dniem. Chora ani przeziebiona nie jestem.

Kurcze, bardzo ciężko coś do tej pory powiedzieć w takim razie.
    Serduszkujcie co 2 dni najlepiej, bo chyba trudno będzie określić w tym cyklu owulację. Możliwe, że już ją miałaś, jeśli masz aż tak krótkie cykle...
    Robisz sobie testy owulacyjne?
    Może one będą dla Ciebie dodatkową wskazówką.
    Ja biorę pod uwagę 3 rzeczy- temp, śluz i robię testy właśnie. Zawsze jest to jakaś dodatkowa wskazówka. Na allegro można kupić całymi pakami tanio jak coś.

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Anula1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    hmmm... no to mi zabiłaś ćwieka :)
    O 5 będę się budzić jak Monia doradziła :) Dzięki za kombinacje :)

kozamonia lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Allmita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natomiast agatali....faktycznie masz dziwna tą T....a gdzie mierzysz temp? nie wstajesz z lózka ani nic takiego?

• Allmita Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    O 5 będę się budzić jak Monia doradziła :) Dzięki za kombinacje :)
    ja też tak robie...mierze jak małz wstaje do pracy...a jak go nie ma czy cos to nastawiam budzik....

• Allmita Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie za to w fazie lutealnej w tym cyklu jakieś dziwy się dzieją...jednego dnia T-36,6, potem T-36,9 dalej 36,6 dziś znów 36,8.....jakieś schody dziwne....

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaję codziennie o tej samej porze także budzik mam zawsze na tą samą nastawiony więc i zmierzeniem nie mam problemu gorzej w weekendy kiedy się chce pospać :/ jak już się obudzę to nie zasnę ponownie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 11:45

• agatali Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termometr leży koło łóżka abym nie musiała wstawać niepotrzebnie, wiec tylko ruch ręki wykonuję.
    Testy wykonuje zawsze w przypuszczalnych dniach, kiedy powinnam dostac owulacje, niestety wychodzą negatywne.

Daj każdemu dniu
    Szanse stania się
    Najpiękniejszym w całym
    Twoim życiu
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez testy negatywne, choc w tym cyklu pierwszy raz je używałam, więc w tej kwestii nie pomoge...

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ